çok acil öneri ve fiyat bilgisi arkadaşlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • seckin81
    Junior Member
    • 12-11-2007
    • 1

    çok acil öneri ve fiyat bilgisi arkadaşlar

    şimdi yeni yapılacak olan ve proje aşamasında olan 32 dairelik bir binamız için merkezi sistem önerisi getirmiş müteahhit. ancak bizim onun dediğine evet demekten ziyade bizim ona bir öneride bulunmamız gerekior. burdan anladığım kadarı ile headent sistem pek tavsiye edilmior. fiyat konusunda da pek sıkıntı yok. hangisi en kullanışlıdır ve mütahhite ilerde bir aksilik çıkmaması için ne gibi şyler yaptırmalıyız kablolalama vs.
    2 sorum uydu sistemlerde bir evde 3 ayrı tv farklı kanalları aynı anda seyrdebilirmi? seyredemiorsa ne yapılabilir. tşk ler
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: çok acil öneri ve fiyat bilgisi arkadaşlar

    İçinde bulunduğunuz bu durumda böyle bir araştırma içerisine girmeniz gerçekten oldukça sıra dışı olmakla birlikte, aslen ilk başta yapılması gereken ve geleceğe yönelik planlamanın bir örneğidir. Sonuçta apartman sakinlerinin yararına bir durumdur. Sizi bu konuda tebrik ve takdir ediyorum.

    Şu aşamada daha erken, neden erken, fiyat açısından erken. Çünkü daha proje aşamasında olan bir yapı, hatların/şebekenin döşenmesine kadar bir süreç içerisinde olacaktır.

    Fiyatı daha sonra alınız, eğer müteahhit şimdi bir maliyet istiyorsa o zaman bulunduğunuz en yakın yerdeki profesyonel uydu işleri ile uğraşan, referanslı birkaç yerden teklif alınız. ( fiyat aldığınız yerlere aynı marka ve özellikteki malzemelere göre liste veriniz, aksi halde farklı malzeme kullanımlarında çok değişik fiyatlar ortaya çıkacaktır )

    Sizin tercihiniz Headent değil, Merkezi sistem olmalıdır.

    Şimdi fiyat nasıl belirlenmeli

    1- Normalde standart olarak her daireye tek bir hat çekilir. Ancak siz kendi belirleyeceğiniz sayıda hat çektirebilirsiniz. ( Salon + Mutfak + Yatak odası gibi )

    2- Her bir daireye inecek birden fazla her hat ek bir maliyet demektir. Yani merkezi sistem santralinin seçimi; 32 dairenin her birine 2 hat olacaksa 64 çıkış, 3 hat olacaksa 96 çıkışlı bir sistem kurulacaktır. ( büyük ihtimalle kaskad adı verilen geçişli sistem kullanılarak çıkış çoklaması yapılacaktır )

    3- Diğer bir unsur da kaç adet uydu yayını izleneceğidir. Genelde 2 adet çanak antene uygun santral kurulur. Ancak siz ilerisi için daha kapsamlı düşünüyorsanız; mesela Turksat ve Hotbird dışında başka 2 uydu ve/veya Digiturk gibi bir platform ki bu uydu EutelsatW3 uydusudur, kurulacak uydu anteni sayısına karar vererek ona göre santral seçimi yapmalısınız ki bu da maliyeti artıran bir unsurdur. Mesela 2 uydu için 8 + 1 Multiswitch kullanılırken ( her bir çanak antende kullanılacak 2 x 4 çıkışlı Lnb + 1 karasal ) 4 uydulu bir santral için 16 + 1 Multiswitch ( her bir çanakta kullanılacak 4 x 4 çıkışlı Lnb + 1 karasal ) seçmelisiniz.

    4- Çanak anten çaplarını, bulunduğunuz konuma göre izlemek istediğiniz uyduları en iyi şekilde alabilecek şekilde tercih ediniz. ( aynı şekilde kaliteli ve düşük dB Lnb kullanınız )

    5- Binaya kaliteli uydu kablosu döşetiniz ki sinyal kayıpları yaşamayın.

    6- Her daireye kaç hat gelecekse aynı sayıda kaliteli Sat Prizleri kullanın.

    Konu dışında ama size bir önerim de salon ve/veya odalar arasına Ethernet bağlantısı yaptırın. ( gelecekte ne olur bilinmez )

    Yorum

    • ModMan
      Senior Member
      • 02-11-2004
      • 4800

      #3
      Konu: çok acil öneri ve fiyat bilgisi arkadaşlar

      Konu dışında ama size bir önerim de salon ve/veya odalar arasına Ethernet bağlantısı yaptırın. ( gelecekte ne olur bilinmez )
      Genelde Kablosuza Geçilme Aşamasındayız Yanlız Elimizdeki Çogu cihaz Maalesef Ethernet Oldugu İçin Mantıklı Bir Düşünme

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X