Türk bilim adamına ödül

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Türk bilim adamına ödül

    Türk bilim adamına ödül
    İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na Koyre Ödülü verildi.
    13 Aralık 2008 Cumartesi, 06:20


    İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na bilim dünyasında prestij olarak kabul edilen Koyre ödülü Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen bir törenle verildi.
    Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi tarafından Alexandre Koyre Madalyası'na layık görülen İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na ödülü Paris'te düzenlenen törenle verildi. Uluslararası Tarih ve Bilim Akademisi Başkanı Eberhardt Knobloch, Türk bilim adamı Prof. Dr. İhsanoglu'na ödülünü takdim ederken bilim tarihine yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ise yaptığı konuşmada bu değerli ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İhsanoğlu, kendisinin ardından bu madalyayı alacak yeni nesil Türk bilim tarihçilerinin yetişmesini temenni ettiğini söyledi.
    Prof. Dr. İhsanoğlu, akademik çalışmaları ve kariyerini törene katılan dinleyicilerle paylaştığı konuşmasında 600 yıllık Osmanlı bilim tarihinin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti. Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi Genel Sekreterliğini yürüten Hubert Halleux, Korye madalyasının dünya bilim tarihinde çok özel bir yeri olduğunu hatırlatarak, bu sene Prof. Dr. İhsanoğlu'nun seçilmesinin nedenini; eserlerinin kalitesi ve sürekliliği olarak açıkladı. Halleux, "Prof. İhsanoğlu, çalışmalarıyla bilim tarihçilerine Osmanlı kültür dünyasını açtı. Sanat, mimari, müzik gibi pek çok yönüyle bilinen Osmanlı tarihi, tarih bilimi açısından aynı şekilde tanınmıyordu. Prof. İhsanoğlu 600 yıllık çok aktif ve üretken bir bilim tarihi olduğunu bilime yaptığı çalışmalarıyla gösterdi" dedi.
    İHA
İşlem Yapılıyor
X