5.1 sistem, LCD TV ve HDMI hakkında

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • nefes
    Junior Member
    • 30-10-2004
    • 12

    5.1 sistem, LCD TV ve HDMI hakkında

    Selamlar,

    Microlab marka profesyonel olmayan bir 5.1 ses sistemim var. Diğer ucuz sistemlerden tek farkı SUB' ın içinde sıradan bir amfi oluşu, DTS dekoder oluşu ve optik çıkışının bulunması. Optik kablo yardımıyla tertemiz bir surround ses alabiliyorum.

    Hernekadar bas kalitesi çok yüksek değilse de kullandığım yer evin salonu olduğu için ve bir apartman dairesinde yaşadığım için yüksek bas ihtiyacı içinde değilim. Bunun yanısıra mevcut 5 hoparlörün ayrı ayrı ses ayarının yapılması v.b. gibi özellikler de yok tabi. Bu sistemin bana tek faydası; ek bir amfiye ihtiyaç duymadan temiz, surround ses alabiliyor olmam.

    Sizlerden aşağıda yazdıklarım için görüş ve değerlendirme rica ediyorum, yanıldığım yer var mı, farklı alternatifler ne olabilir v.b.

    LCD TV alacağım, bunu alınca mevcut DVD Playerı elden çıkarıp HDMI çıkışı olan bir player almak gerekecek. Şart olduğu için değil adet yerini bulsun diye HDMI çıkışı olan bir DVD Player bana pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta yine DVD izleyeceğim ama kalitede süper bir artış olmayacak. Belki HDMI kablonun yüzüsuyu hürmetine bir parça daha kaliteli izleme olanağı olur ama HDMI' ın hakkını vermemiş olurum diye düşünüyorum. Ayrıca yüksek çözünürlüklü film izleyemeceksem playerda HDMI çıkışının ne gereği var bunu anlamıyorum. Upscaling midir nedir bir özellik oluyor bazılarında, bunun anlamı kaliteyi 1920*1080 seviyesine yazılım yardımıyla çıkarabilmek ise bu işe de pek güvenmiyorum.

    Bu nedenle almışken iyi birşey alayım dedim ve BLURAY Player almaya karar verdim. Sony ve Samsung' un birer ürününü inceliyorum. Aşağı yukarı 800-900 YTL civarında fiyatları var. Biraz daha beklenebilir belki, farklı ve hesaplı ürünler çıkacaktır mutlaka. LG' den filan amatör kullanıcılar için bişeyler gelebilir diye tahmin ediyorum.

    Bu şekilde enazından şimdilik hergün alamasam da ayda bir BLURAY film alıp kalitenin farkına varırım. Filmler yaygınlaşınca ve fiyatları da ucuzlayınca zaten sorun kalmaz.

    5.1 sistemimi de yine optik aracılığıyla kullanmaya devam ederim.

    Görüşlerinizi bekliyorum.

    Saygılarımla,
    Son düzenleme ybæl©ik; 04-11-2008, 16:10.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: 5.1 sistem, LCD TV ve HDMI hakkında

    Bence hiç işin detayına girmeyin ve boşuna da masraf etmeyin, alacaksanız Full HD, kontras oranı 1:50000 ila 1:100000 gibi bir LCD TV alınız, en az 2 tane HDMI portu olsun.

    Şu anda Blue Ray ve HDMI çıkışlı bir DVD player alma düşüncesinden vazgeçin çünkü sizin de belirttiğiniz gibi çok üstün bir görüntü kalitesi farkı olmayacaktır. Zamanla yeni cihazlar çıkacak ve şu anda çok pahalı olan ürünler uygun fiyatlara düşebilecektir. Zaten Bue Ray daha oturmadan ve yaygınlaşmadan yeni bir teknolojiye yerini bırakmakta.

    Ses sizi tatmin ediyorsa zaten aynen devam edin, bu konuda da bir yeniliğe gerek yok.

    Ancak ilerisi için deck sistem düşünebilirsiniz. Bir A/V Receiver ve kaliteli 5.1, 6.1, 7.1 speaker takımlarıyla düşük volume ile bile kaliteli ses effektleri alabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise deck sistem yerine kombine sistemlerdir ki bunlar deck sistemlerin biraz daha kırpılmış özellikte olanlarıdır. Digital Amplifier yerleşik olmakla birlikte DVD Player fonksiyonunun yanında bazı ses formatlarını da destekleyen bu kombine sistemlerde speaker da sisteme dahildir ve deck sistemlere göre daha ekonomiktirler.

    İleride HD uydu yayınlarının artmasıyla birlikte kullanılacak HD destekli uydu alıcılarındaki HD kalitesi için TV'nin Full HD olması bir gerekliliktir. Ancak Full HD donanımsal ve yazılımsal HD desteği verirken, HD Ready sadece yazılımsal destek verir ve gerçek HD kalitesi sunamaz.

    Yorum

    • nefes
      Junior Member
      • 30-10-2004
      • 12

      #3
      Konu: 5.1 sistem, LCD TV ve HDMI hakkında

      anlaşıldı, çok teşekkürler

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X