Toki İzmir Çiğli Konutları!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ReZUbA
    Junior Member
    • 20-08-2009
    • 23

    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

    Anlatmak isteigimi anlatmadim, Güzin ablacılığa devam, ben memnunum yada degilim gel sana satayimla zeytinyagi gibi uste cikmakla olmaz oyle, bilgi kirliliğinden başka birşey yok. İzsu evrak gelmedi dedi, imza atacak kişi tatilde dedi, su saatilerindeki problemden kanalizasyon bağlantısındaki soruna kadar onlarca yanlış bilgi geldi. Çözüm burada birbirimizi pış pışlamak olmamalı. İzsu para yatırmadılar ondan geç oldu yada yapılmadı / yapılmıyor bilgisini gerçekten verebiliyor mu ? Ben ev sahibime 1.5 yıldır 1-2 aya kadar çıkacağımı belki 4 belki 5 defa söyledim o zaman sizlerin beyanı ile ben bir YALANCIYIM bumudur? Yoksa bize yanlış bilgi verenlermidir ki onlar biryerlerinden mi sallıyorlar yoksa giden evrak yapılan işleme göremi konuşuyorlar. Ne belediyeyi tanırım ne TOKI i ne de hükümetle alakam var bende sizler gibi evimi istiyorum, düşündükçe sinirim tepeme çıkıyor ama çözüm değil, klima altında koltuğuma kurulmuş sadece toki de teslim tarihi varmı forumda benim adıma çabalayan 3-5 kişiden yeni bilgi gelmişmi diye bakmakla birilerine suçu yıkmakla olmuyor bu işler. Sizce burada yazmakla mı olur? Atıyorum sabah fikir olarak söylediğim gibi yapıp telefon açarak bugün izsunun / belediyenin yada toki nin telefonlarına bizlerden 1000-2000 telefon gelip santralleri kilitlense mi daha etkili olur. ? Toki yalancı / Belediye yamuk / firma dolandırıcı / telefonlara bakanlar palavracı .... belki bu düşüncelerimiz ve ortak fikirlerimizden dolayı incinir alınır hemen ev verme telaşına kapılırlar. Çözüm olacağına inandığınız ne varsa fikrinizi söyleyin elimizden geleni yapalım ama oturduğum yerde ağlayıp dert yakınmak artık çözüm değil, altına el konulacak taş ne varsa el koyalım diyorum toki sütten çıkmış ak kaşık demiyorum, derdim yapıcı çözümler üretmek bunu istemek .....

    Yorum

    • gulkýz can
      Junior Member
      • 23-02-2010
      • 61

      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

      GEREKİRSE AVUKAT TUTUP MAHKEMEYE VERELİM BİZİM HAKKIMIZI O HUKUKİ YOLLARDAN ARASIN
      BİLGİ EDİNMEYLE BAŞVURALIM MESALA YAPAN ŞİRKETLERE VE İZSUYA HUKUKİ YOLLARDA BU BİLGİYİ KULLANACAÐIMIZI DA NOTERLE GÖNDERDİÐİMİZ İSTEKTE BELİRTELİM EKİMİN İLK HAFTASINDA AÇIKLANMAZ İSE BUNU LÜTFEN YAPALIM NERDE MADMAN ARKADAŞ YARDIMCI OLSUN BİZE

      Yorum

      • SERKAN ÜNLÜ
        Junior Member
        • 08-06-2009
        • 361

        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

        arkadaşlar , son kura ile satılan bizim evlerin fiyatına bir bakayım dedim ve olumlu anlamda şoke oldum
        bende ki 07.08.2008 listesi ile karşılaştırdım aynı daireyi.
        bakın benim yan komşun olan dairenin 2 yıl önce ki ve şimdi ki satış fiyatı aşağıda.evler daha verilmeden nasıl değerlendi.
        Diğer dairelerde aynı şekilde.hepimiz mahduruz ama bence toki ye biraz fazla yüklenir gibiyiz.çünkü toki evleri çok önce tertemiz bitirdi.
        hep diğer kanallarda tıkandı bu çok açık.inşallah ekim gibide bu sorunları aşarlar , aşılması için diğer kurumlar köstek değil destek olurlar umarım.
        ama ne olursa olsun yine de sonuçta muhatabımız toki ve dolayısı ile de top onların başına patlıyor her zaman.
        evi diğer kurumlardan onay almadan verse , bu sefer taşınanlar bu ne ya su taşıma suyu deyip basına şikayet eder , tüm onayları almak için bekleyip vermese başka kabahat.
        ben evlerin alınıp özellikle metro ve egekent girişine yapılacak üniv. sonrası bu rakamın çok daha katlanacığından adım gibi eminim.çünkü evka 5 ve egekentte hepsi bir arada , çift asansörlü+merkezi sistemli+kapıcılı+sığınaklı+yangın merdivenli+parkeli+dış yalıtımlı+çevresi ferah ve geniş 1 tek ev bulamazsınız.
        HEPSİ DÖKÜLÜYOR.BIRAKIN PARKEYİ FALAN , ADAMLAR ÇAMAŞIR MAK. SU GİDERİNİ BİLE YAPMAMIŞLAR.
        Bu yüzden , bizim c bloklar Çiğlinin şu an parlayan yıldızı olacak.Göreceksiniz bu evler en az 130-150 arasını bulacak metro ve üniv. sonrası.
        kesinlikle.bu da evin değerini arttıran başka unsur.
        çok iyi bir yatırım yaptık.biraz cefa çekiyoruz ama sonradan buna değecek.herkese slmlar

        C6 - 7.KAT - DAİRE 32 - 87.714,00 TL (07.08.2008 açık satışta ki satış bedeli/kdv hariç)
        C6 - 7.KAT - DAİRE 32 - 101.699,00 TL (13.09.2010 KUrasında ki satış bedeli/kdv hariç)
        Son düzenleme SERKAN ÜNLÜ; 29-09-2010, 17:39.

        Yorum

        • DEVÝN
          Junior Member
          • 07-08-2009
          • 111

          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

          [QUOTE=ReZUbA;1953651]Merhaba Arkadaşlar,
          Forumda bir feveran ve suçlama birbirini gazlama devam edip gidiyor. Ben TOKI ye basvururken kimse beni zorlamadi, suan da cikmamam icin tehdit edilmiyorum. Emin olun pekcoğunuz kadar bende mağdurum, TOKI deki evime yerlesme ile ilgili yaptigim planlar sebebiyle epeyce sorun yasadim yasiyorum pek cok konuda yapacagim isleri önümü goremedigimden erteliyorum. Fakat anlamadigim nokta, bizim evlerin 1 ay sonra teslim edilmesinden kimin ne faydasi var, emin olun tek çıkarı olanlar benim gibi kiracı olanların ev sahipleri, devletin, hükümetin, tokinin, belediyenin çıkarı olamaz. Oy kaygısı ile, hükümet savsaklıyor yada belediye art niyetli söylemnleri ile 1500-2000 kişinin oyu uğruna mağdur edildiğimiz yada kasıt olduğu söylemleri mantıklı değil. Elbetteki tepkimizi verelim, tek sorun gecikme nedenlerini tam bilmemek, YALAN bence yanlış neden yalan söylesinlerki? Adamlar çıkıp biz 2011 de vereceğiz dese ne yapabiliriz? silahla mekanmı basacağız? yalan söylemeleri için bizi kandırmaları için sebepleri yok muhataplarımızda çalışan kişiler dava açılsa zarar görecek kişiler değil, 4 ay sonra deseler 4 ay başlarını ağrıtan sayısı az olur. Bizle muhatap olmaktan zevk aldıklarını sanmıyorum. Bigi kirliliği ve bürokratik işlmlerle belki 2-3 kişinin şahsi ihmali... Belediye , İZSU, TOKI, devlet, hükümet suçlu , 1 ay daha bizi salladılar, hep yalan vb. demek çözüm olmadığı gibi birbirini gaza getirmekten başka birşey değil. Bunca kişiden 25-30 kişisi (şahsi kanaatim) toki bekçisinden bilgi almanın haricinde çözüm üretip birşeyler yapmaya çalışıyor. Toplu gidelim denildi kaç kişi katılabildi. Biz evlerimiz için 1 saat fedakarlık yapamayıp millet hakkında ahkam kestikçe olmaz. Çözüm neler olabilir birlikte aksayan noktaya nasıl bir etki yapıp işleri hızlandırırız buna bakmalıyız. Kusura bakmayın uzunca ve sıkıcı oldu pekçoğunuz buna katılmayacaksınızdır fakat şu noktadan itibaren suçlu peşine düşmek yerine çözüm geliştirmemiz sorunu tespit etmemiz gerekiyor. Sorun İZSU mu bugün herkes vaktini ayırıp 3 defa İZSU yu arasın telefonlarını kilitliyelim asıl etki bu gibi çabalarla olur kanaatindeyim iyigünler...[/QU
          Yazdıklarınızı okurken, beni izsu ve belediyeye yönlendiren toki görevlisinin söylediklerini duyar gibi oldum... neden acaba?

          Yorum

          • civcir
            Junior Member
            • 05-12-2009
            • 58

            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

            Arkadaşlar bence bu siteye firmanın adamlarından bazıları giriyor. Nick kullanıldığı için anlamak da zor. Bize gaz veriyor şura bura baskı yapalım vb. Asıl tek bir yer var baskı yapılması gereken o firmanın önüdür. İzsu ya daha başvurmadan sorun var diyorlardı. 2 eylül başvuru tarihiymiş. Peki ağustosta niçin İzsu da sorun vardı? Başvuru yapmadan nasıl anlaşılıyor?

            Bu firma yetkilisiyle eylül başında görüştüm. Bana İzsu ya parayı ödedik diye söyledi. Ödememişler halbuki. Amaç hem Toki yetkililerini oyalamak hem de bizleri...Örnek iş yapmış şudur budur reklam. İş teslime gelince örnek iş nerede?
            Son düzenleme civcir; 29-09-2010, 20:55. Reason: oki

            Yorum

            • babaoðlu6666
              Junior Member
              • 29-08-2009
              • 47

              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

              kendi aramızda anlaşarak.bizleri temsilen bir heyet oluşturup :sorunlarınve tıkanıklığın nerede olduğunu nasıl çözülebileceği hakkında bilği sahibi olmak için,TOKİ-İZSU-YÜKLENİCİ FİRMA yetkilileri ile birebir görüşürsek,bilgi kirliliği olmadan sonuca gideriz.saygılar.

              Yorum

              • civcir
                Junior Member
                • 05-12-2009
                • 58

                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                Originally posted by babaoğlu6666 View Post
                kendi aramızda anlaşarak.bizleri temsilen bir heyet oluşturup :sorunlarınve tıkanıklığın nerede olduğunu nasıl çözülebileceği hakkında bilği sahibi olmak için,TOKİ-İZSU-YÜKLENİCİ FİRMA yetkilileri ile birebir görüşürsek,bilgi kirliliği olmadan sonuca gideriz.saygılar.

                Cumartesi günü saat 13.00 - 14.00 arası konutların olduğu yerde olacağım. İzsu ya ödenecek parayı Toki ödemeyecek arkadaşlar yüklenici firma ödeyecek. Bu firma oralara yol yaptım kanal döşedim vb. nedenlerle ödenmesi gereken paradan muaf olmak istiyor diye duyumlar aldım. İzsu kabul etmiyor galiba.

                Yorum

                • kahraman3575
                  Junior Member
                  • 13-05-2009
                  • 24

                  Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                  arkadaşlar bende ankarayla görüştüm . izmirin verdiği cevap en fazla 15_20 güne kadar teslim edileceği yönünde.bunu söyleyen resmi bir kurum sonuçta.bekleyelim . 15 ekimden sonra gerçek bir toplanmayla izmir tokiyi ziyaret edelim .ne dersiniz.bize gönderilen cevaplarıda a4 kağıdına bastıralım.gerekirse yüzlerine vurmayı biliriz.bu evlere almaya niyetli kimselerin cahil kişiler olmadıklarını gösterme zamanı geldi.hepimiz hakkımızı aramayı biliriz.benim şuanda oturduğum lojmanın süresi dolmuştu.Allah yüzüme güldü oturduğum lojmana talip çımadı.5_6 ay rahatım

                  Yorum

                  • cngz35
                    Junior Member
                    • 03-09-2009
                    • 67

                    Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                    Şöyle bir şey yapılamazmı; elektrik aboneliği halledildi sanırım ama su aboneliği şu an beklenen peki biz şantiye suyu kullanamazmıyız bu sorunlar çözülünceye kadar?? fatura biraz fazla gelir ne bileyim 80 tl geleceğne 150 tl gelir..şu anki durumdan çok çok daha iyi olur..arzu hanım bunun olabileceğini söylemiş işte abonelikler olmadan verdik demişti..
                    rezuba arkadaşın yazdılarını şaşırarak okudum..oturduğumuz yerde ağlayıp dert yakınıp artık çözüm üretmediğimiz yazmış..çözüm üretmeyen biz değiliz, sürekli bizi oyalayanlar evet telefona bakanlar artık güvenilmez. ben ankara tokiyi belediyeyi izsu, tapu mavişehir toki yi defalarca aradım..ama ben değil onlar çözüm üretmedi.
                    en kısa sürede toplanalım ve bir şeyler yapalım.

                    Yorum

                    • cngz35
                      Junior Member
                      • 03-09-2009
                      • 67

                      Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                      Originally posted by kahraman3575 View Post
                      arkadaşlar bende ankarayla görüştüm . izmirin verdiği cevap en fazla 15_20 güne kadar teslim edileceği yönünde.bunu söyleyen resmi bir kurum sonuçta.bekleyelim . 15 ekimden sonra gerçek bir toplanmayla izmir tokiyi ziyaret edelim .ne dersiniz.bize gönderilen cevaplarıda a4 kağıdına bastıralım.gerekirse yüzlerine vurmayı biliriz.bu evlere almaya niyetli kimselerin cahil kişiler olmadıklarını gösterme zamanı geldi.hepimiz hakkımızı aramayı biliriz.
                      diğer tüm söylediklerine katılıyorum ama 15 ekime kadar beklemeye inan gerek yok zaten kaç aydır bekliyoruz..o resmi kuruluş hepimize defalarca yaz aylarında ağustos sonunda eylül başı eylül sonu ekim başı diye bir sürü mail attı.. aynı şeyleri yapıp süreyi uzatıyorlar.en kısa sürede toplanalım. pazartesi devin arkadaş ın söylediği saatte de olabilir yada belirlenen başka bir saatte olabilir.ben geleceğim

                      Yorum

                      • tolga3513
                        Junior Member
                        • 04-06-2009
                        • 181

                        Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                        arkadaşlar şu üye olmayan misafir arkadaşları anlamıyorum niçin üye olmuyorlar?onların da dairesi yok mu burada?hergün girip takip ettiklerine göre var niye uzak duruyorlar anlamıyorum?

                        Yorum

                        • DEVÝN
                          Junior Member
                          • 07-08-2009
                          • 111

                          Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                          Originally posted by kahraman3575 View Post
                          arkadaşlar bende ankarayla görüştüm . izmirin verdiği cevap en fazla 15_20 güne kadar teslim edileceği yönünde.bunu söyleyen resmi bir kurum sonuçta.bekleyelim . 15 ekimden sonra gerçek bir toplanmayla izmir tokiyi ziyaret edelim .ne dersiniz.bize gönderilen cevaplarıda a4 kağıdına bastıralım.gerekirse yüzlerine vurmayı biliriz.bu evlere almaya niyetli kimselerin cahil kişiler olmadıklarını gösterme zamanı geldi.hepimiz hakkımızı aramayı biliriz.benim şuanda oturduğum lojmanın süresi dolmuştu.Allah yüzüme güldü oturduğum lojmana talip çımadı.5_6 ay rahatım
                          ARKADAŞIM,
                          bundan 15-20 gün önce de 15- 20 gün sonra diyorlardı. ben ankara ile iki ay önce görüştüğümde banada çok az kaldı sabredin bir iki haftaya hallolacağını düşünüyoruz demişlerdi. sen ev yönünden bazı arkadaşlara göre rahatlamışsın senin adına sevindim. ama gerçekten çok zor durumda olanlar var.
                          2-3 gün önce toki mağduru bir arkadaşa da ofiste ne deseler beğenirsiniz; çiğli toki ile ilgili bazı evrakları kaybettik. onları ankaradan temin etmemiz lazım vs.. yani gittikçe batıyorlar. acayip bişii yaaaa... Arzu(izmir toki ofisi şefi) hanıma geçen hafta birlikte çay içen arkadaş dışında ulaşan, gören oldu mu acaba? ofiste olduğunu bilen varsa yazsın da hemen görmeye gideyim. çünkü ben ulaşamıyorum.

                          Yorum

                          • etol400
                            Junior Member
                            • 08-09-2009
                            • 87

                            Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                            bence yine tokiye gitmemiz gerekiyor evlerin orada karşımıza muhatap bulamayız günün adını tam koyalım ben gelmiştim yine gelirim yine gelirimmmm...........

                            Yorum

                            • DEVÝN
                              Junior Member
                              • 07-08-2009
                              • 111

                              Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                              Originally posted by etol400 View Post
                              bence yine tokiye gitmemiz gerekiyor evlerin orada karşımıza muhatap bulamayız günün adını tam koyalım ben gelmiştim yine gelirim yine gelirimmmm...........
                              04 EKİM Pazartesi saat:15:00 çiğli carfur girişi bekleriz...

                              Yorum

                              • dinamik çözüm
                                Junior Member
                                • 29-09-2010
                                • 1

                                Konu: Toki İzmir Çiğli Konutları!

                                Originally posted by ReZUbA View Post
                                Merhaba Arkadaşlar,
                                Forumda bir feveran ve suçlama birbirini gazlama devam edip gidiyor. Ben TOKI ye basvururken kimse beni zorlamadi, suan da cikmamam icin tehdit edilmiyorum. Emin olun pekcoğunuz kadar bende mağdurum, TOKI deki evime yerlesme ile ilgili yaptigim planlar sebebiyle epeyce sorun yasadim yasiyorum pek cok konuda yapacagim isleri önümü goremedigimden erteliyorum. Fakat anlamadigim nokta, bizim evlerin 1 ay sonra teslim edilmesinden kimin ne faydasi var, emin olun tek çıkarı olanlar benim gibi kiracı olanların ev sahipleri, devletin, hükümetin, tokinin, belediyenin çıkarı olamaz. Oy kaygısı ile, hükümet savsaklıyor yada belediye art niyetli söylemnleri ile 1500-2000 kişinin oyu uğruna mağdur edildiğimiz yada kasıt olduğu söylemleri mantıklı değil. Elbetteki tepkimizi verelim, tek sorun gecikme nedenlerini tam bilmemek, YALAN bence yanlış neden yalan söylesinlerki? Adamlar çıkıp biz 2011 de vereceğiz dese ne yapabiliriz? silahla mekanmı basacağız? yalan söylemeleri için bizi kandırmaları için sebepleri yok muhataplarımızda çalışan kişiler dava açılsa zarar görecek kişiler değil, 4 ay sonra deseler 4 ay başlarını ağrıtan sayısı az olur. Bizle muhatap olmaktan zevk aldıklarını sanmıyorum. Bigi kirliliği ve bürokratik işlmlerle belki 2-3 kişinin şahsi ihmali... Belediye , İZSU, TOKI, devlet, hükümet suçlu , 1 ay daha bizi salladılar, hep yalan vb. demek çözüm olmadığı gibi birbirini gaza getirmekten başka birşey değil. Bunca kişiden 25-30 kişisi (şahsi kanaatim) toki bekçisinden bilgi almanın haricinde çözüm üretip birşeyler yapmaya çalışıyor. Toplu gidelim denildi kaç kişi katılabildi. Biz evlerimiz için 1 saat fedakarlık yapamayıp millet hakkında ahkam kestikçe olmaz. Çözüm neler olabilir birlikte aksayan noktaya nasıl bir etki yapıp işleri hızlandırırız buna bakmalıyız. Kusura bakmayın uzunca ve sıkıcı oldu pekçoğunuz buna katılmayacaksınızdır fakat şu noktadan itibaren suçlu peşine düşmek yerine çözüm geliştirmemiz sorunu tespit etmemiz gerekiyor. Sorun İZSU mu bugün herkes vaktini ayırıp 3 defa İZSU yu arasın telefonlarını kilitliyelim asıl etki bu gibi çabalarla olur kanaatindeyim iyigünler...
                                selam arkadaşlar
                                ben foruma yeni üye oldum (eşim zaten üye)
                                rezuba arkadaşın yazdıkllarına tamamen katılıyorum,bu işte sonuca ulaşabilmek için toplu hareket etmenin bize fayda sğlayacğına inanıyorum.
                                tahmin ediyorum bir çok üye çalışma saatleri nedeni ile toplu hareketlere katılamıyor,bir arkadaşın belrttiği gibi(eğer kendisi katılamıyorsa eşi katılsın)demimişti,peki her ikiside çalışıyorsa ne yapsınlar,bu neden ile herkesin mutabık olacağı bir tarih ve saate buluşarak ve en önemlisi varsa tanıdık birileri bu tarih ve saatte yerel ve ulusal basın ve televizyonların belirlene eylem noktasına davet edilmesini sağlamamızda fayda olacaktır,ortak belirlenecek tarih ve saatte buluşmak dilerim.

                                saygılarımla

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X