Dünyanın beklediği karar onaylandı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Dünyanın beklediği karar onaylandı...


    Geçen gün ABD'deki mali krizin aşılması için hazırlanan 700 milyarlık destek paketini reddeden Temsilciler Meclisi, genişletilmiş pakete onay verdi.



    ABD'de finans sektörünü kurtarmak amacıyla hazırlanan ancak hafta başında Temsilciler Meclisinde reddedilerek çıkmaza giren 700 milyar dolarlık paketin genişletilmiş hali Senato'da yapılan oylamada kabul edildi.
    Senato'da yapılan oylamada paket 74'e 25 oyla kabul edildi.
    Yeni pakette eskisine ilave olarak vergi indirimi içeren ve bankacılık sektörüne güvenin arttırılmasını amaçlayan önlemler yer alıyor.
    Başkan George W. Bush yönetimi ve Kongre liderleri ilk paketin pazartesi günü Temsilciler Meclisinde reddinin ardından, planın genişletilmiş versiyonunun bu defa önce, pakete daha sıcak bakan Senato'dan geçirilmeye çalışılmasına karar vermişti.
    Senato'nun kararının ardından yönetim, paketin Temsilciler Meclisi'nden de geçmesi için Meclis üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Paketin Temsilciler meclisinde yarın oylanması planlanıyor.
    ABD'de bir yasanın yürürlüğe girebilmesi için Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi ve üst kanadı Senatoda kabul edilmesi ve Başkan tarafından imzalanması gerekiyor. Yasa teklifi, önce Temsilciler Meclisinde veya önce Senatoda oylanabiliyor.
    PAKET TEMSİLCİLER MECLİSİNDE YARIN OYLANACAK
    ABD'de Temsilciler Meclisinin daha önce reddettiği ancak bugün Senato'dan geçen 700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma paketi, seçmene ve planı yarın tekrar oylayacak Temsilciler Meclisi üyelerine cazip gelebilecek ekler içeriyor.
    Orta gelir düzeyi başta olmak üzere, halk için on milyarlarca dolar tutarında vergi indirimleri sağlanarak paket daha cazip hale getirildi. Bu indirimlerden ev sahipleri, arazi sahipleri, enerji sektörü ve girişimciler yararlanabilecek.
    Ekler arasında ayrıca, sigorta ile garanti altına alınacak her bir banka mevduatının üst sınırının 100.000 Dolardan 250.000 Dolara yükseltilmesini içeren, böylece bankacılık sektörüne olan güvenin arttırılmasını amaçlayan madde de yer alıyor.
    Ancak kırsal alanlardaki okulların gelecek 5 yıllığına desteklenmesi için 3 milyar dolar ayrılması, orta batı eyaletler başta olmak üzere felaket bölgeleri için 8 milyar doların yine 5 yıllığına ayrılması gibi, paketin ana amaçlarıyla pek bağdaşmayan, paranın merkezi Wall Street'teki kriz ile ilgisi olmayan ancak seçmene hoş gelecek pek çok ek de, Kongre salonlarındaki pazarlıklar sırasında alelacele pakete ilave edildi.
    TEMSİLCİLER MECLİSİ YARIN OYLUYOR
    Kabul edilen bu metnin yarın öğle saatlerinde (Türkiye'ye göre Cuma akşam saatleri) Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.
    Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluk Demokratların lideri Steny Hoyer, oylama ile ilgili bugün Temsilciler Meclisinde bazı görüşmeler olduğunu belirterek, ''benim planım oylamanın cuma sabahı ileri bir saatte veya öğle erken saatlerde yapılması'' dedi.
    AA
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: Dünyanın beklediği karar onaylandı...

    bakalım neler yaşatacak bu sıkıntılar bizlere hep beraber yaşayarak göreceğiz.

    Yorum

    • TurkDex
      Junior Member
      • 05-10-2008
      • 8

      #3
      Konu: Dünyanın beklediği karar onaylandı...

      Kararın sonucunda neler olacağı haftaya daha da netleşecek...

      Eğer piyasalar bu kararın içindeki şartlardan memnun kalmazsa aşağı yön devam edebilir.. ancak zamanla likidite sorunu azalacak olursa piyasalar başka verileri ön plana alacak ve ona göre kendine yön verecektir..

      Kemal Cenk Erdem
      ..:: Kemal Cenk Erdem - Borsa.Us - Futures & Options ::..

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X