spor haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    spor haberleri

    İstifa çağrısı

    Yıldırım Demirören, Gençlerbirliği maçının ardından Merkez Hakem Kurulu'nu istifaya çağırdı.

    Süper Lig'de Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren karşılaşma sonrasında siyah-beyazlı ekipte maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na büyük tepki vardı.
    Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün MHK Başkan Yardımcısı Muhittin Boşat ile davalı olduğunu hatırlatarak, "18 haftaya baktığımızda, 14 haftanın en kötü hakemleri seçilenler bizim maçları yönetti. Trabzonspor maçında tartışmalı kararlar veren Kuddusi Müftüoğlu'nun bu maçı da yönetmesi ilginç. Muhittin Boşat, anlamadığımız ama bildiğimiz nedenlerle bunları yapıyor. Kimse Beşiktaş ile oynamasın bunların altında kalır. Bu emeklere yazık. Boşat'ı istifaya davet ediyoruz" dedi.

    Oktay: 'Kural hatası var'

    Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay ise, Beşiktaş'ın yediği gol öncesi hakemin serbest vuruş sırasında 2 kez düdük çaldığını, bu konunun üzerinde durarak, kural hatası olup olmadığı yönünde araştırma yapıp, gerekirse Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını bildirdi.

    Çalımbay'dan futbolculara sitem

    Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, bazı futbolculardan istediği verimi alamamaktan yakındı. Kar yağışının maçı olumsuz etkilediğini belirten Çalımbay, ligin bir maraton olduğunu, bu beraberliğin hiçbir şeyi bitirmediğini kaydetti. Önlerindeki 15 maçın kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Çalımbay, "Bundan sonra hatalarımızı en aza indirerek, kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Bazı arkadaşlarımız performanslarını yükseltmeli. Onlardan daha çok şey bekliyoruz'' dedi. Maç sırasında ve sonrasında hakeme çok tepki gösterdiklerinin hatırlatılması üzerine Çalımbay ise, ''Ben aslında hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Ama biraz daha dikkatli olmalılar. Takımların kaderleriyle oynuyorlar. Geçen hafta oynadığımız Malatyaspor maçında penaltımız verilmedi. Bu akşam da gol sırasında çok şanssızdık. Futbolcularım hakemin 2 kez düdük çaldığını söylediler'' diye konuştu. Çalımbay, gazetecilerin 6 ay sonra takımın başına Alman bir teknik adamın getirileceği iddialarını sorması üzerine ise, "Bizim anlaşmamız 1.5 yıllık. Yönetim bize destek veriyor. Ayrıca aramızda hiçbir sorun yok, uyum var. Böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Biz şimdi bunları değil, önümüzdeki 15 maçı düşünüyoruz'' cevabını verdi.

    Toraman: 'Baraj bozuldu'

    Beşiktaşlı futbolculardan İbrahim Toraman ise, maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na tepki göstererek, "Bu hakemlerle hangi maçımız olursa olsun sorun yaşıyoruz. Ali Tandoğan serbest vuruşu kullanırken baraj bozuldu ve hakem düdük çaldı. Biz hakemin kararını bekliyorduk ve bir düdük daha çalıp golü verdi" şeklinde tepkisini dile getirdi.

    Doğan: 'Hava şartları elverişsizdi'

    Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ziya Doğan da, yaptığı açıklamada maçın çok zor şartlar altında oynandığını ifade etti. Tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş maçı bizim için çok önemliydi. Hava şartları maç için elverişli değildi. Özellikle ikinci yarıda çok daha kötü oldu. Golü hatamızdan yedik. Ancak daha sonra 1 gol bularak, durumu eşitledik. Artık bu maç geride kaldı. Önümüze bakıyoruz'' dedi.
    Doğan, Beşiktaş'ın başına Rıza Çalımbay'ın getirilmesiyle ilgili olarak da, "Rıza hocanın elinde kaliteli malzeme var. Ona zaman vermeliyiz. Yabancılara nasıl müsamaha gösteriyorsak, yerli hocalara da göstermeliyiz'' cevabını verdi.



  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: spor haberleri

    PFDK ceza yağdırdı

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 2004-2005 sezonunun ilk yarısında toplam 437 dosya inceledi.

    Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2004-2005 sezonunun ilk yarısında profesyonel liglerde toplam 437 dosya inceledi.
    İncelenen dosyaların 203 tanesi seyirci taşkınlıklarını içerirken, kulüplere bu nedenle verilen para cezaları 628 bin 250 YTL'yi buldu.
    Kurul, ilk yarı sonu itibariyle 246 futbolcuya 726 maç hak mahrumiyeti cezası verdi. İncelemede, Kurul'un 246 futbolcuya 726 maç, 2 futbolcuya birer yıldan toplam 2 yıl, 3 futbolcuya da toplam 12 ay 10 gün, 48 teknik sorumluya bin 331 gün, 8 masöre toplam 11 ay, 14 kaleci antrenörüne toplam 600 gün, 4 başkana toplam 240 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği açıklanırken, liglerin ilk yarısında 31 kulübe saha kapatma, 16 kulübe de seyircisiz oynama cezası verildiği bildirildi.



    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: spor haberleri

      Ligde ikinci erteleme

      Ligde bugüne ertelenen İstanbulspor ile Ankaragücü arasındaki maç, ikinci kez ertelendi.

      Birinci Süper Futbol Ligi'nde İstanbulspor ile Ankaragücü arasında bugün Zeytinburnu Stadı'nda yapılması gereken karşılaşma, elverişssiz saha ve hava koşulları nedeniyle ikinci kez ertelendi. Maçın oynanacağı tarihi Futbol Federasyonu belirleyecek.
      İstanbulspor A.Ş Genel Müdürü Ergün Yücel, dün oynanması gerekirken, aynı nedenle bugüne ertelenen karşılaşmanın, Futbol Federasyonu tarafından ikinci kez ertelendiğini kaydetti.



      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: spor haberleri

        Lewis pes etmiyor

        Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Lennox Lewis, 39 yaşında olmasına rağmen veda etmeyeceğini açıkladı.

        Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Lennox Lewis, 39 yaşında olmasına rağmen şampiyon olmadan ringlere veda etmeyeceğini açıkladı.
        Lennox Lewis, "Hazırlanıyorum. 39 yaşındayım ama kendime güveniyorum. Ringleri şampiyonluk ünvanı ile terk etmeyi istiyorum. Geçen yıl Klitschko'ya maç için 21 milyon pound teklifte bulunmuştum. Evet dediğinde maça hazırım" dedi.
        Otoritereler, Lewis'in bir ünvan maçı yapabilmesi için ön bir maç oynaması gerektiğini vurguluyorlar.


        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: spor haberleri

          Cimbom'da Perez krizi

          Galatasaray'dan alacağı olduğunu iddia ederek, FIFA'ya başvuran Sebastian Perez, davayı kazandı.

          Galatasaray'dan alacağı olduğunu iddia ederek FIFA'ya başvuran Galatasaray'ın eski yıldızı Sebastian Perez, davayı kazandı.
          FIFA, dosyayı inceledikten sonra Sarı - Kırmızılı kulübün, Fransız oyuncuya alacaklarına karşılık olarak 500 bin dolar ödemesini kararlaştırdı. Galatasaray Yönetimi, FIFA'dan gelen tebligat üzerine gecikmeden parayı yatırdı.



          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: spor haberleri

            Avrupa'dan Futbol

            Avrupa liglerinde yine yoğun bir hafta geride kalırken, transferde son dakika gelişmeleri ilgi odağıydı.

            Avrupa futbolunda oldukça yoğun bir hafta geride kaldı. Lig ve kupa maçlarıyla sporseverler futbola doydu. Bazı takımlar son dakika transferleriyle kadrolarını takviye etmeye çalıştılar.
            İşte Avrupa futbolunda geçen hafta…

            İngiltere

            İlk olarak 25.Hafta: Haftanın maçında Manchester United, Highbury'de Arsenal'ı 4-2 yenerek sıralamada rakibinin üstüne çıktı. Arsenal 33 maç sonra evinde ilk kez mağlup oldu. Bu arada Silvestre'nin oyundan atılmasıyla Kırmızı Şeytanlar'ın yaklaşık 25 dakika 10 kişi mücadele ettiğini de hatırlatayım. Açık ara lider durumda bulunan Chelsea, Blackburn deplasmanında Robben'in golüyle 1-0 kazandı. Bu maçta da kalesini gole kapayan Petr Cech, Peter Schmeichel'in Premier Lig'de 694 dakika gol yemeyerek kırdığı rekoru geliştirmiş oldu. Cech, Blackburn'ün bir penaltısında da gole izin vermedi. Bakalım Çek kaleci ne zaman gol yiyecek? Everton, Norwich'i Doherty'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerken, Liverpool ise Charlton deplasmanında Morientes ve Riise'nin golleriyle 2-1 kazandı.

            Hafta sonunda oynanan 26.Hafta maçlarında ise United, Birmingham City'yi Old Trafford'da 2-0 mağlup ederek puanını 56'ya yükseltti. Roy Keane bu maçta Manchester formasıyla 50. golünü kaydetti. Bir orta saha oyuncusu için oldukça iyi. Diğer gol Rooney'den geldi. United son 9 lig maçının sekizini kazandı. Chelsea-M.City maçından gol sesi çıkmayınca lider uzun bir aradan sonra hız kesti. Chelsea'yi yenen son takımın da City olduğunu hatırlatayım. Son şampiyon Arsenal, Villa Park deplasmanında Aston Villa'yı 3-1 yendi. Arsenal'ın 54 puanda. Everton, Southampton deplasmanında 2-2'lik beraberliği Sociedad'dan yeni transfer edilen Arteta'nın golüyle kurtarabildi. Liverpool Fulham karşısında, Tottenham ise Portsmouth karşısında aynı skorla 3-1 kazandılar. Spurs'te yeni transfer Mido, Portsmouth ağlarını iki kez havalandırdı.

            Ada'dan son futbol haberlerine de bir göz atalım:

            Chelsea'nin 2003-04 sezonunda 88 milyon pound (yaklaşık 250 milyon YTL) zarar ederek İngiltere'de bu alanda rekor kırdığı açıklandı. Eski rekor 49.5 milyon pound'la Leeds'e aitti. Ancak büyük bir çöküş yaşayan Leeds'in aksine bu zarar Londra ekibini pek de rahatsız etmiyor olsa gerek zira arkalarında Roman Abramovich var! Ayrıca transfere yaptıkları büyük harcamaların meyvesini bu sezon topluyorlar.

            Bir başka zarar haberi de Manchester'dan. United'da yedek kalmaktan bir türlü kurtulamayan Kamerunlu orta saha oyuncusu Eric Djemba-Djemba, Aston Villa'ya transfer oldu. 23 yaşındaki futbolcu United'a 2003'te Fransa'nın Nantes takımından 3.5 milyon pounda alınmıştı. Böylece United bu oyuncudan 2 milyon pound zarar etti.

            Ara transfer döneminin yıldızlarından Tottenham, Nott. Forest'tan defans oyuncusu Michael Dawson ve orta sahada oynayan Andy Reid'i kadrosuna kattı. Gelecek vaat eden iki futbolcunun Spurs'e maliyeti yaklaşık 8 milyon pound.

            C.Palace'ın gol krallığında iddialı santrforu Andy Johnson ve Boro'nun başarılı sol kanat oyuncusu Stewart Downing, Eriksson tarafından ilk kez milli takım aday kadrosuna çağrıldılar. İngiltere, Hollanda ile bir dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

            Yorum

            • BuMeRs
              Member
              • 15-10-2004
              • 1590

              #7
              Konu: spor haberleri

              İspanya

              Copa Del Rey (Kral Kupası) çeyrek final ikinci maçlarından üçü geçtiğimiz hafta içinde oynandı. Real Betis, Osasuna ve A.Bilbao, rakiplerini eleyerek yarı finale adlarını yazdırdılar. Bir önceki hafta kötü hava şartlarından dolayı ertelenen Numancia-Atletico de Madrid çeyrek final ilk maçı da bir hafta gecikmeyle oynandı. Ancak karşılaşma 0-0 tamamlanınca hiçbir şey değişmedi. Bu eşleşmeden tur biletini kapacak takımı Calderon'daki maç belirleyecek.

              La Liga'da 22.Hafta maçlarında Atletico de Madrid, Barcelona deplasmanında Torres'in golleriyle 2-0 galip geldi. Büyük bir şok yaşayan Barça 51 puanda kaldı. Real Madrid ise Espanyol'u 4-0 yenerek 47 puana ulaştı. Yeni transfer Gravesen de bu maçta bir gol kaydetti. Real Sociedad, Valencia karşısında Nihat'ın son dakika golüyle 3-3'lük beraberlik çıkarmayı başardı. Nihat, ilk yarının son dakikasında da takımının ilk golüne imza atmıştı. 80.dakikasına 1-1'lik beraberlikle girilen maçta 4 golün atıldığı son 10 dakika nefesleri kesti. Son 6 maçında ilk puanını alan Bask ekibinin bir an önce toparlanıp üst sıralara tırmanması bekleniyor.

              Yorum

              • BuMeRs
                Member
                • 15-10-2004
                • 1590

                #8
                Konu: spor haberleri

                İtalya

                Serie-A'da geçtiğimiz hafta içinde 22.Hafta heyecanı yaşandı. Lider Juventus evinde Sampdoria'ya 1-0 yenilerek hem bu sezon Delle Alpi'de ilk mağlubiyetini aldı, hem de Milan'la aradaki puan farkının beşe düşmesine yol açtı. Maçın tek golü Aimo Diana'dan geldi. Sampdoria da üst sıralara tırmanışını sürdürdü. Milan ise Messina deplasmanında Crespo ve Tomasson'un ikişer golüyle kazandı. Udinese Chievo'yu 3-0, Inter ise Atalanta'yı 1-0'la geçti.

                Hafta sonunda oynanan 23.Hafta maçlarında Juve kan kaybetmeye devam etti. Lider, 4 gün içinde ikinci yenilgisini Palermo deplasmanında 1-0'la aldı. Böylece Juve 50 puanda kalırken, Lazio'yu Crespo'nun 90+4'te gelen golüyle 2-1 mağlup eden Milan, puanını 48'e yükseltti. Udinese, Brescia'yı deplasmanda 1-0 yenerek 40 puanla üçüncü sıraya çıktı. Inter, Parma deplasmanında 70 dakika 10 kişi oynamasına ve maçın son 15 dakikasına 2-0 yenik girmesine rağmen kaybetmemeyi yine başardı! Cordoba ve Vieri'nin golleri, Inter'e 23. maçlarında 15. beraberliği getirdi. Fiorentina'yı da 3-0'la geçen Sampdoria, 38 puana yükseldi ve çıkışını sürdürdü.

                Mali açıdan toparlanan Fiorentina, Lecce'den Bulgar santrfor Valeri Bojinov'u 13 milyon Euro'ya kadrosuna katarak Çizme'de yılın en yüksek maliyetli transferini gerçekleştirdi. Mor Menekşeler, Şilili orta saha oyuncusu Andres Valdes'i de bu transfer kapsamında Lecce'ye verdi.

                Yorum

                • BuMeRs
                  Member
                  • 15-10-2004
                  • 1590

                  #9
                  Konu: spor haberleri

                  Fransa

                  Lig Kupası yarı final maçları geçtiğimiz hafta içinde oynandı. Strasbourg, St.Etienne'i 1-0 yenerek adını finale yazdırdı. Caen-Monaco eşleşmesinden galip çıkan taraf ise 3-1'lik sonuçla Caen oldu. Caen-Strasbourg finali 30 Nisan'da Stade de France'da oynanacak ve kupayı alan ekip UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edecek.

                  Lider Lyon'un ertelenen maçı da hafta içinde oynandı. Lyon, Korsika deplasmanda Bastia'yla 1-1 berabere kaldı.

                  Hafta sonunda oynanan 25.Hafta maçlarında ise Lyon Toulouse'u 4-0 yenerken, ikinci sıradaki Lille, Sochaux karşısında golsüz beraberliğe razı oldu. Lyon 52, Lille 45 puanda. Nantes-Monaco ve Bordeaux-Bastia maçlarından gol sesi çıkmadı. Marsilya, Rennes'i 3-1 mağlup ederek 44 puanla üçüncü sıraya yükseldi. Caen'i 5-0 yenen Strasbourg, haftanın en farklı galibiyetini alan takımdı.

                  Yorum

                  • BuMeRs
                    Member
                    • 15-10-2004
                    • 1590

                    #10
                    Konu: spor haberleri

                    Almanya

                    Bundesliga'da 20.Hafta da Bayern Münih'in liderliğinde geçildi. Bayern, evinde Leverkusen'i genç Perulu Paolo Guerrero'nun golleriyle 2-0 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Schalke ise ligde son sırada bulunan Hansa Rostock karşısında 2-2'lik beraberliği ancak uzatma anlarında Ailton'un golüyle kurtarabildi. Böylece Bayern ve Schalke arasında 3 puanlık fark oluştu. Schalke'nin puan kaybettiği haftada Stuttgart bundan yararlanamadı: Stuttgart:1 - K'lautern:1. Bu arada H.Berlin, Mainz deplasmanında 3-0 kazanırken Yıldıray Baştürk 2 gole imza attı. Milli oyuncumuz son haftalarda çok formda.

                    Stuttgart'ın başarılı file bekçisi Timo Hildebrand'ın sözleşmesi iki yıllığına daha uzatıldı. 25 yaşındaki kaleci, Kahn ve Lehmann'ın ardından Alman Milli Takımının da üçüncü kalecisi konumunda.

                    Yorum

                    • BuMeRs
                      Member
                      • 15-10-2004
                      • 1590

                      #11
                      Konu: spor haberleri

                      BJK-GB maçı tekrar edilebilir



                      Beşiktaş-G.Birliği maçının gözlemcisi raporunda, hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun "kural hatası" yaptığını yazdı. Raporun ardından toplanan Merkez Hakem Komitesi, kural hatası yapıldığına karar verdi. Maçın tekrar edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak maç baştan mı oynatılacak yoksa kural hatasının yapıldığı 58. dakikadan itibaren mi tekrar edilecek? Bu sorunun cevabını hafta sonunda toplanacak olan futbol federasyonu verecek.

                      Süper Lig'in 19. haftasının son maçında dün Beşiktaş ile G.Birliği İstanbul İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tümer ve Ali Tandoğan'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren maçtaki yönetimiyle hakem Kuddusi Müftüoğlu tepki topladı. G.Birliği'nde Ali Tandoğan'ın kullandığı ve golle sonuçlanan serbest vuruşta, hakem Müftüoğlu'nun çift düdük çaldığı ve "kural hatası" yaptığı öne sürülmüştü. Maçla ilgili raporunu veren gözlemci Tamer Yalçındağ da raporunda, "kural hatası" yapıldığını yazdı.

                      KENDİSİ DE RAPORUNDA YAZDI

                      Dünkü karşılaşmada çaldığı ve çalmadığı düdüklerle şimşekleri üzerine çeken hakem kuddusi Müftüoğlu, maçla ilgili olarak verdiği raporunda da hata yaptığını belirtti. Maçta ortaya koymuş olduğu yönetim için maçın gözlemcisinden 5.8 alan ve başarısız olarak değerlendirilen Kuddusi Muftüoğlu, yazdığı raporda "kural hatası" yaptığını belirtiği bildirildi.

                      Yorum

                      • BuMeRs
                        Member
                        • 15-10-2004
                        • 1590

                        #12
                        Konu: spor haberleri

                        'İstanbul'da kral olur'

                        Fransa'nın L'Equipe gazetesi ve France Football dergisi, Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Anelka'ya geniş yer ayırdı.

                        Fransa'nın dünyaca ünlü spor dergisi France Football, son sayısında Anelka'yı kapak yaparken, içeride de yıldız oyuncuya dört sayfa ayırdı. Yazıda Anelka için övgü dolu ifadeler yer alırken, teknik direktör Christoph Daum'un görüşleri de geniş şekilde verildi. Alman teknik adam Anelka'ya övgü yağdırdı.

                        İki süper daha

                        Daum "Neden Anelka'yı tercih ettiniz" sorusuna "Çünkü dünyanın en iyilerinden. Henry, Ronaldo ve Ronaldinho seviyesinde" yanıtını verdi. Tecrübeli teknik adam ayrıca şu ifadeleri kullandı: "O benim lider oyuncum olacak. Yöneticiler bana Anelka kalitesinde iki veya üç oyuncu daha transfer edeceklerini söylediler.

                        Yeniden doğacak

                        Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefliyoruz. Zaten Anelka'nın bize gelmesinin sebebi de bu. Keza benim de burda olmamın sebebi aynı. Anelka bizde öyle bir parlayacak ki o dönemde Fransa Milli Takımı'nın başında kim olursa olsun, 2006 Dünya Kupası'nda Anelka'sız bir milli takım düşünemeyecek.

                        Elini şorta sokmaz

                        L'equipe Gazetesi ise Anelka için "İstanbul'da kral olur; olamazsa cehennemi yaşar" dedi. Gazete, Anelka'yı Pascal Nouma ile kıyaslayarak "Anelka zor bir insan ama en azından elini şortuna sokmayacaktır" ifadesini kullandı.



                        Yorum

                        • BuMeRs
                          Member
                          • 15-10-2004
                          • 1590

                          #13
                          Konu: spor haberleri

                          Cavcav'dan Kartal'a tepki

                          Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Beşiktaş maçındaki kural hatası kararına tepki gösterdi.

                          Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, spor kamuoyunda Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında dün akşam oynanan karşılaşmada maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun kural hatası yaptığı yönünde yer alan iddialara sert tepki gösterdi.
                          Televizyonlarda ve gazetelerde yer alan 'kural hatası' iddialarını üzüntüyle karşıladığını ifade eden Cavcav, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında yapılan hataların çok büyütüldüğünü söyledi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Cavcav, aynı durumun Gençlerbirliği aleyhinde olması durumunda hiçbir televizyonda, gazetede ya da spor programlarında bu olayın yer almayacağını, yorumcuların bu şekilde veryansın etmeyeceklerini kaydetti. Hakemlerin de insan olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Cavcav, "Hakemler de hata yapabilir. Kuddusi Müftüoğlu'nun üzerine bu kadar gidilmemeli. İstenmeden yapılan bir hatanın bu kadar büyütülmesini Türk futbolu adına üzüntüyle karşılıyorum. Hakemlere bütün kulüpler sahip çıkmalı" dedi. Beşiktaş'ın sezon başından beri bütün suçu hakemlerde bulduğunu belirten Cavcav şöyle konuştu:
                          "Benim özellikle dikkat çekmek istediğim şey, sezon başından beri bu güzide kulübümüz, yaptığı büyük transferler, İspanya'dan getirdiği başarılı bir teknik adam ve genç müteşebbis,değerli bir başkanın etrafından oluşmuş yönetim kurulu ile sezon başından beri bütün suçun hakemlerde olduğunu, Beşiktaş'a kasıtlı hareket edildiğini öne sürüyor. Ben bunu futbol için, gelecek için, bütün takımlar için fevkalade tehlikeli bir olay olarak görüyorum. Hiçbir hakemin ne Beşiktaş'a ne de herhangi bir kulübe kasıtlı hareket edeceğine ihtimal vermiyorum".

                          'Hakemler de insan'

                          Verilen kararın bir kural ihlali de olabileceği belirten Cavcav sözlerine şöyle devam etti:
                          "Kuddusi Müftüoğlu'na bu kadar yüklenmek anlamsız. Bu bir kural hatası da olabilir. Hakemler de insandır, hata yapabilir. Ama bunu yorumcuların, televizyonlarda 'Yandım Allah' diye millete feveran etmesini kabul etmek mümkün değil".
                          Maçta verilen bir kararın kural hatası olup olmadığına futbolu yöneten Futbol Federasyonu'nun ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) karar vermesi gerektiğini de belirten Cavcav, televizyonlarda yazarların yaptığı yorumların, federasyonu ve MHK'yı baskı altına aldığını söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı'nın bugün kendisini arayarak federasyona itirazda bulunacağını söylediğini de ifade eden Cavcav, federasyonun vereceği karara en ufak bir rahatsızlık duymadan uyacaklarını kaydetti.



                          Yorum

                          • BuMeRs
                            Member
                            • 15-10-2004
                            • 1590

                            #14
                            Konu: spor haberleri

                            Şike skandalı büyüyor

                            Almanya'da yaşanan hakem Hoyzer ile ilgili şike skandalı, Avusturya ve Yunanistan liglerine de sıçradı.

                            Almanya'da Futbol Ligi'nde yaşanan şike skandalının kilit isimlerinden hakem Robert Hoyzer'ın, Avusturya ve Yunanistan Liglerinde de şike skandalının yaşandığını iddia ettiği belirtildi.
                            Spiegel dergisinin haberinde Hırvat mafyası ile bağlantılı olarak 4 maçta şike yaptığı itiraf eden hakem Robert Hoyzer'in yurtdışındaki liglerde bağlantısı olduğu iddia edildi.
                            Şike skandalına karıştıkları iddia edilen Avusturya Ligi temsilcisi SW Casino Bregenz Kulübü Başkanı Hans Grill, basında yer alan bu haberler karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. Kulübü hakkında ortaya atılan bu iddiaların biran önce kanıtlanmasını isteyen Grill, "Çıkan haberler karşısında şok oldum, bu konuşulanlar hakkında en ufak bir fikrim bile yok" dedi.
                            Alman Futbol'un yaşanan son 34 yılın en büyük skandalında 3'ü hakem, 14'ü oyuncu olmak üzere toplam 25 kişi şike yaptıkları iddiasıyla suçlanıyor.



                            Yorum

                            • BuMeRs
                              Member
                              • 15-10-2004
                              • 1590

                              #15
                              Konu: spor haberleri

                              Nissany Minardi'de

                              Minardi, 2005 sezonunda takımın resmi test pilotu olarak İsrailli Chanoch Nissany ile anlaştı.
                              Formula 1'de kokpite geçecek ilk İsrailli pilot ünvanını alan Nissany, bugün başkent Tel Aviv'de takımın diğer üyeleri ile bir basın toplantısı düzenledi.
                              Gazetecilere açıklamalarda bulunan Nissany, Minardi'ye imza atmasının, İsrail'in Formula 1'e katılmasının küçük bir adımı olduğunu ve bunun devamının geleceğini ifade etti.
                              Anlaşmaya varmadan önce Jordan ve Minardi'de 2 test sürüşü yapan Nissany, "İsrail tarafından bakıldığında, bu umarım genç nesil için önemli bir gelişme olur. Bu genç neslin benden çok daha ilerilere gideceğine eminim" diye konuştu.
                              Basın toplantısında hazır bulunan Minardi'nin patronu Paul Stoddart ise, "Bu gerçekten tarihi bir an. Formula 1'de bugüne kadar ki ilk İsrailli pilot ile imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra F1'e İsrail'de bir spor olarak katkıda bulunacağız" dedi.
                              Nissany'nin F1'e uygunluğu, zihinsel kapasitesi ve motivasyonunun yüksek olduğunu ifade eden Stoddart, "Elinden geleni yapmak, yarışma lisansını alabilmek ve hep daha büyük, daha iyi şeyler yapmak için çalışmak istiyor" dedi.



                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X