30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • CDD
    Senior Member
    • 06-07-2005
    • 5289

    30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

    GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ

    Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.

    Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böy-lece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.

    TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. "Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu'da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar'a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, or-dularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi.

    Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uydu. 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti. Bu zafer sonunda, TBMM tarafından, Mustafa Kemal'e "gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildi.
    Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.

    1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikle-ri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydmld". İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silâhlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutan-lığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.

    Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık
    Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

    Büyük Tarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.


  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    #2
    Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

    Tüm Türkiyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

    Yorum

    • orbay
      Senior Member
      • 11-02-2005
      • 5871

      #3
      Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

      Zafer Bayramımız Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun...

      Yorum

      • martenzit88
        Member
        • 02-08-2004
        • 1891

        #4
        Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

        Kutlu Olsun..
        NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

        Yorum

        • emrahbey
          Member
          • 03-06-2008
          • 2145

          #5
          Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

          kutlu olsun

          Yorum

          • Kadim
            Senior Member
            • 30-01-2004
            • 4782

            #6
            Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

            Şahsen buruk bir temsil günüdür benim için. Çünkü tam bağımsız, halkın kontrolünde yükselmiş müreffeh bir ülke zafer sahibidir. Sihirli sözlerin prangalarıyla asılsız ve yanıltıcı yönlere çekilmiş bir halkın kontrolündeki ülke zafer bayramını kutlamak yerine, esaret yasını tutmalıdır. Tam bağımsız fikir ve düşünce silahıyla donanmış erdemli bir toplumda yöneticiler kendileri dışında kalan son halk bireyi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye çıkana kadar yemeden içmeden çalışmalıdırlar. İşte gerçek ebedi yaşam böyle mümkündür. Zafer bayramını kutlamıyorum, çünkü özünden koparılıp saptırılarak Allah dışında birilerinden gelecek üç-beş kuruşa sırt dayayanların zaferi olamaz. Zafer din Allah'ın olunca yani toplumda zengin-fakir-orta gibi sınıflar ortadan kalkıp rızaya dayalığı eşit yurttaşlık bilinci yerleştiğinde zaferdir. Cumhuriyetimizin kuruluş özünde yatan düşüncede budur. Ekonomi biraz daha iyi diye ortaya atılan düşünce temelsizdir çünkü ağızlara çay kaşığıyla sürülen bal, mliyar dolarlıkların bal havuzlarında yüzmelerini engellemez.
            Son düzenleme Kadim; 29-08-2008, 23:10.

            Yorum

            • 67TOPRAK
              Senior Member
              • 12-11-2005
              • 3015

              #7
              Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

              Zafer Bayramimiz Kutlu Olsun.

              Yorum

              • tusem
                Banned
                • 08-07-2005
                • 492

                #8
                Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                Zaferimiz kutlu olsun.
                Türk tarihi böyle zaferlerle dolu fakat bu zaferlere gereken önemi vermiyoruz.
                hergeçen gün bu Milli değerlerimizden uzaklaşıyoruz,uzaklaştırılıyoruz..

                Yorum

                • ybæl©ik
                  ADMINISTRATOR
                  • 25-01-2003
                  • 30775

                  #9
                  Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                  Kadim dostum, bazen kendini gereğinden fazla yorduğunu düşünüyorum.

                  Kaldı ki, biz bugünü değil 1922 yılının 30 Ağustosunu kutluyoruz. O günlerdeki duyguları bizim bugün yaşamamız elbette ki mümkün değil ama en azından bir anma olmalı. Geçmişini unutanın, geçmişi olmayanın, geleceği de olamaz.

                  Bugünler için söylenecek o kadar çok şey var ki, hiç değinmek bile içimden gelmiyor.

                  Ben yine de Zaferimizin 86. yılını kutluyor, Şehitlerimizi Rahmetle anıyorum.

                  Herşey Bağımsız, Çağdaş, Gelişmiş, Refah bir Türkiye için.

                  Yorum

                  • Kadim
                    Senior Member
                    • 30-01-2004
                    • 4782

                    #10
                    Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                    Kaldı ki, biz bugünü değil 1922 yılının 30 Ağustosunu kutluyoruz. O günlerdeki duyguları bizim bugün yaşamamız elbette ki mümkün değil
                    Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.

                    Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.

                    Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.

                    "Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir."

                    Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.


                    Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.

                    Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.


                    Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her mahlûk için tabii bir halettir, fakat insanda yorgunluğu yenebilecek mânevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.


                    Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır.


                    Her büyük meydan muharebesinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.


                    Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner.


                    Yalanladılar kulumuzu ve "Mecnundur bu!" dediler. Ve durduruldu kulumuz.Bunun üzerine yakardı Rabbine, "Yenilgiye uğradım işte, yardım et!" diye...Bunun üzerine Göğün kapılarını açtık dökülen bir su ile şakır şakır. Ve yardık/fışkırttık yeryüzünü pınar pınar. Sonunda kesin ölçülere bağlanmış bir oluş üzere birleşti sular.Ve taşıdık onu levhalar ve çivilerden oluşturulan şey üstünde.Akıp gidiyordu gözlerimizin önünde, bir ödül olarak nankörlüğe uğratılan kişi için.

                    Son düzenleme Kadim; 30-08-2008, 01:37.

                    Yorum

                    • ybæl©ik
                      ADMINISTRATOR
                      • 25-01-2003
                      • 30775

                      #11
                      Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                      Kaldı ki, biz bugünü değil 1922 yılının 30 Ağustosunu kutluyoruz. O günlerdeki duyguları bizim bugün yaşamamız elbette ki mümkün değil
                      Devamını ise yine mesajım içerisinde verdim.

                      Bugünler için söylenecek o kadar çok şey var ki, hiç değinmek bile içimden gelmiyor.
                      Bu noktada bugün hakkında hiçbirşey söylemek istemiyorum.

                      Yorum

                      • Dani_filth20
                        Junior Member
                        • 22-06-2005
                        • 120

                        #12
                        Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                        Hep onlar hep onlar onlar ,bizler,hepimiz ama herzaman herkez aynı şeyi düşünemez savaş zamanı birlik beraberlik varmıs şimdi ise farklı durumlar söz konusu herkez kendi menfaatine düşmüş insanlar para için bütün rezillikleri yapıyor.Zaten iç karısıklık söz konusu ülkemizde umarız hersey iyi olur ama hic birsey yolunda gitmiyor arkadaslar.Şimdi içeriklere girmeye calısırsam paragraflar uzadıkca uzayacak o yüzden sadece Allah sonumuzu hayır etsin Allah hepimizin yardımcısı olsun . Allah Türk İnsanını Cahilikten Korusun.!! (EÐİTİM ŞART!)

                        30 ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun ..

                        Yorum

                        • eren511
                          Member
                          • 29-07-2006
                          • 2805

                          #13
                          Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                          zafer bayramı kutlu olsun şehitlerimizi savaşan atarımızı rahmetle anıyorum...

                          Yorum

                          • spayk07
                            Junior Member
                            • 04-06-2007
                            • 481

                            #14
                            Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                            Zafer bayramı kutlu olsun...

                            Yorum

                            • acuz
                              Junior Member
                              • 06-05-2006
                              • 90

                              #15
                              Konu: 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

                              20. Yüzyılda emperyalizme karşı verilmiş ve dünya halklarına örnek olmuş Kurtuluş Savaşımızın son darbesinin vurulduğu gündür 30 AÐUSTOS...
                              Tüm Ulusumuza ve Mazlum Dünya Halklarına KUTLU OLSUN..

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X