Sinema yıldızları İstanbul'da

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Sinema yıldızları İstanbul'da

    !f İstanbul’dan yıldızlar geçecek


    Korku filmleri ustası Dario Argento, Motorsiklet Günlüğü gibi bir başyapıt’ın Oscar adayı yazarı Jose Rivera, bu yılın en iyi filmlerinden Wendy & Lucy’nin arkasındaki yönetmen ve diğerleri önümüzdeki hafta !f İstanbul’da!



    Wendy & Lucy





    NTV-MSNBC
    Güncelleme: 16:42 TSİ 17 Şubat 2009 Salı


    İSTANBUL - !f İstanbul 8. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, dünyaca ünlü isimleri ağırlayıp İstanbul’u yeni sinemanın merkezi haline getirme misyonuna devam ediyor. Festival süresince birçok prestijli festivalde ödül alan Wendy & Lucy filminin yönetmeni Kelly Reichardt gibi ünlü isimleri ağırlayacak festival, !f İnspired / Keşif Uluslararası Film Yarışması’nın jürisiyle de dikkat çekiyor. Jüri Başkanlığını ünlü oyuncu Serra Yılmaz’ın yaptığı Keş!f jürisindeki diğer isimler şöyle: Yönetmen Dario Argento, senarist Jose Rivera, prodüktör Molly Hassell ve eleştirmen Thomas Sotinel.

    Dünyanın dört bir yanından cesur ve yeni yapımları bir araya getiren !f İstanbul 8. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, genç yönetmenlerle uluslararası sinema endüstrisinin prestijli isimleri arasında bir bağ kurarken, dünyaca ünlü isimleri ağırlayıp İstanbul’u yeni sinemanın merkezi haline getirme misyonuna devam ediyor. Dario Argento

    Festival süresince programında bulunan birçok filmin yönetmenini düzenleyeceği soru-cevap seanslarıyla izleyicilerle bir araya getirecek, yılın dikkat çekici yapımlarından biri olan ve birçok prestijli festivalde ödül alan Wendy & Lucy filminin yönetmeni Kelly Reichardt gibi ünlü isimleri ağırlayacak festival, bu sene ikincisi düzenlenen ödüllü !f İnspired / Keşif Uluslararası Film Yarışması’nın çarpıcı isimlerden oluşan jürisiyle de dikkat çekiyor.

    Jüri Başkanlığını ünlü oyuncu Serra Yılmaz’ın yaptığı Keş!f jürisindeki diğer isimler şöyle: korku filmlerinin öncü ismi olarak anılan Italyan yönetmen Dario Argento; Motorsiklet Günlüğü filmiyle Oscar’a aday gösterileren senarist Jose Rivera; Amerikan bağımsız sinemasının tanınmış prodüktörlerinden Molly Hassell ve Fransız Le Monde gazetesinin tanınan eleştirmeni Thomas Sotinel.

    Bu yıl ayrıca ilk kez Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jurisi de seçeceği bir filme ‘Siyad En İyi Film’ ödülünü verecek. SİYAD jürisinde Selim Eyüpoğlu, Selin Gürel ve Murat Emir Eren yer alıyor.
İşlem Yapılıyor
X