spor haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    spor haberleri

    FB'nin UEFA Kupası'ndaki 45. randevusu

    UEFA Kupası 3. tur ilk maçında İspanya'nın Real Zaragoza takımıyla yarın karşılaşacak Fenerbahçe, 16. kez katıldığı kupada 45. maçına çıkacak.

    İlk kez 3. turda mücadele edecekleri UEFA Kupası'nda bugüne dek 44 maç yapan sarı-lacivertliler, 15 galibiyet elde ederken, 22 maçta yenildi, 7 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

    Sarı-lacivertlilerin attığı 56 gole, rakipleri 78 golle karşılık verdi.

    Fenerbahçe, yarın UEFA Kupası'nda sahasındaki 23. maçına çıkacak.

    Sarı-lacivertliler, evinde yaptıkları 22 maçta 12 galibiyet, 8 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

    Fenerbahçe'nin sahasında attığı 34 gole, rakipleri 22 golle karşılık verdi.

    Fenerbahçe, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında İspanya'nın Real Zaragoza takımı ile yapacağı karşılaşmayla, Avrupa kupalarındaki 111. maçına çıkacak.

    Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 110 maçın 34'ünü kazanırken, 61 kez mağlup oldu, 15 maçta da berabere kaldı.

  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: spor haberleri

    'Daha iyi olacağım'

    Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, Şenol Güneş ile formunun zirveye çıktığını söyledi.

    Kendine has stiliyle dikkat çeken, tribünde özel seyircisi olan, attığı çalımlarla adeta defans oyuncuların başına dert olan Gineli futbolcu İbrahim Yattara, kendisini anlattı.
    Geçen sezon 5 maçta ilk 11'de sahaya çıkan, bu sezon ise özellikle Şenol Güneş'in gelişiyle kadronun değişmez oyuncusu olan Yattara, hayatından ve Trabzonspor'da futbol oynamaktan memnun olduğunu söyledi. "Yattara'nın kim olduğunu göstermek istiyordum" diyen Yattara, "Kim olduğumu gösterdim kanısındayım. Daha iyi olacağım. Her antrenörün kendine has futbol sistemi var. Şenol Güneş'in oyun sistemi, benim istediğim bir oyun sitili. Kendisi bana çok güveniyor. Daha da iyi olmak için çalışacağım. Ben sahaya çıkar, görevimi yaparım. Maç sırasında fazla konuşmam. Genelde sahada bana 'İbo' diyorlar, 'Yatta' diyorlar, özel bir lakabım yok" dedi.
    Kendisinin Şota ile kıyaslandığı ve hatta Bordo Mavili taraftarlar tarafından Gürcü futbolcu Şota'dan daha çok sevildiği ile ilgili soruya Yattara, "Şota'nın ismini burada duydum. Sitilimizin benzer olduğunu söylediler. Tabiki seyirci para vererek stada geliyor. Güzel şeyler görmek isteyecek. Biz de onları mutlu etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
    Türkiye'de hiçbir savunma oyuncusundan çekinmediğini de belirten Yattara, "Böyle bir düşünceye kapılmam da söz konusu olamaz. Herkes sahada görevini yapmaya çalışır. Afrika'da küçükken hayalimde hep Fransa'da Paris Saint Germain'de oynamak vardı. Her futbolcu gibi bende Real Madrid'de, Barselona'da oynamak isterim. Kısmetse olur" şeklinde konuştu.
    Yattara, şampiyonluğun kolay olmadığını ifade ederek, "Şampiyonluk kolay bir iş değil. Ciddi çalışmak lazım. Rakiplerimiz olan Fenerbahçe ve Galatasaray güçlü. Ama bizde en az onlar kadar güçlüyüz. İnşallah ciddi şekilde çalışıp lig sonunda ipi göğüsleyen biz oluruz. Trabzon insanı çok özel. Burayı çok seviyorum" dedi.
    Anelka'nın transferini de değerlendiren Yattara, "Şüphesiz Fenerbahçe'ye büyük katkısı olacak. Uyum sorunu olabilir. Ancak kariyerini ispatlamış kaliteli bir futbolcu. Fenerbahçe'ye güç katacağı kanısındayım" diye konuştu.



    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: spor haberleri

      Yıldızlar nefes kesti

      FIFA ve UEFA tarafından Güney Asya'ya yardım amacıyla düzenlenen maçta, Hakan Şükür ve Song da forma giydi.

      FIFA ve UEFA tarafından Güney Asya'daki tsunami felaketzedelerine yardım amacıyla düzenlenen karşılaşmada Güney Amerika, Afrika ve Uzak doğulu futbolcuların yer aldığı kırmızı takım, Avrupalı futbolcuların yer aldığı mavi takımı 6-3 yendi. Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Kamerunlu Song, kırmızı takımda 90 dakika forma giyerken, golcü futbolcu Hakan Şükür ise 66. dakikada Henry'nin yerine mavi takımda oyuna girdi.
      Dünyanın en ünlü futbolcuları Güney Asya'daki tsunami felaketzedelerine yardım için 100 bin kişilik Nou Camp Stadı'nda buluştu. Karşılaşmada Parreira ile Rijkaard’ın teknik direktörlüğünü yaptığı kırmızı takım, Marcello Lippi ve Arsene Wenger'in teknik direktörlüğünü yaptığı mavi takımı 6-3 mağlup etti.
      Kırmızı takımın gollerini Eto (2), Ronaldinho, Camara (2) ve Cha Doo-ri kaydederken, mavi takımın gollerini ise Del Piero, Zola ve David Suazo attı.
      Galatasaray'da forma giyen Kamerunlu Song, kırmızı takımda 90 dakika forma giyerken, Hakan Şükür 66. dakikada Henry'nin yerine mavi takımda oyuna girdi.

      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: spor haberleri

        Yıldırım yalanladı

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Azerbaycan'da takım alacağı haberlerini yalanladı.

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Azerbaycan'da takım satın alacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
        Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Yıldırım, "15 Şubat tarihli bazı günlük gazetelerde, Azerbaycan 1. Ligi'nde yer alan Neftchi ve Lenkoran takımlarını satın alacağım yönünde haberler yer almaktadır. Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Bakü'ye yaptığım ziyaret özel işlerimle ilgilidir. Nedense basınımızın bir bölümü, bu tür haberleri hazırlamadan önce, muhatabına haberin doğruluğunu tasdik ettirmek yerine, hayal güçlerini harekete geçirerek kamuoyuna aktarmaktadırlar. Yayınlanan bu asılsız haber beni üzdüğü kadar, bahse konu olan takımlardaki insanları da çeşitli beklentilerin içine sürüklemektedir. Basın yayın organlarından bu tür haberleri hazırlarken, kaynağından doğru bilgilere ulaşmalarını bir kez daha rica ediyorum" ifadelerine yer verdi.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: spor haberleri

          Okur'dan 20 sayı

          Utah Jazz, deplasmanda Los Angeles Lakers'a 102-95 yenilirken, Mehmet Okur takımının en skorer oyuncusu oldu.

          Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Los Angeles Lakers'a 102-95 yenildi. Maçta 34 dakika forma giyen Okur, 20 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ve 2 blokluk başarılı performansıyla takımının en skorer ismi oldu, ancak bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Okur, 2 sayılık atışlarda 14'de 9, serbest atışlarda ise 2'de 2 isabet bulurken 1 kez denediği 3 sayılık atışta başarılı olamadı.
          Öte yandan maçın en skorer ismi olan Kobe Bryant'ın 40, Chucky Atkins'in 24 ve Caron Butler'ın da 23 sayısı, Lakers'a galibiyeti getiren performanslar oldu.
          Hidayet Türkoğlu'nun 28 dakika forma giydiği maçta Orlando Magic, sahasında Los Angeles Clippers'ı 99-94 yendi. Attığı 10 sayıyla takımının galibiyetine katkıda bulunan Türkoğlu, ayrıca 4 ribaunt (1 hücum-3 savunma) aldı ve 3 de asist yaptı. Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 8'de 3, 3 sayılık atışlarda 4'te 1 ve serbest atışlarda 2'de 1 isabet buldu.
          Son 6. maçından da yenilgiyle ayrılan Clippers'da ise, double-double yapan Elton Brand'in 21 sayı ve 10 ribaunt, Bobby Simmons'un 20 sayı ve double-double yapan Corey Maggette'ın 12 sayı ve 10 ribaundu, galibiyete yetmedi.

          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: spor haberleri

            PFDK ceza yağdırdı

            PFDK, Süper Lig'de yer alan 5 kulübe, taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle para cezası verdi.

            Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Birinci Süper Futbol Ligi'nde yer alan 5 kulübe, taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle para cezası verdi.
            Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında bu akşam toplanan kurul, Gençlerbirliği maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı ve saha olayları nedeniyle Beşiktaş Kulübü'ne 15 bin YTL para cezası verirken, Galatasaray Kulübü'ne de Gaziantepspor maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı için 10 bin YTL ceza uyguladı.
            Bu arada, aynı gerekçelerle, Fenerbahçe maçı için Samsunspor 10 bin, Diyarbakırspor maçı için Kayserispor 4 bin ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçı için de Malatyaspor 3 bin 500 YTL ceza verildi.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X