Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

    Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

    ABD Başkanı Barack Obama, Müslümanlara yönelik tarihi konuşmasını Kahire Üniversitesi'nde yaptı. Obama, Endonezya'da geçirdiği çocukluğu sırasında ezan sesleriyle uyandığını söyledi.

    Obama, Müslümanlara Kahire Üniversitesi'nden seslendi
    İlişkili fotoğrafları göster

    Video: http://video.ntvmsnbc.com/Default.as...86653980748072
    Obama Kahire'den İslam dünyasına seslendi.












    ntvmsnbc ve Ajanslar
    Güncelleme: 17:26 TSİ 04 Haziran. 2009 Perşembe

    KAHİRE - Mısır'dan dünya Müslümanlarına seslenen Barack Obama, Kahire Üniversitesi'ndeki konuşmasını tamamladı. Obama'nın yaptığı tarihi konuşmanın metni, daha konuşma başlamadan yayınlandı.
    ABD Başkanı Obama, bir saate yakın süren konuşmasına, 'Esselamün aleyküm' diyerek başladı ve mesajında Kuran'dan, İncil'den ve Tevrat'tan ayetlere de yer verdi.
    Kahire'de olmaktan gurur duyduğunu belirten Obama’nın Kahire Üniversitesi'ndeki mesajından satırbaşları şöyle:



    YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN GELDİM
    "Çağdaşlık ve küreselleşmenin getirdği değişiklikler Batı’nın İslam geleneklerini düşman gibi görmesine neden olmuştur. 11 Eylül 2001 saldırıları ve aşırı güçlerin çabaları, benim ülkemdeki sivil halka yönelik şiddet eylemleri, İslam’ın tüm Batı’ya düşman olduğu izlenimini uyandırmıştır. Bugün Kahire’de karşılıklı çıkar, saygı ve güven temelinde tüm Müslümanlar ve Batı arasında yeni bir başlangıç aramak için bulunuyorum.
    ÇOCUKLUÐUMDA EZAN SESLERİ İLE UYANDIM
    Kuran-ı Kerim’in söylediği gibi: “Rabbini bil ve her zaman doğruyu söyle.” Ben de burada bunu yapmaya çalışacağım. Doğruyu söyleyeceğim. Bizi birbirimizden ayıran güçler karşısında ayakta durmayı bilmemiz gerekiyor. Ben Hıristiyanım, evet! Ama benim babam, kuşaklarca Müslüman olan bir aileden geliyor. Çocukken Endonezya’da sabahları ezan sesiyle uyanırdm. Bir tarih öğrencisi olarak, uygarlığın İslamiyet’e büyük borcu olduğunu biliyorum. Ankara'da da dediğim gibi ABD İslam'la asla savaşta olmaz.
    Gerald Herbert / AP

    İSLAM ABD'NİN PARÇASIDIR
    İslam, ABD'nin bir parçasıdır. İslam'a karşı ön yargılarla savaşmak benim görevim. Kuruluşumuzdan bu yana ABD’li Müslümanlar, ABD’yi zenginleştirmişlerdir. Üç kıtadaki İslamı tanıdım ben. Ve bu deneyimler, ABD ile İslam arasıdaki ortaklığın nasıl olması gerektiği konusundaki inancımı daha iyi pekiştirdi. Bugün ABD Başkanı olarak sorumluluğumun bir parçası İslam’a yönelik negatif önyargıları yok etmek. Aynı Müslümanlar gibi ABD de varolan imajına sığmıyor. Biz bir devrimden doğduk ve herkesin eşit olduğu ideali ile yola çıktık. Biz her kültür tarafından şekillenmiş bir ül***iz. Adı Barack Hüseyin Obama olan Afrika kökenli bir ABD’linin başkan olabilmesi üzerine çok konuşuldu. Ama benim hikayem tek değil."
    IRAK BİZİM TERCİH ETTİÐİMİZ BİR SAVAŞ OLDU
    Irak savaşı ile ilgili olarak Obama şunları kaydetti:
    "Afganistan’ın tersine Irak bizim seçtiğimiz bir savaştı. Her ne kadar Saddam Hüseyin’in olmadığı bir yönetimin Iraklılar için daha iyi olacağını düşünsem de, Irak’ta yaşananlar ABD için diplomasinin ne kadar gerektiğini göstermiştir. Ama Irak’ın, egemenliği yine Irak’ındır. Bu yüzden muharip birliklerimizi Ağusots 2010’a kadar Irak’tan çekeceğiz. Irak ile, bizim himayemizde bir ülke olarak değil, bir ortak olarak çalışmayı düşünüyoruz.”
    TÜRKİYE KADINLARIN LİDER OLDUÐU BİR MÜSLÜMAN ÜLKE
    Konuşmada Türkiye ile ilgili ifadeler de yer alıyor. Bunlardan bazıları şöyle: "Türkiye kadınların ilder olduğu Müslüman ülkelerden. Ankara'nın Medeniyetler İttifakı'ndaki liderliği önemli."
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    #2
    Konu: Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

    islam aleminin duymak istediği yuvarlak laflar konuşmuş

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

      Abd müslüman ise bende yahudiyim :D
      Madem abede müslüman ise israili boykot etsin, israile yardım etmeyiversin
      bizde yahudi olmayıverelim böylece
      iyimi
      Obama iyi sallıyor, kime değerse tutsun

      Yorum

      • yaren_70
        Junior Member
        • 29-06-2007
        • 343

        #4
        Konu: Çocukluğumda ezan sesleri ile uyandım

        Eğer samimi ise ve Doğru söylüyorsa ömrü uzun sürmeyecek.Çünkü abd'nin derin devleti olan yahudiler bunu fazla yaşatmaz.yok yalan konuşuyorsa kokusu yakında çıkar.Bence Müslümanları kandırıyorlar.Kimse bunlara inanmasın çünkü biz bu film daha önce çok oynandı.DEMEDİ DEMEYİN

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X