Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

    Piyasadaki çift sim kartlı ceplerin büyük kısmı toplatılıyor; satın alanlara iade imkanı doğuyor...

    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, piyasada satılan 8 çift sim kartlı cep telefonunun teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettiklerini bildirerek, kısa sürede adlarını açıklayacakları bu ürünlerin iade edilebileceğini ve toplatılacağını kaydetti.

    Çift sim kartlı telefonların son dönemde çok yaygınlaştığını ve pazar paylarının yüzde 15'e ulaştığını ifade eden Acarer, sektörde 53 markaya ait 70 çift sim kartlı telefon modeli bulunduğunu söyledi.

    Teknik Düzenleme Daire Başkanlığı bünyesindeki "Piyasa Gözetim ve Denetim Laboratuvarı"nda yapılan testlerle telefonlardaki teknik değerlerin kontrol edildiğini bildiren Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 2 ayda 13 çift sim kartlı telefonun testi yapıldı. Diğerlerininki de devam ediyor. Ancak piyasadaki 1,2 milyon çift sim kartlı telefondan 800 bini bu 13 modelden. Bu da pazarın yüzde 60'ı ediyor. Bunların 8'inin teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettik. 4 tanesinde de sorun var. Bir tanesi ise yapılan uyarı ile uygun hale geldi. Ürünlerimiz Avrupa Birliği standartlarına uygun olmalıdır. İthal edilen bu ürünler, Avrupa Birliği standartlarına uygun değil. Baz istasyonları sağlık açısından tartışılıyor ama üzerinizde taşıdığınız telefonları kafanıza dayıyorsunuz. Bunların standartlara uygun olmaması durumunda sağlık açısından önemli etkileri olur."

    chip
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

    Riskli ürün, marka ve modeller belirlenecek

    Mevzuata göre, bu ürünlerin marka ve modellerini 2 ulusal kanal ve gazete aracılığıyla duyurmaları gerektiğini belirten Acarer, uygunsuzluk tespit edilen ürünleri ithalatçılarına da bildireceklerini söyledi.

    Testleri yapılan ürünlerin istenilen standartları sağlamadığına ilişkin ilanın ardından hem ürünün ithalatının yasaklanacağını hem de bu ürünleri kullanan tüketicilere iade hakkı doğacağını kaydeden Acarer, diğer çift sim kartlı telefonların da aynı laboratuvarda inceleneceğini belirtti.

    Acarer, çift sim kartlı telefon piyasasının kalite yerine rant ağırlıklı olduğunu belirterek, "Vatandaş ürün alırken teknik özellikleri sorgulamalı. Tüketiciler faturanın yanı sıra teknik özelliklerine de bakmalı. Biz bu firmaları ilan edince tüketici gidip ürünü iade edebilecek fakat sağlık açısından zarar görebilir" diye konuştu.

    Test sonucunda teknik özellikleri standartlara uygun olmayan ürünleri belirleyerek sektör için "riskli ülke, riskli ürün ve riskli markaları" tespit edeceklerini kaydeden Acarer, bunları da AB üyesi ülkelerde uygulandığı gibi Dış Ticaret müsteşarlığına bildireceklerini söyledi.


    Hurriyet


    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47397

      #3
      Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

      Peki kime nasıl kazanç sağladılar ?

      madem bu cihazlar standartlara ugun değildi neden ithal izni verildi ve satışı kabul edildi ?

      bunu getiren firmalar bu durumda resmen batacaklar , bundan kim nasıl çıkar sağlayacak ?

      Bu sorularada cevap vermeliler firma adlarını açıklamadan önce.
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • aliosman3003
        Member
        • 29-06-2006
        • 551

        #4
        Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

        kısacası testi kırılmadan önce neden önlem alınmadı.

        bende satınalmada çalıştım. alacağım en küçük malzemeyi dahi bir numune isteyerek denerdim ve daha sonra toptancıdan devamını isterdim. bunu birtek ben değil bütün satınalmacılar yapar. yani namazın fatihası gibi olamazsa olmaz bir kuraldır bu.

        ALLAHIM nerede yaşıyoruz ve hala neleri tartışıyoruz.

        Yorum

        • zigana
          Senior Member
          • 26-01-2004
          • 3796

          #5
          Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

          Originally posted by ozkandonmez View Post
          Peki kime nasıl kazanç sağladılar ?

          madem bu cihazlar standartlara ugun değildi neden ithal izni verildi ve satışı kabul edildi ?

          bunu getiren firmalar bu durumda resmen batacaklar , bundan kim nasıl çıkar sağlayacak ?

          Bu sorularada cevap vermeliler firma adlarını açıklamadan önce.
          cok haklısınız

          ithal edilen her ürünün standartlara uygunlugu satışa sunulmadan test ediliyor ve o şekilde ül***e girişi yapılıyor.
          girişte test yapılmadıysa bu daha büyük kabahat yani özrü kabahatınden büyük
          yapıldıysa şimdiki ne oluyor.

          benim bir arkadaşım yurt dışından arabaların lastikleri için balans kurşunu ithal etti.ürünü testlerden gecirene kadar 4 ay uğraştı lanet olsun dedi bir daha getirmeyeceğim.anlayın bir balans kurşunu için yapılan testleri ve uğraşımını
          kurşunda atık madde oranı cok az fazla imiş ki nihayetinde sadece kendi başına herhangi bir saglık problemi oluşturmayacak bir problemden 4 ay ugraştı.

          şimdi buna geldiniz,sattınız ama problemli oldugunuza şimdi karar verebildik.
          öylemi

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #6
            Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

            İyide standartlara uygun olmayan telefon nasıl çalışıyor demek bu telefonlar onların kendi istasyonlarına ağır yük bindiriyor yoksa neden çalışan aletleri değiştitsinler ayrıca ilk gelen çoğu sim kartlı telefonda kaçak yollarla gelmiş telefonlardır .

            Yorum

            • bybuki
              Seni unutmayacagým
              • 26-01-2004
              • 4684

              #7
              Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

              onceden spot olayı vardı herkes spot mal alırdı vergisini veren kurumlar satış yapamaz olurdu devlet buna imei olayını koyarak engellemeye calıştı bu seferde vatadaş gömlek değisir gibi telefon değişemeyince telefon satıçıların işlerinde düşüş yaşandı sonra çekik gözlülerin cihazları piyasaya imeileri değişip girince biraz hareketlilik yaşandı çift hatlı olmaları ilgi cekti vergisini veren kurumlar gene isyan etmeye başladılar satışları düşünce bu seferde ortaya bunları atıvermeye başladılar önce türkiyeye kacak giren cihazları önliyemiyorlar sonrada ortaya böyle sacma sapan ortaya atıveriyorlar madem uygun degildede neden vergilerini alıpda piyasaya sürdüler bunu anlamak mümkün degil.......


              Yorum

              • ybæl©ik
                ADMINISTRATOR
                • 25-01-2003
                • 30775

                #8
                Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

                Uygunluk testini geçen çift hatlı cep

                Çift hatlı cepler toplatılma riski taşırken, hangi markanın modellerini güvenle kullanabilirsiniz?


                Daha önce piyasadaki çift sim kartlı ceplerin büyük kısmının teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığının tespit edildiği ve toplatılacağı duyurulmuştu. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada hangi marka ve modellerin standartlara uygun olduğundansa bahsetmemişti. Ancak General Mobile'ın, uygunluk testinden geçen markalar arasında bulunduğu biliniyor.

                İletişim, eğlence ve haberleşmeyi bir arada sunan mobil cihazlar üreten General Mobile, Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen çift sim kartlı cep telefonları standartlarına uygunluk testinden başarıyla geçti. Telekomünikasyon Kurulu tarafından yapılan test sonuçları, 20 Temmuz 2008 tarihli yazısı ile General Mobile'a iletildi.

                General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, General Mobile ürünlerinin Amerika ve Avrupalı tüketiciler tarafından da güvenle kullanıldığını söyledi. Ürünlerin Amerika ve Avrupa'da bulunan ilgili otoriteler tarafından da standartlara uygunluğunun daha önceki vesilelerle defalarca tespit edildiğini kaydeden Gölcü, "Kaliteyi ve tüketici memnuniyetini öncelikli ilke olarak edinmiş olan General Mobile markalı ürünlerimiz Amerikalı ve Avrupalı tüketicilerimiz gibi tüm Türk kullanıcılarımız tarafından da gönül rahatlığı ile kullanabilir" dedi.

                chip

                Yorum

                • ybæl©ik
                  ADMINISTRATOR
                  • 25-01-2003
                  • 30775

                  #9
                  Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

                  General Mobile ürünlerinde sorun yok!

                  Muzaffer Gölcü, Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı'nda çift sim kartlı telefonların teknik özelliklerinin standartlara uygun olup olmadığına ilişkin testler yaptığını belirterek şunları söyledi: "Yapılan bu testler sonucunda Telekomünikasyon Kurumu tarafından, "Test Sonuç Raporu" başlıklı, 20 Temmuz 2008 tarih ve B.61.0.TLK.0.13.00.04-351.04/67852-44294 sayılı yazı ile tarafımıza teste giren General Mobile marka DST11 model cihazın testlerden başarı ile geçtiği bildirilmiştir. Dolayısıyla ürünlerimizin teknik özelliklerinin Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen standartlara uygun olduğu tespit ve tescil edilmiştir."

                  General Mobile'ın "Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı"ndaki testlerden geçtiğini belirten Gölcü, "Önümüzdeki dönemde gelecek yeni ürünlerde de ilke olarak tüm testlere tabi tutulacak ve standartlara uygun ürünleri tüketicimizin beğenisine sunacağız" diye konuştu.

                  General Mobile Türkiye Distribütörü ve Gençcell Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç de yapılan bu denetimler ve açıklanan sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Telekomünikasyon kurumuna çift sim kart piyasasına ilişkin yapmış oldukları denetim, düzenleme ve standardizasyon faaliyetleri dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. Gençccell olarak biz bu sektöre uzun zamandır hizmet verip yatırım yapmaktayız. Yaptığımız yatırımlarımızda bizim dikkat etmeye çalıştığımız kalitenin ne derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu."

                  Bilgi için:
                  General Mobile - (212) 444 32 25</B></STRONG></I></U>

                  Yorum

                  • bybuki
                    Seni unutmayacagým
                    • 26-01-2004
                    • 4684

                    #10
                    Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

                    zaten general mobilenin cihazlarını toplatmak yürek ister piayasada hangileri toplatılacak toplatacaklarsa kacak giren cift hatlı telefonları toplatsınlarda görelim


                    Yorum

                    • Kadim
                      Senior Member
                      • 30-01-2004
                      • 4782

                      #11
                      Konu: Çift sim kartlı telefonlar toplatılıyor

                      Her zamanki gibi kodamanlara hizmet. Kardeşim madem çin malı bozuk mal niye sokuyorsun. Niye sokuyorsun ben söyleyeyim, gümrüğün kayıt dışı rüşvet yesin diye. Hadi madem soktun, niye çeşitli bahaneler uydurup toplatacağız diye ortayı velveleye veriyorsun? Niye söyleyeyim. Bu seferde diğer kurumunda, kodamanın da bu düzenlemelerin cebren gerektirdiklerinden ve getirdiklerinden bol bol yesin, sağlıklı firma yok olsun, ensesi kalın firma yoluna koyulsun. Uydu cihazlarında da aynı naneyi yemediniz mi? Domuzu önce yurda sokan sonra domuz satılıyo, din elden gidiyo diye ortalığı velveleye veren it sürüleri...

                      Yorum

                      İşlem Yapılıyor
                      X