spor haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    spor haberleri

    'İyiye gidiyoruz'

    Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, kulüp bütçesinin iyi yolda olduğunu söyledi.

    Galatasaray Kulübü aylık olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.
    Tevfik Fikret Salonu'nda kurul başkanı Semih Haznedaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Özhan Canaydın, başkan yardımcısı Turgay Kıran, futbol şubesi sorumlusu Fatih Gökşen de hazır bulundu.
    Başkan Canaydın, yaptığı konuşmada, iyi günlerin arifesinde olduklarını ifade ederek, ''10 gün içinde yapılacak mali genel kurulumuzla beraber güzel haberler de vereceğiz. Seyrantepe projesi ince uzun bir yol, bütün aşamaları Galatasaray lehine aşılmaktadır. Mali kongrede en büyük aşamasını açıklayacağız. İyi gidiyoruz. Bazı şeyleri ihaleye çıktığı için anlatamıyoruz'' diye konuştu.
    Futbol takımının durumu hakkında da değerlendirme yapan Özhan Canaydın, şunları söyledi:
    ''Galatasaray iyi gidiyor, ekonomik özgürlüğünü kazanacak adımlar atılıyor. Bazı kesimler hala bizi eleştirmeye devam ediyor. Alacağımız neticeler, başarılar ve Galatasaray'ın büyüklüğü onlara gereken cevabı verecektir.''
    Canaydın, Almanya Projesi'nin de gayet iyi başladığını, ancak sürekli motivasyon istediğini belirterek, Avrupa'nın en büyük sivil toplum örgütünü Galatasaray adıyla kuracaklarını vurguladı.
    Toplantıda, divan kurulu yıllık faaliyet raporu okundu ve kabul edildi.



  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: spor haberleri

    'Sahamızda yenmeliyiz'

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Real Zaragoza karşısında ilk maçta avantajlı skor istediğini söyledi.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Kupası 3. turu ilk maçında yarın Real Zaragoza ile oynayacakları maç öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Real Zaragoza ile oynayacakları maçı iki devreli olarak düşündüklerini belirten Daum, "Birinci devreyi sahamızda oynayacağız, ikinci devreyi ise dışarıda. Burada önemli olan ilk maçta avantaj sağlayıp, ikinci yarı diye nitelendirdiğim İspanya'daki maça bu avantajla çıkmak. Herşey, orada oynayacağımız maç sonunda belli olacak" diye konuştu.

    'Burada kazanmalıyız'

    Şampiyonlar Ligi'nde iyi mücadele ettiklerini ve güzel bir performans sergilediklerini ifade eden Alman teknik adam, "Umut ediyorum ki bunu UEFA'ya da yansıtacağız. Real Zaragoza, şu an İspanya Ligi'nde bulunduğu yerden, daha iyi bir yerde olması gereken bir takım. Rakibimizin kesinlikle çok iyi oyuncuları var. Tecrübelerime dayanarak bildiğim bir şey varki, burada alacağımız iyi sonucun büyük önemi var. Nasıl biz onları incelediysek, onlar da bizi incelediler. Önemli olan yarın kendi sahamızda oynayacağımız maçı lehimize çevirmek olacaktır. Bunun yanısıra, rakibimizin kontraataklarını engellememiz lazım. Öncelikli olarak burada baskımızı iyi hissettirmemiz gerekiyor. Unutulmamalı ki Real Zaragoza buna karşılık verebilecek bir ekip. Bunu dengelememiz lazım. Ayrıca, sabırlı olmasını da bilmemiz gerekiyor. Her maça hemen gol bularak başlayamayabilirsiniz. Ama sabır içerisinde 1-2 gol bulmalıyız ki 2. maça avantajlı çıkabilelim" dedi.

    'Tüm oyuncularım maça hazır'

    UEFA Kupası'nda gidebilecekleri yere kadar gitmeyi hedeflediklerini belirten Daum, "UEFA'da vereceğimiz mücadelelerin bizim adımıza önemi büyük. Gidebileceğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. Cezalı olan Marco Aurelio dışında tüm oyuncularım hazır. Sadece ilk 11 değil, oyunun gidişine göre yapacağımız değişikliklerde yer alabilecek tüm oyuncularımın da bu maça hazır olması beni mutlu ediyor" diye konuştu.



    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: spor haberleri

      'Kural hatası yapıldı'

      Malatyaspor, Trabzonspor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle maçın tekrarını istedi.

      Malatyaspor, Trabzonspor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle maçın tekrarı için Futbol Federasyonu'na yasal başvuruyu yaptı.
      Malatyaspor Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi yaptığı açıklamada, "Maçın hakemi Yunus Yıldırım, 45+3'te Trabzonspor lehine verilen serbest vuruş esnasında başlama işareti vermeden Trabzonsporlu oyuncu oyunu başlatıyor ve pozisyon golle sonuçlanıyor. Bu atışın tekrarı ve atışı kullanan sporcunun sarı kart görmesi gerekirken gol kararı veriliyor ve müsabaka normal seyrinde devam ediyor. İlk yarının uzatma dakikalarında yapılan bu "kural hatası" hiç kuşkusuz maçın kaderini de değiştirmiştir. Maçın TV'de canlı verilmemesi ve pozisyonun tribünde süzülememesi nedeniyle bu kural hatası maçın kaseti elimize
      ulaştığında tespit edilmiştir. Burada, Malatyaspor futbolcularının daha önce yaptığımız uyarılar nedeniyle "hakem kararına itiraz" etmemeleri de gözlemci tarafından tespit edilmediğini düşünüyoruz. Hakem 3'lüsünün gözlemci tarafından aldığı notta bunu göstermektedir. Şimdi, Malatyaspor futbolcuları maçın "kırılma noktası" olan bu pozisyondan dolayı centilmenliklerinin "cezasını mı?" çekmek durumundalar. Kamuoyunun olaya bu gözle de bakması ve değerlendirmesi tek isteğimizdir. Burada amacımız Trabzonspor'un aldığı 3 puanın hesabı değil, "kural hatasının" İstanbul kulüplerine uygulandığı şekilde Malatyaspor'a da uygulanmasıdır. Eğer ortada bir adalet varsa herkese eşit dağıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu "kural hatasından" dolayı alınacak kararın "Türk futbolunda" yeni bir ufuk açacağını düşünüyoruz. Şimdiden Futbol Federasyonu ve MHK'nin vereceği karara saygılı olacağımızı belirtir ama Anadolu kulüpleri ve Malatyaspor'un da hakkını da her platformda savunacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız" dedi.

      İtiraz başvurusunun metni

      Kulübün bugün resmen Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettiği itiraz başvurusunda ise şu ifadelere yer verildi:
      "13-02-2005 pazar günü Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynadığımız müsabakanın ilk devresindeki uzatma dakikalarında Trabzonspor lehine verilen serbest vuruş esasında hakem Yunus Yıldırım'ın başlama işareti vermeden Trabzonsporlu oyuncu oyunu başlatıyor ve pozisyon golle sonuçlanıyor. Bu atışın tekrarı ve atışı kullanan sporcunun sarı kart görmesi gerekirken gol kararı veriliyor. Ve müsabaka normal seyrinde devam ediyor. Olayı biraz açarsak futbol müsabakası oyun kuralları, -Kural 9'da topun oyunda ve oyun dışı olması halini belirlemektedir. Topun oyun dışı olması durumu a) Top kale çizgisini veya taç çizgisini havadan ve yerden tamamen geçtiği zaman... b) Oyun hakem tarafından durdurulduğu zaman top oyun dışıdır. Bu kural yoruma dahi gerek duyulmadan kesin ve nettir. Kural 9 açıktır. İtirazımıza konu olan maçın olayına dönersek, hakem 45. dakikada Trabzon rakip ceza alanı dışında hakem düdüğü ile serbest vuruş kazanıyor yani oyun durduruluyor bu oyun dışındadır. Topun tekrar oyuna dahil edilebilmesi için hakemin işareti ile başlaması kural 9'un esasıdır. Hakem işaret vermeden Trabzonspor oyuncusu (Baraj hazırlığı sırasında oyunu başlatıyor ve gol oluyor. -Kural 9'un top oyun dışında olduğu halleri açıkça gösterdiği, oyun dışındaki topun oyuna dahil edilmeden gol olamayacağı açıktır. Federasyonumuzun futbol oyun kurallarını adilane uyguladığını ve bu konuda da rasyonel hareket ettiği tarafımızca saygıyla takip edilmektedir. Açıkça oyun kuralları -Kural 9'a aykırılık eden bu uygulamadan dolayı maçın tekrar oynanması gerekmektedir. Bu nedenle müsabakanın tekrar izlenerek gözden geçirilmesi ve haklı itirazımızın kabulü ile müsabakanın tekrarını talep etme gereğini saygılarımızla arz ederiz".



      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: spor haberleri

        Unvan maçı İstanbul'da

        Ağır Sıklet Kıtalararası Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, bundan sonraki unvan maçını İstanbul'da yapacak.

        Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, milli boksörle görüştüğünü ve unvan maçını Türkiye'de yapmasını isteğini belirterek, ''Bu gururu Sinan ile beraber ülkemizde yaşamak istedik'' dedi.
        Unvan maçının İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılabilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Atalay, şöyle konuştu: ''Sinan Şamil Sam, mükemmel bir sporcu ve insan. Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil ediyor. Maddiyatla ölçülemeyecek reklamımızı büyük bir özveriyle yapıyor. Biz de bu heyecanı ülkemizde yaşamak istedik. Sinan da kabul etti. Bundan sonraki unvan maçını da ülkemizde Türk seyircilerin önünde yapacak. İnanıyoruz ki daha büyük başarılara imza atacak.''


        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: spor haberleri

          Türkiye düşüşte

          Futbolda, FIFA milli takımlar dünya klasmanında şubat ayı sıralaması açıklandı.

          Futbolda, FIFA milli takımlar dünya klasmanında şubat ayı sıralaması açıklandı.
          FIFA'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, 2005 yılı şubat ayında, 18. Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu'ndaki rakiplerinden Danimarka ile birlikte, geçen aya göre 2 puan kaybederek, 709 puanla 15. sıraya geriledi.
          Türkiye, UEFA klasmanında ise yine Danimarka ile birlikte bir önceki aya göre 1'er sıra gerileyerek, 11. sırayı paylaştı.
          Klasmanda ilk 10 takım arasında sadece Meksika, 1 basamak yükselerek 6. sıraya yerleşirken, son Dünya Şampiyonu Brezilya, geçen aya göre 2 puan kaybetmesine rağmen birinciliği kimseye kaptırmadı.
          205 ülkenin sıralandığı klasmanda, son sırada 15 puanla yine Guam yer aldı.
          Bu arada Türkiye'nin 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki rakiplerinden Yunanistan, son Danimarka galibiyetinin ardından 5 basamak birden yükselerek, Türkiye ve Danimarka'nın önünde 714 puanla 13. sıraya yerleşti.
          Eleme grubunun lideri Ukrayna, klasmanda 8 sıra birden yükselerek, tüm takımlar arasında en büyük çıkışı yapan takım oldu ve 595 puanla 49. sıraya çıktı.
          Grubun diğer takımlarından Arnavutluk, 1 sıra gerileyerek, 513 puanla 87, Gürcistan 4 basamak yükselerek, 464 puanla 102, Kazakistan ise 312 puanla 149. sırada yer aldı.



          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: spor haberleri

            'Yattara bir yıldız'

            Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yattara'nın sorun yaratmadığını ve bir yıldız olduğunu söyledi.

            Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İbrahima Yattara'nın yıldız bir futbolcu olduğunu ve kendi döneminde bu futbolcuyla ilgili bir sıkıntı görmediğini söyledi.
            Güneş, bir ekip ruhu içinde takım oyunu oynamak istediklerini belirterek, ''Ama burada yıldız oyunculara da ihtiyaç var. Bunlardan biri Yattara. Yarın bu Tolga, Emrah, Gökdeniz, Fatih olur. Bu bir ekip işidir'' dedi.
            Yattara'nın sürekli gündeme taşınmasının, takımın taşınması ile orantılı olduğunu ifade eden Güneş, takım olmasa ne kendisinin, ne de oyuncuların olabileceğini belirtti.
            Gençlerbirliği ile pazar günü deplasmanda karşılaşacak bordo-mavililerin teknik direktörü Şenol Güneş, her maçın kendileri için önemli olduğunu ve kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
            ''Lig yarışında iddialı olmak ve başarılı olmak istiyoruz. Bu maçı diğerinden ayırmıyoruz. Her maçtan alınacak 3 puan bizim için önemli. Biz işimizi yapıyoruz. Doğru işler yaparak iyi sonuçlar almak istiyoruz. Şu an oyuncularımız ikinci yarının başından beri fizik, taktik olarak her gün bir aşamanın içinde oluyorlar. Daha önce de iyi işler yaptılar, biz de iyi işler yapmaya devam ediyoruz. Hem takım, hem camia olarak uzun vadede daha büyümek istiyoruz. Daha iyi olabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Umarım Ankara'da güzel maç olur ve biz de başarılı oluruz.''



            Yorum

            • tAnBeRk 82
              Junior Member
              • 11-11-2004
              • 225

              #7
              MUNOZ: FENERBAHÇE'Yİ YENMEYE GELDİK
              UEFA Kupası 3. tur ilk maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Real Zaragoza'nın teknik direktörü Victor Munoz, rakiplerinin kendi sahasında iyi oynayan bir ekip olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'nin bu şansını kırıp, yenmeye geldik'' dedi.

              İspanyol ekibinin çalıştırıcısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan antrenman sonrası düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.

              İki takımda da çok iyi futbolcular bulunduğunu ifade eden Munoz, ''Benim dileğim, maçın bir şov haline dönüşmesi ve seyircilerin de stattan mutlu bir şekilde ayrılması. Fenerbahçe, kendi sahasında iyi oynuyor. Biz bu şanslarını kırıp, yenmeye geldik'' diye konuştu. Sarı-lacivertlilerin, sahasında atak futbolu tercih ettiğini bildiğini ifade eden Munoz, ''Fenerbahçe, yarınki maçta da saha avantajını ve seyirci desteğini arkasına alarak atak futbol oynayacak. Rakibimizin bu oyununa gereken karşılığı vereceğiz'' dedi.

              Munoz, medyada Fenerbahçe'yi küçümseyen ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldığında, şunları söyledi: ''Böyle bir ifade kullanmadım. Fenerbahçe'yi çok takdir ediyorum. Liginde ilk sırada. Her oyuncusu bir yıldız. Dileğimiz, çok iyi bir maç olması ve dostluk içinde bitmesidir.'' Munoz, ''Bu turu geçen kupada nereye kadar gider?'' şeklindeki bir soruya, ''Yapacağımız iki maç çok önemli. Kazanan tabii ki ilerleyecek. Rakibimiz de biz de üst turları hedefliyoruz. Bu kupada mücadele eden, Fenerbahçe gibi Şampiyonlar Ligi'nden gelmiş çok güçlü ekipler var. Kolay değil. 8 takım kalmadan önce bir şey söylemek mümkün değil'' yanıtını verdi.

              Victor Munoz, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminini beğenmediğini de sözlerine ekledi.

              Antrenman

              Real Zaragoza, Fenerbahçe maçı için son çalışmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptı. Yaklaşık bir saat süren antrenmanda, teknik direktör Munoz, oyuncularına pas çalışmasının ardından şut çalışması yaptırıp, yarı sahada çift kale maç oynattı. İspanyol takımının oyuncularının, antrenmanda neşeli oldukları gözlendi.

              Real Zaragoza'nın, yarınki maçta Fenerbahçe karşısına Garcia, Ponzio, Alvaro, Milito, Toledo, Soriano, Movilla, Zapater, Villa, Savio ve Galletti muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

              Yorum

              • tAnBeRk 82
                Junior Member
                • 11-11-2004
                • 225

                #8
                Konu: spor haberleri

                yenersin yenersin ama başka bahara..

                Yorum

                • OfThELoRd
                  Member
                  • 17-07-2004
                  • 2830

                  #9
                  Konu: spor haberleri

                  Originally posted by tAnBeRk 82
                  yenersin yenersin ama başka bahara..
                  maalesef başka bahara kalmadan halleddiler işi.....::::::::::::::((((((((((((((icon2

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X