teknosadan alışverişe dikkat

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #16
    Konu: teknosadan alışverişe dikkat

    arkadaşlar

    GSM'de olmak üzere birçok cihaz ve yedek parçaları Çin'de yapılmaktadır.

    bunda en büyük faktör girdi maliyetleri ve işçilik faktörüdür. düşük maliyet fazla kar.

    Nokia orjinal olarak Finlandiya malı olmasına rağmen Germany ( Almanya ), Hungary ( Macaristan ) gibi ülkelerde aynı Standart ve Kalitede üretilmektedir. ancak Batarya, Şarj ünitesi gibi malzemeler ise Çin'de imal ettirilmektedir.

    bu sadece Nokia örneği. diğer telefonlarda da aynı olay sözkonusudur.

    dünya devi Sony bile Spain ( İspanya ), Malaysia ( Malezya ) gibi ülkelerde kendi Standartlarında ve Kalitesinde üretim yapmaktadır.

    şunu unutmayın, nerede yapılırsa yapılsın eğer marka ve ithalatçı garantisi altında ise korkmayın.

    artık günümüz dünyasında orjinal mal kavramı kalmamıştır. karma bir yapı içerisindedir. maliyetleri düşürme ve kar maksimizasyonu çabalarıı firmaları global dünyada böyle bir politikaya itmiştir.

    ancak sonuç olarak Firma ve Marka Garantisi her zaman vardır.

    Yorum

    • sefalý
      Junior Member
      • 09-07-2004
      • 238

      #17
      Konu: teknosadan alışverişe dikkat

      arkaadaşlar teknosa adlı firma duyduğum kadarıyla cep tlfnlarının içindeki orijinal bataryayı cıkarıp yerine çin malı bataaryaları koyuyormuş o çıkardığı bataryalarıda yedek batarya olarak hakiki orijinal batarya diye satıyormuş. birde bir müşterimin amerikada başından geçen bir olayı aktarayım sizlere müşterimin oğlu amerikada eğitim görmektedir müşterim karıkoca amerikaya gidip çocuklarının yerleşirler gittikleri ilk günler bir tlf alırlar fakat kadın birtürlü oraya uyum sağlayamaz buradaki dostluğu arkadaşlığı arar 3 ay sonra geri dönerler tlfn aldıkları firmaya gidip tlfn iade etmek istediklerini söyler firmada tlf niye iade etmek istediklerini sorarlar bunlarda durumu anlatırlar firma tlf alır ve ikibuçuk üç ay kullanılan tlfn u alır ve parayı iade eder amerikada yaşanmış bir olay türkiyede olsaydı neolurdu kalın sağlıcakla

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #18
        Konu: teknosadan alışverişe dikkat

        Türkiye'deki Tüketici yasaları gereği malın satın alındığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde değişim veya iade hakkınız vardır.

        garanti süresi içerisindeki arızalar ise zaten garanti kapsamındadır. ( kullanıcı hatası dışındakiler )

        satın aldığınız mal veya hizmetin ayıplı olduğunu anlamanız durumunda; malın veya hizmetin teslim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde satıcıya ve sağlayıcıya başvurarak;

        - Değiştirilmesi,
        - Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesi,
        - Ödediğiniz bedelin iade edilmesi veya
        - Ücretsiz onarılması,
        - Tazminat isteme

        haklarından birisini talep edebilirsiniz.


        Satıcı talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür.

        Satın aldığınız malın ayıbı gizli nitelikte ise hakkınızı aramak için kanuni süreniz iki yıldır.


        malın herhangi bir ayıbı varsa ve bu ayıp ister 1 yıl ister 3 yıl sonra farkedilsin veya ortaya çıksın firma bundan sorumludur. ayıbın öğrenildiği tarihten itibaren 3 yıllık zamanaşımı süresi vardır. bu süre içerisinde tüketici haklarını savunabilir.

        Ayıplı Mal ve Hizmetler
        Zamanaşımı
        MADDE 9 — Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler, zarar görenin, zararı, maldaki ayıbı ve imalatçının/üreticinin kim olduğunu öğrendiği veya öğrenebileceği günden itibaren üç yıllık zamanaşımına tabidir.

        Yorum


        • #19
          Konu: teknosadan alışverişe dikkat

          Gecenlerde Sirkeci de Altın Hanın altında bir dukkanın camında soyle bir yazı vardı,sattıkları tum telefonların hem modelleri ve fiatları ile bunların nerede imal edildikleri seklinde bir listeydi,dogrusu cok hosuma gitti,epeyi bir inceledim,ve gordugum tum markaların neredeyse tamamının Cin de imal edilmesiydi,sadece tek tuk model baska ulkelerde imal edilmisti,goruluyorki artık bu malların %90 ı Cin imalatı,aslında bunlar dogrudan Cin e yatırım yapan yabancı firmalardır,bunların kalitelerinde herhangi bir sey olmaz,aynen orijinal standartlarda uretilmislerdir,cunku her bir firma dunya devi firmalardır,sadece Cin de iscilik ucuz oldugundan dolayı bu ulkede imal ettiriliyor,selamlar

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X