HSBC, 1100 çalışanı işten çıkarıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    HSBC, 1100 çalışanı işten çıkarıyor

    HSBC, 1100 çalışanı işten çıkarıyor




    İngiliz bankacılık devi HSBC, dünya çapında 1100 çalışanının işine son verecek.

    HSBC sözcüsü Gareth Hewett, yarısı İngiltere’deki yatırım bankacılığı bölümünden olmak üzere küresel bankacılık ve piyasa operasyonlarında görevli 1100 kişinin işten çıkarılacağını söyledi. Hewett, "Bu kararı, mevcut piyasa koşulları, ekonomik durum ve 2009 yılına ihtiyatlı bakışımız nedeniyle aldık" dedi. Avrupa’nın yanı sıra Asya ve Amerika kıtasında da faaliyet gösteren HSBC’nin işten çıkarma kararından etkilenecekler arasında Hong Kong’da çalışan 100 kişi de bulunuyor.

    Yeni çıkarmalar olabilir

    HSBC’nin Hong Kong ve Çin’deki yöneticisi Peter Wong, başka işten çıkarmalar olması olasılığını gözardı etmediklerini belirterek, "Sanırım mali sektörde bu tür kararlar alınmaya devam edecek" dedi. Dünya çapında 335 bin kişiyi istihdam eden HSBC, geçen ay yılın ilk yarısında karının yüzde 28 düşerek 10.2 milyar dolar olduğunu, ABD’deki şüpheli alacakları nedeniyle 14 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

    HSBC de, 2003’ten bu yana sahip olduğu ABD’nin en büyük mortgage kredisi veren Illinois merkezli Household International Inc. adlı şirketi nedeniyle global krizden büyük ölçüde etkilenen uluslararası bankalar arasında yeralıyor.
İşlem Yapılıyor
X