çeçenistan aşığı, Aslan Mashadov

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Ahmet ATLI
    Member
    • 16-09-2004
    • 1171

    çeçenistan aşığı, Aslan Mashadov

    ŞEHİTLERE ÖLÜLER DEMEYİN
    ÇÜNKÜ ONLAR DİRİDİRLER
    SİZ BİLMEZSİNİZ...

    BAŞTA ÜLKEMİN ŞEHİTLERİ OLMAK ÜZERE NİCE ŞEHİT KARDEŞLERİMİZE RABBİM ,ZATEN oraya giden herkesin İMRENECEÐİ NİCE NİMETLER VERECEÐİNE AND EDİYOR.
    İNANIN ŞEHİTLİK MAKAMINI GERÇEKTEN BİLSELERDİ DİYOR RABBİM,ŞEHİT OLMADAN DİÐER DÜNYAYA GİDENLER ALLAHA YALVARACAKMIŞ ONLARIN BULUNDUKLARI MAKAMI VE İÇLERİNDE BULUNDUKLARI NİMETİ GÖRÜNCE

    Sorarım size kim istemezki


    Rus gavuruna karsı verilen varolus mucadelesinde bir arslan feda olmustur


    Bir arslan gider yerine bin mücahit gelir cumlemizin bası sagolsun mekanı cennet olsun


    Bayrakları için, imanları için, toprakları için göğsünü gere gere canını feda eden bu şehitlerimizin allah mekanını cennet eylesin....Müslüman kardeşlerimize cephe alan bu ahlakını yitirmiş insan grublarınında helak olması an meselesi..İman gücünü yitirmemiş bir toplumdan çıkacak direnişe bırakın rusya abd bile karşı gelemez...











  • Ahmet ATLI
    Member
    • 16-09-2004
    • 1171

    #2
    Konu: çeçenistan aşığı, Aslan Mashadov

    Aslan Mashadov şehid





    Çeçen lider Aslan Mashadov, Çeçenistan'daki Tolstoy-Yurt köyünde Rus ordusu tarafından şehid edildi. Rus General Şabalkin, Mashadov'un bir çatışma esnasında öldürüldüğünü açıkladı.



    Bağımsızlık yanlısı Çeçen lider Aslan Mashadov'un Çeçenistan'da Rus ordusunun tarafından düzenlenen bir saldırıda şehid olduğu belirtildi.

    Rus General İlya Şabalkin, Mashadov'un Çeçenistan'daki Tolstoy-Yurt köyünde öldürüldüğünü söyledi. Rus İnterfaks ajansına açıklamada bulunan Şabalkin, "Mashadov'un Tolstoy-Yurt'ta öldürüldüğünü doğruluyorum. Orada çatışmalar oldu. Mashadov, köy evlerinden birinin altındaki sığınakta saklanıyordu'' dedi.

    Putin'le konuşmak istedi

    Rus güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü açılanan Mashadov, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile barış için yarım saat görüşmesinin yeteceğini söylemişti.

    'Sırada Baseyev var'

    Mashadov'ün öldürülmesini bir kaza olduğunu söyleyen Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Ramazan Kadirov, "Güvenlik güçleri kendisini canlı yakalamaya çalıştı. Ancak bir silahın yanlış kullanımı yüzünden öldü'' dedi. Kadirov, sırada Çeçen Komutan Şamil Basayev'in olduğunu belirterek, Basayev'in de mutlaka öldürüleceğini söyledi. Rus Federal Güvenlik Servisi Başkanı Nikolay Patruşev ise Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Mashadov'un öldürüldüğünü rapor etti.

    Putin de Patruşev'e cesedin teşhisi için ek uzman incelemesi yapılması talimatı vererek, "Eğer bu haberler teyit edilirse, operasyona katılan herkese devlet nişanı verilecek'' diye konuştu.

    'Direnişi sürecek'

    Aslan Mashadov'un yurt dışındaki temsilcisi Ahmet Zakayev, Çeçenistan'da direnişin süreceğini söyledi. AFP'ye demeç veren Ahmet Zakayev, Mashadov'un Moskova tarafından açıklanan ölümünü ne doğrulayabileceğini, ne de yalanlayabileceğini belirterek,"Ancak Çeçenistan'daki direnişimiz sürecek. Bunda hiç şüphe yok" dedi. Londra'dan telefonla demeç veren Zakayev, Cehar Dudayev'in de Ruslar tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, "Bu daha önce de olmuştu" dedi. Temsilci, Mashadov'un yerine de başka birinin geçeceğini belirtti. <LI>

    MOSKOVA

    Mashadov kimdir? Aslan Mashadov 1997 yılında, beş yıl süreyle görev yapmak üzere Çeçenistan başkanı olarak seçilmiş ve uluslararası toplum tarafından da böyle tanınmıştı. Mashadov 1951 yılında Kazakistan'da doğdu. 1957 yılında altı yaşındayken Çeçenistan'a döndü. 1972 yılında Tiflis Askeri Topçu Akademisinden mezun oldu. Rusya Federasyonu'nun bazı bölgeleri ile Macaristan ve Litvanya'da görevler yaptı. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra ülkesi Çeçenistan'da Dudayev'in başlattığı mücadeleye davet edildi. Aslan Mashadov 1992 yılında Rus ordusundaki görevinden ayrılarak ülkesi Çeçenistan'ın hizmetine girdi. Rus güçlerine karşı 1994-1996'da Çeçen savaşçılara liderlik eden Mashadov, Rus güçlerin çekilmesinden sonra Çeçenistan devlet başkanı oldu. 1999'da Rusya'nın Çeçenistan'ı tekar işgal etmesiyle, Mashadov Rusya'ya direniş çağrısında bulundu. Moskova bölge liderini artık tanımadığını ilan etti. Mashadov 2003 ve 2004 yıllarında düzenlenen seçimlere girmekten de men edildi.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X