Gazeteden haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    Gazeteden haberler

    Ucuz sigaraya ilgi



    Sigaraya yapılan zamların ardından tiryakilerin tercihi değişirken, pahalı sigaraların yerini ucuz sigaralar almaya başladı.

    2004 yılının tamamında yaklaşık 5.5 milyar paket sigara satılan Türkiye pazarında, bunun 1 milyar 382 milyon paketini 'yüksek fiyatlı' sigaralar, 1 milyar 457 milyon paketini ise 'düşük fiyatlı' sigaralar oluşturdu.

    Yılın ilk yarısında, düşük fiyat kategorisinde yer alan sigaralardan daha fazla satılan yüksek fiyatlı sigaralar, ikinci altı aylık dönemde ucuz sigaralardan daha az alıcı bulabildi.

    Geçen yılın ilk yarısında 681 milyon paket yüksek fiyat kategorisinde bulunan sigara, 670 milyon paket de düşük fiyatlı sigara satıldı. Yılın ikinci yarısında ise yüksek fiyat kategorisindeki sigaraların satışı 701 milyon pakette kalırken, düşük fiyatlı sigaraların satışı 787 milyon pakete çıktı.

    Yılın tamamında ise 1 milyar 382 milyon paketlik yüksek fiyatlı sigara satışına karşılık, 1 milyar 457 milyon paket düşük fiyatlı sigara satıldı.

    Bu arada yüksek fiyat kategorisinde, Marlboro, Parliament, Camel, ve TEKEL 2000 gibi sigaralar bulunuyor.

    Orta fiyat kategorisinde de LM, Lark, Muratti, Winston ve TEKEL 2001 gibi sigaralar satılıyor.

    Düşük fiyat kategorisinde ise Maltepe, Samsun, Bond Street, Türkü, Viceroy gibi sigaralar yer alıyor.

  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: Gazeteden haberler

    Kuşcenneti'ne moloz darbesi



    İzmir Valiliği'nin güzelleştirmek için geçen yıl 800 bin YTL harcama yaptığı İzmir Kuşcenneti'nin, ''çevre bilincinden yoksun kişilerin döktüğü'' molozlarla ''kirletildiği'' bildirildi.

    Kuşcenneti'nin Homa Dalyanı ağzına 5-6 kamyon molozun boşaltılması, çevredeki balıkçıların tepkisine neden oldu. Balıkçılar, iki gece önce bölgeden birkaç kamyon geçtiğini gördüklerini, ancak molozları kimin boşalttığını fark etmediklerini kaydetti.

    ''Kuşların büyükelçisi'' olarak tanınan Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, bölgenin 1. derece sit alanı olduğunu, bilgisizce yapılan bu hareketin ''suç niteliği taşıdığını'' söyledi.

    Gediz Deltası'ndaki İzmir Kuşcenneti'nde 255 kuş, 14 sürüngen, 3 kurbağa, 9 yabani memeli hayvan türünün yaşadığını ve 308 değişik bitki bulunduğu anlatan Prof. Dr. Mehmet Sıkı, dünyada sadece 6 bin adet civarında kalan pelikan ve flamingoların, cennetin müdavimleri durumunda olduğunu söyledi.

    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: Gazeteden haberler

      e-bildirge başarıyı yakaladı



      SSK'da başlatılan ''e-bildirge'' uygulamasında hedeflerin üzerine çıkılması üzerine, bu yıl içinde uygulama kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

      SSK'da Mayıs 2004'ten itibaren başlatılan ve işverenlerin, çalıştırdıkları işçilerin aylık belgelerini internet üzerinden kuruma göndermelerini sağlayan ''e-bildirge'' uygulaması, başarıya ulaştı.

      Uygulama, 8 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlerin ''aylık prim ve hizmet belgeleri''ni SSK'ya internet üzerinden göndermelerini zorunlu kılarken, 8'in altında işçi çalıştıran işverenlerin sistemi kullanmalarını isteğe bağlamıştı.

      SSK'da, sistemin zorunlu olarak kullanılması için belirlenen 8 işçi sayısının, bu yıl içinde düşürülmesi için çalışılıyor. Ayrıca, tekrar işe giriş belgeleri ile cari aya ilişkin ek ve iptal niteliğindeki aylık prim ve hizmet belgelerinin de ''e-bildirge'' sistemine dahil edilmesi planlanıyor.

      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: Gazeteden haberler

        Kartınız bombaya dönüşmesin

        Kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte kredi kartı mağdurların sayısı da giderek artıyor. 1968 yılında tanıştığımız kredi kartları, aradan geçen 37 yılda hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Doğru kullanıldığında yaşamı kolaylaştıran kredi kartları, bilinçsiz kullanıldığında da sosyal felaketlere davetiye çıkartıyor.

        Ankara Ticaret Odası (ATO) 9 milyon kredi kartı kullanıcısını bilinçlendirmek amacıyla, kredi kartı kullanımının püf noktalarını içeren "Kredi Kartı Kullanma Kılavuzu" hazırladı. Klavuzda mağdur profilinin, milletvekili, asker, polis, hakim, savcı, tüccara kadar genişlediğine dikkat çeken ATO Başkanı Sinan Aygün, bankaların doğru kredi kartı kullanımı konusunda tüketiciyi bilgilendirmeye yönelik kampanyalar yapması gerektiğini belirtti.

        BU UYARILARI DİKKATE ALIN
        Klavuzda tüketicilerin kredi kartı konusunda uymaları gerekenler sıralanarak, şu uyarılara yer veriliyor:
        - İhtiyacınızdan fazla kart edinmeyin.
        - Bankaların siz talep etmeden gönderdiği kredi kartlarını ihtiyacınız yoksa kabul etmeyin.
        - Başvuru formlarının ekindeki sözleşmeyi okumadan imzalamayın.
        - Kartın arka yüzündeki imza kısmını mutlaka imzalayın ve sliplerde de aynı imzayı kullanın. Kartınız çalınsa bile yapılan alışverişlerde kullanılan imzanın sahte olduğu laboratuvar incelemelerinde ortaya çıkar.
        - Şifrenin korunmasından kart sahibi sorumlu. Kart şifrenizi banka çalışanları da dahil kimseye söylemeyin.
        - İnternet sitelerinden ve posta/telefon ile alışverişlerde kredi kartı numarası ve son kullanma tarihi bilgilerinin yeterli olması, sahtecilik riskini de beraberinde getiriyor. Bu yolla satış yapan firmaların güvenilirliğinden emin olun. Bu tür internet siteleri ya da firmalar güvenli dahi olsa, kart bilgilerinizi ele geçiren bir başkası da alışveriş yapabilir. Bazı bankalar, talebiniz üzerine kartınızı bu tür alışverişlere kapatmaktadır.
        - İletişimi sizin başlatmadığınız durumlarda, telefonda, e-mail mesajlarında ya da internette kim olduğunu bilmediğiniz kişilere, kişisel bilgilerinizi, kart numaranızı vermeyiniz.
        -Şifrenizi kartın üzerinde, cüzdanda ya da çantada yazılı olarak saklamayın. Aksi halde hırsızların ve kapkaççıların işini kolaylaştırmış olursunuz. Şifrenizi ezberleyin.
        - Doğum tarihi, hesap-müşteri numarası, nüfus cüzdanı no, ardışık sıralı sayılar, telefon numarası ya da işyeri sicil numarası gibi kolay ulaşılabilir şifreleri kullanmayın.
        - Şifrenizi unuttuysanız, bankayı arayarak yeni şifre isteyin.
        - Kartın çalınması ya da kaybolması durumunda hemen bankayı arayarak durumu bildirin. Bu tür acil durumlarda zaman kaybetmemek için bankanın telefon numarasını hemen ulaşabileceğiniz bir yere not edin. Kartınızın çalındığını ya da kaybolduğunu fark ettiğiniz an hemen bu numarayı arayarak kartınızın iptal edilmesini isteyin.
        - Kredi kartlarınızın yanı sıra nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi belgeleriniz de çalındıysa ya da kaybolduysa durumu mutlaka polise, hatta savcılığa bildirerek tutanak tutturun.
        - Bankaların kart sahiplerine sağladığı sigorta hizmetleri sayesinde, kredi kartınız çalındığında ya da kaybedildiği takdirde, durumu bankaya bildirdiğiniz andan itibaren üçüncü şahıs harcamalarından sorumlu tutulamazsınız. Ancak sigorta süresi ve koşulları bankalar arasında farklılık göstermekte, bazı bankalar da sigorta hizmeti vermemektedir. Kredi kartlarınıza sağlanan sigorta hizmetlerini bankanızdan öğrenin.
        - Kartın ATM'de alıkonması durumunda hemen şubeye başvurun veya bankaya bildirin.
        - ATM kullanımında size yardım etmek amacıyla yaklaşan kişilerin yardım teklifini kabul etmeyin.
        - Bilgi hırsızlarının çöp kutunuzu karıştırması ihtimaline karşı da tedbirli olun. Atacağınız hesap ekstreleri, slipler, ATM fişleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, kredi teklifleri gibi kişisel bilgi içeren evraklarınızı iyice yırtarak okunamayacak hale getirin.
        - Süresi dolan kredi kartınızı da numarası okunmayacak ve bir başkası tarafından kullanılamayacak hale getirdikten sonra imha edin.
        - Hırsızlık ihtimaline karşı evinizde de kişisel bilgileriniz içeren evraklarınızı açıkta bırakmayınız.
        - Kredi kartınıza ait ekstrelerin geleceği adresin güvenilir olduğundan emin olun.
        - Hesap ekstrenizin çalınmasını önlemek için posta kutunuzun sağlam olmasına dikkat edin ve sürekli kilitli tutun. Posta kutularına bırakılan postalarınızı hemen alın.
        - Kredi limiti yüksek olan kartlarınızı internet ortamında kullanmayın.
        - İnternet kafe gibi halka açık ve kalabalık yerlerde bulunan bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapmayın.
        - Kredi kartları sanal ortamda kullanılırken virüs tehlikesine dikkat edin, bilgisiyarlarınıza antivirüs programları yükleyin ve bu programları güncelleyin.
        - Alışverişlerde kimlik kartınızı sorulmadan gösterin. Kimlik sormayan kasiyerleri uyarın.
        - Kartınızın, POS makinasından geçirilmesi işleminin kasada ve gözönünde yapılmasına dikkat edin. Kredi kartınızın POS makinası dışında bir cihazdan geçirilmediğinden emin olun.
        - Kredi kartı dolandırıcılığına en çok turistik bölgelerde rastlandığından kredi kartınızı bu bölgelerde kullanırken daha dikkatli olun.
        - Yeni kredi kartınız belirtilen zamana kadar elinize ulaşmadıysa çalınmış olabilir. Hemen bankayı arayıp kartınızın durumunu sorun.
        - Fatura dönemlerine dikkat edin. Faturalarınız zamanında ulaşmıyorsa ilgili bankadan takibini yapın. Elinize ulaşmayan bir kredi kartı faturası kimlik hırsızı tarafından çalındığı ve adresinizin değiştirildiği anlamına gelebilir.
        - Başvuru sırasında bildirilen adres, telefon, işyeri gibi bilgilerde değişiklik olursa en kısa zamanda bankaya bildirin.
        - Alışveriş slibini imzalamadan önce, kart numarası ve ad-soyad bilgisinden slibin size ait olup olmadığhzaman kaybetmemek için bankanın telefon numarasını hemını ve tutarın doğruluğu kontrol edin.
        - Harcamalarınızı bütçenizi gözeterek yapın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
        - Sliplerinizi, hesap ekstreniz gelinceye kadar atmayın. Hesap ekstreniz ve sliplerinizi karşılaştırın ve fazla yapılmış ya da size ait olmayan bir işlem varsa en fazla 7 gün içinde bankaya bildirin.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: Gazeteden haberler

          Turkcell İran pazarından çekilmiyor



          CANNES (İHA) - Turkcell CEO'su Muzaffer Akpınar, İran pazarından çekilmek gibi bir kararları olmadığını söyledi.


          Akpınar Cannes'ta CNBC-Europa'a verdiği demeçte, İran Parlamentosu'nun ikinci kararını beklediklerini ifade etti. İran Meclisi, Turkcell'in yaklaşık 1 yıl önce kazandığı 3 milyar dolarlık cep telefonu ihalesinin koşullarını değiştirdi.


          Meclis'te Turkcell'in yeni kurulacak İrancell şirketindeki payının yüzde 70'ten yüzde 49'a indirilmesi yönündeki öneri kabul edildi. İranlı milletvekilleri, özel bir meclis komisyonu tarafından hazırlanan öneriye onay verdi. Öneri, 166 milletvekilinin onayıyla kabul edildi. Buna göre, Turkcell'in yeni kurulacak İrancell şirketindeki payı yüzde 70'den yüzde 49'a indiriliyor. Böylece yerel şirketlerin hisse oranını yüzde 30'dan yüzde 51'e yükseltilmesiyle, karar yetkisinin İran'da kalması amaçlanıyor.

          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: Gazeteden haberler

            10 dakikada 10 bin kadroya öğretmen

            ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına görev almak üzere öğretmen atamaları yapıldı.


            Milli Eğitim Bakanlığı Baş Öğretmen Salonu'nda bu sabah Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'atama düğmesi' ile başlayan atamalar, 37 branşa 9 bin 800 ilk atama ve 200'ü açıktan olmak üzere toplam 10 bin kadro tahsis edildi. Bilgisayar ortamında 10 dakika süren atamalar sonucunda 9 bin 800 ilk atama kadrosuna 9 bin 316 adayın ataması gerçekleştirildi.


            Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, atama öncesinde verdiği bilgilerde, Şubat 2005 öğretmen atamasına 21 bin 886 öğretmenin başvuru yaptığını, bunlardan 18 bin 599'unun ilk atama, açıktan atama dahil olmak üzere toplam 19 bin 441 adayın başvurusunun Bakanlık tarafından kabul edildiğini açıkladı. Kaya, yapılan başvurular sonrasında eksik evrak ve çeşitli nedenlerle 3 bin 445 öğretmen adayının ise başvurusunun geçersiz sayıldığını bildirdi. Kaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle öğretmen atamalarına başvuruların uzatılması sonucunda 6 adayın başvurusunun telefonla alındığını kaydetti.

            ÖÐRETMEN ADAYLARININ ATAMA HEYECANI
            Kaya, Şubat 2005 öğretmen alımından sonra bu yılın ağustos ayında yapılacak atamalarda 10 bin öğretmenin daha alınacağını söyledi. Kaya ayrıca, bu yıl mezun olacak öğretmen adaylarına da müjde vererek, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile yapılan görüşmeler sonucunda Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) temmuzda yapılacağını açıkladı.


            Bilgisayar ortamında yapılan atamalar sırasında, öğretmen adayları ile yakınları da hazır bulundu. Heyecanlı oldukları gözlenen öğretmen adayları, Bakan Çelik'in atama düğmesine basarak start vermi ardından ekran atandığını görünce büyük bir sevinç yaşadılar. Bakan Çelik, salonda bulunan ve atanmaları resmileşen öğretmen adaylarını kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar diledi.


            Bakan Çelik, atama öncesinde yaptığı konuşmada, bugün yapılan atamalar sonrasında görev alacak öğretmenlerin, yurdun dört bir yanında aşkla ve şevkle hizmet edeceklerine inandıklarını söyledi. Çelik, yapılan atamalarda, adayların şanslı olduğunu belirterek, 2 adaydan birinin atandığını ifade etti. Hükümetin 2005 yılı mali bütçede memur alımına ilişkin istatistiki rakamları konusunda bilgiler veren Çelik, "Hükümet, eğitime 24 bin kadro ayırmıştır. 4 bini üniversitelere tahsis edilmiştir. Göreve geldiklerinden itibaren toplam öğretmen alımı 64 bin rakamına ulaşmıştır" diye konuştu.
            Çelik ayrıca, atamalar sonucunda kapatılamayan öğretmen açığının, vekil öğretmenlik ve usta öğretici olmak üzere toplam 26 bin 600 kişinin okul öncesi ve halk eğitim merkezlerinde görevlendirildiğini bildirdi.

            AÐUSTOS ATAMALARI 'NOKTA TAYİNİ' İLE YAPILACAK
            Çelik, Ağustos 2005 öğretmen atamasında farklı bir uygulamaya gidilerek, atamaların 'nokta tayini' şeklinde yapılacağını belirtti. Çelik, "Öğretmenlerimizin atamaları Bursa'ya, Van'a ve Hakkari'ye yapılmayacak. Direk adaylarımız ihtiyaç olan okula atanacak. Bu şekilde, dengesiz dağılımı önleyeceğiz" dedi.
            Çelik, hükümetin 'e-devlet' projesi kapsamında Bakanlığı'nın öğretmen başvurusu ve atamalarının internet üzerinden yapılarak bilişimi hızlı kullandığını belirterek, "Şubat 2005 öğretmen atamaları 19 Ocak 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Personel Genel Müdürlüğü'müz kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından bir ay geçmeden her türlü hazırlığı yaparak atamaları bilgisayar teknolojisinin sağladığı imkanlar ölçüsünde hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Liselere Giriş Sınavı, diğer bir ismi ile Orta Öğretim Kurumları Sınavı da bu sene ilk defa elektronik ortamda yapıldı. Bir milyonun üzerinde başvuru oldu. Ufak tefek aksamalar da ortaya çıktı. Bu çalışma aynı zamanda geçmiş dönemlerde yapılmaya çalışılan 'Mernis' projesinin bir uygulaması oldu. İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarda elde edilen tecrübeler paylaşıldı" şeklinde konuştu.


            Bakan Çelik, ataması yapılan 9 bin 316 adaya nasihatte bulunarak, atandıkları bölgelerdeki zor şartlardan yılmamalarını diledi. Çelik, "Öğretmenlerimiz gittikleri yerlere ışık ve uygarlık götürmelerini diliyorum. Bütün şartların iyi olduğu yerde başarı sağlamak önemli değil. Önemli olan imkansızlıklar içinde başarıyı elde etmektir. Başınız sıkıştığı zaman bize ulaşabilirsiniz" dedi.
            Çelik ayrıca, atanamayan öğretmen adaylarına da, "Bu dünyanın sonu değildir. Ağustos ayındaki atamalarda atanırsınız" diyerek, üzülmemelerini söyledi.

            BAZI BRANŞLARIN TABAN PUANLARI BELLİ OLDU
            Yaklaşık 10 dakika içinde 10 bin kadroya yapılan 9 bin 316 adayın 37 branştaki atamalarında bazı branşların taban puanları kesinlik kazandı. Adayların yüzde 90'ının tercih ettiği ile yerleştirildiği atamalarda taban puanlar şöyle oluştu:
            "Beden Eğitimi 76.435, Bilgisayar 50.312, Biyoloji 90.1, Coğrafya 84.749, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 79.551, El Sanatları 70.483, Elektrik ve Elektronik 83.998, Felsefe 83.879, Fen Bilgisi 85.269, Giyim 77.693, Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği 60.84, İmam Hatip Lisesi Arapça 77.639, İngilizce 65.581, İş Eğitimi 75.196, İşitme Engelliler 55.119, Makine 77.154, Matbaa 83.464, Mobilya 78.214, Muhasebe 51.91, Müzik 66.564, Nakış 70.972, Okul Öncesi Öğretmenliği 65.90, Rehber Öğretmenliği 51.199, Resim ve Grafik 64.075, Resim-İş 73.205, Türkçe 71.004, Tarih 88.275."
            Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, ataması yapılan öğretmenlerin 21 Şubat 2005 tarihinde göreve başlayacaklarını belirterek, atamalar sonrasında ortaya çıkan sonuca göre adayların başvuru esnasında 'tercih dışı' isteyenlerin atandığına işaret etti. Kaya ayrıca, 9 bin 800 ilk atama kadrosundan 9 bin 316 kadroya atama yapıldığını hatılatarak, boş kalan kadroların da Ağustos ayındaki atamalarda gerçekleştirileceğini söyledi.



            Yorum

            • BuMeRs
              Member
              • 15-10-2004
              • 1590

              #7
              Konu: Gazeteden haberler

              İstanbul Ankara arasına üçüncü yol



              KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara arasına D-100 ve Tem Otoyolu'nun yanı sıra üçüncü bir yol yapacaklarını söyledi.


              Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu dün ziyaret ederek kentin sorunları hakkında bilgi alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gerek D-100 Karayolu, gerekse otoyol üzerindeki yoğunluğun gelecek yıllarda daha da artacağını belirterek, üçüncü bir yola ihtiyaç duyulabileceğini ifade etti. Bakan Yıldırım, "Bu konunun kesin olarak bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu amaçla İstanbul-Ankara arasında üçüncü bir yol yapımını düşünüyoruz. Bu yol Kandıra'ya yakın bir bölgeden geçecek. 5'er şeritli ve tercihli olacak ve Marmararay ile birleştirilmek istiyoruz" dedi.


              Binali Yıldırım ayrıca, mülkiyeti halen Devlet Demiryolları'na ait olan İzmit şehir merkezindeki Yürüyüş Yolu'nu da önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi'ne devredeceklerini kaydetti.


              Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ziyaretin anısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a İzmit'in simgesi olan saat kulesinin maketini hediye etti.

              Yorum

              • BuMeRs
                Member
                • 15-10-2004
                • 1590

                #8
                Konu: Gazeteden haberler

                Şükür - Yanal buluşması iptal

                Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün bugün yapmayı planladıkları toplantı, sarı-kırmızılı oyuncunun dedesinin vefatı üzerine iptal edildi.

                Futbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada Ersun Yanal, bazı çevrelerin oluşturduğu spekülasyonlara son verilmesi amacıyla bu toplantıyı planladıklarını kaydederken, Hakan ve ailesine de başsağlığı dileklerini iletti.

                Yanal, Hakan Şükür'ün Türk futbolunda özel bir konuma sahip olduğunu her vesileyle dile getirdiğini vurguladığı açıklamasında, ''Onun ne kişiliği, ne de kariyerini tartışırım. Kendisi her yönüyle futbolumuza büyük hizmetler vermiş bir arkadaşımız. Bazı çevreler sistemli olarak bu konuda yanlış yönlendirmelerde bulunuyor'' dedi.

                Yorum

                • BuMeRs
                  Member
                  • 15-10-2004
                  • 1590

                  #9
                  Konu: Gazeteden haberler

                  Dünya gençliği Türkiye'de buluşacak


                  ANKARA (İHA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Hazırlık Düzenleme Kurulu'nun desteği ile 1-7 Ağustos tarihlerinde, antik spor alanlarının bulunduğu Denizli'de düzenlenecek Aphrodisias Festivali'ne hazırlanıyor.


                  Uluslararası Aphrodisias Gençlik, Spor ve Kültür Festivali'ne; Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin destek verdiği, Pamukkale Üniversitesi'nin de ev sahipliği yapacağı bildirildi.


                  Dünyanın 80 ülkesinden, 18-30 yaş arasındaki 80 gencin katılacağı organizasyonla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

                  Yorum

                  • BuMeRs
                    Member
                    • 15-10-2004
                    • 1590

                    #10
                    Konu: Gazeteden haberler

                    Şofben aynı aileden 3 kişiyi öldürdü

                    ÇANKIRI (İHA) - Çankırı'nın Eldivan ilçesinde meydana gelen şofben zehirlenmesinden aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.


                    Çankırı'nın Eldivan ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olay, Emine Haldan adlı kadının, komşusu Emine Kayacı'yı ziyaret etmesi ile ortaya çıktı. Emine Haldan, komşusu Emine Kayacı'nın annesinin sağlık durumu hakkında bilgi almak için ziyarete gittiğini, evin kapısını çaldığı halde kimsenin cevap vermediğini, bu sırada ailenin akrabası Müslüm Ödemiş'i görerek aile hakkında bilgi almaya çalıştığını söyledi. Müslüm Ödemiş de, Emine Haldan'ın uyarısı üzerine Kayacı ailesinin kapısını çaldığını, kapının açılmadığını, bunun üzerine camdan içeri baktığında yerde hareketsiz olarak yatmakta olan Emine Kayacı'yı gördüğünü söyledi.


                    Görgü tanıklarının kendisinden yardım istemesi üzerine Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, yaptıkları incelemede banyoda baba Ali Kayacı'nın (47), mutfak lavabosu önünde anne Emine Kayacı'nın (42) ve oturma odasında da oğul Fatih Kayacı'nın (13) cansız bedenleri ile karşılaştı. Şofbenin açık olması nedeniyle içerde gaz kokusu bulunurken, Kayacı ailesinin gaz zehirlenmesinden hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

                    Yorum

                    • BuMeRs
                      Member
                      • 15-10-2004
                      • 1590

                      #11
                      Konu: Gazeteden haberler

                      Sevgililer gününde intihar etti

                      BURSA (İHA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde genç kız erkek arkadaşı ile tartıştıktan sonra 4. kattan atlayarak hayatına son verdi.


                      Edinilen bilgiye göre, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan evlerinin dördüncü katındaki balkonundan atlayan İpek Gülcan Şanlı (20) kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sırasında yanında bulunan arkadaşının polise verdi ifadesinde, genç kızın 2 gündür Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Anıl A. ile tartıştığı ve en son atlamadan yarım saat öncede tartışmanın devam ettiği belirtildi. Erkek arkadaşının telefonu kapatmasına sinirlenen İpek Gülcan Şanlı'nın, arkadaşının müdahalesine rağmen balkondan atladığı öğrenildi.


                      Çevredekilerin müdahelesi ve 112 ambulans aracılığıyla önce Gemlik SSK, ardından da devlet hastanesine kaldırılan İpek Gülcan Şanlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı'nın hastane de yaptığı incelemenin ardından genç kızın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürüyor.

                      Yorum

                      • BuMeRs
                        Member
                        • 15-10-2004
                        • 1590

                        #12
                        Konu: Gazeteden haberler

                        Erdoğan, TİGEM ihalelerini mercek altına aldı

                        ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel sektöre kiralamaya açılan Tarım İşletmelerini'nin ihalelerini mercek altına aldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'den işletmelerin kira bedellerine ilişkin bilgi alan Başbakan Erdoğan'ın kira fiyatlarını düşük bulunca "Gerekirse kiralamayalım" dediği öğrenildi.


                        Başbakan Erdoğan, özel sektöre kiralamaya açılan Tarım İşletmeleri'nin ihale sürecini incelemeye aldı. Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü'den bugüne kadar kiraya verilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmeleri ve özellikle Sakarya Tarım İşletmesi ihalesiyle ilgili bilgi istedi. Erdoğan'ın isteği TİGEM ihaleleriyle ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Raporda, kiraya verilen 7 TİGEM işletmesinin 2003 yılında 4.9 trilyon lira zarar ettiği ve bu işletmelerin kiraya verilmesiyle elde edilen bir yıllık kira gelirinin 3.4 trilyon lira olduğu kaydedildi.


                        İhaleler sonunda TİGEM'in 8.3 trilyon lira bir tasarruf sağladığı belirtilen raporda, TİGEM'in 37 işletmesi için 2004 yılı yatırım programında 6 trilyon lira kaynak ayrılırken, kiraya verilen 7 işletme için firmalarca taahhüt edilen yatırım tutarının 75 trilyon lira olduğuna dikkat çekildi. İşletmelerin kiraya verilmesiyle TİGEM'in ana faaliyet konusu olan ve özel sektörün düşük kar nedeniyle ilgi duymadığı hububat tohumluğu üretiminde herhangi bir azalmanın olmayacağı ifade edilen raporda, kiralanan 7 işletmenin arazi varlığının TİGEM'in toplam arazi varlığının yüzde 2.2'sine denk geldiği kaydedildi. Raporda, 2005 yalında Manisa, Hatay, Kahramanmaraş, Van, Yalova işletmelerinin de kiraya verilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.


                        Öte yandan, TİGEM'in özel sektöre kiraladığı Gökçeada tarım İşletmesi yıllık 252 milyara , Ardahan - Göle Tarım İşletmesi 61 milyara, Sivas - Hafik Tarım İşletmesi 37 milyar 500 milyona, İnanlı - Tekirdağ Tarım İşletmesi 1 trilyon 71 milyara, Boztepe - Antalya Tarım İşletmesi 201 milyara, Konya - Konuklar Tarım İşletmesi 1 trilyon 355 milyara, Sakarya Tarım İşlemesi 232 milyara 30 yıllığına kiralandı. Ancak Konya - Konuklar ve Sakarya Tarım İşletmeleri ihalesini kazanan DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un sahibi olduğu Yavuzlar İnşaat'ın ihaleye sahte belge vermesinden dolayı sözleşmenin imzalanması ertelenmişti. Söz konusu ihalelere ve kira bedellerine ilişkin olarak Bakan Güçlü'den bilgi alan Başbakan Erdoğan'ın işletme kira bedellerinin yüksek tutulmasını önerdiği öğrenildi.

                        Yorum

                        • BuMeRs
                          Member
                          • 15-10-2004
                          • 1590

                          #13
                          Konu: Gazeteden haberler

                          Vergide Türkiye'nin yüzakı İstanbul

                          Türkiye'de her 100 liralık verginin 42.7 lirasının toplandığı İstanbul, yüzde 94.12'lik tahsilat oranı ile de Türkiye'nin vergi borcuna en sadık ili oldu.

                          Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl mükelleflere 97 katrilyon 747 trilyon 673 milyar liralık vergi tahakkuk ettirildi. Yıl içinde bunun 90 katrilyon 92 trilyon 896 milyar liralık bölümü toplandı ve böylece tahsilat oranı da yüzde 92.17 olarak gerçekleşti.

                          Verilere göre, ülkedeki vergi gelirlerinin yüzde 64'ünü Ankara, İstanbul ve İzmir karşılıyor.

                          İstanbul, devletin kasasına giren her 100 liralık verginin 42.66 Liralık bölümünü tek başına sağlıyor.

                          Tahsilatta İstanbul'u yüzde 93.66'lık oran ile Tunceli, yüzde 92.86 ile Ankara, yüzde 92.09 ile Kırıkkale, yüzde 91.44 ile İzmir, yüzde 91.02 ile de Aksaray takip etti.

                          Vergide 2004 yılında en düşük performansı gösteren il ise Iğdır olarak belirlendi.

                          Yorum

                          • BuMeRs
                            Member
                            • 15-10-2004
                            • 1590

                            #14
                            Konu: Gazeteden haberler

                            TBMM'yi yoğun bir hafta bekliyor

                            TBMM, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak.

                            2000-2001 eğitim-öğretim yılından bu yana üniversitelerden ilişiği kesilenlere yeni bir hak tanıyan ''öğrenci affı'' ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri gönderdiği ''İl Özel İdaresi Yasası'', Meclis'in önemli gündem maddeleri olacak.

                            Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 14 maddesini yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdiği ''İl Özel İdaresi Yasası'', 16 Şubat Çarşamba günü ele alınacak.

                            Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 2000-2001 eğitim-öğretim yılından sonra üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere yeni haklar verilmesini öngören yasa teklifini, 16 Şubat Çarşamba günü görüşecek.

                            Yorum

                            • BuMeRs
                              Member
                              • 15-10-2004
                              • 1590

                              #15
                              Konu: Gazeteden haberler

                              Zebari: ''Türkiye'nin kaygıları yersiz''

                              Irak geçici yönetiminin Kürt Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ''Irak'ın gelecekte de Türkiye'ye dost, birleşik, ancak toplumdaki farklılıklara saygı gösteren bir ülke olarak kalacağını'' söyledi.

                              Zebari, Türkiye'nin Irak seçim sonuçlarına ilişkin bütün endişelerinin yersiz olduğunu iddia ederek, ''Irak seçimlerinde Kürtlerin çok oy almasında Türkiye'nin kaygı duymasını gerektirecek bir neden olmadığı'' ifadesini kullandı.

                              ''Kürtlerin, Irak seçimlerine ve bölge seçimlerine katılımının, ülkenin ulusal birliğine ilişkin taahhüdünün tekrar teyidi olduğunu'' ifade eden Zebari, ''Kürtlerin demokratik, federal ve birleşik bir Irak içinde çoğulculuk arayışında olduğunu'' savundu.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X