Türkiye'yi aldattı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • aliosman3003
    Member
    • 29-06-2006
    • 551

    Türkiye'yi aldattı

    Türkiye'yi aldattı

    18 Ekim 2008
    Tahsin ÜLKER/ ADANA, (DHA)
    .hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;} .hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;} Mersin'de, 2 yaşında terk ettiği oğlu Doğan Dişçi'ye yanık ünitesindeki yoğun bakım servisinde kavuşan 68 yaşındaki Gülçin Erdem, çocuğunun tedavisi için toplanan paraları alıp kaçtı.

    TÜM TÜRKİYE'Yİ BÖYLE KANDIRDI / FOTO GALERİ
    YOÐUN BAKIMDA ANNESİNE KAVUŞTU
    MERSİN’de, tartıştığı 4 kişinin üzerine tiner dökerek ateşe verdiği 18 yaşındaki Doğan Dişçi yoğun bakımdayken, 2 yaşında kendisini terk eden annesi 65 yaşındaki Gülçin Erdem'e kavuştu. Gelişiyle oğlunu sevindiren Erdem, onun için toplanan 8 bin YTL'yi alarak ortadan kayboldu. Bir an için görüp sevindiği annesinin bu davranışıyla kendisini ikinci kez yaktığını söyleyen Dişçi'nin hastane masrafları, yeşil kartı sayesinde devlet tarafından karşılandı.
    Geçen 26 Nisan’da üzerine tiner dökülerek yakılan Doğan Dişçi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Dişçi, ilk müdahalenin ardından, Adana Devlet Hastanesi’ne, ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin sosyal hizmet bölümü, yoğun bakımda tedavisi süren yeşil kartlı Dişçi'nin yakınlarına ulaşırken, 10 yıl önce babası ölen talihsiz gencin 2 yaşından beri annesini de görmediğini belirledi. Dedektif gibi iz süren hastane yetkilileri, Dişçi'nin annesini Ankara Ulus'ta bir apartmanda kapıcılık yaparken buldu. Yetkililer, Dişçi'nin annesi Gülçin Erdem'e durumu anlatıp, moral olsun diye Gaziantep’e gelmesi istendi. Erdem de Gaziantep'e geldi. Üzerine ameliyat elbisesi, yüzüne maske giyerek girdiği Yanık Merkezi’nde her yeri sarılı olan oğluyla sevgi yumağı oluşturdu. 16 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşini terk ettiğini belirten Gülçin Erdem, o dönemde 2 yaşında olan oğluna doktorlar sayesinde yoğun bakımda kavuştu. Vücudunun yüzde 60’ı yanık haldeki Doğan Dişçi, “Yavrum seninle burada mı kavuşacaktık?” diye ağlayan kadının annesi olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Konuşamayan, hareket edemeyen, gözünden yaş akan Doğan Dişçi, kollarını annesine sarılmak için kaldırdı.
    BU KEZ OÐLUNUN PARASIYLA KAYBOLDU
    Oğluna, “Seni bir daha bırakmayacağım” diye sarılarak, ağlayan anne Erdem, “Eşim Türkay Dişçi ile geçinemediğimiz için ayrıldık. Ben Ankara’ya yakınlarımın yanına taşındım. Ayrıldığımda tek çocuğum vardı, babasından istedim, vermediler, çocuğumu bana göstermediler. 10 yıl önce babası vefat edince, Doğan’ı amcası Necati’nin yanına verdiler. Yine oğlumu istedim, yine alamadım. Olayı duyunca hemen hastaneye geldim. Oğlumun bir an önce iyileşmesi için dua ediyorum. Bir daha onu hayatımın sonuna kadar bırakmayacağım” dedi.
    Doğan Dişçi'nin annesine kavuşma mutluluğu, iyileşme sürecinde de büyük rol oynadı. Dişçi, hastanede yattığı dönemde annesi, televizyoncu Esra Ceyhan’ın programına katılıp, maddi durumları iyi olmadığını belirterek oğlu için yardım istedi. Yaklaşık 4 ay önceki programda toplanan 8 bin YTL’nin teslim edildiği anne Erdem, yoğun bakımda yatan oğlunun yanına gitmek yerine, paralarla birlikte ortadan kayboldu.
    ‘BÖYLE ANNE OLMAZ OLSUN’
    2.5 ay önce taburcu olup Adana'ya gelen Doğan Dişçi, buradaki numune hastanesinde de yengesi Ayşe Dişçi'nin refakatinde 2.5 ay daha tedavi gördü. Geçen hafta taburcu edilen Doğan Dişçi, amcası Necati Dişçi’nin evinde kalmaya başladı.
    Doğan Dişçi'nin, yoğun bakımda 16 yıl sonra kavuşup, kucaklaştığı annesinin, kendisi için yapılan yardım parasını alarak 4 ay önce ortadan kaybolmasına inanamadığını söyledi. Başı, yüzü, boynu, kolları, göğsü ve bacaklarının büyük bölümü yanan, ellerini kullanamaz hale gelen Doğan Dişçi, annesinin kaçmasıyla ikinci kez yıkıldığını belirterek şöyle konuştu:
    “Beni 2 yaşımda terk ettikten sonra, amcalarımın yanında kaldım. Onlar bana anne- babalık yaptı. Yıllar sonra, yanık ünitesinde anneme kavuşunca çok mutlu olmuştum, dünyalar benim olmuştu. Ama, duygu sömürüsü yapıp, benim tedavim için toplanan paraları alıp kaçtı. Bir anne bunu nasıl yapar. Beni 150 YTL için yakmışlardı, annem beni terk ederek ikinci kez yaktı. Hani ana gibi yar olmazdı. Böyle anne olmaz olsun. O artık benim annem değildir. Bana çocukluğumdan beri bakan yengemi annem gibi görüyorum.”
    Türkiye’yi aldatan görüntü
    TÜRKAY Dişçi’yle 1986’da nikahsız yaşamaya başlayan Gülçin Erdem’in bu beraberliğinden Doğan adını verdikleri bir erkek çocuğu oldu. Erdem, oğlu Doğan 2 yaşındayken evini terk edip, Ankara’ya gitti. 8 yaşındayken babası Türkay’ı kaybedince amcalarının baktığı Doğan Dişçi’nin nüfus cüzdanı 16 yaşındayken çıkarıldı. Mersin’de amcası Habeş Dişçi’nin evinde kalan ve bir diş labarotuvarında çalışan Doğan Dişçi, satın aldığı bir cep telefonunun 150 YTL borcunu ödeyemediği iddiasıyla, geçen 26 Nisan’da 4 kişi tarafından evinden alınıp, bir tarlaya götürüldü, dövülüp, el ve ayakları bağlandıktan sonra üzerine tiner dökülerek yakıldı. Çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılıp, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Dişçi, ilk müdahalenin ardından önce Adana Devlet Hastanesi’ne, ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
    Dişçi'nin üzerine tiner döküp yaktıkları iddiasıyla Mersin'de yakalanan bu 4 kişi tutuklanırken, hastane yönetimi, ‘kimsesi yok’ denilen Dişçi’ye manevi destek de olması amacıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Hastane bünyesinde sosyal hizmetlerden sorumlu uzmanların da bulunduğu araştırma birimi, amcalarına ulaşmanın yanı sıra Dişçi’nin yıllardır annesini görmediğini öğrenince, dedektif gibi iz sürüp, Gülçin Erdem’i Ankara Ulus’ta bir apartmanda kapıcılık yaparken buldu. Hastanede, her tarafı oğluyla sarılarak Türkiye’yi ağlatan anne, oğlu için toplanan parayla ortadan kayboldu.




    Türkiye'yi aldattı - Hürriyet
  • aliosman3003
    Member
    • 29-06-2006
    • 551

    #2
    Konu: Türkiye'yi aldattı



    annelik gibi kutsal bir görev bu bu duruma düşmüş olamaz.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X