Akıllı top eylülde sahada

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Akıllı top eylülde sahada

    Kale çizgisini geçtiği an bipleyen çipli futbol topu, Peru’da yapılacak olan 17 yaş altı Dünya Futbol Şampiyonası’nda ilk kez denenecek. Futbolda çizgiyi geçti geçmedi tartışmaları bitecek gibi görünüyor. Futbol topuna yerleştirilen mikroçip, meşin yuvarlağın kale çizgisini geçmesi halinde bipleyerek hakemin kolundaki saate sinyal gönderecek. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu IFAB, ilk çipli futbol topunu 17 yaş altı Dünya Futbol Şampiyonası’nda hayata geçirecek.

    TOPTAN HAKEMİN KOLUNA
    Mikroçipli futbol topu çizgiyi geçince bir sinyal gönderiyor, kolundaki cihaz da bunu algılıyor ve hakem santrayı gösteriyor. Çipli top ilk kez, 16 Eylül- 2 Ekim 2005 tarihleri arasında Peru’da yapılacak olan Dünya 17 yaş altı Futbol Şampiyonası’nda denenecek. Çipli top için FIFA Başkanı Sepp Platter, “Her gün, teknolojinin yeni bir işe yaradığına tanık oluyoruz” diyor ve ekliyor “amacımız teknolojinin futbola ne gibi yararlar sağlayacağını tayin etmek, önce bir deneme yapmak niyetindeyiz.” Ancak Blatter, teknolojinin hakemlerin yorum hakkının kesinlikle üstüne çıkmayacağının altını çiziyor.

    ALMANYA 2006’YA YETİŞMEYECEK
    Çipli topun profesyonel maçlara çıkması biraz daha zaman alacak. Yetkililer çipli topla yapılan denemelerin Almanya 2006 Dünya Kupası’na kadar bitirilmesinin mümkün olmadığını belirtiyor. Çipli top Adidas tarafından üretiliyor. İngiliz Futbol Federasyonu da çipli topu deneme kararı aldı, ancak Premier League’in topları Adidas’tan başka bir tarafından yapıldığı için bu karar şimdilik hayata geçmiyor.

    TEKNOLOJİ FUTBOLUN HİZMETİNDE
    Topun çizgiyi geçip geçmeme tartışmaları yıllardır yapılıyor, ancak çipli top fikri ilk kez 4 Ocak’ta yapılan Tottenham-Manchester United maçında, hakemin Manchester kalesine girmediğine hükmettiği topun bant yayında çizgiyi geçtinin anlaşılması üzerine ortaya atılmıştı. Futbol kurallarını koyucu kurum International Football Association Board, FIFA’dan dört ve İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan birer üye ile toplanıyor.
  • williamwallace
    Member
    • 04-03-2004
    • 1830

    #2
    Konu: Akıllı top eylülde sahada

    Hocam bence fanatikler yine yerinde durmayıp yok chip arızalıydı diyecekler saha da bu ptoplem çözülmüş gibi görünse de kimse türübünleri ikna edemez... En azından ben bu kanıdayım saygılarımla..

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X