Alpine Geri Mi Dönüyor?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    Alpine Geri Mi Dönüyor?

    Alpine Geri Mi Dönüyor?

    Brezilyalı tasarım öğrencisi Marcello Felipe Maggioni, Renault Alpine efsanesini yeniden yarattı. Alpine, arkaya monte edilen Renault motorları kullanarak yarış otomobilleri ve spor otomobiller üreten eski bir Fransız otomobil üretici. Renault'nun eskiden Alpine ile beraber ürettiği yarış araçları serisinin devamı olarak düşünülen konsept model, görünümü ve teknik özellikleri ile geleceğe ışık tutuyor. Maggioni bu konsept modeli yaratırken bir spor araç efsanesi Alpine GTA V6 modelini temel alarak çizim yapmış.
    Tasarım çizgisi karakteristik olarak Alpine GTA modeline benzeyen bu konsept model, dış hatları ile oldukça sıradışı bir görünüme sahip. Büyük ebatlı farlar ve düşük konumlandırılan hava giriş ızgarası fazlasıyla etkileyici. C sütunu bulunmayan araç görüntü olarak son derece sportif hatlara sahip. Hırçın ön tasarım çizgisi arka kısımdaki yüksek konumlandırılan arka farlar ile devam ediyor. Arka kısımda en etkileyici bölüm ise üzerine Renault logosu yerleştirelen motor bölümü. Ortadan motorlu bir şekilde tasarlanan araç, bu özelliği ile yarışçı ruhunu da ortaya kayuyor.
    Renault Alpine Konsept üzerinde yer verilen farlar geleceğe özgü bir görünüm içeriyor. Ön kısımda dörtlü far gurubu araca hırçın bir görünüm kazandırmış. Bu farların üzerine gündüz görünmeyi kolaylaştıran LED lamba sistemi adapte edilmiş. Arka farlar da görünümü kolaylaştıran LED teknolojisi ile dizayn edilmiş. Ancak buradaki tek fark bu lambaların 3D efekti ile süslenmiş olması. Bu özellik aracın genel tasarımında göze çarpan parçalar arasında yer alıyor.
    Fransız üreticinin uzun süredir böyle bir model çıkarması ümit ediliyordu. Belki de bu konsept Renault için bir ilham kaynağı olur ve yakın gelecekte yeni bir Alpine modelini yollarda görebiliriz.


















İşlem Yapılıyor
X