Rekabet Kurulu'ndan otomobil firmalarına inceleme

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Rekabet Kurulu'ndan otomobil firmalarına inceleme

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ÖTV indirimi sonrasında otomobil fiyatlarına zam yapılması konusunda Rekabet Kurumu'nun inceleme başlattığını bildirdi.
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer çağlayan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, eski Başkan Kemal Özgen ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, Antalya ekonomisi, tarım ve turizm ile ilin sorunları hakkında bilgi verdi.
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan da, yaptığı konuşmada, ÖTV indirimi sonrasında otomobil fiyatlarına zam yapılması konusuna değindi. Rekabet Kurumu'nun bu konuda inceleme başlattığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu: ''Şu anda, yerli üreticilerden zam yapan yok. Bu konuda Rekabet Kurumu inceleme başlattı. Rekabet Kurumu, benim bakanlığımla ilişkide olan bir kurumdur. Dolayısıyla otomotiv sektörünün, böyle bir imkan yakalamışken, elindeki nimeti, müşterisini kaçırmaması gerekiyor. Otomotiv sektörünü uyardım. İçlerinde yanlış, hata yapanlar varsa bu müşteri her zaman onlara lazım. Onun için tedbiri buna göre yapmaları lazım. İthal edilen otomobillerde de, kurların değişmesinden dolayı bir fiyat farkı olduğunu bana ifade ettiler. Ben sektörle çok yakın görüşüyorum. Bir de sağ olsunlar, beni (otomotiv bakanı) ilan ettiler, iyice sektöre beni bağladılar. Ancak şunu ifade edeyim; Türkiye'de üretim yapan hiçbir fabrika, şu anda zam yapmadığı gibi, (bana iletileni söylüyorum) diğer taraftan da üretimlerine devam ediyorlar. 24 saat çalışıyor, işçi çıkartmıyorlar. Şunu çok net söyleyeyim: ÖTV indirimi Bakanlar Kurulu kararıdır, ona uymak mecburiyeti vardır. Ona uyulmadığı takdirde Maliye Bakanlığı ve benim bakanlığımın ilgili insanları gündeme gelir ve harekete geçerler. Tüketici ile ilgili tüm şikayetler yine benim bakanlığıma bağlı. Tüketici Genel Müdürlüğü benim bakanlığıma bağlıdır. Yani etkin denetim yaparız. Ancak yaptığım araştırmada, bunun bir kaç özel boyutta olduğu bilgisine sahip oldum. Ne yaparlarsa kendilerine yaparlar. Onun için bu konuda da üreticilerin hassasiyetlerini görüyorum. Zam yapma konusunda çok fazla hareket içinde olmadıklarını da ben tekrar bugün yapmış olduğum görüşmede gördüm. İthal edilenlerde yalnız kurun değişmesinden dolayı fiyat farkı doğduğu ifade ediliyor ama kimse bindiği dalı kesmez diye düşünüyorum.''


  • umina
    Member
    • 11-12-2005
    • 1699

    #2
    Konu: Rekabet Kurulu'ndan otomobil firmalarına inceleme

    hem ağlarlar üretimi durdurduk satış yapamıyoruz diye. ondan sonra indirimin üstüne zam yaparlar. nankör bunlar.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Rekabet Kurulu'ndan otomobil firmalarına inceleme

      Bu insanlara iyilik yaramaz, alışmış bunlar fırsatçılığa ...

      Bayiler ve plazalarda stoklar bitti ama ana ve bölge bayilerinin parkları çaka çaka otomobil, ... ne üretimi daha ellerinde yüzlerce, binlerce stok var ve bunu fırsata dönüştürmek amacındalar ...

      Utanmadan çıkıp konuşuyorlar, maliyetler artmış, işçilik ücretleri artmış, ... saçmalıklar diz boyu, ... nerede işçilik artmış, zam mı olmuş, hani nerde, ... üretmediğin, parkında olan aracın ne maliyeti arttı, ... bu kadar ahlaksızlık, bu kadar vicdansızlık, bu kadar ..... olamaz. Bu insanlar, böyle düşünenler, böyle davrananlar, ... ! ? ( söylenecek çok şey var ama açıkça yazmak istemiyorum .... )

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X