TV'niz için internete bağlanan modem geliyor!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    TV'niz için internete bağlanan modem geliyor!

    İnternet için bilgisayara gerek yok: Bu modemi TV'nize bağlayın, dilediğiniz tüm siteleri gezin...



    Aslına bakılırsa bu yeni bir teknoloji sayılmaz. Fakat Netgear'ın bu yeni ürünü, piyasadaki rakiplerine göre iki avantaja sahip. Bu modelin farkı ilk olarak boyutunda kendini gösteriyor. Bu modem nerdeyse cebinize sığabilecek bir boyutta.

    İkinci avantajı ise bu modemi bir bilgisayara bağlamadan direk olarak televizyonunuza bağlayabiliyor olmanız. Ürünü bir bilgisayar bağlantısı kurmadan doğrudan televizyonunuza bağlayabilir ve internette Youtube ve benzeri video sitelerinde içerik arayabilir; televizyonunuzda video izleyebilirsiniz. Ayrıca TV üzerinden yayın yapan kanalları da rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.

    Ürün bir klavyeye sahip değil. Haliyle aklınıza "İnternette nasıl içerik arayacağız?" sorusu gelmiş olabilir. Modem sanal bir QWERTY klavyeye sahip. Kumandadaki ok tuşlarını kullanarak istediğiniz sözcükleri yazabilirsiniz. Bu baştan biraz zor gözükse de televizyonunuzda video izlemenizin ***fi bu açığı kapayacaktır.

    Gezebileceğiniz siteler sadece video siteleri ile sınırlı değil. Dilersiniz sinema ya da torrent gibi siteleri gezebilir ve içeriklerini inceleyebilirsiniz.

    Donanımına baktığımızda ise, internete bağlanabilmeniz için bir Ethernet portu görüyoruz. Ürünü televizyona bağlayabilmeniz için HDMI ve A/V out girişleri de bulunuyor. Dahili bir hafızaya sahip olmayan modem USB bellekleri bağlayabileceğiniz bir USB girişine sahip. USB belleklerden ise müzik, video ve resim içeriğini izleyebiliyorsunuz.


    chip
    Ekli Dosyalar
  • fikrimin_zikri
    Junior Member
    • 15-12-2008
    • 88

    #2
    Konu: TV'niz için internete bağlanan modem geliyor!

    Bana pek yeni bir gelişme gibi gelmedi.

    (25 Temmuz 2004 tarihli bir haber)
    Gelişen teknolojiyi kullanarak tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak ürünler yaratan Profilo geliştirdiği Web Box ile interneti televizyona taşıdı. Bilgisayara gerek kalmadan televizyondan internete bağlanmayı sağlayan Web Box, televizyon ve internet ***fini birleştiriyor.


    Her marka televizyon alıcısına bağlanarak internet erişimini mümkün kılan Web Box ile birlikte verilen kablosuz klavye sayesinde koltuktan kalkmadan internet birçok işlemi halletmek mümkün.
    (28 Mayıs 2008 tarihli haber)
    Vestel, televizyon, internet ve telefon arasındaki bağlantıyı sağlayan IP Set-top Box'larda Uzakdoğulu rakiplerini geride bırakarak, Avrupa'da pazar lideri oldu. İnternet üzerinden çalışan set üstü kutular (IP Set-top Box) kullanıcılara birçok yenilik sunuyor.

    Yeni kanalların izlenmesine imkan sağlayan bu teknoloji ile izleyiciler istedikleri filmleri anında alabiliyor.

    TV üzerinden internete bağlanmayı mümkün kılan teknoloji sayesinde aynı zamanda yine televizyon üzerinden telefonla da görüşülebiliyor. Avrupa'da büyük ilgi gören sistemin sunduğu bir diğer yenilik televizyondan kısa mesaj gönderilmesine imkan sağlaması.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: TV'niz için internete bağlanan modem geliyor!

      Yazıyı dikkatle okursanız ne demek istenildiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X