sözde ermeni soykırımının gerçek yüzü

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • blackblue06
    Junior Member
    • 02-07-2006
    • 48

    sözde ermeni soykırımının gerçek yüzü



    bu ekledigim slaytı tanıdıgınız tüm yabancılara yollayarak .Sözde ermeni soykırımını gerçekte ermeniler tarafından türklere yapıldıgını anlata bilirsiniz.
    Son düzenleme blackblue06; 31-10-2008, 15:18.
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    #2
    Konu: sözde ermeni soykırımının gerçek yüzü

    ABD Kongre seçimlerinde Ermeni etkisi

    A.A..ABD'de, Ermeni asıllı seçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kaliforniya eyaletinde, ABD Kongresi'ndeki Ermeni tasarısının destekçisi ABD Temsilciler Meclisi Milletvekili Adam Schiff'e karşı Türkler, rakip milletvekili Charles Hahn'a destek veriyor.

    Demokrat Parti Kaliforniya Milletvekili Adam Schiff, ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tasarılarının daima başdestekçisi oldu. Ermeni seçmenlerin oyları, seçimi kazanmada önemli rol oynadığı için, seçim kazanmak isteyen siyasetçilerin pek çoğu Ermeni tasarılarına destek sözü veriyor.
    Bu yıl 4 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçiminin yanısıra, kongre üyeleri de seçimle yenilenecek. Demokrat Schiff'in en önemli rakibi Charles Hahn ise, ABD'de yaşayan Türkler ve Türk gruplardan kampanyasına destek görüyor.

    AA'nın edindiği bilgiye göre Güney Kore asıllı ABD'li olan Hahn'ın kampanyasına destek için, eylül ayında Kaliforniya'da Türkler'in düzenlediği bir organizasyonda ve sonrasında yapılan bağışlarla beraber 15 bin doların üzerinde para toplandı.

    Türk Koalisyonu ABD Siyasal Eylem Komitesi, 2007 yılında kurulmuş olan bir Türk organizasyonu ve Charles Hahn'ın kampanyasını destekliyor. Bu kuruluşun muhasip üyesi ve yöneticisi Lincoln McKurdy, AA'ya açıklamasında, Hahn'ın kampanyasına 2 bin 300 dolar bağış yaptıklarını kaydetti.

    McKurdy, Türkler'den gelen bağışın toplam 15 bin doları aşması ve etkin bir kampanya yürütülmesi konusundaysa, “Türk asıllı Amerikalılar'ın böyle bir adım atmasının, aynı değerleri paylaştıkları adayların desteklemede aktif rol oynamasının harika olduğunu düşünüyorum” dedi. McKurdy, “Türk asıllı Amerikalılar'ın, Türk karşıtlığı tutumunun egemen olduğu bir eyalette kendi adayı için para toplama kampanyasına girişmesi çok cesur bir yaklaşım. Türk-Amerikalılar'ın, vatandaş olarak kendihaklarını kullanmaları ve kendilerini ifade etmelerini alkışlıyorum” diye konuştu.

    Adam Schiff ise Pasadena Star News adlı Kaliforniya merkezli bir internet sitesine göre, Türkler'den gelen bağışlardan rahatsız olduğu ve bağış yapan Türkler'i, “soykırımın anısını silmeye kendini adamış çıkar grupları” olarak nitelendirdiği görüşünü ifade etti.

    CHARLES HAHN'IN GÖRÜŞLERİ

    Cumhuriyetçi Partili Hahn ise Ermeni sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tartışmalı konunun diyalog ve barışla çözülebileceğine inanıyorum. Ermeniler'in çektiği acıları kabul ediyorum ve aynı biçimde Türkler'in de aynı savaş dönemi koşullarında çektiği acıları tanıyorum. Bu çok karmaşık bir dünya savaşı içinde, karmaşık bir iç savaştı. Geçmişteki konulara ilişkin karmaşıklığı sınıflandırmanın, dar kafalı ve siyasal gündemi olan siyasetçilerin değil tarihçilerin görevi olduğuna inanıyorum. Bu olayların araştırma, diyalog ve tüm tarafların gerçek durumunu ortaya koyan bir yaklaşıma dayalı biçimde gözden geçirileceği ortak tarih komitesi önerisini destek veriyorum” dedi.

    Hahn, bu sorunların, akademik araştırmalar yoluyla, gerçek bir gözden geçirmeyle, nazik ve uygar bir tartışma çerçevesinde çözülmesi gerektiğine inandığını, bunun da tüm tarafların bu konudaki görüşlerinin dikkate alınmasıyla olabileceğini kaydetti.

    Hahn, suçlama, bastırma ve tek tarafın görüşlerini ortaya koyan partizan tasarılarla hiçbir yere varılamayacağını belirtirken, “bu tartışmada duygularını kontrol edemeyip taciz, bastırma veya benzeri herhangi bir başka şiddet içerikli, incitici ya da bölücü davranışı hoşgöremeyeceğini” kaydetti.
    Cumhuriyetçi Hahn, “Bu tür faaliyetler, bu konuda bir diyalog yaratma çabalarıma karşı. Ayrıca bu konuyla ilgili olayların basında adil olmayan bir biçimde yansıtılmasını da hoş karşılamam mümkün değil” dedi.

    Tüm çabaların, Türkler ile Ermeniler arasında bir diyalog kurulmasına harcanması gerektiğini belirten Hahn, “Ben, bir tarafın gündemini desteklemeye hizmet eden ve arkası kesilmeyen Türk karşıtı tasarıları desteklemiyorum. Bu tasarılar, Türk asıllı Amerikalılar'a adil bir değerlendirme yapma şansı tanımıyor. Ben, bu çatışmanın, ifade özgürlüğü, diyalog ve adiliyetle çözülmesinden yanayım. İsim takma, izolasyon ve sansüre karşıyım” diye konuştu.

    ŞANSI NE KADAR?

    Kaliforniya'da Adam Schiff'e karşı Charles Hahn'ın şansı, en azından bu seçimde çok yüksek görülmüyor. ABD başkanlık seçiminde Kaliforniya eyaletinin oylarının, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'ya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda, seçim bölgelerinden kongre üyelerine gidecek oyların da Demokrat Partili adaya gitmesi olası.

    Adam Schiff, geçen kongre seçiminde oyların yüzde 64'ünü almış bir siyasetçi ve Hahn'ın şansı için “yokuş yukarı bir çaba” değerlendirmesi yapılıyor. Yine de Hahn'ın, Schiff'in alacağı oyları yüzde 60'ın altına düşürmeyi başarması durumunda, bu durumun güçlü bir mesaj vereceği belirtiliyor.
    kaynak:hürriyet

    Ayrıca Demokrat Partili Schiff'in, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin banka kurtarma planına destek verdiği ve Ermeni asıllı olmayan kimi seçmenlerini kızdırdığı, buradan da bir miktar oy yitirmesinin söz konusu olabileceği düşünülüyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X