ZİBRO YÜKSEK PERFORMANS 2053 SORUN

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • gurcan1
    Banned
    • 01-06-2005
    • 258

    ZİBRO YÜKSEK PERFORMANS 2053 SORUN

    Kliamamız yazın çalıştı ama kış gelince asla çalışmadı servisi aradık 3 gün bizi atlattıktan sonra merkeze şikayet edilince ilgilenildi,ve saçma macera başladı.


    ZİBRO YÜKSEK PERFORMANS 2053 SORUN HALLOLDU

    Merhabalar klimam oldu ama tam macera yaşadık.

    Servis öglen üzeri bugünde iki defa aradıktan sonra geldi ve yanlarında yeni klima ile ama amaç klimayı degiştirmek degil o klimayı parçalayarak bendeki eski ürünüde parçayarak deneme yanılma yolu ile işi halletmek,başladılar klimanın dış ünitesi kartını sökmeye eski klimadaki kartı söküp yeni klimadaki dış ünite kartı ile degiştirdiler ama aynı hataları gene verdi,bu seferde iç ünite kartını sökerek degiştirdiler yeni klima ile eski klimaların kartlaı iç dış degişti gene çalışmadı,başladılar voltajdamı sorun var demeye dedim olurmu yandaki oadamızda hitachi çalışıyor ya,hemen kıvırmaya başladılar,ve bu sefer dış üniteyi komple degiştirdiler ama üzerinde eski kartla[]ya ne olacak onun üzerindeki eski kart ya kart sorun çıkarırsa bir şey olmaz bugün yapmadan gitmeyecegiz herşeyi tek tek deneyecegiz dediler,e hadi bakalım dedik dış ünite degişmeden klima hiç çalışmadıgı için gazı toplayamadılar ve gaz sokaga salındı dış ünite söküldü yeni dış ünite 32 dakika vakum yapılarak takıldı nemi oldu gene olmadı,adamlar iyice şaşırdılar,acaba boru sensöründemi sorun var dediler onu çıkardılar dışarı sarkıttılar ısı sensörünü söktüler dışarı aldılar klima durdu gene sorun verdi hah dediler sensörden,ama gene olmadı sıra geldi iç ünite değişimine ama ne oldu ise elektrik tesisatına kafayı taktılar kabloloar dogru taklımış olsada renkleri bakımında ev tesisatı hatalı yapılmış ve adam işi çözdü buldum %90 elektrik tesisatından dedi ve patronunu aradı ne yapalım diye ee patron ya bütün yeni takılanları sökün eskileri takın gene kontrol edin adamlar kafayı yüyecek dış ünite yeri zor sırtında taşıyor adam merdivende,gene gaz toplandı dış ünite söküldü öbür dış üniteye 30 dakika vakum yapıldı R410 gazı elektronik terazi ile tarılarak tüp ters tutularak gaz verildi baglantılar yapıldı,elektrik kabloları degişti bütün sökülen teseisat yerine takıldı boru dekoratiflerine kadar ve klima açıldı ohhh dünya varmış klima çalıştı agız çıkış sıcaklıgı orta fan hızında 56 derece ölçüldü oda cehennem gibi ısındı.

    Burada bu kadar sinir olduk yıprandık ne karımız oldu,olan oldu gerisi bende kalsın şunu anladımki bir daha klimacıdan klima almam sebebi ise çok farklı özel PM atana söylerim.

    Eger sizin çok çok güvenmediginiz klimacınız yoksa klimaları magazadan alın (burada bazılarını ayrı tutuyorum).

    Sonuç klimada hiç bir şey yokmuş sadece ilk montajı yaparlarken elektrik tesisatının hatalı döşenmesinden kaynaklanan hatalı elektrik baglantısının kurbanı olmuşlar,diyeceksinizki siz bu klimayı neden 3-4 ay yazın kulandınız nemde merak ettim ve sordum klimacı arkadaşa (burada klimacı oldum 10 günde ve son gündede baya bilgi aldım[])yazın çalşıması normalmiş,kışın klimada dört yollu vana devreye sokulması gerekiyor ama hatalı elektrik tasisatından dolayı bu vana devreye giremiyormuş,ama sonuçta süper oldu ısıtması ama sesi yüksek fan hızında var sessiz degil,diger odamızdaki hitachi kadar sesi.
  • umina
    Member
    • 11-12-2005
    • 1699

    #2
    Konu: ZİBRO YÜKSEK PERFORMANS 2053 SORUN

    klimacıdan da alınsa mağazadan da alınsa her zaman muhatabanız yetkili servis değilmidir. bi gariplik var ortada. ama özel olan ne acaba bu kadar gizli...

    Yorum

    • gurcan1
      Banned
      • 01-06-2005
      • 258

      #3
      Konu: ZİBRO YÜKSEK PERFORMANS 2053 SORUN

      Originally posted by umina View Post
      klimacıdan da alınsa mağazadan da alınsa her zaman muhatabanız yetkili servis değilmidir. bi gariplik var ortada. ama özel olan ne acaba bu kadar gizli...
      Eger klimacıdan klima alırsanız şunlar oluyor,klimayı aldınız ama sorun çıktı,begenmediniz,ısınamadınız,sesini begenmedinizgözünün üstünde kaşın var dediniz ve servis klimacı klimayı geri alıyor size bir üst modeli yada btu veriyor ee eski aldıgı ne oluyor,oda silinip tekrar depoya yeni sahibi bekliyor ve sizde klima almaya gittiginizden bende sökülen size takılıyor,ama magazadan alırsanız bunu yaşanma riski daha az.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X