Bütün Cep telefonu kullanıcılarını ılgılendırıyor!!! OKUYUNUZ!!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • SEVMEK46
    Senior Member
    • 28-10-2004
    • 6710

    Bütün Cep telefonu kullanıcılarını ılgılendırıyor!!! OKUYUNUZ!!

    CEP NUMARASINI TAŞIYANLARIN KAZIÐINI KİM YİYECEK?
    (TABİİ Kİ SİZLER VE BİZLER...)
    Değerli Tüketiciler;
    Cep numarasını 0505’ten 0533’e taşıyan bir arkadaşınızı aradınız.
    Siz onun 0533 olduğunu sanıp aradınız uzun uzun konuştunuz ama aslında bir 0505 ve faturanız bilmeden kabardı.
    Telefon şirketlerinin bu iş için bulduğu çözüm yalnızca bir iki " dıt " sinyali...
    Ama bunu bilen de olacak bilmeyen de.
    Bu yüzden kazıklanmamak için;
    "Sayın abonemiz bu aradığınız numara başka bir operatöre aittir farklı fiyatlandırılacaktır,Mesela operaötürn adı soylenebılır veya aramanın dakıka bası fıyatlandırması"
    şeklinde bir sözlü uyarı gelmesi için mücadele edelim.
    Bu elektronik postayı herkese yollayarak haklarımıza sahip çıkalım...

    SAyın Yonetım konu uygunsa burada kalabılırmı?
  • NicK-EL
    Member
    • 14-07-2008
    • 1137

    #2
    Konu: Bütün Cep telefonu kullanıcılarını ılgılendırıyor!!! OKUYUNUZ!!

    Bu konu benide çok düşündürmüş idi.

    Uzun süredir kullanmadığım VODAFONE hattımı yeni bir tarife ile kullanmaya başladım.

    Her yöne dk 0.25 YTL



    TRCELL hattımı sadece gelen aramalara kullanıyorum

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Bütün Cep telefonu kullanıcılarını ılgılendırıyor!!! OKUYUNUZ!!

      Yanılmıyorsam operatörlerin sesli uyarı vermesi zorunluluğu var, bu durum açıklanmıştı.



      Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), numara taşıma uygulamasında abonelerin sinyalin yanı sıra sesle uyarılmaları gerektiğini savundu.

      MOBİSAD’dan yapılan açıklamada, “Aradığınız numara başka operatöre/işletmeciye taşınmıştır” benzeri birkaç saniyeyi kapsayacak sesli bir uyarının yapılmasının daha yeterli olacağını vurguladı.
      MOBİSAD açıklamasında, 9 Kasım 2008 de başlanacak olan ve sektörde rekabete yeni bir ivme kazandıracağına inanılan Mobil Numara Taşıma uygulamasına ilişkin Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği ve buna bağlı uygulama ile ilgili usul ve esasların genel çerçevesi ile net ve anlaşılır olduğu belirtilerek, buna rağmen, tüketiciyi doğrudan ilgilendiren ve önemli görülen ’sesli uyarı’ konusunda gerekli düzenlemenin yapılmaması halinde tüketici nezdinde ciddi sorunların yaşanacağına dikkat çekildi.

      Yönetmeliğin 19. maddesinin “İşletmeci, tarife şeffaflığına ilişkin her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. İşletmeci, arayan abone için ayırt edici olacak şekilde uyarı tonu verir. Kurum, tüketicilerin korunması amacı ile tarife şeffaflığına yönelik olarak, işletmecilere ton haricinde de yükümlülükler getirebilir” denildiği hatırlatılan açıklamada, Telekomünikasyon Kurumu tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, aranan abone eğer numarasını taşıdıysa arayan abonenin işletmecilere göre belirlenen farklı sinyallerle uyarılacağının belirtildiği kaydedildi.

      Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
      “Abonelerin, işletmecilerin tanımlandığı farklı sinyal tonları ile uyarılması yeterli değildir. Abonelerin hangi sinyalin hangi işletmeciye ait olduğunu bilmelerini sağlamak son derece zordur. Uygulamaya bu şekilde başlanılması halinde ciddi bir tüketici şikayeti ve mağduriyetinin ortaya çıkacağı görüşündeyiz.

      Doğru uygulama; abonelerin sinyalin yanı sıra sesle uyarılmalarıdır. ‘Aradığınız numara başka operatöre/işletmeciye taşınmıştır’ benzeri birkaç saniyeyi kapsayacak sesli bir uyarının yapılması daha yeterli olacaktır. Uygulamanın ileri aşamalarında, aboneler üzerinde yeterli bilinirlik sağlandıktan sonra sadece sinyal uygulamasına geçilmesi yeniden değerlendirilmelidir. Yönetmeliğin yukarıda belirttiğimiz ilgili maddesinde de tüketicilerin korunmasına dönük olarak uygulamada benzer düzenlemelerin yapılabileceği belirtilmiştir.

      Sektörümüz ve tüketici açısından önemli gördüğümüz Numara Taşınabilirliği uygulamasının amacına uygun gelişmesi açısından belirttiğimiz düzenlemenin yapılması zaruretini Telekomünikasyon Kurumu’nun değerlendirmelerine sunarız.”

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X