iyi uykular redline

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • lewo27
    Junior Member
    • 10-06-2008
    • 307

    iyi uykular redline

    şu digi tv k eyleri deişti onun bile k eylerini doğru düzgün veremediniz biz elle girmek zorunda kaldık zaten ana yazılım aylardır yok
    iyi uykular redline
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: iyi uykular redline



    DIGI TV paketi yalin olarak NAGRA3 sistemine gecmemistir.Halen NAGRA2/NAGRA3 ikili sifreleme ile yayinina devam etmektedir.Sadece NAGRA3 olsaydi,yasal abone olarak sahip oldugum NAGRA2 karti ile bu aksamki anahtar degisikliginden sonra bu paketi izleyemezdim.

    *Yayinci kurulus bu aksamki degisikligi yaparken bir atak yaparak halen kullandigi "REV.AC6" ya yeni bir "patch" ekleyerek "auto update algoritmasi"ni degistirmis,bu nedenle de bugüne kadar anahtar degisiminde bunlari "auto" olarak bulan cihazlari engellemistir.Nitekim degisen anahtarlar bilidigi halde DIGI TV paketindeki sifreli kanallar acilmamaktadir.DIGI TV bu tür ataklari gecen sene de yapmisti ve birkac gün süre ile illegal izlemeyi önlemisti.
    *NAGRA2 kartlarin tamaminin degistirilisine kadar yayinci kurulus bu tür önlemler ile illegal izlemeyi bir ölcüde engellemeye calisacaktir.Eger birkac gün icinde yeni patch icin uygun yazilim bulunursa,bu kez de "REV.AC8"i devreye sokmayi düsünmektedir.NAGRA3'e tam olarak gecis EYLÜL 2009'dan önce olmayacaktir.
    Yukarda işaretlediğim şekilde olmuş ise redline cihazların auto yapması mümkün olmayacaktır

    Yorum

    • moonlight
      Member
      • 31-08-2007
      • 941

      #3
      Konu: iyi uykular redline

      Biliyorsunuzki Redline Cihazlarda RSA ve Auto keeyler yazılıma gömülü olarak gelmektedir.
      Eğer auto oligaritması değişmişze Redline cihazlarla artık auto olarak Digi tv seyretmek zor olacak nedeni yazılım verilmemesi.

      Bugün gelen k.ey güncelemesi ile digi tv açık ama Nagra ile açıyor bu nagralar 2 günde bir değişmektedir ya her iki günde bir şifre yollayacaklar.. yada yeni oligaritma belli olduğunda yazılıma ekleyecekler oda üretici firmadan yazılım alabilirlerse malum anlaşmaları bitti.....

      Yorum

      • wishne
        Junior Member
        • 14-10-2008
        • 486

        #4
        Konu: iyi uykular redline

        Konuyla pek alakası yok ama forumda yaprak kıpırdamıyor nerdesınız arkadaslar.

        Redlınecılar gerçekten uyuyor galiba..

        Yorum

        • asihoroz
          Junior Member
          • 16-01-2008
          • 346

          #5
          Konu: iyi uykular redline

          alıntı:
          Değerli arkadaşlar;

          Bu mesajımı lütfen dikkatle okuyunuz. Dikkatle okuduğunuzda, sorulacak soru bırakmayacak şekilde yazdığımı fark edebilirsiniz.

          1) v49 yazılımları, Platform1'den Platform2'ye geçiş için kullanacağımız "ara yazılımlardır".

          2) v49 sayesinde, uydudan, cihazlarınızın flash'ındaki "boot loader" bölümünü de güncelleyebileceğimizi umuyorum. ( Umut ediyorum, elbette yanılma ihtimalimiz var; gerçek sonucu zamanla anlayacağız).

          3) Boot loader'ı neden güncelliyoruz? Neden güncellemeye ihtiyaç duyuyoruz?

          Sebebi Platform2. P2'yi cihazlarınıza düzgün bir şekilde yükleyip, düzgün bir şekilde çalışabilmesi için, yeni boot loader'ın da sisteminizde yüklü olması gerekiyordu.

          Peki boot loader nasıl yüklenir onbinlerce kullanıcının cihazına.. Hem de satılmış olan, evlerde kullanılan...

          - 1.yol: Herkese "USB'den yükleyin" demek.
          - 2.yol: Uydudan güncelleme "formatını" değiştirmek.

          Her iki yöntemi de deneyeceğiz.

          Dikkatli arkadaşlar, önceki yazılarımda, uydudan güncelleme ile sadece "Maincode", "DefDB" ve "***DB" bloklarını güncellediğimizi, bootloader ve diğer bölümleri güncellemediğimizi hatırlayacaklardır.

          v49 işte bunu değiştiriyor. artık uydudan bootloader'ınız da güncellenebilecek.

          Bunu başarabilmek için, v49'u, uydudan 1 kez değil, 2 kez üstüste indirmeniz gerekmektedir.

          Daha da doğrusu, geçiş sürecinde uydudan yayınlayacağımız tüm yazılımları 1 kez değil, 2 kez uydudan indirip güncellemeniz gerekmektedir.

          Yani, mesela bundan sonra v49'u değiştirip "Versiyonlar güncellendi" isimli konuya mesaj attığımda bile, siz 1 yerine 2 kez güncellemelisiniz. Aynı durum v50, v51... için de geçerlidir.

          4) Bu "2 kez güncelleme" işlemini elimizden geldiğince kısa tutmaya çalışacağız. Umut ediyorum ki, v51'e kadar bu iş tamamlanmış olacaktır.

          5) Soru: v49,v50,v51 gibi yazılımları kaçıranlara ne olacak?

          Yanıt: Hiçbirşey olmayacak. Bundan sonraki tüm yazılımlarda boot loader güncelleme özelliği mevcut olacağından, hangi versiyonu yakalarsa yakalasın, 1 sefere mahsus olmak üzere 2 kez güncelleme yaparak, en güncel boot loader'ı indirebilecek.

          6) Boot loader güncellenmezse ne olur?

          Yanıt: Hiçbirşey olmaz, ama sisteminiz yeterince performanslı çalışmaz, ve P2'yi yayınladığımızda bazı fonksiyonların stabil çalışmadığını tecrübe edersiniz. ( Hatta bazıları foruma gelip şikayet mesajı yazar. Aklı selim arkadaşlar da ona: "2 kez güncelleme yap düzelir" diye yanıt yazarlar)

          7) Boot loader neden 1 seferde yüklenmiyor da, 2 kez güncelleme gerekiyor?

          Yanıt:

          - 1. yükleme, cihazınızı "boot loader güncelleyebilir" hale getiriyor.
          - 2. yükleme, cihazınıza "yeni bir boot loader" yüklüyor.

          Lütfen bunu 2 saniye durup düşünün. Anlayacağınızı tahmin ediyorum.

          8) Bu yükleme işleminden sonra, "Fabrika ayarlarına dönmemiz" gerekiyor mu?

          Yanıt: Kesinlikle gerekmiyor. Ancak, eğer ki güncel veritabanlarına sahip olmak istiyorsanız (Mesela samanyoluTV vb kanallar için), o zaman güncel veritabanını fabrika ayarlarına dönerek yükleyebilirsiniz.

          9) Platform2 ne zaman gelecek?

          Yanıt: Yakında. Bunun anlamı "3 ay sonra" da değil, "1 hafta içersinde" de değil. P2-test yazılımlarını, içinizden sık görüştüğüm birkaç arkadaşa verdim. MPEG çalabilme, MPEG kaydedebilme, aynı anda 32 task yürütebilme, OSD'deki değişiklikler, info barda çift tıklama fonksiyonu...vb gibi özelliklerin büyük bir kısmı zaten test versiyonlarında mevcut.

          Önemli olan, ve herkesin artık anlamasını istediğim nokta, Platform1'de bugüne kadar yaptığımız 130 civarı değişikliğin tamamının P2'için neredeyse "baştan yazılması" gerektiğidir. Bu işlemin büyük bir kısmı yapıldı ve ben de size o yüzden "yakında" diyebiliyorum.

          Bizim için kötü, ama sizler için "iyi" olan durum ise şudur: Platform1'deki debug işlemleri halen devam ediyor ( 10 numaralı maddeye bakın, anlayacaksınız). Bir türlü bitmiyor, ve bu bize her seferinde 1 yerine 2 kez derleme, 2 kez test etme, 2 kez debug... yapmaya yol açıyor.

          Programcılıkla uğraşan arkadaşlar, P2 ortaya çıktığından beri ne tür bir çaba içersinde olduğumuzu anlayacaklardır.

          tüm bunların yanında, HiremcoF1'i ve onun için yapılanları hiç saymıyorum, gerisini siz düşünün.

          10) v49 yazılımlarında, X serisi piyasaya ilk çıktığından beri var olan, ACTIONMAX ve DISNEY CHANNEL'daki ses problemi giderildi.

          "Giderildi" kelimesini biraz açmak lazım.

          Aslında tam olarak giderilmedi, sadece bir tür "turn-Around" yapıldı. Yani giderilemeyecek bir sorundu, ve biz sorunun etrafından dolaştık.

          Bunun sebebi ise, DigiTurk'un, bahsi geçen kanallarda, ECM PID'i ile Video / AUDIO PID'lerine aynı değeri verecek kadar bizi zor duruma sokan bir işlem yapmış olması.

          Sorunu çözebilmek için ya ses kanallarından birinden feragat edecektik, ya da şu anda yaptığımız gibi, "türkçe" olan ses kanalı normal çalışıp, "orjinal dil" olan 2. ses kanalında, nadiren seste 1sn'nin altında takılmalar olacaktı ( O esnada ECM PID'deki veri okunuyor, 202Mhz hızında !!! )

          Elbette hiçkimsenin yazılım mühendisi olup bu durumu anlamasını beklemiyorum, ama biliniz ki:

          a) Şu anki çözüm optimum çözümdür, ve her 2 ses kanalı da (Turkce ve İngilizce) dinlenebilmektedir.
          b) Digiturk'te ( veya diğer paketlerde: örneğin DigiTV) yer alan çoklu ses / çoklu altyazı desteğine sahip kanallarda bu problemin olmayışı, cihazın aslında "Doğru çalışmak için elinden geleni yaptığının" bir kanıtıdır.
          c) Digiturk, bahsi geçen kanallardaki PID allocation sorununu çözdüğü gün, biz de o kanallar için yaptığımız bu koddaki değişikliği geri alacağız. Böylece, ACTIONMAX'te ses kanalını değiştirdiğinizde, aynen DigiTV'de olduğu gibi 1.5 saniye içersinde yeni ses emrinize amade olacaktır ( Şu an actionmax'te çalıştırdığımız section filter, ECM'yi filtreleyebilmek için 15-60 saniye beklemek zorunda kalıyor. Merak etmeyin, diğer kanallarda böyle birşey yok)
          d) Cihazınızın, tüm section filter'larının aslında ne kadar hızlı çalıştığını, ve Türkiye piyasasındaki hiçbir cihazda olmayacak kadar mükemmel çalıştığını görmek isterseniz, Eutelsat 11452 frekansındaki "SALONDA NE VAR" ya da Thor 11785 frekansındaki "NAT Geo WILD CE" kanalında 4 farklı Altyazı ve 2 farklı ses kanalı + RSA + timerlar + USB PVR....'ı hayal ederek anlayabilirsiniz.
          ( Tüm bu seçenek opsiyonları, hem Platform1'de, hem de Platform2'de mevcuttur, P2-Test yazılımları hariç)

          --------------------------------------------

          Zaman içersinde, X serisi kullanıcılarının, aslında ne kadar gelişmiş ( ve gelişmeye devam eden) cihazlara sahip olduklarını daha da iyi anlayacaklarını umut etmiyorum, biliyorum

          Gerek sistem performansı ve stabilitesi, gerekse fonksiyonellik açısından; bundan 1 yıl kadar önce Sayın nextadam'a verdiğim sözü tuttuğum için, sevinçle yazıyorum bunları.

          Umarım herkes daha da mutlu olur, bizim çabalarımız size memnuniyet olarak yansır.

          Cihazlarınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

          Saygılar & Selamlar

          Not: Yukarıda yazdığım mesajları dikkatle okur ve incelerseniz, bu aralar ne yoğunlukta çalıştığımızı fark edebilirsiniz. Bana PM gönderen tüm arkadaşlardan, son 2-3 haftadır hiçbirini yanıtlayamadığım için özür diliyorum.

          yukarıdaki yazan yazı uydudan güncelleme özelliği olan bir cihaza verilen yazılımdan sonra cihazın ar-gesinde olan bir arkadaş tarafından yapılan açıklama...sanırım çok şey anlatıyor...
          Son düzenleme ozkandonmez; 10-05-2009, 09:09.

          Yorum

          • moonlight
            Member
            • 31-08-2007
            • 941

            #6
            Konu: iyi uykular redline

            Evet kullanıcılarla ilgilenilmesi ve gereken hasasiyetin gösterilmesi çok iyi ,

            ama ben tercihimi yinede conextant chipli cihazlardan yana kullanıyorum.. Alichipli cihazlar bana uygun ve seri gelmiyor....

            Çok yakında Conextan tabanlı ve Globalsat firmasının üretiği cihazları Türkiye'de satacak bir firma ismini açıklayacağım.

            Bende Conextan tabanlı HD bir cihaz aldım cihazım perşembe günü elime ulaşacak birçok ek özeliğiile beraber bende sabırsılıkla beklliyorum.

            hem cihazımın özeliklerini hemde bu tabanlı cihazları Türkiye'de satacak olan o köklü firmayı bu forumda başka bir bölümde açıklayacağım.. artık o firmanın bölümünde olacağım bundan sonra....

            Yorum

            • ferman1904
              Junior Member
              • 24-04-2009
              • 2

              #7
              Konu: iyi uykular redline

              mrh arkadaşlar elimde redline rl_200plus cihaz var. lig tv abonesiyim ama cihaz kartı okuyor ama kanal açılmıyor. ne yapabilirim yardım......

              Yorum

              • moonlight
                Member
                • 31-08-2007
                • 941

                #8
                Konu: iyi uykular redline

                Kartınız İrtedo siyah kartsa açmaz ama cryptowork kartsa açması lazım....

                yeni irtedo kartlar sadece kendi cihazlarında çalışır..

                Yorum

                • ferman1904
                  Junior Member
                  • 24-04-2009
                  • 2

                  #9
                  Konu: iyi uykular redline

                  kartım cryptowork ama açmıyor

                  Yorum

                  • YuSuF ErGiN
                    Senior Member
                    • 23-01-2006
                    • 10188

                    #10
                    Konu: iyi uykular redline

                    page tuşu ile identleri değiştirmeyi denediniz mi?

                    Yorum

                    • aykut025
                      Banned
                      • 14-12-2004
                      • 560

                      #11
                      Konu: iyi uykular redline

                      Originally posted by asihoroz View Post
                      alıntı:
                      Değerli arkadaşlar;

                      Bu mesajımı lütfen dikkatle okuyunuz. Dikkatle okuduğunuzda, sorulacak soru bırakmayacak şekilde yazdığımı fark edebilirsiniz.

                      1) v49 yazılımları, Platform1'den Platform2'ye geçiş için kullanacağımız "ara yazılımlardır".

                      2) v49 sayesinde, uydudan, cihazlarınızın flash'ındaki "boot loader" bölümünü de güncelleyebileceğimizi umuyorum. ( Umut ediyorum, elbette yanılma ihtimalimiz var; gerçek sonucu zamanla anlayacağız).

                      3) Boot loader'ı neden güncelliyoruz? Neden güncellemeye ihtiyaç duyuyoruz?

                      Sebebi Platform2. P2'yi cihazlarınıza düzgün bir şekilde yükleyip, düzgün bir şekilde çalışabilmesi için, yeni boot loader'ın da sisteminizde yüklü olması gerekiyordu.

                      Peki boot loader nasıl yüklenir onbinlerce kullanıcının cihazına.. Hem de satılmış olan, evlerde kullanılan...

                      - 1.yol: Herkese "USB'den yükleyin" demek.
                      - 2.yol: Uydudan güncelleme "formatını" değiştirmek.

                      Her iki yöntemi de deneyeceğiz.

                      Dikkatli arkadaşlar, önceki yazılarımda, uydudan güncelleme ile sadece "Maincode", "DefDB" ve "***DB" bloklarını güncellediğimizi, bootloader ve diğer bölümleri güncellemediğimizi hatırlayacaklardır.

                      v49 işte bunu değiştiriyor. artık uydudan bootloader'ınız da güncellenebilecek.

                      Bunu başarabilmek için, v49'u, uydudan 1 kez değil, 2 kez üstüste indirmeniz gerekmektedir.

                      Daha da doğrusu, geçiş sürecinde uydudan yayınlayacağımız tüm yazılımları 1 kez değil, 2 kez uydudan indirip güncellemeniz gerekmektedir.

                      Yani, mesela bundan sonra v49'u değiştirip "Versiyonlar güncellendi" isimli konuya mesaj attığımda bile, siz 1 yerine 2 kez güncellemelisiniz. Aynı durum v50, v51... için de geçerlidir.

                      4) Bu "2 kez güncelleme" işlemini elimizden geldiğince kısa tutmaya çalışacağız. Umut ediyorum ki, v51'e kadar bu iş tamamlanmış olacaktır.

                      5) Soru: v49,v50,v51 gibi yazılımları kaçıranlara ne olacak?

                      Yanıt: Hiçbirşey olmayacak. Bundan sonraki tüm yazılımlarda boot loader güncelleme özelliği mevcut olacağından, hangi versiyonu yakalarsa yakalasın, 1 sefere mahsus olmak üzere 2 kez güncelleme yaparak, en güncel boot loader'ı indirebilecek.

                      6) Boot loader güncellenmezse ne olur?

                      Yanıt: Hiçbirşey olmaz, ama sisteminiz yeterince performanslı çalışmaz, ve P2'yi yayınladığımızda bazı fonksiyonların stabil çalışmadığını tecrübe edersiniz. ( Hatta bazıları foruma gelip şikayet mesajı yazar. Aklı selim arkadaşlar da ona: "2 kez güncelleme yap düzelir" diye yanıt yazarlar)

                      7) Boot loader neden 1 seferde yüklenmiyor da, 2 kez güncelleme gerekiyor?

                      Yanıt:

                      - 1. yükleme, cihazınızı "boot loader güncelleyebilir" hale getiriyor.
                      - 2. yükleme, cihazınıza "yeni bir boot loader" yüklüyor.

                      Lütfen bunu 2 saniye durup düşünün. Anlayacağınızı tahmin ediyorum.

                      8) Bu yükleme işleminden sonra, "Fabrika ayarlarına dönmemiz" gerekiyor mu?

                      Yanıt: Kesinlikle gerekmiyor. Ancak, eğer ki güncel veritabanlarına sahip olmak istiyorsanız (Mesela samanyoluTV vb kanallar için), o zaman güncel veritabanını fabrika ayarlarına dönerek yükleyebilirsiniz.

                      9) Platform2 ne zaman gelecek?

                      Yanıt: Yakında. Bunun anlamı "3 ay sonra" da değil, "1 hafta içersinde" de değil. P2-test yazılımlarını, içinizden sık görüştüğüm birkaç arkadaşa verdim. MPEG çalabilme, MPEG kaydedebilme, aynı anda 32 task yürütebilme, OSD'deki değişiklikler, info barda çift tıklama fonksiyonu...vb gibi özelliklerin büyük bir kısmı zaten test versiyonlarında mevcut.

                      Önemli olan, ve herkesin artık anlamasını istediğim nokta, Platform1'de bugüne kadar yaptığımız 130 civarı değişikliğin tamamının P2'için neredeyse "baştan yazılması" gerektiğidir. Bu işlemin büyük bir kısmı yapıldı ve ben de size o yüzden "yakında" diyebiliyorum.

                      Bizim için kötü, ama sizler için "iyi" olan durum ise şudur: Platform1'deki debug işlemleri halen devam ediyor ( 10 numaralı maddeye bakın, anlayacaksınız). Bir türlü bitmiyor, ve bu bize her seferinde 1 yerine 2 kez derleme, 2 kez test etme, 2 kez debug... yapmaya yol açıyor.

                      Programcılıkla uğraşan arkadaşlar, P2 ortaya çıktığından beri ne tür bir çaba içersinde olduğumuzu anlayacaklardır.

                      tüm bunların yanında, HiremcoF1'i ve onun için yapılanları hiç saymıyorum, gerisini siz düşünün.

                      10) v49 yazılımlarında, X serisi piyasaya ilk çıktığından beri var olan, ACTIONMAX ve DISNEY CHANNEL'daki ses problemi giderildi.

                      "Giderildi" kelimesini biraz açmak lazım.

                      Aslında tam olarak giderilmedi, sadece bir tür "turn-Around" yapıldı. Yani giderilemeyecek bir sorundu, ve biz sorunun etrafından dolaştık.

                      Bunun sebebi ise, DigiTurk'un, bahsi geçen kanallarda, ECM PID'i ile Video / AUDIO PID'lerine aynı değeri verecek kadar bizi zor duruma sokan bir işlem yapmış olması.

                      Sorunu çözebilmek için ya ses kanallarından birinden feragat edecektik, ya da şu anda yaptığımız gibi, "türkçe" olan ses kanalı normal çalışıp, "orjinal dil" olan 2. ses kanalında, nadiren seste 1sn'nin altında takılmalar olacaktı ( O esnada ECM PID'deki veri okunuyor, 202Mhz hızında !!! )

                      Elbette hiçkimsenin yazılım mühendisi olup bu durumu anlamasını beklemiyorum, ama biliniz ki:

                      a) Şu anki çözüm optimum çözümdür, ve her 2 ses kanalı da (Turkce ve İngilizce) dinlenebilmektedir.
                      b) Digiturk'te ( veya diğer paketlerde: örneğin DigiTV) yer alan çoklu ses / çoklu altyazı desteğine sahip kanallarda bu problemin olmayışı, cihazın aslında "Doğru çalışmak için elinden geleni yaptığının" bir kanıtıdır.
                      c) Digiturk, bahsi geçen kanallardaki PID allocation sorununu çözdüğü gün, biz de o kanallar için yaptığımız bu koddaki değişikliği geri alacağız. Böylece, ACTIONMAX'te ses kanalını değiştirdiğinizde, aynen DigiTV'de olduğu gibi 1.5 saniye içersinde yeni ses emrinize amade olacaktır ( Şu an actionmax'te çalıştırdığımız section filter, ECM'yi filtreleyebilmek için 15-60 saniye beklemek zorunda kalıyor. Merak etmeyin, diğer kanallarda böyle birşey yok)
                      d) Cihazınızın, tüm section filter'larının aslında ne kadar hızlı çalıştığını, ve Türkiye piyasasındaki hiçbir cihazda olmayacak kadar mükemmel çalıştığını görmek isterseniz, Eutelsat 11452 frekansındaki "SALONDA NE VAR" ya da Thor 11785 frekansındaki "NAT Geo WILD CE" kanalında 4 farklı Altyazı ve 2 farklı ses kanalı + RSA + timerlar + USB PVR....'ı hayal ederek anlayabilirsiniz.
                      ( Tüm bu seçenek opsiyonları, hem Platform1'de, hem de Platform2'de mevcuttur, P2-Test yazılımları hariç)

                      --------------------------------------------

                      Zaman içersinde, X serisi kullanıcılarının, aslında ne kadar gelişmiş ( ve gelişmeye devam eden) cihazlara sahip olduklarını daha da iyi anlayacaklarını umut etmiyorum, biliyorum

                      Gerek sistem performansı ve stabilitesi, gerekse fonksiyonellik açısından; bundan 1 yıl kadar önce Sayın nextadam'a verdiğim sözü tuttuğum için, sevinçle yazıyorum bunları.

                      Umarım herkes daha da mutlu olur, bizim çabalarımız size memnuniyet olarak yansır.

                      Cihazlarınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

                      Saygılar & Selamlar

                      Not: Yukarıda yazdığım mesajları dikkatle okur ve incelerseniz, bu aralar ne yoğunlukta çalıştığımızı fark edebilirsiniz. Bana PM gönderen tüm arkadaşlardan, son 2-3 haftadır hiçbirini yanıtlayamadığım için özür diliyorum.

                      yukarıdaki yazan yazı uydudan güncelleme özelliği olan bir cihaza verilen yazılımdan sonra cihazın ar-gesinde olan bir arkadaş tarafından yapılan açıklama...sanırım çok şey anlatıyor...
                      yaw arkadaşım bu alıntı yaptıgın açıklama drejonun seoul cihaazları için yapılan açıklama burda ne arıyor
                      Son düzenleme ozkandonmez; 10-05-2009, 09:10.

                      Yorum

                      • bosver
                        Senior Member
                        • 02-07-2004
                        • 5012

                        #12
                        Konu: iyi uykular redline

                        yöneticiler (bende dahil) dahil redline savunmak koskoca bir saçmalıktır kendi düşen ağlamaz nokta

                        Yorum

                        • aykut025
                          Banned
                          • 14-12-2004
                          • 560

                          #13
                          Konu: iyi uykular redline

                          sayın bosver hocam maksadımız savunmak degil arkadaşalara yardımcı olmakdır lakin savununca elimize birşey geçmiyor ama yukardaki açıklamyı gönderen arkadaş(asi horoz) sayın (drejonun) seoul cihazları için yaptıgı açıklamadır ve redline ile bir alakası yokdur yanlış bilgilendirme olmasın diye mesala

                          Yorum

                          • YuSuF ErGiN
                            Senior Member
                            • 23-01-2006
                            • 10188

                            #14
                            Konu: iyi uykular redline

                            Originally posted by aykut025 View Post
                            yaw arkadaşım bu alıntı yaptıgın açıklama drejonun seoul cihaazları için yapılan açıklama burda ne arıyor
                            yukarıdaki yazan yazı uydudan güncelleme özelliği olan bir cihaza verilen yazılımdan sonra cihazın ar-gesinde olan bir arkadaş tarafından yapılan açıklama...sanırım çok şey anlatıyor...
                            YAZILIM VERİLDİKTEN SONRA YAZILIM İLE İLGİLİ NASIL AÇIKLAMA YAPILIYOR, BUNU GÖSTERMEK İÇİN ÖRNEK VERMİŞ ARKADAŞ

                            beer

                            Yorum

                            • ozkandonmez
                              Administrator
                              • 30-12-2002
                              • 47397

                              #15
                              Konu: iyi uykular redline

                              Yıllardan beri verdiğimiz uğraşılarda nedense redline ın kuvvetli bir ar-ge si olmasına rağmen bu tarzdan açıklamalar malesef göremedik.

                              Yaptıkları güzel işleride malesef bu tür meseleler hep perdeledi.

                              Sektör ticari istismara açık , ağızınızla kuş tutsanız bile karşınızdakini ikna edemeyeceğiniz bir sektördür.

                              Bu nedenle daha öncede bahsettiğimiz şekilde tüm uydu üretici firmaların gelip cihazları ile ilgilenmeleri yada son kullanıcının ihtiyacı olan bilgileri vermeleri gerekmektedir.

                              Bunu yapan firmalar şimdiye kadar kazandı ve kazanmayada devame ediyorlar.
                              Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                              HAYDI IPTV YAPALIM

                              TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                              LÜTFEN OKUYUN

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X