Sevgilisini Meclis'e getiren vekil!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Sevgilisini Meclis'e getiren vekil!

    Baykal'a ince bir soru
    01 Haziran 2009 Pazartesi
    Özel hayatı bizi ilgilendirmez. Ben milletvekillerinin özel hayatına değil daha çok yaptıkları işlere bakarım. Vekil de insandır. Sevebilir, aşık olabilir. Normal karşılarım.. İsterse eşini boşar, sevgilisi ile yaşar ya da evlenir.
    Hatta bana göre; evli iken bile aşık olsa, sevgilisi olsa da haber değeri yoktur. Sevgiye saygıdan dolayı, habercilik yanımızı 'kör' tutabiliriz...
    Ama bir milletvekili olarak, evli iken, "evli değilim" derseniz. Kamuoyunu yanıltırsanız...
    Ama bir milletvekili olarak bir başka kurumda çalışırken sevgilinizi, TBMM'ye kadrolu olarak tayin ettirir, bunun için nufuzunuzu, vekillikten kaynaklanan gücünüzü baskı aracı olarak kullanırsanız, bunun haber değeri vardır.
    Bu bayan, (İlk ipucumuz bu olsun) MEB'ten TBMM'ye gelene kadar en sert muhalefet yapan, soru önergeleri yağdıran vekil olarak bilinirken, birdenbire suskunluğa gömülürseniz.
    Birlikte olduğunuz bayanı (hadi biraz daha ipucu verelim: EEY'yi) korumak adına milletvekilliği gücünüzü kullanırsanız. Fiziği güçlü (bu da bir ipucudur) EEY'nin çalıştığı birime gidip, 15-20 çalışanı bir odada toplayıp, esas duruşa geçirirseniz.
    'Ben ne istersem onu yaparım. O bekar, ben boşandım. İstediğimizi yaparız. Siz kim oluyor da dedikodu yapıyorsunuz? Basına bilgi sızdırıyorsunuz? Ben milletvekiliyim. Bir daha dedikodu yapmayın. Canınızı yakarım" diye fırça atarsanız.
    Bu fırçadan sonra EEY'ye, çalıştığı birimde; amirleri iş buyuramaz olursa;
    işte bunun haber değeri vardır.
    Hele ki, siz (hadi bir ipucu daha) ana muhalefet partisi vekiliyseniz. Hele ki, siz büyük idealleri olan, Türkiye'nin partisi olmak iddiasıyla siyasi mücadele veren, iktidara aday bir partinin en tanınan isimlerinden biriyseniz.
    Bu yaptığınız; her gazeteci için olduğu kadar benim için de haber değeri taşır.. Çünkü bu artık özel hayatın ötesinde bir durumdur...
    Ve buradan liderinize, Sayın Baykal'a, çağrı yapmak zorunluluğu doğar:

    Öyküyü, gizlediğim noktalar dahil, tümüyle anlayacağınızdan eminim. Eğer bu durumu bilmiyor idiyseniz, işte biliyorsunuz artık.
    Bakalım ne yapacaksınız?
    Yok biliyor da bugüne kadar sustuysanız, asıl haber değeri taşıyan sizin bu suskunluğunuzdur!...

  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: Sevgilisini Meclis'e getiren vekil!

    cevabınıda öğreniriz inşallah

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X