Cinsel güç verip saçları gürleştiriyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Cinsel güç verip saçları gürleştiriyor

    Mutfaklarımızdaki bu acı hazine ile bir çok farklı tedavi yöntemi uygulamanız mümkün...
    İBN-İ SİNA'DAN ŞİFALI BİTKİLER -7-

    Gazeteniz BUGÜN’den müthiş bir yazı dizisi…

    Türkçe derlenmiş haliyle bir ilk…

    Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’

    Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

    Dr. Yaman SÖNMEZ
    ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

    MUTFAKTAKİ ACI HAZİNE

    SOÐAN: Her cins soğan cinsel gücü artırır. Görmeyi parlaklaştırır, saçkıran olan bölge soğanla ovulursa çok faydalı olur, siğillere ve sedef hastalığına iyi gelir, samyeli denilen güneş lekelerini geçirir, sarılık ve köpek ısırmalarında etkili ilaçtır...

    Soğan, herkesçe bilinen bir ilaçtır. Onda acı tadı ile birlikte yakıcılık özelliği de vardır ve bu da ona kabız etkisi kazandırır. Yenecek olan soğanın uzun olması gerekir. Onun çeşitleri vardır. Kırmızı olan soğan, beyaz olan soğandan daha acıdır ve aynı şekilde kuru soğan tazesinden daha acıdır. Üçüncü derecede sıcaktır ve onun rutubeti daha fazladır.

    SOÐANIN UYGULANDIÐI ALANLAR

    YARARLARI


    Kesici ve yumuşatıcıdır. Özellikle, yenildiğinde bu etki görülür. Onda kabız etkisiyle birlikte parlatıcı etki de görülür ve açıcı etkisi vardır. Kötü bir kokusu vardır. O, kanı yüzeye çeker ve cildin kızarmasına sebep olur. Pişmemiş soğanın besin olarak değeri yoktur. Zirbace denen yahni soğanla pişirilirse hıltları biraz yoğunlaştırır. Ancak pişmemiş soğana nispetle daha az zararlıdır. Eğer posası kullanılırsa, kokusu bazen kaybolur.

    GÜZELLiK

    Cildi kızartır; onun tohumları sedefi giderir. Saçkıran olan bölge soğanla ovulursa çok faydalı olur. Ayrıca tuzla birlikte siğil üzerine tatbik edilirse, iyi gelir.

    DIŞARI ATAN ORGANLAR

    Basur memelerinin ağızlarını açar. Her cins soğan cinsel gücü harekete geçirir ve soğan suyu regli söktürür.

    BESLENME ORGANLARI

    Soğanın sindirimi zordur; bir çeşit bulantıyı tahrik eder ve soğan yemek zayıf mideyi güçlendirir ve pişirilirse veya iki defa közlenirse onun besleyiciliği artar. İnsanda susatıcı etki gösterir ve sarılığa etkilidir.

    BAŞ ORGANLARI

    Eğer soğan suyu buruna damlatılırsa veya çekilirse baştaki ağrılara ve çınlamaya iyi gelir; kulaklardaki iltihabı açar. Soğan baş ağrısı yapar. Ayrıca hıltların oluşmasına sebep olduğundan, insanın aklını kaybetmesine sebep olabilir. O, ağız salgısını artırır.

    SOLUNUM SİSTEMİ

    Soğan suyu ile bal karışımı, boğazdaki iltihaplı ağrıya (bademciğe) iyi gelir.

    YARALAR

    Onun suyu, iltihaplı yaralara ve tavuk yağı ile birlikte ülserleşmeye ve ayak yaralarına iyi gelir.

    GÖRME

    Yenen ve içilen soğan suyu göze inen ve gözde oluşan maddeler üzerinde etkilidir. Görmeyi parlaklaştırır ve göze beyaz düşse, suyu sürme şeklinde tatbik edilirse faydalıdır.

    ZEHİRLENME

    Köpek ısırmasına iyi gelir. Eğer, onun suyu üzerine tuz veya sedef otu dökülüp kaynatılırsa ve merhem yapılıp köpeğin ısırdığı yere bağlanırsa iyi olur. Soğan yendiğinde, samyeli denen rüzgarların zararlı etkilerini bertaraf eder. Bazıları, bundan dolayı samyeli denen bir türlü zehirlenmede soğan yenirse, midede rutubetli hıltlar oluşursa, zehrin etkisini ortadan kaldırdığını söylemişlerdir. O gerçekten gayet yararlıdır.

    PATLICAN

    Kanserli şişler yapar, damarları tıkar, baş ağrıtır...Patlıcanın tazesi daha iyidir, bayatı iyi değildir. Onun tadı ve içeriği, kati (kalya taşı, potasyum hidrat) denen yiyeceğin tamamıdır.

    İÇERİÐİ: İbn-i Miskeveyh'e göre, o soğuk mizaçtadır; ancak doğru olan, acılık ve yakıcılığının üstünlüğünden dolayı ikinci derecede sıcak ve kuru olduğudur.

    YARARLARI: Sevdanın ortaya çıkmasına sebep olur.

    GÜZELLİK: O, cilt rengini bozar, cildi karartır ve sarartır. Küçük patlıcanı yemek, ciltte döküntüler ve sivilceler meydana getirir.

    ŞİŞLER: Kanserli şişler yapar; cüzzam ve sertlikler meydana getirir.

    BAŞ ORGANLARI: Baş ağrısı ve damarda tıkanıklık, ağızda aft yapar.

    BESLENME:
    Karaciğerde ve dalakta tıkanıklık yapar. O, bu şekilde pişirilip yenirse, karaciğerdeki tıkanıklığı açar.

    DIŞARI ATAN ORGANLAR: Patlıcan, basur memeleri yapabilir; fakat gölgede kurutulup, ağaç kabuğu gibi sertleştikten sonra dövülerek kullanılırsa, basur memelerine yararlı olur. Patlıcanın kendisinin kabız veya müshil etkisi yoktur. Fakat zeytinyağı ile veya sirke içinde pişirilirse, iyi etkisi olabilir.

    SAHLEP

    Eklem ve gut ağrısına iyi gelir yumuşatıcıdır...Hint kaynaklı bitkisel bir drogdur. Onda kuduz otuna benzer bir etki vardır. Sahlebin iyisi ve kalitelisi beyaz renkte, sert, yumruları çok ve katı olanlarıdır.

    Ancak dalları ince, yumuşak ve hafif beyaz olanları iyi değildir. Bazen sahlep çiğdemle karıştırılır. Ancak dalları ince, yumuşak ve hafif beyaz olanı iyi değildir. Bazen buzidan, çiğdem ile karıştırılır.

    İÇERİÐİ:
    İkinci derecede sıcak ve birinci derecede kurudur.

    YARARLARI:
    Yumuşatıcıdır.

    HAREKET ORGANLARI: Eklem ve gut ağrılarına iyi gelir.

    DIŞARI ATAN ORGANLARI: Cinsel gücü artırır.

    ZEHİRLENME: Zehirlenmeye yararlıdır.
İşlem Yapılıyor
X