Suriye'de Anadolu Ateşine yoğun ilgi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Suriye'de Anadolu Ateşine yoğun ilgi

    Suriye'de 'Anadolu Ateşi'ne yoğun ilgi




    05.10.2008 - 12:23















    PALMİRA- Dünyanın en ünlü gösteri merkezlerinde sahne alan Anadolu Ateşi, Suriye'de Suriyelilerle buluştu. Ülkelerinde ilk kez bir Türk gösteri grubunu izleme imkanı bulan Suriyeli yerli ve yabancı turistler, yaklaşık 2 saat süren gösteriyi dakikalarca ayakta alkışladı.

    Suriye’nin Humus şehrine bağlı Tedmura olarak ta bilinen ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olan tarihi Palmira kentinde muhteşem bir gösteri sunan Anadolu Ateşi dans topluluğu, Suriyeliler tarafından ayakta alkışlandı. Gösteriyi izlemeye gelen birçok ünlü Suriyeli sanatçı da Anadolu ateşi dans topluluğuna hayran kaldıklarını dile getirdiler.

    Suriye’de ilk gösterileri, toplam’da da 1670. gösterileri için Başkent Şam’a 150 km, Humus şehrine 155 km uzaklıkta bulunan ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olan tarihi Palmira antik kentini seçen Anadolu Ateşi, arenayı dolduran binlerce yerli ve yabancı turist tarafından dakikalarca alkışlandı.

    Gösteriyi mükemmel olarak değerlendiren Suriyeli Faraj Deeb “Biz meşhur bir Türk grubu izlediğimize çok mutluyuz. Türk grubu bu geceye çok büyük katkıda bulundu. Onların da katkısıyla gece çok güzel geçti. “ derken, Mohammat Ayad Khazar , “Biz bu grubun çok meşhur ve yetenekli olduğunu biliyoruz. Bu bölgeyi de aramızdaki kültürel bağdan dolayı seçtik. İki halk birbirine çok yakın ve biz Türkleri çok seviyoruz. Hepimiz birlikte seyredip eğleneceğiz” diye konuştu.

    Suriyeli aktör Saleem Kalas ise Bu festivale geldiğim için çok mutlu olduğunu belirterek “ Gece özellikle Türk grupla başladığı için çok iyi başladı. Geceye bu grupla başlanılması çok iyi bir seçimdi çünkü bu grup tarihi ve kültürel dansları bir arada topluyor ve yansıtıyor” dedi.

    Gösteriyi izleyen Suriyeli yerel gazeteciler de ülkelerinde gördükleri ilk Türk gösteri grubunun yaptığı dansın çok derin bir anlamı olduğunu, adeta büyülendiklerini söylediler. Gazeteciler, gösterinin Suriye’nin gelenek ve göreneklerine çok yakın olduğunun da altını çizdiler.

    Gösteriyi Suriye Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Huseyna Saban, çeşitli ülkelerin büyükelçiler, dini cemaatlerin liderleri, Suriyeli sanatçı ve oyuncular da izledi. (İHA)
İşlem Yapılıyor
X