Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

    Slm Bu konuda Sağlam Bilgisi olan Varmı İnternetten Bir Telefon alacam Satıcıda Aynı Şu Yazıyor

    CİHAZ SIFIR DIR KRİZ DOLAYISI İLE KAPATAN BİR BAYİDEN 10 ADET ALINMIŞTIR.
    KİMSE TELEFONSUZ KALMASIN ÇOCUÐUNUZ-ANNENİZ-BABANIZ KENDİNİZ İÇİN
    FİYATINI SİZ BELİRLEYECEKSİNİZ.TEK YAPMANIZ GEREKEN KAYIT ETTİRMEK.
    Bu Cihazı Nasıl Kayıt Ettirebilirim
    Yolları Nelerdir
    Herhangi bir Evrak Gereklimi
    Ücreti Nedir

  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

    Kayıt altına aldırmak için cihazın faturası olmak zorundadır. Aksi halde kayıt işlemi yapılmamaktadır. ( yasal olarak devamı gelmeyen ilk uygulama gibi herhangi bir bedel karşılığında da kayıt edilemiyor )

    Yorum

    • ModMan
      Senior Member
      • 02-11-2004
      • 4800

      #3
      Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

      Faturalı Oldugunu Varsayarsak
      Kayıt İşlemi Nerede Ve Nekadar Ücret Karşılıgı Yaptırabilirim

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

        YURT DIŞINDAN GETİRİLEN CİHAZLAR

        Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye’de nasıl kullanabilirim?

        5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler.” hükmü uyarınca cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir.

        Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?

        Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.

        (TURKCELL , VODAFONE , AVEA )

        Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?

        Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.

        1 ay olarak verilen süre sistem tarafından kontrol edildiğinden bir aylık süre zarfında işlem yaptırılmadığı takdirde IMEI kayıt işlemi yapılamamaktadır.

        Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi için; pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.

        Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.

        Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

        Cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.

        İşlemi tamamlanan cihaz “(http://www.mckstk.gov.tr/node/56)” internet adresinde “kayıtlı cihaz” olarak görünmektedir.

        Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezi’ne başvuruda bulunmuştum. Ancak cihazıma yasal uyarı mesajı geldi ve cihazım haberleşmeye kapandı. Ne yapabilirim?

        GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar elektronik ortamda ve belge olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletilmektedir. Elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmayan bütün başvurular, kişilerin mağdur olmamasını teminen eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) aktarılmaktadır. Daha sonra yapılan incelemede belgelerinde eksiklik ya da yanlışlık olan cihazlara ait IMEI numaraları tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

        Yurt dışından getirilen ve gümrük işlemleri yapılan her cihaz kayıt altına alınır mı?

        Yurt dışından getirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisinde sorun olduğu tespit edilen cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

        Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?

        Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

        Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?.

        Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlenmiştir.

        Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içinde aynı kişi adına birden fazla cihaz kayıt işlemi yapılmasının önüne geçmek üzere Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’nde gerekli önlemler alınmıştır.

        Kısa sürede Türkiye’de kalacak olanların cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekiyor mu?

        Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.

        Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.

        Yabancı uyruklu kişilere ait cihazlar kayıt altına alınabilir mi?

        Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklulardan diplomat, askeri personel, öğrenci ve ikamet edenlerden;
        • <LI class=MsoNormal style="TEXT-JUSTIFY: inter-ideograph; COLOR: black; TEXT-ALIGN: justify">Diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini,
          <LI class=MsoNormal style="TEXT-JUSTIFY: inter-ideograph; COLOR: black; TEXT-ALIGN: justify">Öğrencilerin; öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenci olduklarına dair belgeyi,
        • İkamet eden diğerlerinin ise; ikamet belgesini

        pasaportlarının aslını ibraz etmek suretiyle Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.

        Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmektedir.

        KAYIT DIŞI CİHAZLAR

        Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

        IMEI numarası *#06# tuşlarına basmak sureti ile öğrenilebilmektedir.

        IMEI numarasını sorguladım. “Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz“ ibaresi yer alıyor. Ne yapmalıyım?

        Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekmektedir. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’nde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirilmesi gerekmektedir. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilmekte ve haberleşmeye kapatılmaktadır.

        Satın almış olduğum firmadan kayıt dışı olan cihazın değiştirilmesini talep edebilir miyim?

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na iletilen yazı ile kaçak ve elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz satın alanların mağduriyetlerinin giderilmesi için ayıplı mal sayılması yolunda girişimde bulunulmuştur. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 04.08.2006 tarihli ve 22742 sayılı yazısı ile bu tür satılan cihazlarda hukuki ayıp unsuru yer aldığından AYIPLI MAL olarak değerlendirildiği ve tüketicilerin 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4 üncü maddesinde düzenlenen seçimlik haklardan faydalanması gerektiği belirtilmektedir.

        ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİ DEÐİŞTİRİLMİŞ CİHAZLAR

        Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş (Klon) Cihaz ne demektir?

        Elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir.

        Cihazımın Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

        http://www.mckstk.gov.tr/node/57 adresinden cihazın 15 rakamlı IMEI numarasının sorgulanması sureti ile bilgi alınabilmektedir.

        Sorgulamada Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş cihaz olduğu sonucunu aldım/cihazıma Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olduğu gerekçesi ile yasal uyarı mesajı geldi. Cihazımı kullanamayacak mıyım?

        5809 sayılı Kanunun 57 inci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü gereğince elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

        Ayrıca; elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihaz; mülga 5392 sayılı Kanun kapsamında kayıt altına aldırılmış olması halinde kayıt işleminin yaptırıldığı GSM numarası ile eşleştirilmek suretiyle kullanılabilmektedir.

        Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihazıma ait IMEI numarası ile eşleştirilmiş olan hattımı başka cihazda kullanabilir miyim?

        Eşleştirme işlemi yalnızca elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihaz için geçerli olduğundan kullanılan hat; kayıtlı olan herhangi bir cihazda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir.

        Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihazımda başka GSM numarası kullanamaz mıyım?

        Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihaz sadece eşleştirilmiş olan GSM numarasıyla kullanabilmektedir.

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun cihazımı haberleşmeye kapatmaya hakkı var mı?

        5809 sayılı Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kayıt dışı, çalıntı ve elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihazlar ile haberleşme yapılmamasını sağlamakla yükümlüdür.

        Satın almış olduğum firmadan elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş olan cihazın değiştirilmesini talep edebilir miyim?

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na iletilen yazı ile kaçak ve elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz satın alanların mağduriyetlerinin giderilmesi için ayıplı mal sayılması yolunda girişimde bulunulmuştur. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 04.08.2006 tarihli ve 22742 sayılı yazısı ile bu tür cihazların hukuken AYIPLI MAL olarak değerlendirildiği ve tüketicilerin 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinde düzenlenen seçimlik haklardan faydalanması gerektiği belirtilmektedir.


        \\Telekomünikasyon Kurumu\\

        Yorum

        • bybuki
          Seni unutmayacagým
          • 26-01-2004
          • 4684

          #5
          Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

          cihazlasra baktım C380 modelleri bir kere eski bir cihaz bayinin elinde bu telefonlar nasıl kalmış hayret bana inandırıcı gelmedi garantisi devam ediyor yazmış madem garantili cihaz neden kayıt altına alınması geliyor buda enterasan bir durum yane bu telefona hem bu para hemde riske girmeye gerek yok dostum zaten satmaya calıştıgın zaman kimse bu telefonu almaz o paraya git 1112 al hem kafan rahat eder hemde kayıt işlemleriyle ugraşmazsın


          Yorum

          • emrahbey
            Member
            • 03-06-2008
            • 2145

            #6
            Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

            IEMI numarasını kastedyor olsa gerek...yurt dışı kaçak olan bi telefon...tel kayıt dışı oldug için ucuz oluyor..lakıin telekomikasyon kayıt için ucret alınca tel paglanıyor...bunnun kaydı ise telefonun orjıanl iemi numarısnı kaydı .... bunu çzöumu ise kayıtlı olan bi ucuz telefonu götürüp onun imei nuamrasına alacagınız telefona kaydetirmek...
            bunu herkez biiyor yasal deil ama herkz tezgah altından yapıyor...tanıdık bi tel cıye goturun yardımcı olsun size...

            Yorum

            • ModMan
              Senior Member
              • 02-11-2004
              • 4800

              #7
              Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

              Originally posted by bybuki View Post
              cihazlasra baktım C380 modelleri bir kere eski bir cihaz bayinin elinde bu telefonlar nasıl kalmış hayret bana inandırıcı gelmedi garantisi devam ediyor yazmış madem garantili cihaz neden kayıt altına alınması geliyor buda enterasan bir durum yane bu telefona hem bu para hemde riske girmeye gerek yok dostum zaten satmaya calıştıgın zaman kimse bu telefonu almaz o paraya git 1112 al hem kafan rahat eder hemde kayıt işlemleriyle ugraşmazsın
              Helal Olsun Hocam Hemen Bulmuşunuz Cihazı
              Bende Biliyorum Eski Oldugunu
              Hala O Cihazı Kullanıyorum
              Ama Microfon Şarj Soketi Ve Kapagı Bozuk
              Ondan O Telefonu almak İstiyom
              satıcıya dün mesaj attım cevap gelmedi yada işine gelmedi
              alıp bendeki kasa ve üst gövdeyi ve kapagı degiştirebilirim diger parçalarda yedekte durur batarya filan yeni
              öte yandan telefon renkli ve ben buna usb den 2 tam mp3 dosyası atıyorum (1.8) mb hafızasına

              Yorum

              • bybuki
                Seni unutmayacagým
                • 26-01-2004
                • 4684

                #8
                Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

                o cihazxın hurdası bende vardı hatırladıgım kadarıyla eger atmamışsan sana yollarım kasası kapagı temiz idi sana lazım olan parcalarını alır kullanırsın gerci telefon en son calışıyor idi yarın dükkana gidince bakacam ona göre haberdar ederim sana


                Yorum

                • ModMan
                  Senior Member
                  • 02-11-2004
                  • 4800

                  #9
                  Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

                  Çok Saolasın Ustat Valla Olursa Çok İyi Olur
                  Düşüncen İçin Saol

                  Yorum

                  • melgul
                    Junior Member
                    • 03-05-2012
                    • 1

                    #10
                    Konu: Telefon Kayıt Ettirme İşlemi

                    Merhaba,
                    Ben ve eşim birkaç sene yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve yanımızda gelirken ordan aldığımız telefonlarımızı getirdik. Ülkeye geldiğimizde telefonların kayıt ettirilmesi gerektiğini öğrendik ve o kendi pasaportlarımızın kayıt işlemini yapabilmek için süremiz dolmuştu ve internetten KANDEMİR İLETİŞİMİ bulduk. Kendileri birçok firmanın işlemleri yapıyor gösterip yapmadığını ve insanların mağdur ettiklerini belirtmişler forumlarda ayrıca kendilerinin mağazalarının ve yerlerinin belli olduğunu belirtmişler,bizde bu firmanın güvenilir olduğuna inandık ve Ocak 2012 tarihinde iki telefonumuzu kaydettirmek için irtibata geçtik kendileri ile. Üstünden birkaç ay geçtiken sonra 25 Nisan 2012 tarihinde telefonlarımıza yasal uyarı geldi ve telefonlarımızın kayıtdışı olduğunu bir hafta içersinde kayıt ettirmezsek telefonlarımızın kapanacağı belirtiliyordu. Bizde hemen KANDEMİR İLETİŞİMİ arayıp durumu aktardık kendileri bi hata oluşmuş olabileceğini belgelerde bir sorun çıkmış olabileceğini söylediler ve bu işlemi düzelteceklerini söylediler. Kendileri zamanında yaptıkları işlemle ilgili bize belge göndereceklerini söylemişlerdi ilk telefon kaydını yaptırırken henüz ödemeyi yapacağımız zaman, fakat herhangibir belge falan gelmedi tabi ki bu 4 aylık süreçte kendilerinden. Telefonlar bir hafta sonra kapandı ve kendilerini aradığımızda bu durumu düzelteceklerini bir daha olmayacağını söylediler. Bizde bize daha önce göndereceklerini söyledikleri belgeleri göndermediklerini tekrar 3 ay sonra tekrar bu şekilde olmayacağını nasıl garanti ettiğini sorduğumuzda belge gönderemeyeceklerini bundan sonra bir sorun olmadığını belirttiler. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu aradığımda durumu açıkladım telefonumu KANDEMİR İLETİŞİM vasıtasıyla bir miktar karşılığında Ocak ayında kayıt ettirdiğimi ve sonrasında kapandığını bunun neden kaynaklandığını sorduğumda ise kendileri telefonunuzu abone merkezlerinde kayıt ettirdiğinizde web sitemizden kayıtlı olarak görebilirsiniz fakat 3veya 4 aylık periodlarda abone merkezleri göndermeleri gereken belgeleri bize eksik ulaştırdığında ya da ulaştırmadığında sizin kayıtlı olan telefonunuz kayıtdışı olarak sistemimize geçiyor dedi. Bu durumda Bilişimin yapabileceği hiçbirşey yok size imei numaranızı ve pasaport ismini sorduğunda siz sadece elinizde olan imei numarasından başka bir bilgi veremiyorsunuz kendilerine ne yazık ki!!! Telefonunuzu kendiniz kendi ve ya bir arkadaşınızın pasaportuna yazdırmak istediğinizde ise önce bu adamların yaptığı kayıt işlemini iptal ettirtmeniz gerekiyor ve bu şekilde bir bilgi aldıktan sonra tekrar 3 ve ya 4 aylık bir dönemde başıma gelebilecekleri tahmin ettikten sonra KANDEMİR İLETİŞİMİ tekrar aradım ve kendilerine benim işlemimi iptal etmelerini ve bana kendilerine yapmış olduğum ödemeyi iade etmelerini istediğimde ise bunu yapamayacaklarını bunun mümkün olmadığını söylediler. Birkaç arama girişimimden sonra ve farklı farklı birkaç kişiye aynı durumu defalarca anlattıktan sonra aldığım cevaplar ilginçti. Beni kaçak telefon kullanımı ileitham ettiler kullandığım telefonun vergisini vermişmiyim tabi ki eğer kendi pasaportuma kayıt ettirmezsem bu durumların normal olduğu ve bunu herkesin bildiğini her 3 ve ya 4 ayda bir bu kayıt durumunun düştüğünü ve yeniden işlemi tekrarlamak gerektiğinden bahsettiler. Bende kayıt işlemini iptal ettirmelerini benim birkaç aydabir telefonumun kayıtdışı olup kapanmasını ve bunlarla uğraşmak istemediğimi belirttiğimde işi yokuşa sürdüler ve beni mağdur ettiler. Parayı zaten iade edemezlermiş zaten ben 3 aydır kayıtlı telefon kullanmışım ve sürekli benim kaçak telefon kullandığımı ve ne beklediğimi söyleip durdular. Hala kayıt iptal işlemimi yapsınlar kayıdı düşürsünler ve bunlarla uğraşmak istemediğimi belirttim ve bekliyorum. Bu firma beni kaçak telefon kullanımı ile suçlarken kendileri kaçak telefon satışı yapıyor ve telefonlarınızı kayıt ettiriyoruz derken insanları dolandırıyorlar. Kimse bu ve bunun gibi firmalara kanmasın, bizede hemen ödemeyi yapmıyorsunuz telefonunuz kayıtlı olarak internetten kontrol edin ondan sonra ödemeyi yapın diyorlar ama öyle bir yollarını bulmuşlar ki zaten sistem 3 -4 ay sonra kontrol ediyor ve o zamanda zaten iş işten geçmiş oluyor. Ben Kandemir İletişime sizi savcılığa vereceğim insanları dolandırıyorsunuz dediğimde verin evet dolandırıyoruz dedi hatta sizde kaçak telefon kullanıyorsunuz ne bekliyorsunuz ki dedi. Telefonunu kayot ettirecek ve yeni telefon alacak kişilerin dikkatine KANDEMİR İLETİŞİM idolandırıcı bir firma bilginize....
                    Bu firmanın bilgileri
                    KANDEMİR İLETİŞİM
                    ALEMDAÐ CAD. NO=159 ÜMRANİYE/İST

                    www.kandemiriletisim.com


                    Yusuf KANDEMİR 532 763 53 60
                    Abdullah KANDEMİR 532 357 25 98

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X