Gazeteden haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #16
    Konu: Gazeteden haberler

    Fırtına deniz ulaşımını etkiliyor

    Ege Denizi'ndeki etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımı yapılamıyor.

    Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hızı saatte 60-70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri, geçici olarak iptal edildi.

    Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki seferlerin normal sürdürüldüğü bildirildi.

    Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 16 derece olduğunu, şiddetli lodosun etkisinin yarın artacağını kaydettiler.

    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #17
      Konu: Gazeteden haberler

      Kerkük-Yumurtalık'a saldırı

      KERKÜK (İHA) - Kerkük'ün 30 kilometre batısında bulunan Hincire bölgesinde Türkiye-Yumurtalık petrol boru hattına bugün yerel saatle 01.00 sıralarında saldırı yapıldı.


      Boru hattındaki ham petrol yaklaşık 5 kilometrelik bir alana yayıldı. Akan petrolün Hincire köyüne sıçramaması için itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletildi.


      Olay yerine giden polis ve itfaiye ekipleri yangına halen müdahale edemedi.

      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #18
        Konu: Gazeteden haberler

        Hz. Meryem'i gören 3. kişi de oldu

        Portekiz'deki Fatima'da 1917 yılında Hazreti Meryem'in görüntüsünü altı kez gördüklerini iddia eden ve bu iddiaları Vatikan tarafından da kabul edilen üç kız kardeşten hayatta kalan sonuncusu Lucia de Jesus dos Santos, öldü.

        Dos Santos, Portekiz'in merkezi kesiminde bulunan Coimbra'da, 97 yaşında öldü.

        Vatikan, 1917 yılındaki bu olayla Papa'ya 1981 yılında suikast girişiminde bulunulması arasında bağlantı kurmuştu. Papa, suikast girişiminin yıldönümünde, Mayıs 2000'de Fatima'yı ziyaret etmişti.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #19
          Konu: Gazeteden haberler

          Grammy ödülü Ray Charles'a

          LOS ANGELES (İHA) - Hayatını Nisan 2004'de kaybeden Amerikalı efsanevi caz müzisyeni Ray Charles'ın, öldükten sonra piyasaya çıkan, yaşamının son aylarında kaydettiği ''Genius Loves Company'' adlı çalışması, Grammy töreninde ''yılın albümü'' ödülünü aldı.

          Aynı zamanda en iyi pop albüm unvanını da alan çalışmasıyla Ray Charles, törende sekiz ödül birden topladı.
          Ray Charles ile birlikte yaptıkları ''Here We Go Again'' adlı çalışmayla en iyi kayıt ödülünü, sanatçıyla birlikte kazanan Noraph Jones, albümün bu başarısı üzerine, ödülü alırken, ''Ağlamak üzereyim'' dedi.


          Los Angeles'da düzenlenen 47'inci Grammy ödül töreninde en çok ödül toplayan diğer sanatçılar ise Alicia Keys ve Usher oldu. Keys 4, Usher ise 3 ödül aldı.
          Yılın şarkısı ödülünü ''Daughters'' ile John Mayer alırken, en iyi yeni sanatçı ödülünü alan pop grubu ''Maroon5'' büyük bir sürpriz yaptı.
          Önemli diğer bazı ödülleri kazanan sanatçılar şunlar:
          En iyi rap albüm: ''The College Dropout'', Kanye West;
          En iyi R&B albüm: ''The Diary of Alicia Keys'', Alicia Keys;
          En iyi rock albüm: ''American Idiot'', Green Day;
          En iyi rap şarkı: ''Jesus Walks'', C. Smith ve Kanye West.
          En iyi rock albüm: American Idiot, Green Day.

          Emektar İngiliz rakçı Rod Stewart, geçmişte ödülü 13 kez kaçırmasına karşın, bu yıl ''Stardust ... The Great American Songbook: Volume III'' adlı çalışmasıyla ''geleneksel pop vokal albüm'' ödülünü aldı.


          Toplam 107 kategoride verilen ödüllerden biri de ABD eski başkanı Bill Clinton'a gitti. Clinton, geçen yıl yayınladığı ''Hayatım'' adlı eseriyle ödül aldı.
          Country müziğin emektar sanatçılarından olan, 69 yaşındaki Loretta Lynn de 33 yıldır ilk kez bir Grammy aldı.
          Pop star Britney Spears da kısa ama renkli kariyerinin ilk Grammy ödülüne bu yıl ulaştı. Spears, ''toxic'' adlı çalışmada en iyi dans kayıt ödülünü elde etti.
          U2 en iyi video, ''Yüzüklerin Efendisi'' isimli filmin ''Into the West'' adlı parçası en iyi film müziği ödüllerini alırken, en iyi film müziği koleksiyonu dalında ise Zach Braff ödül kazandı.

          Gecede Kayne West, Usher, Alicia Keys ve Green Day şarkı söylerken, Ray Charles da yine şarkılarla hatırlandı. Gecede ayrıca U2, Maroon 5, Gretchen Wilson, Joss Stone ile müzük dünyasının yeni çifti Marc Anthony ve Jennifer Lopez de sahne aldı.


          Gecede ayrıca Stevie Wonder, Bono, Keys, Brian Wilson ve diğer şarkıcıların katılımıyla Güney Asya'daki tsunami kurbanları için özel bir konser de verildi. Queen Latifah tarafından sunulan Grammy Ödül töreni ve tsunami yararına konser CBS televizyonu tarafından canlı yayınlandı.
          öte yandan gecede, Atlantik Plak Şirketi'nin kurucusu Türk işadamı Ahmet Ertegün, ''Müzik Endüstrisi Üstün Değer İkonu'' olarak takdim edildi.




          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #20
            Konu: Gazeteden haberler

            Beyoğlu'nda bina çöktü: 1 yaralı

            İSTANBUL (İHA) - İstanbul Beyoğlu'nda, 4 katlı bir binanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi hafif yaralandı. Tarlabaşı Bulvarı Dernek Sokak girişinde bulunan 4 katlı terk edilmiş binanın bir kısmının çökmesi sonucu apartmanın altından geçen Nevzat Kaya (25) hafif şekilde yaralandı. Kaya, kaldırıldığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.


            Yorum

            • BuMeRs
              Member
              • 15-10-2004
              • 1590

              #21
              Konu: Gazeteden haberler

              Kilis'te otel yangını

              KİLİS (İHA) - Kilis'te yabancı uyrukluların kaldığı bir otelde elektrik kontağından yangın çıktı. İtfaiye ekipleri 2.5 saatte yangını kontrol altına aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirdi.

              Edinilen bilgiye göre, olay saat 01.01 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Oteli'nin çatı katında elektrik kontağından yangın çıktı. Yabancı uyrukluların kaldığı otelde yangın paniğe yol açtı. Kilis İtfaiye ekipleri kısa süre içerisinde olay yerine gelerek yangına müdahale etmesi büyük bir faciayı önlerken, otelin çevresinde bulanan vatandaşlar evlerin terk ederek sokağa çıktılar. Olay mahallinde bulunan elektrik direğinden ateş çıkması üzerine TEDAŞ tarafından olay yeri ve çevresinin elektrikleri kesildi. Yangın 2.5 saatte itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Hava sıcaklığının -5 derece olduğu Kilis'te otelde kalan yabancı uyruklular soğuktan etkilenmemeleri için polis araçlarını bindirildi.

              Otelde 25 kişinin kaldığı belirtilirken, yangının elektrik kontağından çıktığı tahmini üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürüldüğü bildirdi.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X