Tornacının oğlu ve Davutoğlu!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Tornacının oğlu ve Davutoğlu!

    Necati Doğru Yazara ulaşmak için : ndogru@gazetevatan.com Tornacının oğlu ve Davutoğlu!

    Cumhurbaşkanı, gerçek bir halk çocuğu... Benim gibi ve çoğumuz gibi yoksul aileden geliyor. Daha önce de bu köşede yazmıştım; Kayserili bir tornacının oğludur. Cumhurbaşkanı oldu, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, tertemiz, oturulabilir, yaşanabilir, bir cumhurbaşkanının görevlerini kusursuz yürütebilmesine, yüce makamın hizmetlerinin aksatılmadan yerine getirilmesine yakışır tarzda bıraktığı Cumhurbaşkanlığı Köşkü, milyarlar akıtılıp, yenilenmeye alındı.

    Ana Hizmet Binası.

    Makam odası.

    Kırmızı Salon.

    Günlük kabul salonu.

    MGK toplantı salonu.

    Resepsiyon salonu.

    Hepsi tepeden tırnağa yenilendi. Pembe Köşk ise konut olarak kullanılıyor. 1932 yılında Avusturyalı mimar Prof. Dr. Clemens Holtzmeister getirilmiş, Pembe Köşkü o yapmış. Cumhurbaşkanı seçilenler Atatürk zamanından beri eşleri ve çocuklarıyla burada kalıyor. Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olunca, üniversitenin ilgili bölümlerinden bir uzman heyet oluşturuldu, Pembe Köşk’ü incelediler.

    Bir baktılar ki eyvah!

    Süs havuzu nerede?

    İlk mimarı Avusturyalı profesör, Köşk’ün önüne 1 metre 20 santim derinliğinde fıskiyeli bir süs havuzu yapmış. Bu havuzu 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, parke döşetip kapatmış. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, burayı resepsiyon salonu yapmış. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hiç kullanmadığı için kapalı yüzme havuzuna dönüştürmüşler. Bunu niçin yapmışlar, o belli değil. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gelince Köşk’ü kapalı yüzme havuzlu olarak bulmuş.

    Fakat bir özrü var.

    Havuz su sızdıryor.

    Sızan su Pembe Köşk’ün temeline işliyor, yapıyı nemlendiriyor. Ahmet Necdet Sezer, seçkinci bir Kemalist (!) ama sesini çıkartmadı, 7 yılda kendisine ayrılan bütçeden yüzde 26 tasarruf da sağlayarak, öğretmen olan eşiyle Köşk’te nemli nemli oturdu. Ne var ki, Abdulah Gül Cumhurbaşkanı seçilince Köşk bürokrasisi, yeni Cumhurbaşkanı Pembe Köşk’e taşınmadan önce bu nem sorununu çözme kararı aldı.

    Koruma Kurulu toplandı.

    Kültür Bakanlığı uyarıldı.

    Üniversite temsilcileri göreve çağırıldı, Avusturyalı ilk mimar profesör çoktan öldüğü için onun hayatta kalan son öğrencisi de Viyana’dan Ankara’ya getirildi. Tarihi Pembe Köşk’ü kurtarmak için tadilatlara gidildi, bol harcama yapıldı.

    2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Köşk’ündeki onarımlar için 3 milyon YTL, iş görmez durumdaki makine-teçhizatın tamiri ve otomasyon ile güvenlik sistemi için 2 milyon 175 bin YTL harcandı. 2009 yılında da Cumhurbaşkanlığı bütçesi 55 milyon YTL’den 69 milyon YTL’ye çıkartıldı ve buradan ayrılan 22.5 milyon YTL yatırım ödeneğinden de Pembe Köşk için tadilat, bakım, onarım payları ayrıldı, harcandı.

    Nemin etkisi sıfırlandı.

    Fakat!

    Kocaman bir fakat!

    Kara bahtım!

    Kem talihim!

    Uzmanlar, “Pembe Köşk konut olarak kullanılamaz” dediler. Ancak tarihi değeri korunur.

    Yeni Cumuhurbaşkanı, bu kadar harcamaya rağmen Pembe Köşk’e taşınamadığı için yeni Dışişleri Bakanı Davutoğlu, evsiz kaldı.

    Ankara’da bir villa buldular.

    Ayda 20 bin dolar kira.

    Yılda 240 bin dolar.

    Davutoğlu’nu villaya koydular.

    Cumhurbaşkanlığı bütçesinden yılda 240 bin dolar kira Kayserili ev sahibine verilecek, Davutoğlu villada oturacak.

    Memlekette de kriz var!

    Boş ver.

    Kriz halk için.

    Başbakan’ın da iki uçağı vardı, üçüncü uçağını aldırdı. 5 villa birden kapattı, kendisi de İstanbul’a gelince villada kalıyor, kriz halkı derinden vuruyor.


İşlem Yapılıyor
X