Aspendos kısmen kapanacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Aspendos kısmen kapanacak

    Aspendos kısmen kapanacak


    11.04.2009 - 21:26



    Yüksek sesli etkinlikler nedeniyle yıpranan ve bazı bölümlerinde yıkılma tehlikesi bulunan ünlü Aspendos antik tiyatrosu, bu yıl ‘’Yarım’’ kullanılacak.
















    Yavuz ALATAN

    ANKARA - Yüksek sesli etkinlikler nedeniyle yıpranan ve bazı bölümlerinde yıkılma tehlikesi bulunan ünlü Aspendos antik tiyatrosu, bu yıl ‘’Yarım’’ kullanılacak.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir süre önce yüksek volümlü gösterilere ve etkinliklere kapatılan mekan, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali için bu yıl kapılarını sınırlı açacak ve antik tiyatronun yarısı kullanılacak. Daha fazla yıpranma tehlikesine karşı, tiyatronun üst kısımlarına seyirci alınmayacak.

    Avrupa Festivaller Birliği'ne 2003 yılında kabul edilen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, dünyanın en önemli festivalleri arasında yer alıyor. Aspendos Festivali dünyadaki festivaller arasında tarihi ve özgün mekanı nedeniyle en üst sıralarda gösteriliyor.

    Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Aspendos antik tiyatrosu M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edildi. Efsaneye göre Aspendos şehrinin kralı, ‘’Kim şehrimiz adına en yararlı işi yaparsa kızımı onunla evlendireceğim’’ dedi. Mimar Zenon aynı zamanda akustik harikası da olan antik tiyatroyu, 26 yılda inşa etti ve kralın kızı ile bu tiyatroda evlendi.
    kaynak:gazeteport
İşlem Yapılıyor
X