TRT'nin Azerbeycan'da karasal yayınları sona eriyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    TRT'nin Azerbeycan'da karasal yayınları sona eriyor

    TRT'ye ambargo

    Azerbaycan'da TRT'nin yayınını durduruluyor!
    Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sı aldığı süpriz bir kararla yılbaşından itibaren TRT'nin karasal yayınını durduruyor.

    AZERBAYCAN'da, yılbaşından itibaren yayın yapan yabancı radyoların yayını durdurulacak. TRT de yayın anlaşma süresinin bittiği 1 Ocak 2009 'dan itibaren Azerbaycan'da karasal yayın yapamayacak.

    Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sının Başkanı Nuşirevan Muharremli, başkent Bakü'de yaptığı açıklamada önümüzdeki yıldan itibaren `Amerika'nın Sesi', `Radio Liberty (Özgürlük)' ve `BBC' radyo istasyonlarının ülkede ancak uydu, kablo ve internet vasıtasıyla izlenebileceğini söyledi.

    Muharremli, "Milli frekanslar, yalnızca milli yayınlara aittir. Bu dünya pratiğinde de böyledir" dedi. TRT ile yapılan yayın anlaşmasının da 2009 Ocak ayında sona ereceğini belirten Muharremli, bu kanalın da Azerbaycan topraklarında yayınının durdurulacağını belirtti. Nuşirevan Muharremli, yayının sürdürülebilmesi için TRT yönetimiyle yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi.

    TRT, Azerbaycan Milli Televizyon ve Radyo Şura'sı ile ilk lisans anlaşmasını 10 yıllığına 8 Aralık 1995'te yaptı. Bu yıl 25 Ocak'ta TİKA ve Azerbaycan Haberleşme Bakanlığı'nın da imzaladığı hükümetler arası anlaşmayla karasal yayın lisansı için aldığı süreyi 10 yıl daha uzattı.

    Ancak lisans anlaşmasından ayrı olarak yapılan yayın anlaşması 1 yıllık bir süreyi kapsıyordu. Bu anlaşmalara göre TRT, Azerbaycan'da karasal yayın yapmak için ülkenin değişik bölgelerinde 10 verici istasyonu kurabiliyor. Halen 7 vericinin inşaatı ise devam ediyor.

    TRT, Azerbaycan'dan haftalık ve aylık olmak üzere TRT-Türk ve TRT-İNT Televizyonları için `Kafkaslardan Esen Yeller' ve `Hayat Akarken' adlı haber programlarının yanısıra, zaman zaman da canlı yayınlar yapıyor.

    01 Kasım 2008, 16:02
    kaynak:medyakafe
  • USHAKA
    Junior Member
    • 28-10-2008
    • 9

    #2
    Konu: TRT'nin Azerbeycan'da karasal yayınları sona eriyor

    Yazık olmuş. "Bir millet, iki devlet"iz ama iki ül***i de yönetenler nokta nokta...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X