Köpek Eğitim Videosu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • birtanfb
    Junior Member
    • 14-12-2005
    • 489

    Köpek Eğitim Videosu

    Arkadaşlar merhaba;

    Yeni bir Rottweiler aldım. Henüz üç ayını yeni doldurdu.
    Eğitim ile ilgili video dökümanlar arıyorum
    Elinizde eğitim videoları yada link bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

    Teşekkürler
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Köpek Eğitim Videosu

    Eğer kendiniz eğitim verecekseniz, gerekli dokümanları bulmakta zorlanabilirsiniz ve tam sağlıklı bir eğitim veremeyebilirsiniz. Çünkü her cinsin kendine has özellikleri vardır.

    Cinslere göre belirli yaşlarda eğitime tabi tutulan hayvanları bir eğitim merkezine götürmenizde yarar var.

    Temel ve ileri itaat eğitimini her hayvanın alması gerekiyor, saldırı ve koruma gibi diğer eğitimler ise tercihe bağlı.

    V.I.P. KEM CLUB / EĞİTİM VİDEOSU

    Ankara'da 1988 den beri köpek eğitimi , kedi psikolojisi, köpek psikolojisi hizmetleri vermekteyiz. Köpek eğitmeni olmak isteyenlere de eğitim vermekteyiz. Siz de Arnavutluk, Litvanya, K.Kıbrıs ,İstanbul; Ankara, İzmir, Mersin, Trabzon, Karabük, Muğla gibi yerlerden katılan kursiyerler gibi yeni nesil köpek eğitmeni olabilirsiniz.

    Yorum

    • birtanfb
      Junior Member
      • 14-12-2005
      • 489

      #3
      Konu: Köpek Eğitim Videosu

      ileri itaat ve koruma için 8 aylıkta sonra eğitim merkezine vericez.
      Fiyatları 800 ile 1400 arasında değişiyor.
      Ama temel itaatı otur kalk gel hayır bırak gibi komutları ben öğretmek istiyorum.
      Bir çok eğitim vcd leri var internette bulunur denildi bana ama
      ya ben beceremedim yada gerçekten yok

      Yorum

      • CDD
        Senior Member
        • 06-07-2005
        • 5289

        #4
        Konu: Köpek Eğitim Videosu

        Yavru Rottweiler Eğitimi




        Yavru Rottweilerlar, rutin düzenleri çok severler. Ayrıca neyin, ne zaman ve nerede olacağını bilmek onları mutlu eder; kendilerini güvende hissederler. Böylece onları kucağınıza aldığınızda, nereye gittiğini ve neler yapacağınızı bildiği için, herhangi bir korku yaşayıp, huzursuz olmazlar. Kısacası, rutin bir yaşam, hayata gözlerini yeni açmış ve hiç bir şey bilmeyen bir yavru için son derece tatmin edicidir.

        8 haftalık bir Rottweiler, henüz bir bebektir. Bunu unutmaksızın, ona yavaş yavaş banyo yapmasını, evden çıkmasını, gezebileceği alanları, uyuma alanlarını ve kafesini öğretmelisiniz. Bu dönem zarfında üst düzey olmasa da, hafif hafif tuvalet eğitimlerine de başlayabilirsiniz.

        Yavrunuzun bu dönemde öğrenmesi gereken en önemli eylemleri, vücuduna dokunulmasından rahatsız olmamasıdır. Onu yavaşça tutun ve tüylerini fırçalayın. Hafif hareketler ile patilerini okşayın. Tırnaklarına dokunun. Yine yumuşak hareketler ile ağzını açın ve dişlerini fırçalayın. Bu durumlara ufaktan alışması, büyüyünce çok işinize yarayacaktır.Ayrıca yavrunuza mümkün olduğunca centilmen olması gerektiğini hatırlatın. Her ağladığında tepki vermeyin ya da her istediğini yapmayın. Şımararak ya da ağlayarak istediğini yaptıramayacağını mutlaka bu dönemlerden itibaren anlaması gerekiyor.

        3-4 Aylıkken Öğrenebilecekleri

        Oturmayı ve beklemeyi öğrenebilir
        Yatmayı öğrenebilir
        İsmini öğrenir
        Her çağırdığınızda gelir
        Yanınızda, tasma ile yürümeyi öğrenir
        Bırak komutunu öğrenir
        Havladığında, komut ile susmayı öğrenir
        Diğer insan ve hayvanları tanır

        4-6 Aylıkken Öğrenebilecekleri

        Konuştuklarınızı dinlemeye başlar
        Eve giriş ve çıkışları öğrenir
        Top getirme, yakalama oyunları oynar
        Misafirlere karşı centilmen olamyı öğrenir
        Kendince konuşur, dans eder, daireler çizer, oyunlar yapar
        Tuvalet eğitimini rahatlıkla öğrenir
        Saklambaç oynamayı öğrenebilir

        Diğer Konular

        Yavrunuz ile muhatap olurken, komutları hep doğru ses tonu ile verin.
        Çağırdığınızda gelmez ise, tutun ve yanınıza getirin
        Mümkün olduğunca, sosyalleşmesi için çalışın
        Agresif ya da korkak davranışlarda bulunmasına izin vermeyin
        Önünden yemeğini sık sık alıp, tekrar geri verin. Yemeğini kıskanmamayı öğretin.
        Mümkün olduğunca çok onunla konuşun, sizi anlayacaktır
        Tasmalı gezdirmeye, serbest bırakmamaya alıştırın
        Oyunlarda asla heyecan yapmamasına ve hep sakin olmasına dikkat edin
        Uyuyacağı yeri özenle seçin
        4 aylık olana kadar sinir sistemleri gelişmeyeceği için, tuvalet eğitimini tam olarak alamayacak ve bazen tuvaletini tutamayacaktır. Ona kızmayın, ama eğitime devam etmeyi de unutmayın.

        Yavru Rottweiler İsırma - Bırakma Eğitimi


        Öncelikle, ısırma nedir ve yavrular neden yaparlar bunu çok iyi bilmeniz gerekiyor. Köpeğinizi lütfen iyice inceleyin. Birşey fark ettiniz mi? Evet, bizim gibi parmakları yok. Bu da, yavrunuzun tutup taşımak istediği ya da sadece tutmak istediği herşeyi ağzı ile yapması gerektiğini gösteriyor. Yani yavrunuz, zannettiğiniz gibi çoğu zaman ısırmıyor. Sadece tutuyor. Tutmak ile ısırmak arasında ince bir fark vardır. Bu nedenle, konuyu detaylıca inceliyoruz.

        Yavrunuz, tutma haricinde ısırma ve çiğneme ihtiyacı da olan bir köpektir. Isırma ve çiğneme, onun için çene kaslarını geliştirme, ağız sağlığı ve diş sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca diş değiştirme döneminde de, yoğun olarak kaşınan dişlerini rahatlatmak için bir şeyleri ısıracak ve çiğnemeye çalışacaktır. Bunun önüne asla geçemeyeceğiniz için, yapmanız gereken bu davranışı kontrol altına almaktır. Öncelikle, yavrunuza ısıracağı ve çiğneyebileceği, diş kaşıma minelerine sahip bir ya da iki tane oyuncak alalım. Yavru Rottweiler' ınızı, bu oyuncak ile tanıştırın. Sonra bir kenara koyun. Yavrunuz elip paçanızdan tuttuğu anda, hiç hareketsiz kalarak 15 saniye bekleyin. Halen asılmaya devam ediyorsa, sert bir ses tonu ile 'Hayır' komutu verin. Yavrunuz, bıraktığı anda, oyuncağı alarak ağzına verin ve onunla oynamaya başlayınca, severek ödüllendirin. Bunu birkaç defa yaptıktan sonra, yavrunuz dişini nasıl kaşıyacağını öğrenecektir.

        Bunun haricinde, yavru Rottweiler' ınızın mutlaka 'Bırak' komutunu da öğrenmiş olması gerekiyor. Bu komutu öğrenmesi, onun için hayati derecede bir önem taşıyor. Bunu ona öğretebilmek için, ufak ödül çubuklarından bir kutu alın. Bu çubukların her bir tanesini 3 ya da 5 parçaya ( yavrunuzun ağız boyutuna göre ) bölün ve cebinize yerleştirin. Bir tane de, yavrunuzun ısırabileceği boyut da, uzun ve ince bir sopa bulun.

        Yavru Rottweiler' ınızın karnı tokken ve oyun ihtiyacı karşılanmış bir zamanda, onu alıp sessiz bir yere götürün. Dikkatinin dağılmayacağından emin olduktan sonra, sopayı çıkartın ve yavaş hareketler ile yavrunuzun patilerine, boynuna, sırtına ve bacaklarına değdirin. Bunu bir süre yaptıktan sonra, yavru köpeğiniz bu sopa ile ona zarar vermeyeceğinize emin olacak ve kendini rahat hissedecektir.

        Şimdi sopayı yavrunuzun ağzına verin. Onu ısırınca çok hafif olarak çekin. Bırakmak istemeyecek ve bunu hemen bir liderlik oyununa çevirmeye çalışacaktır. Sert ve yüksek bir ton ile 'Bırak' komutunu verin ve sopayı ağzından yanlamasına çekip alarak ( incitmeyecek şekilde ) yanınıza koyun ve hemen ödüllendirin. Ödülünü aldıktan sonra, aynı şeyi tekrar yapın. En fazla tekrar yapışınızda, yavrunuz 'Bırak' komutunu duyduğu anda sopayı ağzından bırakacak ve size bakacaktır. Bu defa iki çubuk ile ödüllendirin.

        Bu eğitimi, ertesi gün ve ertesi günü tekrar tekrar yapın. Eğitim süresinin 20 dakikayı geçmemesine özen gösterin. Sonraki günlerde yaptığınız eğitim de, artık her bıraktığında sevin. Arada da, ödül çubuğu verin. Bunu öyle bir sıralamaya alın ki, yavrunuz ne tamamen rüşvetçi olsun ne de tamamen sadece seveceğinizi düşünsün. Unutmayın ki, Rottweiler' ınız henüz bir bebek ve tekrar etmediği davranışlarını çok çabuk unutabilir. Bu nedenle, eğitimi tamamen bitirdikten sonra bile, Bırak komutunu hep aynı şekilde uygulayın ve onu mutlaka en azından severek ödüllendirin.

        Sopa ile vereceğiniz bu eğitimin bir sonraki ayağı, ısırma eğitimidir. Bu eğitim ile de, köpeğiniz sopadan korkmamayı, ne zaman ısırıp, ne zaman bırakacağını öğrenebilir. Daha ileri giderek bir kukla ile, nereyi ne kadar ısıracağını da öğrenebilir. Koruma eğitimi böyle başlar. Fakat bu konuda hiç birşey yapmamanızı ve bu eğitimi vermeye asla çalışmamanızı dikkatle hatırlatıyoruz. Çünkü ehliyetsiz bir kişinin, kendi kafasına göre vermeye çalıştığı bu eğitim çok tehlikelidir. Bu eğitim sırasında köpeğinizin öğreneceği en ufak bir yanlış hareket ya da sizin eğitim sırasında yapabileceğiniz en önemsiz bir yanlış dahi, köpeğinizin ve dolayısıyla da sizin hayatınızın mahvolmasına sebep olabilir. Bu nedenle lütfen, koruma eğitimlerini sadece ehliyetli ve güvenilir insanlara verdirtin. Asla kendinize ya da bu işi bildiğini iddia eden arkadaşlarınıza güvenmeyin...

        Çiğneme ve Çekiştirme Eğitimi


        Yavruyu eve getirdiğiniz andan itibaren, bu oyuna başlayabilirsiniz. Aşağıda öğreneceğiniz oyun sayesinde, hem yavrunuzun oyun ihtiyacını karşılayacak, ısırma ve çiğneme ihtiyacını giderecek ve aynı zamanda da onun size karşı olan itaatini sağlamış olacaksınız.

        Çek - Bırak oyunu,:

        1. Yavru köpeğe, bırak komutunu öğretir.

        2. Oyunu kontrol eden sizi lider olarak tanıtır.

        3. Sizin iyi ve adil bir lider olduğunuzu düşündürtür.

        4. Oyunlarını nasıl oynamasını gerektiğini ve oyun zamanlarını sizin belirleyeceğinizi öğretir.

        Bu oyun için yumuşak ve çiğnemeye müsait bir oyuncak, iyi bir seçim olacaktır. Oyuncağı alıp, zemine oturunuz. Ardından yavru köpeğinizi, oyun için yanınıza çağırın. Ardınan yavrunun, oyuncağı kapması için onu kandırın.

        Yavru oyuncağı ağzına aldıktan sonra, çok hafif bir şekilde oyuncağı çekiştirin. Oda kendine doğru çekmeye çalışacaktır. Bu arada eğer yavrunuz, korkar ve oyuncağını bırakırsa, ona gülümseyin ve tekrar oyuncağı elinize alıp sallayın. Gelip, tekrar oyuna katılacaktır.

        Bu şekilde oynarken, sert ve kısa bir ses tonu ile 'Bırak' komutunu verin. Eğer yavru oyuncağı bırakmıyorsa, hafifçe burnuna üfleyin. Bu durumda yavru otomatik olarak ağzını açacaktır. Ağzını açar açmaz oyuncağı alın ve yere koyarak müdahale etmesine engel olun.

        Bu oyunu, beşer dakikalık süreler ile, günde birkaç kez oynayın. Oyun bittiğinde ise iki şey yapabilirsiniz:

        1. Oyun bitti diye bir komut verir ve oyuncağı alıp, güvenli bir yere koyabilirsiniz.

        2. Ya da yavruyu bir süre daha oyuncak ile tek başına bırakabilirsiniz. Ama sizin kesinlikle artık oyunda müdahil olmamanız gerekiyor.

        Bu oyunu oynadığınız süre içerisinde, yavru oyunun ne zaman başladığına ve bittiğine sizin tarafınızdan karar verildiğini öğrenecek ve istemediğiniz zamanlar oyun için diretmeyecektir.

        Isırma


        Yavrular, özellikle diş değiştirme dönemlerinde ciddi boyutta ısırma ihtiyacı hissederler. Genellikle yakın gördükleri herkesin, ayakkabılarına ya da paçalarına hücum ederek ısırmaya çalışırlar. Yavru Rottweiler' ınız böyle bir eylem içerisine girdiği anda, birkaç yöntem deneyerek, ona bu davranışının hoş olmadığını anlatabilirsiniz. Örneğin acımış gibi bağırabilirsiniz. Yavru hayrete düşecek ve muhtemelen geri çekilecektir. Eğer bu davranışı sergilemiyorsa, doğru vücut dili kullanamadığınız için sizi anlamamış demektir. Bu durumda, kısa ve tok bir ses tonu ile 'Bırak' komutunu verin. Tamamen hareketsiz kalın. Sizin hareketsiz kalmanız, yavru köpeğiniz tarafından algılanacak ve kısa bir süre içerisinde yapmakta olduğu davranışı sonlandıracaktır. Paçanızı bıraktıktan sonra oyuncağını alıp ağzına verin ve onu severek, oyuncağı ile oynaması için teşvik edin.

        Birçok bilinçsiz köpek sahibi, yavrular onları ısırdığı ya da çekiştirdiği zaman yavrudan kaçmaya çalışır ya da ayaklarını hareket ettirerek, onları kovmaya çalışırlar. Oysa bu, yavru köpek tarafından, oyuna devam etme isteği olarak algılanır ve köpeğin sahibi ne kadar hareket ederse, yavru da oyunu o kadar abartacaktır. Bu nedenle, lütfen köpeğiniz ile düzgün iletişim kurun ve yaptığı birşey canınızı sıkıyorsa, bunu ona hareketsiz kalarak ve sert ses tonları ile kızarak belli edin. Asla ama asla, yumuşak dahi olsa ona vurmaya kalkışmayın. Sizin canınızın istemediği bir şeyi, zaten köpeğiniz de sürdürmeyecektir. Önemli olan, bunu ona anlatabilmektir...

        Tuvalet Eğitimi


        Yavru köpekler de, tıpkı insanlar gibidir. Aynen bizim gibi yeni şeyler öğrenirler, yeteneklerini geliştirirler ve öğrendiklerini uygulamaktan zevk alırlar. Fakat her olaya, bizim perspektifimizden bakamazlar. Onların algılama ve uygulama sistemi bizden farklıdır. Bir şeyi algılamak için birkaç defa tekrar etmeleri, uygulamak için ise bir kaç defa algılamaları gerekir. Dolayısıyla, tuvalet eğitiminde nerelere gidip, nerelere gitmeyeceğini, neler yapıp, neler yapmayacağını ancak dışarıya düzenli olarak çıkarak öğrenebilirler...

        Öncelikle, yavru köpeğinizin çişini ve kakasını sık sık yapma ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu ihtiyaç kaç haftalık olduğuna bağlı olarak bir saatten az sürelerde bile olabilir. Üstelik 4 ayını doldurmamış yavruların, sinir sistemi henüz tam olarak gelişmediğinden, bu ihtiyaçlarını yolun ortasında tutamayıp, giderebilirler. Bu tarz kazalara karşı yanınızda daima bir şeffaf eldiven, bir poşet taşımalı ve yavru böyle bir kazaya sebep olursa, onu rencide etmeden hemen pisliği temizlemelisiniz. Fakat yaptığının doğru olmadığını da, basit hareketler ile ona anlatmalısınız.

        Yavru Rottweiler' ınızın vücut dilini takip ederek iyi öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü ihtiyacı geldiğinde, bir takım ipuçları verecektir. Örneğin; tuvalet ihtiyacı geldiğinde, zemini koklamaya başlayacak ve olduğu yerde daireler çizecektir. Bu onun, tuvalet ihtiyacı geldiğini gösterir. Genellikle bu ihtiyaçları yemek yedikten, oyun oynadıktan ya da uyuduktan 5 - 20 dakika sonra gelir. Onu dışarı çıkarttığınızda, ihtiyacını gidermesi için daima aynı yere götürün ve asla onunla oyun oynamayın. İhtiyacını gidermesi için bekleyin. Ayrıca çevredeki herhangi bir şeye de takılıp, dikkatinin dağılmasını önleyin. İhtiyacını giderdikten sonra, onu sevin, okşayın ve tekrar eve getirin.

        Diyelim ki, yavru bir kaza ile çişini tutamadı ve evin bir köşesine yaptı. Sakın çevrenizdeki çok bilmişlerin sözüne güvenip, onun poposuna gazete kağıdı ile vurmaya ya da yavruyu tutup çişini göstererek cezalandırmaya kalkmayın. Çünkü o bundan hiç ama hiç bir şey anlamayacaktır. Yaptığı pisliği görmezlikten gelin ve yavruyu başka bir odaya alın. Ardından pisliği koku kalmayacak şekilde temizleyin. Bunun için çeşitli enzime sahip temizleyiciler kullanabilirsiniz. Eğer bir paspas ya da halıya yapmış ise, bir süreliğine bu halıyı ya da paspası ortalıktan kaldırın. Çünkü bir daha ki sefere, yavru koklayacak ve yine aynı yere yapacaktır. Bu konuda sabırlı olun ve asla sakinliğinizi kaybetmeyin. Onun her ihtiyacı geldiğinde, dışarı çıkabilmesine ve dışarı da hep aynı yere yapabilmesine ( tabiki de bahçeli evlerden bahsediyoruz ) destek olun. Onu teşvik edin ve ödüllendirin. Ara sıra olan kazalar yüzünden köpeğiniz ile iletişiminizi zora sokmayın. Mutlaka ama mutlaka, köpeğiniz bu şekilde davrandığınız taktirde, düzgün bir tuvalet eğitimine sahip olacaktır.

        alıntıdır.

        Eğitim videosu bulursam eklerim.

        Yorum

        • black belt
          Senior Member
          • 08-06-2004
          • 6523

          #5
          Konu: Köpek Eğitim Videosu

          cdd dostum,
          resimler görünmüyor maalesef...
          "Not Found" diyor..
          bilgine..
          selam...

          Yorum

          • black belt
            Senior Member
            • 08-06-2004
            • 6523

            #6
            Konu: Köpek Eğitim Videosu

            Originally posted by CDD View Post

            Eğitim videosu bulursam eklerim.
            bir zamanlar a.planettt'ten bir eğitim filmi kaydetmiştim..ingilizce idi..çok zaman oldu..arşive bir bakayım.. çok umutlu değilim açıkçası...

            Yorum

            • CDD
              Senior Member
              • 06-07-2005
              • 5289

              #7
              Konu: Köpek Eğitim Videosu

              cdd dostum,
              resimler görünmüyor maalesef...
              "Not Found" diyor..
              bilgine..
              selam...
              Yazıya resim eklemedim.

              bir zamanlar a.planettt'ten bir eğitim filmi kaydetmiştim..ingilizce idi..çok zaman oldu..arşive bir bakayım.. çok umutlu değilim açıkçası...
              Eğitimci arkadaşlarımızdan öğrenmeye çalışırım.

              Yönetici adayı statünde hayırlı olsun dostum.

              Yorum

              • black belt
                Senior Member
                • 08-06-2004
                • 6523

                #8
                Konu: Köpek Eğitim Videosu

                Originally posted by CDD View Post
                Yazıya resim eklemedim.

                Eğitimci arkadaşlarımızdan öğrenmeye çalışırım.

                Yönetici adayı statünde hayırlı olsun dostum.
                Teşekkürler...
                Allah Utandırmasın..

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X