Nefs Muhasebesi - Ahir Zaman Dalgalanmaları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • burgut
    Junior Member
    • 05-09-2007
    • 105

    Nefs Muhasebesi - Ahir Zaman Dalgalanmaları

    "Bismillah, her hayrın başıdır, biz dahi Onunla başlarız"

    "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyorsun, yaptığın ahlaksızlıklarla ve şuursuz-imansız fiillerle kutsi dava uğruna gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizin kemiklerini sen sızlatıyor, vatanı bölük pörçük ederek üç kuruş paraya tamah edip savaşlarda senin atalarını alt edemeyen düşmanlarına satıyorsun..

    "Filistin benim canım, Müslümanlar benim kardeşimdir.. İsrail Filistin'de zulüm işliyor, katliam yapıyor, soykırım yapıyor" diyorsun, Yahudilerin, masonların ve Yahudi yandaşlarının mallarını en çok sen alıyorsun, kolasını en çok sen içiyorsun, hamburgerini en çok sen tüketiyorsun, maddeten bu sefilleri ve manen müşrikleri sen doyurup sen cebini dolduruyorsun, onlara cesareti ve gücü sen veriyorsun.. Kendi zalimini kendin ortaya çıkartıyor ve kendin güçlendiriyorsun!

    Bilinçli, imanlı, ferasetli yaşamdan uzak, zahiri ve batıni ilimleri araştırıp kendine katma faslından kendini soyutlamış ömrünü heder ediyor, "ben bu dünyaya bir sefer geldim, nefsimin bütün arzularını tatmin etmeden ölmeyeceğim, bu amacıma ulaşasıya kadar da her yolu kendime mübah kılacağım" diyorsun.

    Neye yaklaşsam,sonu uzaklık ve kırgınlık;
    Anla ki, yok, Allah'tan başkasıyla yakınlık...


    "Lailaheillallah" diyorsun, ancak kendini tamamen dünyaya adayarak türlü türlü ilahların peşinde koşuyor, insanları kendine ilah tayin ediyor, Allah'ın nizamının gölgesinden uzakta kendini kızgın çöllerde birkaç lahza serabın peşine atıyorsun. Sonra da "Muhammedrurasulallah" diyorsun, ancak kendine başka başka rehberler ediniyorsun, Allah'ın nizamını öğreten ve yaşayan bir Peygamber (ASM) sana rehber ve önder olarak dururken, tamamen dünyevi hırslara, kaprislere, çıkarlara dayalı yeni nizamlar üretme sevdasında haksız işlerini ve düşüncelerini meşrulaştırma telaşına düşüyorsun..

    Ne var ki, pazarlığa girişecek ecelle;
    Sermayem tek kelime, Allah Azze Ve Celle...


    Allah sana güzel işler, hazırlık için vakit vermiş iken, "ben kendimden, nefsimden başkasını düşünmem, herkes kendinden sorumludur" diyerek Mümin gençlerin iş-güç sahibi olmalarına, ibadetlerini rahatça yapabilmelerine, her alanda bu ahlaklı-ferasetli-çalışkan-imanlı insanların söz sahibi olmalarına, şirketlerde ve toplumda güçlü konumlarda yer almalarına fırsat oluşturmuyorsun..

    "Benim dinim üstündür, ben onun bayraktarıyım" diyorsun, ancak ülkende, kentinde ve hatta mahallende türlü türlü sapık inançlar, bozuk batıl tarikatlar, sahte peygamberler türemişken hiç sesini çıkartmıyorsun, sen de kimsin deyip kovmuyorsun, halkını ve aileni manevi balalardan korumuyorsun..

    "Ben imanlıyım, elhamdülillah Müslümanım" diyorsun, batıl ve gavur milletlerin sapıkça, ahlaksızca, edepsizce, imansızca adetlerini, deyyusane ve teşhirciliğe yatkın giyimlerini, davranışlarını, yaşam biçimini, hatta inancını b enimseyip ülkene, milletine, ailene yayıyorsun, bunu destekliyorsun, hiç olmazsa bütün olanlara ses çıkartmıyorsun..

    Hem cennete girmek istiyorsun, hem de ehl-i ***f, ehl-i dünya, nefs-i emmarenin kucağında oyuncak olmuş, deccallara hizmetkar yaşayıp huzuru huzursuzlukta aramak istiyorsun.. Unutmayın ki "cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil".. Nasıl ki dünya nimetlerine ulaşmak için geceni gündüzüne katıp çabalıyorsan ve ahiret nimetlerine göre bir parmak bal nisbetinde olan ehemmiyeti olmayan dünya gösterişine dalıp gidiyorsan, cennete ulaşma yolunda da önce nefsinin köleliğinden azat olman gerekir..

    En ufak bir hastalıkta iki büklüm oluyorsun, bir sıkıntı anında isyanlarda ahu figan ediyorsun, bir sivilce yüzünden güzelliğini yitirip psikolojini çökertiyorsun amma şeytanın en sevdiği hasletler olan kibrinden, gururundan hiç taviz de vermiyorsun.. Can pazarı, et pazarı, akıl pazarı olmuş dünyada rahat bir nefes almıyorsun, kimseye de rahat bir nefes aldırmıyorsun!

    Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
    Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..


    Gerçek özgürlük, büyük mücadelelerle, ilimle ve sabırla yapacağı ahlaki ve imani uyanış ile birlikte insanın nefsinin eziyetlerinden kurtulmasıdır. Hz. Ömeri'in adaleti ile dünya-ahiret dengesini kurmadan, Hz.Ebu Bekr'in sadakatı ile Allah'a bağlanmadan, Hz.Osman'ın güzel ahlakı ve edebi ile yaşamına çeki düzen vermeden, Hz.Ali'nin ilmi gibi zahiri ve batıni ilimlerle kendini donatıp yaşamına bu ilimlere göre yön vermeden dünyadan ayrılan insan için azaptan ve nedametten başka birşey yoktur.. Bütün bunları yapabilmenin tek bir yolu vardır; o da Hz.Muhammed'in sünnetullahına tabi olmaktır. Önce iman, sonra itikad, sonra takva ile sana verilen sermayeyi doğru şekilde kullanman gerekir. Hakkı Hakk'tan bilip Hakk için, unuttuğun en güzel hasletler olan ve Allah'a yakin kılan manevi reçeteler; birlik olup doğruluk, dürüstlük, namus, şeref, haysiyet, adalet, iman, takva, Allah'a muhabbet ve yakınlık uğruna mücadele etmenin bilincine varmadığı sürece ey nefsim, sen gafillerdensin ve eşref-i mahluk olmaktan uzakta sefillerin safındasın!

    Uykudasın gafil insan, elinde sadece nedamet var
    Kendine geldiğinde, aslına dönüş, çetin hesap var
    Elindeki, avcundaki seni oyalayan bir avuç hayal
    Şuursuzca istemesen de, senin de bir Sahibin var

    Zaman bendedir, güç bendedir diyenler ziyan oldu
    Biçare her nefs elbet hesap günü yerini buldu
    Herşeyi elde edeyim derken sermayeden oldu
    İçindeki cevheri unutup pırıltı peşinde koşanlar var

    Büyük Üstad Necip Fazıl Kısaküresk ne diyor bakalım:

    UTANSIN !

    Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
    Hedefe varmayan mızrak utansın!
    Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
    Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.
    Eski çınar simdi Noel ağacı;
    Dallarda iğreti yaprak utansın!
    Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
    Onu sürdürmeyen çırak utansın!
    Ölümden ilerde varış dediğin,
    Geride ne varsa, bırak utansın!
    Ey bin bir tanede solmayan tek renk,
    Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın !
    Son düzenleme burgut; 17-03-2009, 16:46.
  • burgut
    Junior Member
    • 05-09-2007
    • 105

    #2
    Konu: Nefs Muhasebesi - Ahir Zaman Dalgalanmaları

    Bu konularda kimsenin fikri veya bu tür yazıları okuyası yok anlaşılan.. Ama inanın ki kabirden başlamak üzere en popüler ve bütün sorular bu konulardan çıkacak. Bize ilk evvel "hangi siteye girdin, neleri indirdin, nelerle meşgul oldun" diye de sormayacak. Bu tür konulardan da hesap vereceğiz. Hem de uzun uzun. En kısa hesabımızın 1000 sene süreceğini bildiriyor alim zatlar. Bazen 7000, bazen 9000 sene sürecek hesaplar olacak. Demek ki herkes nefs muhasebesini yapmış, dört dörtlük, kamil bir iman ile yaşıyor. Ne mutlu sizlere...

    DERDİMİ AKTARAYIM:

    Benim bir derdim de olduk olmadık her yerde ortaya çıkan çıplak kız ve kadın resimleri.. Devlet kurumlarının sitelerinde bile "Melahat sizi çağırıyor" "bilmem kim sizi dürtüyor" "arkadaş arıyorsan hade gel" ve hatta çok daha kötü mahiyette çıplak ve yarı çıplak kız ve kadın resimleri mevcut. Ahlak ve edep dairesinden baktığımızda bizim gibi Müslüman toplumlarda bu kadar büyük dejenerasyon olması, teşhirciliğe, fuhşiyata, kötü ahlaka kapı açan bu tür sözde reklam uygulamalarına bütün duyarlı, imanlı, ahlaklı websitesi sahiplerine "daha duyarlı olmaları" konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Bu tür resimlere bakmaktan hoşlanan erkekler olacağını ve bu tür saçma reklamlara itibar eden erkekler olacağını da pek sanmıyorum. Hangi erkek kendi eşinin, kız arkadaşının, kızkardeşinin açık seçik erkek resimlerine bakmasını ister ki? Öyleyse erkeklerin de böyle konularda duyarlı olmaları icap eder.. İnsanoğlu bu kadar acziyet, sefillik, rezillik noktasında olamaz. Hele bizim gibi Müslüman bir toplumda. Hele o resimlerde poz veren kızlara ve kadınlara ne demeli? Arkadaş arama sitelerinde, webcam karşısında veya bilmem nerelerde çeşitli rezil hallere bürünen kızlara ve kadınlara ne demeli? Bu durumlardan şu sonuçlara çıkartılabilir:

    1. Gençlerimize güzel ahlak, edep, iman, Allah korkusu, vatan ve millet sevgisi, ulvi yaşam değerleri, helal kazanç, helal-haram nedir, kulluk bilinci, adab-ı muaşeret, doğru itikad gibi değerleri öğretmiyoruz. Kısa yoldan köşeyi dönmenin ve rahat yaşamanın yollarını arar hale getirmişiz gençleri.

    2. Böyle rezil işlerle uğraşan kadınlarımızda ve kızlarımızda hiç haya duygusu, Allah korkusu kalmamış. Bizler de kardeş veya eş olarak bu kızlara ve kadınlara imani ve ahlak yönünden hiçbir şey katamamışız. Yaptıkları her gayrimeşru işe onay vermişiz veya ses çıkartmamışız, onlara sahip çıkmamışız.

    3. Erkekler olarak gayrimeşru, iman ve ahlak dışı işlere kapı aralamışız, desteklemişiz veya ses çıkartmamışız. Kaderimizi nefsimizin pençelerine ve şehvani arzulara bırakmışız. Bize tabi olan kadınlara ve kızlara sahip çıkmamışız, İslami ilimleri ve bilgileri öğrenip kadınlarımıza ve kızlarımıza öğretmemişiz. Böyle rezilliklerle uğraşan insanlardan ve sitelerden yüz çevirmemişiz. Bunları engellemeye çabalamamışız, yaşadığımız dünyayı bu rezilliklerden kurtarmaya da çabalamamışız. "Ne şiş yansın ne kebab" kabilince ne bu rezillikler için resmi makamlara şikayette bulunuruz, ne de onları izlemekten vazgeçeriz..

    Herbirimizde ayrı ayrı suçlar var ve hiçbirimiz birbirimize suçu atamayız. Hadi bu dünyada birbirimizi ve nefsimizi kandırdık, her yolu mübah kıldık ve ***fimizce yaşayıp gittik diyelim... Kabir ve ötesinde Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Bahaneler ve mazeretler bu tarafta kalacak ve gerçekler yüzümüze çarpılacak! Herkesten beklentimiz şudur ki: "reklama alacağız, para kanacağız, sitemizi ayakta tutacağız" diye ahlaka aykırı resimleri sitenizde barındırmayın. Bunların asıl itibariyle hiçbir çekiciliği de yoktur. Artık bu tür reklamların aldatıcı (fake), bilgi çalma için kandırıcı (pishing) ve spam mailler için e-postalarınızın hibe edilmesi amaçlı kullanıldığı, en iyi ihtimalle de sizi sonsuz ve amaçsız bir link döngüsüne soktukları artık kanıtlanmıştır.

    İçi boş insanların bir araya geldiği sitelerde konular, bilgiler ve herşey boş - anlamsız - amaçsız olacağından reklam yoluyla hit arttırmaya çalışmak ta akılsızlıktır, ferasetsizliktir, ahlaksızlıktır, biliçsizliktir. Çıplaklığı medeniyet bilenlerin de hayvanat medeniyetinden daha üstün bir yere sahip olduklarını düşünmek te akılsızlık olur.. İnsanların içleri ne kadar dolu olursa, yaşam gayeleri ne kadar ulvi olursa, Allah korkusu ne kadar yüksek olursa ilim seviyelerinin yüksekliğinden bahsedilir. Büyük bilgi birikimi ve en az 7-8 zahıri ve batıni ilimde müderrislik mertebesinde ilim sahibi olmadan bir insanın kemalat mertebesinde olması mümkün değildir. Böyle insanların bulundukları her ortam da güllük gülistanlık olur, onbinlerce, yüzbinlerce insanla orası dolar taşar. Bazı veliullahtan zatların yaşamlarında 100.000'in üzerinde talebeleri olmuştur. Bugün yüzbin hit alan, üyesi olan bir siteyi siz 20-30 milyon dolara başka birine satabilirsiniz. İnanmazsanız araştırın. Bazı velilerin yüzlerce cilt eser bıraktıklarını biliriz. Hangi sitede yüzlerce ciltlik bilgi bulabilirsiniz? O siteleri dolduracak olan insanların akıllarının ulvi makamlarda veya o yollarda olması gerekir. Şeytanın yolunda var olacağına ve karanlıkta yükseleceğine, nurlu Allah yolunda ezil, büzül, yok ol daha iyi..

    TALEBİME GELİNCE:

    Sitelerin yanlarında, üstlerinde, altlarında, ortalarında çıkan reklam bannerlarını ve resimlerini engelleyen, banlayan, göstermeyen program arıyorum.

    Bir de filtreleme programı arıyorum, ancak sistemi zorlamayacak veya herhangi bir çöküntüye yol açmayacak. Bazı programların sistemi zorladığı, çökerttiği veya anlamsız engellemer ortaya çıkarrtığı gibi şeyler duyuyorum. Güvenilir bir programa ihtiyacım var.

    Bana tavsiyeleriniz neler olur?

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X