Sinema okullarda

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Sinema okullarda

    ''Okullar Sinemada-Sinema Okullarda''


    04.06.2009 - 12:39

















    ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi'nce 8-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali kapsamındaki, ''Okullar Sinemada-Sinema Okullarda'' etkinliği ile bu yıl 100 bin civarında öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

    Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde 170 okulun öğrencisine ulaşılacak.

    Öğrenciler için oluşturulan özel bir seçki, film izleme imkanı olan okullara götürülürken diğer öğrenciler ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle sinema salonlarına taşınacak.

    Bu yılki etkinlik kapsamında, ''Sevimli Dinazor'', ''Çılgınlar Tatilde 2'', ''Piyano Piyano Bacaksız'', ''Zıkkımın Kökü'' ve ''Altın Pusula'' gibi filmler öğrencilerle buluşacak.

    Altın Koza'nın çocukların sorunları ve çocuk hakları konusuna kamuoyunun dikkatini çekmeye devam edeceği de bildirildi.

    Festivalin bu yılki açılış filmi, anneleri tarafından terk edilmiş ve çocuk yurdunda kalan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı, yönetmen So Yong Kim imzasını taşıyan Güney Kore yapımı ''Ağaçsız Dağ'' filmi olacak.

    Filmin yönetmeni So Yong Kim'in çocuk oyuncuları Hee Yeon Kim ve Song Hee Kim ile 9 Haziranda yapılacak festivalin açılış gecesinin konuğu olacağı belirtildi.

    ÖÐRENCİLER İÇİN KISA FİLM ATÖLYESİ
    Festival kapsamında çocuklar için bir de kısa film atölyesi çalışması gerçekleştirilecek.

    Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından yapılacak etkinlikte, öğrenciler, senaryo yazımından çekim aşamasına kadar bir filmin yapımını gerçekleştirecek. Atölye çalışmasıyla ortaya çıkan film, festivalde izleyicilerle buluşacak.

    Adana Orotopedia Hastanesi'nde kurulan özel bir sinema salonu ise engellilerin film izleyebilmelerine imkan sunacak.

    Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından görme engelliler için sesli betimleme yoluyla hazırlanan, ''Beyaz Melek'', işitme engelliler için ise ''Sarı Köpeğin Yuvası'' filmleri gösterime sunulacak. Ortopedia Salonu'nda bedensel engelliler için de filmler gösterilecek.

    Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kurulan yazlık sinemada da tedavi görenler için her gün saat 20.00'da film gösterimleri yapılacak.

    TUTUKLULAR SİNEMA SALONLARINDA FİLM İZLEYECEK
    Altın Koza Film Festivali'nin devam edeceği bir hafta boyunca, cezaevindeki tutuklular her gün iki seans film izleyebilecekler. Ayrıca yine tutuklular, sinema salonlarına götürülerek festival coşkusunu yaşamaları sağlanacak.

    16. Altın Koza Film Festivali'nde ''12 Haziran Dünya Çalışan Çocuklar Günü''nde de özel bir etkinlik gerçekleştirilecek. Bugüne özel olarak yaklaşık 600 çalışan çocuk, festivalin devam ettiği salonlara götürülerek, film izlemeleri sağlanacak. (AA)
  • emrahbey
    Member
    • 03-06-2008
    • 2145

    #2
    Konu: Sinema okullarda

    zabırszlıkla bklıyoruk...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X