Havada şampiyonluk kokusu var

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Havada şampiyonluk kokusu var

    Helal olsun size! Turkcell Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Beşiktaşımız Kayserispor'u 1-0 mağlup etti. İnönü Stadı'nda oyanan karşılaşmanın tek golü 27. dakikada Yusuf Şimşek'ten geldi. Ancak bu maçın hakkı çok daha farklı bir skordu. İnanılmaz golleri kaçırdık, yine de sahadan galibiyetle ayrılmasını bildik. Bu sonuçla Beşiktaşımız puanını 52'ye yükselterek Sivasspor'un 1 puan ardından 2. sıradaki yerini korudu.

    FARKLI BİR 11

    Teknik direktörümüz Mustafa Denizli Beşiktaşımız'ı zorlu Kayserispor karşısında Milli takımlardan yorgun dönen Delgado ve Tello'suz bir takım sahaya sürdü. Kalede her zaman olduğu Rüştü Reçber'e yer verirken defans bloğunda, göbek bölgesini Çek yıldımıuz Sivok ve İbrahim Toraman'a emanet etti. Sağ bekte istikrarlı oyunuyla Ekrem Dağ, sol bekte ise Milli Takımımızla İspanya maçlarında görev alan tecrübeli futbolcumuz İbrahim Üzülmez formasını giydi. Orta sahanın ortasında gün geçtikçe Beşiktaşımız'a daha da alışan performans abidesi Fabian Ernst her zamanki yerini alırken Denizli Ernst'in yanına hem hücuma hem de defansa yardımcı olması için cisse'yi monte etti. Sol kanatta uzun zamandır ilk 11'deki yerini alamayan Serdar Özkan görev alırken Delgado'nun yokluğunda forvet oyuncularımızı gol pozisyonuna sokacak oyun kurucu olacak isim Yusuf Şimşek oldu. Son haftalarda lig maçlarında çift forvetten vazgeçmeyen Denizli, gol bölgesinde Nobre ile Bobo'ya görev verdi.



    CEZALILAR ARTTI

    Karşılaşmanın 3. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrasında sarı kart gören İbrahim Toraman önümüzdeki hafta Beşiktaşımız'ın Kocaelisporla deplasmanda yapacağı mücadelede takımdaki yerini alamayacak. Serdar Özkan 13. dakikada Kaysersporlu Abdullah'a arkadan yaptığı hareketten sonra Tolga Özkafa Serdar'a sarı kartını gösterdi. İbrahim Toraman'dan sonra Serdar Özkan da cezalı duruma düşerek Kocaeli deplasmanında Beşiktaş kadrosunda bulunamayacak.

    YAPMA BOBO GOL SENİN İŞİNDİ

    Beşiktaşımız Bobo ile mutlak bir golden oldu. Mücadelenin 6. dakikasında Ortasahada topla buşluşan Fabian Ernst sol kanattan Kayserispor defansı arkasına kaçan Bobo'yu verdiği müthiş ara pasıyla kaçırdı. Sağ çaprazdan ceza sahasının içerisine giren Bobo kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalıı yıldızımızın yaptığı vuruş son an Souleymanou'ya çarparak kornere gitti.

    BASKIYI KURDUK

    Beşiktaşımız karşılaşmanın ilk 20 dakikasına çok istekli başlayan taraf oldu. Bobo ile çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan Siyah-Beyazlılarda defans bloğu orta saha 4'lüsüne çopk yakın oynarak Kayserispor'u sahasına hapsetti. Fabian Ernst'in verdiği ara paslarla tehlikeler yaratan Beşiktaşımız, sol kanattan İbrahim Üzülmez ve Serdar Özkan'ın yaptığı ortalarla etkili olmaya çalıştı. Geliş ataklar sonrası kaleci Suleymanou'dan dönen topları alan Yusuf Şimşek forvet oyuncularımız Bobo ve Nobre'yi pozisyona sokamadı.

    BU SEFER KAYSERİ KAÇIRDI

    Karşılamnın 22. dakikasında Kayserispor'un Bilal Aziz kullandı korner vuruşu penaltı noktasına doğru sekip Mehmet Topuz'un önünde Penaltı noktasına doğru seken top Mehmet Topuz'un önünde kaldı. Topuz sol ayağıyla yaptığı vuruşta top direği sıyırarak auta çıkı.

    SERDAR İNCİ GİBİ DİZDİ YUSUF'A AL DA AT DEDİ

    Delgado'nun sakatlığında forma giyen yusuf Şimşek takımımızı Kayserispor karşısında 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 27. dakikasında sağ kanattan gelişen Beşiktaşımız'ın atağında Serdar Özkan rakiplerini bir bir çalımlayarak ceza sahasının içinde müsait pozisyonda bekleyen Yusuf Şimşek'i gördü. Yusuf'a sadece Serdar'ın verdiği bu güzel pası Kayserispor ağalarına göndermek kaldı: 1-0

    RAKİP 10 KİŞİ KALDI

    12. dakikada sarı kartı olan Ali Turan, karşılaşmanın 33. dakikasında İbrahim Üzülmez'e yaptığı faul sonrası hakem Tolga Özkalfa tarafıdndan ikinci sarı kartı görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Kayserispor'u 10 kişi bıraktı.

    FABİAN ERNST SENİ ALLAH MI GÖNDERDİ

    Her geçen gün oynadığı futbolla Beşiktaşımız'da sanki yıllardır forma giymiş izlenimini yaratan Fabian Ernst bugün de sahanın en etkili ismiydi. Alman panzeri orta sahada verdiği paslarla ileri uç elemanlarını etkil pozisyonlara sokarken defansif anlamda da Kayserispor'un ender geliştirdiği atakları tehlike doğmadan keserek takımını rahatlatan isim oldu. İlk yarının 40. dakikasında Yusuf Şimşek'ten aldığı topla orta sahada topla buluşan Ernst, rakip ceza sahanı kadar topu sürdü, sağ ayağıyla yaptığı sert şut auta çıkmasına rağmen tribünlerden alkış aldı.



    BOBO GOL KAÇIRMA YARIŞINDA

    Karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı 11'le sahaya çıkan Beşiktaşımız, muhteşem gelişen atak sonrası Bobo mutlak bir pozisyondan daha yararlanamadı. 48. dakikada Yusuf Şimşek'in verdiği pasla Kayserispor ceza sahası önünde topla buluşan Serdar Özkan, sol kanattan kaçan Fabian Ernst'i gördü. Günün en başarılı ismi olan Ernst yaptığı orta kaleci Suleymanou'yu da aştı ve altı pasta bomboş bekleyen Bobo ile buluştu. Brezilyalı futbolcu bu çok müsait gol pozisyonunda yaptığı kötü kafa vuruşuyla topu boş kaleler yerine dışarıya gönderdi. 54. dakikada bu sefer sağ kanattan Ekrem ile gelişen atakta ceza sahasında yine bomboş kalan Bobo yaptığı kötü vuruşta top kaleci Suleymanou'nun kontrolünde kaldı.

    MUSTAFA DENİZLİ HAMLELERİ

    Teknik direktörümüz Mustafa Denizli karşılaşmanın 63. dakikasında sarı kartı olan Serdar Özkan'ı oyundan alarak yerine Slovakya Milli Takımından yorgun döndüğü için ilk 11'deki yerini alamayan son haftaların formda ismi Filip Holosko'yu sahaya sürdü. Bu akşam istediği gol pozisyonlarını bulmasına rağmen değerlendiremeyen Bobo, Denizli tarafından 71. dakikada oyundan alınırken yerine Şilili yıldızımız Tello dahil oldu. 79. dakikada etkili futboluyla Beşiktaşlı taraftarların sevgisini kazanan Yusuf Şimşek oyundan çıkarken yerine Uğur İncema girdi. Rakibin 10 kişi kalması ve Yusuf'un bu akşam çok çalışkan bir futbol sergilemesinden dolayı ilerki haftaları da düşünen Denizli, Uğur İnceman'ı oyuna sürerek olası Kayserispor tehliklerini minimuma indirmek istedi.

    ŞAMPİYONLARA YAKIŞIR FUTBOL

    İkinci yarıda da ilk yarıdaki gibi çok etkili oynayan Beşiktaşımız'da Yusuf Şimşek orta sahada Fabian Ernst ile beraber takımı yönlendiren isim oldu. Sağ kanadı ekrem Dağ bu yarıda daha etkili kullanırken yaptığı ortalarla ve içeri penetreleriyle Kayserispor defansına zor anlar yaşattı.

    MAÇTAN DAKİKLAR (İLK YARI)

    8. dakikada Ernst'in ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Bobo, sağ çaprazdan ceza alanına girerken kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak Bobo'nun vuruşunda, kaleci Souleymanou meşin yuvarlağı kornere çeldi.
    22. dakikada Bilal Aziz'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde İbrahim Üzülmez'den seken topu önünde bulan Mehmet Topuz'un şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.
    27. dakikada Serdar Özkan'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Yusuf, meşin yuvarlağı gelişine düzgün bir vuruşla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
    38. dakikada Ernst'in pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Nobre'nin dönerek şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
    40. dakikada Ernst'in sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
    41. dakikada yine Ernst, meşin yuvarlakla rahat bir şekilde ceza alanına yöneldi. Savunmanın müdahale edemediği Alman oyuncu, ceza yayı üzerinde kaleyi cepheden gördüğü sırada sert vurdu, ancak top yine kalenin yanından auta çıktı.
    42. dakikada Ernst'in ara pasında Serdar Özkan'ın atladığı topu Bobo yakaladı. Bobo'nun, rakibinden kurtardıktan sonra kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı kaleci Souleymanou, ayaklarıyla önleyip ardından kontrol edince takımını mutlak bir golden kurtardı.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
    Turkcell Süper Lig'de yapılan maçta Beşiktaş, 32. dakikada 10 kişi kalan Kayserispor'u 1-0 yenerek zirve takibini sürdürdü.
    48. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Yusuf'un organizasyonu sonrası Serdar Özkan, sağ çaprazdan ceza alanına girerken daha müsait durumdaki Ernst'e bıraktı. Bu futbolcunun ortasında altı pasta bomboş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı boş kaleye göndereceğine kafayla auta attı.
    53. dakikada etkili noktalara topları bırakan Yusuf, bu sefer meşin yuvarlağı sağ çaprazdan ceza alanına giren Ekrem'e aktardı. Ekrem'in ortasında altı pasın önünde topla buluşan Bobo, yine kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
    55. dakikada Yusuf, sağ tarafta ceza alanına yakın bir yerden kullandığı serbest vuruşta, topu Serdar Özkan'ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
    58. dakikada Turgay'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cangele'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
    71. dakikada Cangele'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde İbrahim Üzülmez, topu göğsüyle kaleci Rüştü'ye bırakmak istedi. Rüştü, direğin dibinden filelere giden meşin yuvarlağı son anda uzanarak kontrol etti.
    82. dakikada Holosko'nun sol çaprazdan şutunda, savunmadan seken topu kaleci Souleymanou kontrol etti.
    84. dakikada Cisse'nin ceza alanın önünde şutunda, top üstten auta gitti.
    86. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Nobre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yerden sekerek yandan az farkla auta çıktı. Stat: BJK İnönü
    Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç
    Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Dk. 63 Holosko), Cisse, Ernst, Yusuf (Dk. 79 Uğur), Nobre, Bobo (Dk. 72 Tello)
    Kayserispor: Souleymanou, Ali Turan, Eren, Aydın, Bilal Aziz, Aghahowa (Dk. 37 Durmuş), Saidou, Abdullah (Dk. 82 Umut), Mehmet Topuz, Cangele, Turgay (Dk. 64 Furkan)
    Gol: Dk. 27 Yusuf (Beşiktaş)
    Kırmızı Kart: Dk. 32 Ali Turan (Kayserispor)
    Sarı Kartlar: Dk. 3 İbrahim Toraman, Dk. 15 Serdar Özkan, Dk. 87 Rüştü (Beşiktaş), Dk. 78 Cangele, Dk. 90+1 Saidou (Kayserispor)

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X