sporda son gelişmeler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    sporda son gelişmeler

    'Türkiye'ye gelirim'

    Macaristan Milli Takımı Lothar Mattheus, teklif gelmesi halinde Türkiye'de görev yapabileceğini açıkladı.

    Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Lothar Mattheaus, yaptığı açıklamada, teklif gelmesi halinde Türkiye'ye gelebileceğini belirterek, "Türk futbolunu tanıyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, büyük kulüpler. Eğer birileri bana gelip de bana güvendiklerini söylerlerse ve öneride bulunurlarsa neden olmasın? Türk futbolunun mantalitesini ve ortamını seviyorum ve benim için bir iş'' dedi.
    Fenerbahçe'nin yeni transferi Anelka ile ilgili değerlendirmede de bulunan Mattheaus, ''Anelka, Avrupa'nın en iyi golcülerinden biri. Fenerbahçe, çok büyük bir transfer yaptı'' diye konuştu.
    Mattheaus, basın mensuplarının, Fenerbahçe'nin gelecekte bir kupa kazanıp kazanamayacağı yönündeki bir sorusuna, ''Bu, tabii ki çok zor ve zaman isteyen bir durum. Birdenbire olmaz. Fenerbahçe'nin hedefi gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en azından çeyrek final oynamak olmalı, ilerleyen yıllarda da finali hedeflemeli'' şeklinde cevap verdi.



  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: sporda son gelişmeler

    Hakemler açıklandı

    Türkiye Birinci Süper Futbol Ligi'nde
    19. haftada oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı.

    Türkiye Birinci Süper Futbol Ligi'nde 19. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, haftanın maçlarında düdük çalacak hakemler şöyle:

    4 Şubat Cuma:
    20.00 Galatasaray-Gaziantepspor: Vedat Yüksel, Cem Satman, Ekrem Kan.

    5 Şubat Cumartesi:
    19.00 Samsunspor-Fenerbahçe: Cem Deda, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akal
    16.00 Kayserispor-Diyarbakırspor: Mustafa Çulcu, Sevdan Gümüşboğa, İbrahim Albayrak
    16.00 Malatyaspor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor: Vedat Tan, İsmail Köse, Nihat Mızrak
    16.00 Çaykur Rizespor-Konyaspor: Orhan Erdemir, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok

    6 Şubat Pazar:
    14.00 İstanbulspor-Ankaragücü: Yunus Yıldırım, Serdar Akçer, Serkan Gençerler
    14.00 Denizlispor-Sakaryaspor: Bülent Yıldırım, İsmil Şencan, Mustafa Sönmez
    14.00 Akçaabat Sebatspor-Trabzonspor: Bülent Demirlek, Erhan Sönmez, Süleyman Özay
    19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği: Kuddusi Müftüoğlu, Cemal Gemici, Serkan Akarca."



    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: sporda son gelişmeler

      'Hedef Avrupa'

      Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hedefinin Avrupa'ya şampiyon olarak gitmek olduğunu söyledi.

      Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, henüz daha işin başında olduklarını belirterek, doğru olanları yaparak Avrupa'da büyüyen bir takım ve kulüp olmak istediklerini söyledi.
      Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor'un Avrupa'da başarılı olmasını istediğini belirterek, "Tabiki Avrupa'ya giderken şampiyon olarak gitmek istiyoruz. Henüz daha işin başındayız. Şu anda aldığımız saha sonuçları bizim için hiçbir şey ifade etmez. Bundan sonra alacağımız maçlar ve yapacağımız işler çok daha önemli. Projelerimizi gerçekleştirmek 2-3 yıl sürebilir. Bizim için önümüzdeki 6 ay ve 1.5 yıl çok önemli. Planlananın devreye koyulduğu tam yerleştirilmeye çalışılan bir dönem olacak. Ondan sonra skorlara bağlı sonuçlar alacağız" dedi.
      Trabzonspor'un tarihinde birçok yıldız oyuncunun forma giydiğini Yattara'nın da bunlardan biri olduğunu ifade eden Güneş, "Bir futbol takımında genelde isimler hep gündeme çıkar. Zaman zaman biz antrenörlerin isimleri gündeme çıkıyor. Takım oyunu içerisinde takım oyunu oynamak istememize rağmen bireysel yıldız oyuncular, maçın skorunu etkileyip skoru lehimize çevirebiliyorlar. O nedenle gündeme çok geliyorlar. Bu daha öncede böyleydi şimdi de böyle. Geçmiş tarihe baktığınız zaman Ali Kemal Denizci, Hüseyin, Necmi isimleri vardı. Şota geldi, Ogün geldi, Abdullah geldi, Ünal geldi, Turgay'lar geldi. Trabzonspor'a isimler çok geldi bugünde bu böyle olacaktır. Gökdeniz, Fatih ve Yattara var. Seyirci açısından şov tarafına da bakıldığı zaman sempati toplayacaktır. Ama biz takıma katkısını ve Trabzonspor'u taşımasına bakacağız. O yüzden Yattara'yı bizim oyuncularımızdan bir tanesi olarak görüyorum. Diğer oyunculardan hiçbir farkı yok. Eğer yetenekleri farklıysa bunları ortaya koyacaktır. Takım katkı yaparsa biz sevineceğiz ama diğer oyunculardan hiçbir farkı olmayacaktır. Yattara'dan ve diğer oyuncuların çalışmasından memnunum" diye konuştu.

      Güneş'ten Anelka yorumu

      Anelka'nın Fenerbahçe'ye transferini değerlendiren Güneş, "Rakiplerimizin yaptıkları transferler bizi bağlamaz. Bunları dıştan eleştirmek istemiyoruz. Bir değerlendirme yaptığımız zaman bu tip transferleri, dışarıya döviz kaybı olacak olan transferler. Yönetime böyle transferler yapmayı düşünmediğimi söylüyorum. Bu tip yapılan transferleri de doğru bulmuyorum. Mümkünse o tip oyuncuları biz üretelim. Bizde de o tip oyuncular var ama Anelka da iyi bir oyuncu. Baktığımız zaman dünya arenasında ismi olan bir oyuncu. Son aşamasına baktığımız zaman görüntü olarak eski parlak günleri görünmemesine rağmen yaşına bakıldığı zaman bana göre en uygun yaş. Fenerbahçe bu transferi mutlaka daha başarılı olmak için yapmıştır. Biz Trabzonspor olarak çok paralar verip Trabzonsor'un geleceğinde bu parayı karşılama imkanı yok ise böyle bir transfer yapmayı düşünmem. Daha çok ürettiğimiz oyuncuları yarıştıracağız. Ama kendi bütçemize uygun oyuncular alacağız ve hep ölçülü bir şekilde davranacağız. Fenerbahçe, son 7 yılda yaptığı tesisler ve aldığı sonuçlar üzerine oyuncu bazında gündem oluşturmak için bu transferi yapmış olabilir. Fenerbahçe bizim rakibimiz ama Fenerbahçe 12 oyuncu ile oynamayacak 11 oyuncu ile oynayacak. Demek ki başka bir oyuncunun yerine oynayacak o da Fenerbahçe'nin sorunu olacak" şeklinde konuştu.

      Ulusoy tebrik etmedi

      Şenol Güneş, bir soru üzerine Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un kendisine Trabzonspor'un başına geçtikten sonra arayıp hayırlı olsun dileğinde bulunmadığını belirterek, "Haluk Ulusoy, hayırlı olsun demedi. Gerek de yok zaten. Sayın Haluk Ulusoy, Türk futboluna geçmişte hizmet eden değerli bir futbol adamıdır" dedi.
      Avrupa hedefini sürekli gündeme getirdiklerini kaydeden Şenol Güneş, şunları söyledi:
      "Avrupa'ya gitmek için ya şampiyon olmak lazım ya da 2. veya 3. olmanız lazım. Biz şampiyon olarak gitmek istiyoruz. Avrupa derken Avrupa'da bir kulüp, bir takım havasında olmak istiyoruz. Trabzonspor, şampiyon da olsa bunu yapması lazım olmasa da bunu yapması lazım. Trabzonspor, kulüp kriterleri, takım özelikleri Avrupa ayarında olmalı. Avrupa takımlarında ne varsa bizde de olmalı. Eğer büyük kulüp olmak istiyorsak sportif başarıdaki alacağımız saha sonuçları bunu daha hızlandırabilir. Ama biz saha sonucu alıpta o anlamda kulüp ve takımı oluşturamazsak yarın yine tehlike yaşarız. Doğru işler yaparak şampiyon olmak ve Avrupa'da büyük bir takım ve kulüp olmak istiyoruz. Trabzonspor takımını ve oyuncularını sürekli baskı altında tutmak doğru değil. Yıllarca bunu yaparak yanlış yapıyoruz. Biz her maçı final olarak görüyoruz. Her maçı kazanarak nereye gittiğimiz birlikte göreceğiz. Hem eksiğimizi göreceğiz, hemde yarışıp başarılı olacağız. Benim takımım sahaya çıktığı zaman oynayan oyuncu zevk alıyorsa, izleyene zevk alıyorsa birinci görevimimizi yapmış oluruz. Ama bunu yaparken tabiki saha sonucunu kovalayacağız. 6 ay sonra şampiyon olduğumuz zaman her şey bitecek mi 'hayır' bitmeyecek. Şampiyonluk hedeflerimiz arasında. Hedefimiz o kadar büyükki vizyonumuz o kadar genişki o vizyonu çizerken biz onun içerisine ekonomiyi de koyuyoruz, ilkeleri de koyuyoruz doğru planlamayı da koyuyoruz. Bütünleşmeyi koyuyoruz ve sorunlarımızı da koyuyoruz. Bunlar bir günde olacak işler değil bir günde olacak olan işler olsaydı bana gerek yoktu. O yüzden sabır istiyorum".



      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: sporda son gelişmeler

        İbo Panathinaikos'da

        Seattle SuperSonics ile yolları ayıran İbrahim Kutluay'ın Panathinaikos ile anlaştığı bildirildi.

        NBA Seattle Supersonics takımıyla yollarını ayıran Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay'ın Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla prensipte anlaştığı bildirildi.
        Kutluay'ın, Panathinaikos yetkilileriyle görüşmek üzere Atina'da bulunan menajeri Tolga Tuğsavul, İbrahim Kutluay'ın Panathinaikos'a transferi için yapılan görüşmenin olumlu geçtiğine değinerek, ''Olumlu bir görüşme oldu. Bir takım pürüzler çıkmasına rağmen prensipte anlaştık. Yarın da büyük ihtimalle sözleşmeyi imzalayacağız'' dedi.



        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: sporda son gelişmeler

          'Suçum yok'

          GSGM tarafından iki yıl men cezası alan milli atlet Süreyya Ayhan Kop, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

          Milli atlet Süreyya Ayhan Kop, ''Hakkımdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum'' dedi.
          Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'nun ''2 yıl müsabakalardan men'' kararının ardından özellikle yabancı basın organlarında çıkan ''Süreyya'nın cezası kesinleşti. Ayhan, suçlamaları kabul etti'' biçimindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten milli atlet, ''Yargı süreci devam ediyor. Bir üst mahkemenin cezayı kaldıracağına inanıyorum'' diye konuştu.


          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: sporda son gelişmeler

            Boş tribüne oynadılar

            Güney Asya'ya yardım için düzenlenen ve 7-7 beraberlikle sonuçlanan gösteri maçı fazla ilgi görmedi.

            Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Güney Asya'da meydana gelen deprem ve tsunami feleketinde zarar görenlere yardım amacıyla ''İnsanlık için top'tan destek'' kampanyası kapsamında Türkiye Karması ile Süper Lig'de forma giyen yabancı oyunculardan kurulu Yabancılar Karması özel maçta karşı karşıya geldi. Karşılaşma 7-7 beraberlikle sona erdi.
            BJK İnönü Stadı'nda Türkiye karması ile yabancılar karması arasında yapılan karşılaşmayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kulüplerin başkanlarının yanısıra, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay gibi isimler izledi.
            Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, UEFA'nın ülke futbol federasyonları başkanlarıyla yaptığı toplantı nedeniyle İsviçre'de bulunduğu için maçı izleyemedi. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı'nın yerine federasyonu, ikinci başkan Şekip Mosturoğlu ve diğer yöneticiler temsil etti.
            Karşılaşmaya sporseverler fazla ilgi göstermedi. Futbol Federasyonu tarafından maç biletlerinin 5, 10 ve 15 YTL'den satışa sunulmasına rağmen, soğuk hava ve naklen yayın nedeniyle tribünler boş kaldı. Tribünlerde yaklaşık 4 bin sporsever yer aldı.
            Gişe hasılatının düşüklüğüne rağmen maçın TV naklen yayın ve saha içi reklam gelirleri, ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı'nın 150 bin YTL'lik bağışı, Türkiye Karması'nı oluşturan 18 kulübün kaptanının, takım arkadaşlarının katkılarıyla topladıkları para, TFFHGD üyelerinin oluşturdukları fonda toplanacak miktar da kampanyaya aktarılacak. Süper Lig hakemlerinin de birer maç ücretlerini bağışlayarak, kampanyaya destek verecekleri bildirildi.
            Karşılaşmada Türkiye Karması'nın başında Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Birinci Süper Lig'de yer alan yabancı oyunculardan kurulu karmayı ise Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi yaptı.
            Karşılaşma öncesi Güney Asya'daki tsunamide hayatını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşma öncesinde düzenlenen mini konserde çeşitli şarkıcılar, sporseverlere keyifli anlar yaşattı. Aralarında Mahsun Kırmızıgül, Suat Suna, Deniz Arcak ve Abidin'in de bulunduğu şarkıcılar, BJK İnönü Stadı'nda mini bir konser verdi. Ayrıca Anadolu Ateşi Grubu da gösteri yaptı.
            Karşılaşma öncesi ve maç sırasında sürekli Beşiktaş lehine tezarühatlar yapan az sayıda siyah-beyazlı taraftara, diğer takım taraftarları tepki gösterdi.

            STAT: BJK İnönü
            HAKEMLER: Orhan Erdemir xxx, Neslihan Bayraktar xxx, Serkan Ok xxx

            TÜRKİYE KARMASI: Rüştü Reçber xxx (Ramazan Kurşunlu dk. 46 xxx), Ümit Bozkurt xxx (Mesut Ünal dk. 46 xxx), Mert Korkmaz xxx (Hakan Kutlu dk. 46 xxx), Bülent Korkmaz xxx (Saffet Akbaş dk. 45 xxx), Ümit Özat xxx (Serkan Damla dk. 46 xxx), Yasin Çelik xxx (Burhan Saatçioğlu dk. 46 xxx), Erhan Namlı xxx (Ali Öztürk dk. 46 xxx), Tayfur Havutçu xxx, Timuçin Beyazıt xxx, Serkan Aykut xxx (Saffet Akyüz dk. 46 xxx), Fatih Tekke xxx (İlhan Parlak dk. 46 xxx)
            TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

            YABANCILAR KARMASI: Hamidou xxx (Cordoba dk. 46 xxx), Kirita xxx (Kratochvil dk. 46 xxx), Johnson xxx (El Tabei dk. 46 xxx) (Carew dk. 69 xxx), Tomas xxx (Song dk. 33 xxx) (Uche dk. 46 xxx), Victoria xxx (Wederson dk. 46 xxx), Yattara xxx (M'Bayo dk. 46 xxx), Alex xxx (Pinto dk. 46 xxx), Conceiçao xxx (Yardonov dk. 33 xxx), Pancu xxx (Ronaldo dk. 46 xxx), Nobre xxx (Bakadal dk. 46 xxx), Effa xxx
            TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum-Gheorghe Hagi

            GOLLER: Serkan Aykut (dk. 6 ve 42), Alex (dk. 33), Nobre (dk. 38), Effa (dk. 39 ve 88), Pancu (dk. 41), Ali Öztürk (dk. 49, 63, 73 ve 85), Pinto (dk. 51), Kratochvil (dk. 67), Saffet Akyüz (dk. 76)

            Şahin: 'Daha iyi tanıtılabilirdi'

            Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, maç sonrasında yaptığı açıklamada, önemli bir organizasyona taraftarların ilgi göstermemesine sitem etti. Organizasyonu düzenleyen federasyon ile katılan kulüp ve futbolculara teşekkür eden Bakan Şahin, ''Gönül isterdi ki halkımız bu organizasyona daha fazla rağbet etsin. Hava serindi. Ayrıca tanıtım da daha iyi yapılabilirdi. Her iki takımda oynayan oyuncuları tebrik ediyorum. Güzel bir maç oldu. Seyir zevki üst düzeydeydi. Anlamlı bir maçtı. Gönlümüz arzu ederdi ki İstanbul'da bulunan halkımız, maça daha fazla rağbet etsin" dedi.
            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 5 Şubat Cumartesi günü Güney Asya'ya gideceklerini bildiren Şahin, ''Gideceğimiz 5 ülkeye, burada toplanan yardımı götüreceğiz. Türkiye genelinde eski paradan 42 ile 45 trilyon lira civarında bir yardım gidecek'' diye konuştu.

            Yanal: 'Tribünlerin dolmasını isterdik'

            Türk karmasının başında çıkan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ise tribünlerde az sayıda taraftarın olduğuna dikkat çekerek, "Bütün tribünlerin dolmasını istedik ancak bu olmadı. Bu, şahısların maçı değil, toplumsal vicdanımızın bir organizasyonudur. Bunu en çok anlaması gereken toplumlardan biriyiz. Biz de felaketler yaşadık'' şeklinde konuştu.

            Daum: 'Kar yağışı anonsu etkilemiş olabilir'

            Yabancılar karmasının başında sahaya çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Türk insanının herzaman yardımsever olduğunu ifade ederek, "Resimlerde felaketin boyutunu gördükten ve ölen insan sayısını duyduktan sonra büyük şok yaşamıştım. O bölgedeki insanların desteğe ihtiyacı var. Her zaman Türk insanının yardımsever olduğunu gördüm. Maça ilgi olmasa da bunun böyle olduğuna inanıyorum. Kar yağışı anonsu nedeniyle belki insanlar evlerinde kaldı'' dedi.
            Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu ise, organizasyonun önemine dikkat çekerek, "Böyle bir maçta takım yok yardım var. Sahadaki oyuncuların hepsi bizim evladımız. Organizasyonu düzenleyen ve katılan oyunculara, kulüplere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X