Yakıtta yüzde 30'a varan tasarruf

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Yakıtta yüzde 30'a varan tasarruf

    Yozgatlı mucit Talat Mollaoğlu'nun geliştirdiği sistem dizel araçlarda yakıt sarfiyatı ve egzozdan salınan zararlı gazları azaltıyor

    Yozgatlı mucit Talat Mollaoğlu'nun geliştirdiği, akaryakıt tüketiminde yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağlayan ''Eko-66'' cihazının, Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) yapılan testlerinden olumlu sonuç alındığı bildirildi.

    DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. İsmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mollaoğlu'nun talebi üzerine cihazın motorlarda kullanımının test edildiğini söyledi.

    Yard. Doç. Dr. Çelik, Eko-66 cihazı bulunan ve bulunmayan aynı marka ile modeldeki iki araçta yol koşullarında saatte 90 kilometre hızda ilerlerken KTS diagnos cihazıyla ölçümler yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Dizel yakıtlı bu iki araçta yaptığımız ölçümlerde, Eko-66 cihazının, aracın motorunda yanmayı iyileştirerek verimi artırdığını, buna bağlı olarak saatte 90 kilometre sabit hızda ilerlerken dördüncü viteste yüzde 35,5, beşinci viteste yüzde 34 yakıt tasarrufu sağladığını gözlemledik. Eksik yanma ürünü olan hidrokarbon (HC) ve karbonmonoksit (CO) emisyonlarının egzozda azaldığını belirledik. Yüksüz duman testinde, duman koyuluğunun 12 kat azaldığı ve çevreye verilen organik bileşiklerin, sülfatlar, çevreye zararlı gazlar ve karbon parçacıklarının çok önemli oranda azaldığını, bu haliyle Eko-66 cihazının çevreye önemli derecede yararlı olduğunu tespit ettik.''

    Yard. Doç. Dr. Çelik, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Ege Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) raporları da göz önüne alındığında bu cihazın, aracın kontak anahtarından aldığı elektrik enerjisiyle bünyesinde oluşturduğu manyetik alan sayesinde yakıtın moleküllerini düzenleyip yanma açısından en iyi duruma getirdiğini gözlemlediklerini kaydetti.

    Eko-66 yakıt tasarruf cihazının motorin, benzin, LPG, doğal gaz kullanılan tüm jeneratör ve içten yanmalı motorlarda yakıt ekonomisi sağladığını, egzoz emisyonlarını iyileştirdiğini anlatan Yard. Doç. Dr. Çelik, dizel motorlar için yaptıkları testleri benzin ve LPG ile çalışan motorlar için de sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

    Talat Mollaoğlu da ''geliştirdiği cihaza ilişkin İTÜ ile Ege Üniversitesinden, yakıt ekonomisi sağladığı ve motorların egzozlarından salınan zararlı gazları azalttığı yönünde raporlar verildiğini'' anımsattı.

    Bu cihazın maden sahalarında makinelerinde kullanılmasını arzuladığını bildiren Mollaoğlu, desteklerinden dolayı DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Şensöğüt ve Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. İsmet Çelik'e teşekkür etti.

    AA
  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    #2
    Konu: Yakıtta yüzde 30'a varan tasarruf

    arkadaşlar adamın işine çamur atmak gibi olmasın ama kullanan bazı arkadaşlar hiç de dedikleri kadar tasarrufun olmadığını çok cuzzi bir tasarruf olduğunu söylüyorlar o nedenle ben aracıma taktırmaktan vazgeçtim

    Yorum

    • plutojohn
      Junior Member
      • 18-05-2005
      • 258

      #3
      Konu: Yakıtta yüzde 30'a varan tasarruf

      Piyasada satılan ürünlerin sağladığı tasarruf % 2-4 arasındadır. Bu ise ciddi bir kazanç değildir. Otomobil üretiçileri bu konuda ürettikleri araçta bunu optimize etmektedirler. Bunun gibi haberler çok çıktı ve çıkacakta Tanrının verdiği aklımızı kullanalım. Zaten sayın Yozgatlı Mollaoğlu böyle bir şey bulduysa araba üreticisi bir firma gereken ilgiyi kendisine gösterir. Yine de gayret ve çabalarını takdir ediyorum. Böyle insanlara ihtiyacımız var. Haber için tşkler
      Saygılar
      John

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X