spor haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    spor haberleri

    İptalin gerçek yüzü

    Hakan Şükür ile Ersun Yanal'ın iptal edilen ortak basın toplantısının gerçek iptal nedeni açıklandı.

    Hakan Şükür ile Ersun Yanal'ın ortak düzenleyeceği bildirilen ancak sonradan iptal edilen basın toplantısının gerçek iptal nedeni açıklandı.
    Dedesinin cenazesi nedeniyle basın toplantısına katılamayacağı bildirilen Hakan Şükür'ün, aslında Galatasaray yöneticilerine daha önce olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı.
    Spor yazarı ve Galatasaray'ın eski kalecisi Turgay Şeren, önceki gün gazetedeki köşesinde, Yanal'ın ağzından "Hakan Şükür'le Bülent Korkmaz'ı ayrı ayrı tartmak lazım. Hakan iyi ağabey değil. Onu uzun zamandır kafamdan sildim. Benim başında olduğum Milli Takım'da forma giyemez. Oyun formatımızda yeri yok. O da bunu kabul etmeli. Kendisi veya ailesinden biri konuşmamalı. Hem kendine hem Milli Takım'a zarar veriyor" sözlerini yayınladı.

    Ergun Gürsoy çıldırdı

    Bu sözler üzerine Galatasaray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, Yanal'ı arayarak tepkisini dile getirdi. Milli Takım'ın hocası da bu tür açıklamalar yapmadığını belirtti. Bunun üzerine Ersun Yanal ile Hakan Şükür'ün ortak bir basın toplantısı yapmalarına karar verildi. Ancak golcü yıldız, yöneticilerin bu yöndeki taleplerine olumsuz yanıt verdi. Tecrübeli futbolcunun "Bu açıklamanın benimle ilgisi yok. Ersun Yanal böyle şeyler söylemediyse çıksın kendisi yalanlasın. Benim orada ne işim var" dediği öğrenildi.

    İptalin cenazeyle ilgisi yok

    Önceki akşam yöneticilere bunları söyleyen Hakan Şükür, gece geç saatlerde dedesinin vefat haberini aldı. Tecrübeli yıldız cenaze için Sakarya'ya gitti. Futbol Federasyonu internet sitesinde ortak basın toplantısının cenaze nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Ancak Hakan Şükür, dedesi vefat etmeseydi de bu toplantıya katılmayacaktı. Bu arada işi Ersun Yanal'ın istifasını istemeye kadar götüren Ergun Gürsoy'un Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile de bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

    Yanal çark etti

    Hakan Şükür'le yapacağı basın toplantısı iptal edilen Yanal, federasyonun internet sitesinden bir açıklama yaptı. Milli Takım'ın hocası, "Hakan sevdiğim, takdir ettiğim bir oyuncu. Onun ne kişiliği ne de kariyerini tartışırım Kendisiyle kişisel sorunumuz yok. Birbirimize sevgi ve saygıyla bağlıyız. Hakan'ın Milli Takım'a alınmamasının oynadığımız sistemden kaynaklandığını anlatmıştım" ifadesini kullandı. Bu açıklamalar için Ergun Gürsoy, "Galatasaray'ı tatmin eden bir açıklaması yok. Röportajdaki sözlerini yalanlamıyor" diye konuştu.

  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: spor haberleri

    Kartal isyanlarda

    Süper Lig'de oynadığı 20 maçta 9 kırmızı ve 38 sarı kart gören Beşiktaş'ta hakem hatalarına tepki büyüyor.

    Şampiyon olduğu 2002-03 sezonunda Fair-Play örneği sergileyen Beşiktaş, bu sezon 20 maçta 9 kırmızı, 38 sarı ile kart rekortmeni konumuna geldi. Herşey 2003-04 sezonunda oynanan olaylı Samsun maçıyla başladı. Bu maçta gördüğü 5 kırmızı kart ile siyah beyazlıların çehresi değişti. Beşiktaş geçen sezon kart ortalamalarını sarı kartta 2.74'e, kırmızı kartta 0.27'ye çıkardı. Bu sezon oynadığı 20 maçta 9 kırmızı kart görerek, şimdiden geçen sezonki kart barajını yakaladı. Ayrıca Samsun maçından itibaren oynadığı 37 maçta 16 kırmızı kart gördü.

    'Sabrın sınırı var'

    Beşiktaşlı yönetici Süleyman Eren, iki yıldır hakemlerin kurbanı olduklarını belirterek "İstediğimiz kadar transfer yapalım, istediğimiz kadar oyun sistemimiz, disiplin olsun maalesef bazı hakemlerimizin beyinlerinde oluşan kasıtlı düşünce tarzlarını değiştiremiyoruz" dedi. Geçen yıl kaçan şampiyonluğun sorumlusunun hakemler ile yaşanan sorunlar olduğunu ifade eden Eren şunları söyledi: "Fakat tüm bu olumsuzluklar karşısında sessiz kalmamızı kimse acizlik olarak algılamasın. Her şeyin bir sabır sınırı var. Standartlar eşit uygulansın. Ayrımcılık yapılmasın.

    'Göz yummayız'

    Kongre üyelerine ve taraftarlarımıza verdiğimiz başarı sözünü mutlaka yerine getireceğiz. Fakat sezon başından bu yana maçlarımızı yöneten hakemlerin tamamına yakınının en kötü puanları alması kafalarımızda soru işareti oluşturuyor. Futbol Federasyonu’nun ve MHK'nin genç hakemlere görev vermesinden mutluyuz. Ligde çok sayıda genç hakem var. Herkes hata yapabilir. Ama bu sezon yaşadığımız hakem olayları bizleri oldukça yıprattı. Hakkımızın yenmesine de göz yummayız."

    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: spor haberleri

      Ümit yeniden doğdu

      Galatasaray'ın Hasan Kabze'yi transfer etmesi Ümit Karan'ın yeniden futbola konsantre olmasını sağladı.

      Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi tarafından gözden çıkarılan ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'a kiralanan Ümit Karan, Galatasaray'ın kendisi yerine Hasan Kabze'yi transfer etmesiyle çıkışa geçti. Galatasaray'ın Çanakkale Dardanelspor'dan transfer ettiği genç golcünün oynadığı ilk maçında Gaziantepspor'a gol atması ve son olarakta Çaykur Rizespor maçında Hakan Şükür'ün attığı ikinci golün pasını vermesinden sonra yıldızının parlaması, B.B. Ankaraspor'un yıldız oyuncusu Ümit Karan'a da yaradı. Ümit Karan, takımının Gençlerbirliği ile oynadığı maçta çok iyi bir futbol ortaya koyarak takımını galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Hafta içinde yapılan antremanlarda da oldukça hırslı olduğu göze çarpan tecrübeli golcü, Gençlerbirliği'ne karşı oynadıkları müsabakada şık bir kafa golü ile de takımını öne geçirdi. Yaptığı ani atak ve baskı ile rakip savunmalara zorlu anlar yaşatan yıldız futbolcu yeni bir takım olduklarını ve ilerleyen haftalarda takımı ile birlikte kendisinin de daha iyi duruma geleceğini söyledi.

      Gençlerbirliği'nden Ümit Karan'a tepki

      Gençlerbirliği Basın Sözcüzü Muammer Akyüz, Büyükşehir Belediye Ankaraspor ile oynadıkları maçta kırmızı-siyahlı ekibin eski futbolcusu Ümit Karan'ın yaptığı hareketlerin çok çirkin olduğunu söyledi.
      Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akyüz şunları kaydetti:
      "Gençlerbirliği'nde yetişen, şöhret olan ve de Gençlerbirliği ekmeğini yiyen Ümit Karan'ın maç içindeki ve yedek kulübesindeki davranışları kendisine hiç yakışmadı. Her futbolcu özellikle ayrıldığı takıma karşı biraz daha hırsılı oynar. Maçta iyi de oynadı ancak, bunu sadece oynadığı oyun ile ortaya koyması gerekir. Bu kadar agresif olması, hele hele kulübede iken bizim futbolcuların üzerine yürümesi çok çirkin bir olay. Kendi kulübümüzden yetişmiş bir futbolcunun bunu yapması ayrıca bizim için üzücü olmuştur".
      İkinci yarıda yapılan üç maç sonrasında takımın birinci yarıya göre iyi yolda olduğunu ifade eden Akyüz, bu haftaki Trabzonspor karşılaşması ile yükselişe geçeceklerine inandıklarını kaydetti. Geçen hafta oynan ve kural hatası nedeniyle tekrarlanmasına karar verilen Beşiktaş maçının futbolcular üzerinde olumsuz bir hava oluşturduğunu da dile getiren Akyüz, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'lu futbolcuların daha hırslı olduklarını söyledi.


      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: spor haberleri

        Seminere büyük ilgi

        Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOMSFED) başlattığı eğitimlere katılım, büyük bir ilgi ile devam ediyor.
        İlki 5 Şubat tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen eğitimler sırasıyla Bursa, Ankara ve İstanbul'da devam etti. Dört ayrı kentte şu ana kadar gerçekleştirilen seminerlerde toplam 1000'e yakın gönüllü eğitilerek sınavdan geçirildi. 2005 takvimini kapsayan tüm ulusal ve uluslararası organizasyonlarda görev alabilecekleri şekilde destek hizmeti bazında eğitime tabii tutulan yeni katılımcılar, sınav sonuçlarına göre ilk olarak C lisansı alarak görev yapmaya hak kazanacaklar.
        Katılımın geçtiğimiz yıllara göre bu kadar kısa sürede çok daha fazla olmasını motorsporlarının Türkiye'de de artık bilinçli bir şekilde takip edilmesine bağlayan TOMSFED Eğitim Kurulu Başkanı Mazhar Demiralp, "Türkiye artık çok önemli dünya ve Avrupa şampiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek Formula 1 İstanbul Grandprix'i ise bu işin son noktasıdır. Yeni jenerasyonların yanı sıra orta yaş ve üstündeki kitlenin de konuya ilgili olduğunu katılımcılarımızdan anlamak mümkün. Türkiye'nin otomobil sporlarında kaliteli alt yapıya kavuşması için gösterdiğimiz çabanın böylesine ilgi görmesi de bizleri son derece memnun etmektedir" dedi.
        Seminerler daha önce ilan edildiği şekliyle devam ederken, yeni katılımcıların yanı sıra, eski görevlilerin terfileri ve üst düzey görevlilerin seminerleri de aynı şehirlerde ayrıca gerçekleştiriiyor. Eğitim turlarının İstanbul sonrasındaki ilk durağı Sakarya olurken, ardından Kocaeli, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep ve Çanakkale ile tamamlanarak, ikinci dönem çalışmalarının başlatılması planlanıyor.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: spor haberleri

          Güneş'in haklı gururu

          Trabzonspor'un başında çıktığı 150. maçında 98. galibiyetini alan Şenol Güneş, haklı bir gurur yaşıyor.

          Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından şampiyonluk mücadelesini sürdüren Trabzonspor, Malatyaspor'u dün 3-0 mağlup ederek puanını 46'ya çıkarırken, Teknik Direktör Şenol Güneş, 2. yarının ilk 3 maçında 9 puan toplayan ekibi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Takımına küsen taraftarı geldiği günden bu yana yeniden tribüne çekmeye başaran ve verdiği demeçlerle taraftarlara umut dağıtan tecrübeli teknik adam, güzel futbollarının önünü kimsenin kesemeyeceğini ifade ediyor.
          Trabzonspor'da görev yaptığı süre boyunca 150 müsabakada 98 galibiyet, 27 beraberlik ve 25 de mağlubiyet gören, atılan 312 gole karşılık, kalesinde 136 gol gören Bordo Mavili ekibin başında başarıdan başarıya koşmayı hedefleyen Güneş, Trabzonspor taraftarının izledikleri her maçtan keyif alır hale geleceklerini söyledi. Taraftarın takımı üzerinde sonuç alma adına çok büyük baskı yaparak bu işi yapanları ve yönetenleri olumsuz etkileyebildiğine dikkat çeken Güneş, "Bundan ne kadar daha fazla arınabilirsek, iyi ve sağlıklı düşünebiliriz ve daha üretken olabiliriz. Seyir zevki veren bir futbol ortaya çıkar. Biz hiçbir zaman haksız puan istemiyoruz. Ne bizim maçlarda nede başka bir karşılaşmalarda. Ama bizim oynadığımız güzel futbolun önünü kesmek isteyenlere de izin vermek istemiyoruz" dedi.
          Taraftar desteği ile Malatyaspor karşısında üç puan aldıklarını belirten Şenol Güneş, "Skorun lehimize bitmesinin yanı sıra oynanan futbol da sevindiriciydi. Sahada emeği geçen tüm futbolcularıma ve tribünde desteğini veren seyircilere teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Oyunun ilk dakikalarında, çok kısa bir süre maçın atmosferinde uyum sıkıntısı yaşadık. Bir de 75. dakikada üç beş dakika duraklama dönemi oldu. Onun dışında sahada, tempolu, baskılı, topu rakipten almayı düşünen, aldığı topuda iyi kullanan bir ekip vardı. Bu maçı da burada bırakarak önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.


          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: spor haberleri

            Hakem notları açıklandı

            Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 20. haftasında görev yapan hakemlerin aldığı notları açıkladı.

            Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, en yüksek notu Sakaryaspor-Gaziantepspor maçı hakemi Oktay Demiray ve Fenerbahçe-İstanbulspor maçı hakemi Vedat Yüksel (8.5), 20. haftanın en düşük notunu ise Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı hakemi Mustafa Çulcu ve Konyaspor-Samsunspor maçı hakemi Süleyman Abay (7.5) aldı.

            Açıklamaya göre, maçların gözlemcileri tarafından hakem ve yardımcılarına verilen notlar şöyle:

            1- Çaykur Rizespor-Galatasaray: (Gözlemci: Erdoğdu Diyadin)
            Hakem Mustafa Çulcu: 7.5,
            1. yrd. hakem Baki Tuncay Akkın 7.5,
            2. yrd. hakem Serkan Akal: 8

            2- Ankaragücü-Kayserispor: (Gözlemci: Doğan Babacan)
            Hakem Bülent Demirlek: 8.2,
            1. yrd. hakem Süleyman Özay: 7.8,
            2. yrd. hakem Ahmet Çalışkan: 8

            3- Beşiktaş-Denizlispor: (Gözlemci: Mahmut Çetiner)
            Hakem Selçuk Dereli: 7.8,
            1. yrd. hakem Ekrem Kan: 7.6,
            2. yrd. hakem Cem Satman: 7.4

            4- Konyaspor-Samsunspor: (Gözlemci: Ahmet İbanoğlu)
            Hakem Süleyman Abay: 7.5,
            1. yrd. hakem Harun Taş: 7.5,
            2. yrd. hakem Orkun Aktaş: 7.8

            5- B.B.Ankaraspor-Gençlerbirliği: (Gözlemci: Ahmet Akçay)
            Hakem Özgüç Türkalp: 8.3,
            1. yrd. hakem Ayhan Akgöz: 8.4,
            2. yrd. hakem Fatih Gündoğdu: 8.1

            6- Trabzonspor-Malatyaspor: (Gözlemci: Ahen Tüzün)
            Hakem Yunus Yıldırım: 8,
            1. yrd. hakem Özgür Çetiner: 8,
            2. yrd. hakem Adil Sinem: 8

            7- Diyarbakırspor-Akçaabat Sebatspor: (Gözlemci: Hasan Ceylan)
            Hakem Yılnur Önen: 8.1,
            1. yrd. hakem Fatih Kalaycı: 8,
            2. yrd. hakem Ufuk Şepik: 7.8

            8- Sakaryaspor-Gaziantepspor: (Gözlemci: İsmet Cengiz)
            Hakem Oktay Demiray: 8.5,
            1. yrd. hakem Metin Kıtmır: 9,
            1. yrd. hakem Hakan Attila Gökbilgin: 8.8

            9- Fenerbahçe-İstanbulspor: (Gözlemci: Alican Lakot)
            Hakem Vedat Yüksel: 8.5,
            1. yrd. hakem Kenan Yılmaz: 8.4,
            2. yrd. hakem Alparslan Dedeş: 8.4


            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X