Dünyanın konuştuğu müzayede

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Dünyanın konuştuğu müzayede

    Dünya bu müzayedeyi konuşuyor

    Çin'de yıllar önce çalınan ve Yves Saint-Laurent müzayedesinde açık arttırmaya çıkarılan iki bronz heykel, Çinli sanat uzmanı tarafından aldığını açıkladı ama eserlerin ülkesine ait olduğunu söyleyen Çinli para ödemedi.

    Heykeller 1860 yılında çalınmıştı

    İlişkili fotoğrafları göster

    Foto Galeri: Yüzyılın Müzayedesi
    Yves Saint Laurent'ın 50 yılda topladığı koleksiyonda Picasso ve Matisse'in ünlü tablolarınında bulunduğu 730 parça eser satışta







    AA
    Güncelleme: 11:00 TSİ 03 Mart. 2009 Salı

    PEKİN - Fransız modacı Yves Saint-Laurent'in açık arttırmaya çıkarılan koleksiyonu, satışa çıkarılan değerli eserler kadar, Çin hanedanına ait olan iki bronz heykelin akıbeti ile de konuşuluyor.
    Çin Kayıp Tarihi Eserleri Kurtarma Programı danışmanı da olan Cai Mingchao, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta yapılan açık artırmaya telefonla katılarak iki bronz heykele 36 milyon dolarlık fiyatı kendisinin verdiğini söyledi.
    Cai, "Yapmak istediğim, bu paranın ödenemeyeceğini vurgulamaktı. Eğer herhangi bir Çinli bu parayı ödeyebilecek olsaydı öderdi. Ben sadece yapmak zorunda olduğum şeyi yaptım" dedi.


    Paris'teki açık artırmayı düzenleyen Christie's açık artırma kuruluşunun Hong Kong sözcüsü Yvonne So, şu anda ne iddiayı doğrulayabileceklerini, ne de yorumda bulunabileceklerini söyledi.
    So, genellikle, açık artırmaya sunulan bir şeyi alan kişinin, fiyatı ödeyememesi ya da ödememeyi reddetmesi durumunda, kendilerinin soruna çözüm bulmak için alıcıyla birlikte çalıştığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.


    YSL koleksiyonu satıldı



    MAHKEME İADE TALEBİNİ REDDETMİŞTİ
    Çin'in, Fransız modacı Yves Saint Laurent'in koleksiyonunda bulunan bronz heykellerin satılmasını önlemek için yaptığı başvuru, Paris mahkemesi tarafından reddedilmişti.
    Çin yetkilileri, satışa sunulan iki bronz heykelin, ikinci afyon savaşının sona erdiği 1860'ta Fransız ve İngiliz askerleri tarafından ele geçirilen ve yakılan Eski Yazlık Saraydan yağmalanan sanat eserleri arasında bulunduğunu belirtiyor ve satılmayıp kendilerine geri verilmesini istiyordu.
    Sanat eseri koleksiyoncusu ve sanat uzmanı Cai'nin, güney Çin'deki Xiamen kentindeki Xinheart açık artırma kuruluşunun da sahibi olduğu belirtildi.
    Cai, aynı zamanda Çin Folklorik Kültürü Geliştirme Vakfının Kayıp Tarihi Eserleri Kurtarma Programına danışmanlık yapıyor
İşlem Yapılıyor
X