Sıkıştırılmış deterjanla çamaşır ucuza yıkanacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Gondaray
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 3257

    Sıkıştırılmış deterjanla çamaşır ucuza yıkanacak

    Deterjan kullanımında yüzde 33 tasarruf sağlayan 'Konsantrematik Logolu Deterjanlar' piyasaya çıkıyor.

    Türkiye Sabun ve Deterjan Sanayicileri Derneği öncülüğünde yürütülen çalışmaların deterjan kullanımında alışkanlıkları değiştireceği tahmin ediliyor. Avrupa'da uygulanan konsantrematik deterjanların, Türkiye'de kullanımı için hazırlanan proje tamamlandı. Yeni konsantrematik logolu deterjanlar yüzde 33 tasarruf sağlarken, çevreye atık olarak gönderilen kimyevi madde miktarını da önemli miktarda azaltacak.

    Dernek Başkanı Ahmet Pura, çalışmaları 'sosyal sorumluluk projesi' olarak nitelendirdi. Projeyle, enerji tüketiminde, katı atıkta ve karbon salımında azalma sağlanacağını vurgulayan Pura, "Hedefimiz, yıkama başına yüzde 11'den yüzde 44'e varan çevresel iyileşme sağlamak." dedi. Bu projenin gönüllü bir proje olduğunu hatırlatan Pura, artık çamaşır yıkama alışkanlıklarının tamamen değişeceğini söyledi.

    Aralarında Eczacıbaşı, Procter&Gamble, Unilever ve Türk Henkel, Colgate ve Hayat Kimya'nın da bulunduğu ve Türkiye'de temizlik maddeleri sektörünün yüzde 85'ini temsil eden 16 şirketin üyesi olduğu Sabun ve Deterjan Sanayicileri Derneği'nin öncülüğünde 'deterjanda konsantrematik ürünler'e geçiliyor. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde raflarda yerini alacak olan konsantre çamaşır deterjanları çevre duyarlılığını ön plana çıkarırken, daha az deterjan, su ve enerji tüketimiyle doğru çamaşır yıkama alışkanlıklarının geliştirilmesini hedefliyor. Konsantrematik logolu deterjanlar, çevreye daha az atık yayılmasını ve deterjan kullanımında yüzde 33 tasarruf sağlıyor. Her yıkamada yüzde 17 enerji tasarruf sağlayacağı açıklanan konsantrematik deterjanlar, pazardaki deterjan üreticilerinin büyük bölümünün onayını almış durumda.

    Konuyla ilgili toplalntıda konuşan Dernek Başkanı Pura, Avrupa'nın pek çok ülkesinde çamaşır deterjanlarının 'konsantre' olduğunu ve 740 milyon yeni liralık Türkiye deterjan piyasasında, bu yeniliğin benimsenmesinden mutluluk duyacağını söyledi. Pura, konsantrematik deterjanlar hakkında şu bilgileri verdi: "Konsantrematik, piyasada bulunan standart toz çamaşır deterjanlarının sıkıştırılmış halidir. Konsantrematikler sayesinde ön yıkama ve çok yüksek ısılarda çamaşır yıkama artık tarihe karışıyor. Ayrıca, daha az su ve ambalaj kullanımı yapılıyor. En önemlisi de çevreye zararlı atık miktarını önemli ölçüde azaltıyor. Yani kısacası, aynı miktarda çamaşır, daha az deterjanla yıkanabilecek. Bu sayede yılda 251 bin ton deterjan tasarrufu sağlanacak."

    Projenin, Sağlık Bakanlığı, üretici firmalar ve konuyla alakalı sivil toplum kuruluşlarının onayını aldığını vurgulayan Pura, yeni deterjanların fiyatlandırması konusunun üreticilerin tasarrufunda olduğunu açıkladı. Tasarrufla birlikte daha az deterjan kullanılmasının, üreticilerin ciro kaybına sebep olmayacağını ileri süren Pura, "Çünkü daha çok satış yapacaklar." yorumunu yaptı.
  • kanarya1958
    Member
    • 01-06-2008
    • 1306

    #2
    Konu: Sıkıştırılmış deterjanla çamaşır ucuza yıkanacak

    e fiyattan takviye yaparlar %33 .

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X