Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

    Kur’an-ı kerim Resulullaha inmedi mi? Resulullah namaz kılmadı mı? Ömür boyu kıldığı namaz tevatürle yani icma ile bildirilmedi mi? Onun kıldığı namaz gibi kılmak niye yanlış olsun? Namazın nasıl kılınacağı kaç rekat olduğu hangi vakitlerde kılınacağı namazı nelerin bozacağı nelerin bozmayacağı hadis-i şeriflerle bildirilmiştir.

    Hadis-i şeriflere inanmayan Müslüman Kur’ana da asla inanmaz. Çünkü Kur’anı toplayıp Mushaf haline getiren Eshab-ı kiramdır. Onların bildirdiği âyetlere inananın onların bildirdiği hadis-i şeriflere de inanması gerekmez mi?

    Hadis-i şeriflere nasıl uydurma denir? Peygamber efendimiz 23 sene hiç mi konuşmadı hiç mi bir söz söylemedi namaz şöyle kılınır demedi mi? Rüku nasıl yapılır secde nasıl yapılır hiç mi göstermedi hep evinde gizli mi kıldı? Camiye hiç mi gelmedi? Son hastalığı hariç bütün namazlarda Allah Resulü cemaate namaz kıldırmadı mı?

    Eshab-ı kiram Resulullahtan görerek Sübhane***i okudu Ettehiyyatüyü okudu salli barikleri okudu. Rabbena’yı okudu. Bunları Emevilerin uydurduğu nasıl söylenebilir?

    Peki Emevi diye kimselerin bulunduğunu nereden öğrendiniz? Kitaplar mı yazıyor? O kitaplar hadis-i şerifleri de yazıyor. Emevilerin yaşadığına kitap yazdığı için inanıyorsunuz da kitap yazdığı için hadislere niye inanmıyorsunuz? Bu tezat değil mi?

    Kur’anda baştan sona kadar (Resulüme itaat edin Ona uyun) buyuruluyor. Resule uymak ona tapmak ise Allahü teâlâ niye (Resulüme uyan bana uymuş olur) dedi? Hâşâ (Benimle beraber Resulüme de tapın) mı buyuruyor?

    Peygambersiz din olur mu hiç? Peygamberi lüzumsuz yere mi gönderdi hâşâ? Öyle olsa idi Allah hiç Peygamber göndermez sadece kitap gönderir alın bununla amel edin derdi. Her asırda Peygamberler gönderdi. 124 binden fazla Peygamber gönderildiği bildirilmektedir. Hâşâ bunlar boş yere mi gönderildi? (Yalnız Kur’an) diyerek sünnetleri kabul etmeyenler din düşmanlarıdır.

    Resule itaat ne demektir?
    Sual: (Resule itaat Allah’a itaat demektir) mealindeki âyetler için (Peygamberin bize getirdiği Kur’ana itaattir yoksa onun kendisine itaat değildir Peygamberin tanrısal niteliği yok ona niye itaat edilsin. Buradaki itaat getirdiklerine itaat demektir) diye tevil ediliyor. Bu teville de peygambere postacı denmek istenmiyor mu?
    CEVAP
    Hâşâ Peygamber efendimize tanrısal nitelik veren kimdir? Bu nasıl iftira öyle? Bu misyonerlerin maşası 19’cuların iftirasıdır. Nitekim Reşat Halife’ye peygamber diyen 19’cu bir kâfir aynı iddiada bulununca Sadreddin Hoca demişti ki:

    (Eğer Allah’a itaat Allah’ın âyetlerine itaat Resule itaat de onun Allah’tan getirdiği âyetlere itaat ise hâşâ o zaman âyetin anlamı (Allah’ın âyetlerine ve Allah’ın âyetlerine itaat edin) demek olur ki çok abestir. Hâşâ Allah abes iş yapmaz.)

    Hâşâ onların dediği gibi olsa idi Allahü teâlâ niye bu işe Resulünü defalarca karıştırsın ki? (Allah’a itaat edin) veya (Allah’ın gönderdiği Kur’ana itaat edin) der Resulüne de itaat ifadesini hiç kullanmazdı. Ahzab suresinin (Allah ve Resulü bir işte hüküm verince…) mealindeki 36. âyet-i kerimesi de böyledir. Resulüne yetki vermeseydi Resulünü hiç söylemezdi. Resulü bir şeye haram veya helal demişse vahyin yetkisine dayanmaktadır. Köpeği aslanı ayıyı haram etmesi namazın rekatlarını namazı bozanları orucu bozanları zekât nisabını ve buna benzer çok şeyi bu yetkiye dayanarak bildirmektedir.
  • varedero
    Member
    • 23-12-2005
    • 501

    #2
    Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

    tarikatler yandı o vakit...zira şeyhleri Allah ile aracısız görüşürmüş ve mehdi imişler..yani son peygamber veya peygamber veliaht veya halife v.s. bunlar tümden yasaklanmış şeylerki Kur'an ilede yasak olduğu sabitlenmiştir...insanlarda kendini kandırsın dursun bakim..

    Yorum

    • serbest
      Member
      • 16-01-2006
      • 1105

      #3
      Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

      Her zamanki gibi yine kelime oyunları yapıyosunuz ve sizin gibi düşünmeyen insanları din düşmanı ilan ediyorsunuz.İşin en kolay yolu bu.
      Kimsenin Hz.Muhammed'e inanmama gibi bir durumu yok,benimde öyle.O'ndan sonra yazılan binlerce ve binlerce kitapla dinin geldiği şu hal anlatılıyor.Kuranda 3 vakit namazdan bahsedildiğini inkar edebilirmisiniz,edemezsiniz çünkü 3 vakit namazdan bahsediliyor.Sen ister 5 vakit kıl,ister yüz rekat kıl bunu bana beş vakit namaz farzmış gibi şart koşamazsın deniyor.Diğer hususlarda da öyle,ister ağzına burnuna su al,ister amuda kalk ama bana KUran dışındaki abdest alma şeklini şart koşamazsın.Olay genel hatları ile budur.Gerisi kul yapımı kitaplardır ister uyarım ister uymam o benim tercihime kalmıştır.Çok sade yaşamamız gereken dinimizi bu kadar şekillendirmeye kimsenin hakkı yoktur.Allah'a çok şükür aklımız yerinde hiç bir sapıklık içinde de değiliz.

      Yorum

      • idiye
        Junior Member
        • 10-05-2005
        • 48

        #4
        Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

        Kur’anı toplayıp Mushaf haline getiren Eshab-ı kiramdır.

        Benim bildigim bu isi yapan H.z. osmandir.O kuran-i kerimde su an topkapi müzesindedir.Bilindigi üzre H.z. osman O uran ouren ölürümüs ve anlari hala sayfalarinda bulunmaktadir.
        Bunuda her ramazan utsa emaneter larak televzyonlar vermektedir.

        Yorum

        • clrdksptnz
          Junior Member
          • 20-08-2009
          • 3

          #5
          Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

          aynıyız,bir açıdan:
          hadisleri savunanlar bundan kopmak istemiyor çünkü Allah'ın emirlerini tam bir şekilde yerine getirmek istiyorlar ki bu emirlerin içinde elbetteki peygambere itaat etmek var.
          benim de içlerinde bulundugum yalnız Kuran diyenler de yalnız Kuran'a inanıyorlar ki yıllar içinde değişmedigini kimsenin kanıtlayamayacagı bir çok hadisi Allah'ın hükümleriyle eş tutmasınlar ki Allah'ın ayetlerini herşeyin ustunde tutsunlar. Allah ve peygamber adına iftira atmaktan kaçınsınlar.

          çözüm ne? benim "yalnız Kuran diyen sapıktır" başlıgına yazdıgım yazıyı silmek mi, benim gibi konuşan insanları susturmak mı?

          Maide 100
          De ki: "Pis ile temiz bir olmaz, pis olanın çokluğu tuhafına gitse bile. O halde ey temiz özü, düşünür beyni olanlar, Allah'a sığının ki, kurtuluşa eresiniz!

          tamam anladım siz bu ayetleri anlasanız da peygambere itaat ayetlerini öne sürüp sünneti uygulamalıyız diyorsunuz. ama bu aramızdaki tartışmalar ki maalesef kötü bir şekilde tartışıyoruz müslüman kardeşlere yakışmayan bir şekilde( yukarıda biri bizi dinden çıkarmış mesela). herneyse bence şöyle bir çözüm var, hadislerin değişmediğini, söylendiği gibi yazıldığını KANITLAYIN ve bu tartışma sona ersin. emevileri de kitaplar yazıyor hadisleri de, emeviye inanıyosanız hadise de inanın gibi bir mantıkla mı çözüceksiniz sorunu? ha sorunu çözmiycekseniz de konuşmayın. birileri anlatmaya çalıştığı halde gözlerinizi ve kalplerinizi kapatmışsınız, işte bu yüzden anlamıyorsunuz. neye güvendiğinizi de elbette tahmin ediyorum sürüyle insanın, dinadamının, alimin(!) sizinle aynı şekilde düşünmesi.buna güveniyorsunuz da "ya bizim atalarımız yanlış yolda idiyseler" diye de düşünemiyorsunuz. yeter insanları dinden soğuttuğunuz artık. kanıtlayın hadislerin değişmediğini, biz de kolaylıksa,açıklamaysa, doğru olan onlarsa kullanalım o halde,ne diye karşı çıkalım?NEDEN?
          bir de helal olsun şöyle demisiniz ya "Allah hiç Peygamber göndermez sadece kitap gönderir alın bununla amel edin derdi" Allah'ın neyi ne hikmetle yaptığını sanki siz bilecekmişsiniz gibi! ve sanki biz "peygamber, gönderildiği dönemde hiçbirşey açıklamıyordu" diyormuşuz gibi!!
          Allah'tan korkan ve buyüzden aklını kullanmaya çalışanlara sözüm, peygambere ve onun Allah'ın izniyle insanlara Kuran'ı açıklayabileceğini elbette biliyoruz, ve insanların da ona itaat etmesi gerektiğine inanıyoruz. Gelin görin ki, onun sözlerinin elimize tamamen doğru bir şekilde ulaştığını kim neye dayanarak iddia edecektir?1400 yıllık sözün değişmediğinin kanıtı yapılamaz. yapılıyorsa buyrun yapın, çok mu zor? ve bize nefretle bakıyorsunuz ya siz, biz kimiz? Kuran'a, kutsal kitabımız olan Kuran'a bağlı ve sadık olan kişileriz. Biz kimiz? Allah rızasını kazanmaya çalışan ve O'nunla aramıza hiçbir şeyi sokmayanlarız! O'dur kalplerdekini bilen, O'dur kimin dogru yolda oldugunu bilen, O'dur en sevgili !!! kimmiş bizi dinden çıkaran? Allah'ın kitabını eksik görenler mi? Allah'ın ayetlerine zıt gidenler mi?

          101-Ey iman edenler, size açıklanınca fenanıza gidecek şeyleri sormayın! Oysa Kur'an indirildiği esnada sorarsanız, onlar size açıklanır. Allah onları şimdilik affetmiştir. Allah, çok bağışlayan ve çok yumuşak davranandır.

          Kuran'da bahsedilmeyeni Allah (haşa) unutmuş mudur yoksa af mı etmiştir?
          Kuran'da burada başlıklar var detayları insanların yazdığı kitaplardan öğreneceksiniz mi demiştir yoksa " bu kitap herşeyin ayrıntılı bir açıklyıcısıdır" mı?

          bunları bırakın tamam, peki siz alemlerin Rabbi, sonsuz kudret sahibi ve ilmiyle herşeyi kuşatmış olan Allah'ın gönderdiği kitabın herşeyi içermemiş olduguna nasıl inanırsınız ki Kuran-ı Kerim'de herşeyi içerdiği yazmasına rağmen. Bu Zikr, Allah'tan gelen müjde eksik de buharinin müslimin yazdıklarıyla mı tamamlanıyor? gelin bu yanlıştan vazgeçin, sadece Aklınızı kullanın, Allah zaten kalplern özündekini ve verdiği aklın ölçüsünü bilendir.

          İnsanlara iyiyi ve güzeli emredip de öz benliklerinizi unutuyor musunuz? Üstelik de Kitap’ı okuyup durmaktasınız. Hala aklınızı kullanmayacak mısınız? Bakara Suresi Ayet 44.

          Rabbinin yolu işte budur; dosdoğru, kıvamında… Biz öğüt alan bir topluluğa ayetleri ayrıntılı bir biçimde açıkladık. En’am Suresi Ayet 126.

          Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız? Enbiya Suresi Ayet 10.

          Yemin olsun ki, biz, Kur’an’ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?! Kamer Suresi Ayet 17.


          ".....Sizi, öğüt alacak alanın, öğüt alacağı kadar bir süre yaşatmadık mı..."
          Fatır 37

          gururu ve yargılarınızı bir kenara bırakın,kabul etmek için değil yalnızca düşünmek için..

          Yorum

          • malcolm
            Member
            • 17-02-2008
            • 1019

            #6
            Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

            @clrdksptnz

            Çok doğru tespitleriniz var.
            Maalesef hadisler kullanılarak, günümüz başkalaştırılmış "Tarikat" olgusu, insanlara HÜKÜM verebilecek hale getiriliyor. Kısacası "Aforoz" olgusu zımni olarak dinimize yerleştirilmeye çalışılıyor. Daha önce defalarca söyledim. Savunduğu OLGU, inandığı DİN kadar saf kalmış bir kesim kalmadı artık. Bugün Arabistan çıkmış hac görevini yerine getirirken, 'Domuz gribinden ölen insanlara şehit mertebesi verelim' gibi ifadeler kullanıyor. Bu ne aymazlıktır. Değil Arabistan, dünyadaki tüm Müslümanlar, uzlaşıp şehit mertebesi verse ne yazar.? Biz sadece yorum ve temennide bulunabiliriz. Takdir Allah'ındır. Din içerisindeki hiçbir yaşam biçiminin Akibeti hakkında hüküm veremeyiz. Bunu yaparsak kendi akibetimizden o denli emin davranan "aşırılardan" oluruz.

            Yorum

            • serbest
              Member
              • 16-01-2006
              • 1105

              #7
              Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

              @clrdksptnz,Allah'ın kitabını eksik görerek kul akıllarıyla cahil! insanları aydınlatma adı altında dinimizdeki her şeyi merasimleştiren,törenselleştiren,Kuran'da ki aslından koparıp en basit ibadetleri bile ciltler haline getirip kendilerine din dünyasında yer açan ve nemalanan insanlara güzel cevap vermişsiniz,elinize sağlık.

              Yorum

              • ecelik
                Senior Member
                • 29-06-2004
                • 3902

                #8
                Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                Originally posted by serbest View Post
                Her zamanki gibi yine kelime oyunları yapıyosunuz ve sizin gibi düşünmeyen insanları din düşmanı ilan ediyorsunuz.İşin en kolay yolu bu.
                Kimsenin Hz.Muhammed'e inanmama gibi bir durumu yok,benimde öyle.O'ndan sonra yazılan binlerce ve binlerce kitapla dinin geldiği şu hal anlatılıyor.Kuranda 3 vakit namazdan bahsedildiğini inkar edebilirmisiniz,edemezsiniz çünkü 3 vakit namazdan bahsediliyor.Sen ister 5 vakit kıl,ister yüz rekat kıl bunu bana beş vakit namaz farzmış gibi şart koşamazsın deniyor.Diğer hususlarda da öyle,ister ağzına burnuna su al,ister amuda kalk ama bana KUran dışındaki abdest alma şeklini şart koşamazsın.Olay genel hatları ile budur.Gerisi kul yapımı kitaplardır ister uyarım ister uymam o benim tercihime kalmıştır.Çok sade yaşamamız gereken dinimizi bu kadar şekillendirmeye kimsenin hakkı yoktur.Allah'a çok şükür aklımız yerinde hiç bir sapıklık içinde de değiliz.

                3 vakitmi hangi ayette bahsediliyor acaba 3 vakit namazdan.Biz namazımızı kılabiliyorsak o paygamber efendimiz sayesinde o olmasa nasıl kılınacağı hakkında en ufak bilgimiz olmazdı sadece farz olduğunu bilirdik.O paygamber ki Allah onu tüm alemlere rahmet olarak yollamış tabi sizin gibiler bunu anlayamaz yapmadığın veya yapmayacağın ibadete laf bari söyleme de daha çok günaha girme.

                Yorum

                • Sniper®
                  Senior Member
                  • 22-06-2005
                  • 12987

                  #9
                  Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                  Allah-u Teala apaçık belirtmiş ayetlerinde, kaç defa konularımda da gerek ayet gerek hadislerle bu arkadaşlara cevap verdim.

                  Ama Hz. Alinin bir sözü var “Cahille tartışmaktansa Alimle tartışmayı tercih ederim” diye. Bu arkadaş dini internet üzerinden kopyala yapıştırdan ibaret zannediyor. İnternette olan herşey doğru olacak diye bir kaide ve kural yok. Kurandaki din diye sapıklığı diyanet tarafından bile bilinen bir siteye mahkum kalmış. Gözüne de gözlük takmış işine geleni cımbızlıyor gelmeyeni atıyor.

                  Allahın Peygamberine onun hadisine itaat; ondan sonra gelen sahabesine tabiine tabii tabiine - Alimlerimiz İmam Azam - İmam Şafi - İmam Malik - İmam Ahmed bin Hanbel - Abdülkadir Geylaniye - Meşhur hadis alimleri İmam Buhari - İmam Müslim - İbn Mace - İmam Tirmizi - İmam Ebu Davud - İmam Nesai - İmam Beyheki - İmam Nevevi ve ismini sayamayacağım yüzlerce alim bunlar mı daha iyi bilir yoksa bizler mi?

                  SERBEST arkadaşım senin dini bilgilerin sana kalsın biz böyle iyiyiz. Sen Gusülünü namazını abdestini orucunu nasıl biliyorsan öyle yapmaya devam et. Sana ayetlerle de diğer konularda cevap verdim. Zaten hadise de inanmıyorsun. Ama maalesef herhangi bir dini bilgin olmadığından dolayı ki belli zaten sorduğum sorulara cevap veremiyorsun. Açtığım tüm dini konuların ardında gezip bana kulp takmaya çalışıyorsun. Tekrar uyarıyorum hem bu dünyada hem ahirette zarar içindesin.
                  Son düzenleme Sniper®; 24-08-2009, 17:38.

                  Yorum

                  • Sniper®
                    Senior Member
                    • 22-06-2005
                    • 12987

                    #10
                    Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                    " Peygamber size ne verdiyse onu alın (ne emrettiyse onu yapın) Size ne yasak ettiyse ondan da sakının (ona muhalefet etmeyin) ALLAH'tan korkun; çünkü, (Peygamber'e muhalefet edenlere karşı) ALLAH'ın azâbı çetindir " Haşr/7

                    "ALLAH ve Rasulü bir işe karar verdiği zaman, gerek inanan bir erkeğin gerek inanan bir kadının kendilerine ait bir işte tercih hakları olamaz Her kim ALLAH'a ve peygamberine asi olursa açık bir sapıklık etmiş olur" Ahzâp/36


                    ° "Resule itaat eden, ALLAH'a itaat etmiş olur" Nisa/80

                    Madem hadislere alimlere inanmıyorsun buyur sana ayetler oku.
                    Son düzenleme Sniper®; 24-08-2009, 17:29.

                    Yorum

                    • Sniper®
                      Senior Member
                      • 22-06-2005
                      • 12987

                      #11
                      Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                      “Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini, doğruluk rehberi Kuran ve hak din ile gönderen Allah’tır Şahit olarak Allah yeter Muhammed, Allah’ın elçisidir Onun beraberinde bulunanlar, inkârcılara karşı sert, birbirlerine ise merhametlidirler” (Fetih, 48/29);

                      “Muhammed, içinizden herhangi bir adamın babası değildir O, Allah’ın elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur Allah, her şeyi bilendir” (Ahzâb, 33/40)

                      “Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir; fakat insanların çoğu bilmez” (Sebe,34/28)


                      “De ki: Ey insanlar! Doğrusu ben, göklerin ve yerin hükümranı, O’ndan başka tanrı bulunmayan, dirilten ve öldüren Allah’ın, hepiniz için gönderdiği peygamberiyim Allah’a ve okuyup yazması olmayan, haber getiren peygamberine -ki o da Allah’a ve sözlerine inanmıştır- inanın; ona uyun ki doğru yolu bulasınız” (A’raf, 7/158)

                      ”Öyleyse Allah’a, Peygamberine ve indirdiğimiz nûra, Kuran’a inanın; Allah işlediklerinizden haberdardır”(Tegabün, 64/8)

                      “Allah’a ve Peygamberine kim inanmamışsa bilsin ki, şüphesiz Biz, inkârcılar için çılgın alevli cehennemi hazırlamışızdır” (Fetih, 48/13)

                      (Bak bu senin için bir ayetti)


                      “Doğrusu bu Kuran’da, kulluk eden kimselere bildiri vardır Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya, 21/106-7)

                      “Şüphesiz sen, büyük bir ahlâka sahipsindir” (Kalem, 68/4)

                      “Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah’a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlara ve Allah’ı çok anan kimselere Rasûlullah (Allah’ın Elçisi) en güzel örnektir” (Ahzâb, 33/21)


                      Bak diğer konularımda sana yazdığım ve senin okumadığın ayetlerle sana cevap veriyorum.
                      Son düzenleme Sniper®; 24-08-2009, 17:30.

                      Yorum

                      • Sniper®
                        Senior Member
                        • 22-06-2005
                        • 12987

                        #12
                        Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                        Yukarıdaki ayetlerde diyorki

                        " Peygamber size ne verdiyse onu alın (ne emrettiyse onu yapın) Size ne yasak ettiyse ondan da sakının (ona muhalefet etmeyin) ALLAH'tan korkun; çünkü, (Peygamber'e muhalefet edenlere karşı) ALLAH'ın azâbı çetindir " Haşr/7


                        Ben Peygamber efendimizin hadislerinden dinimi öğrenirken namazımı senin bildiğin gibi değil orucumu senin bildiğin gibi değil abdestimi senin bildiği gibi değil; Peygamberim nasıl biliyorsa ona itaat ediyorum, Çünkü Allah-u Teala Ayetlerinde bana emrediyor Peygamberine itaat et diye. Onun bildiği yoldan gidiyorum. Çünkü Yukarıdaki ayetler benim için uyarıdır.
                        Son düzenleme Sniper®; 24-08-2009, 17:46.

                        Yorum

                        • serbest
                          Member
                          • 16-01-2006
                          • 1105

                          #13
                          Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                          Originally posted by ecelik View Post
                          3 vakitmi hangi ayette bahsediliyor acaba 3 vakit namazdan.Biz namazımızı kılabiliyorsak o paygamber efendimiz sayesinde o olmasa nasıl kılınacağı hakkında en ufak bilgimiz olmazdı sadece farz olduğunu bilirdik.O paygamber ki Allah onu tüm alemlere rahmet olarak yollamış tabi sizin gibiler bunu anlayamaz yapmadığın veya yapmayacağın ibadete laf bari söyleme de daha çok günaha girme.
                          Kuıranda 5 vakit namazdan bahsedilen bir yer gösterin,ben sadece üç vakit namazın farz olduğunu ispatlıyorum.Namaz hakkında herşey isimli konu başlığı altında bulabilirsin.Ayrıca sen benim namaz kılıp kılmadığım konusunu nasıl sorgularsın,bu hakkı kim veriyor sana,günaha girdiğimi nerden çıkarıyorsun,sen mi tayin ediyorsun günahı sevabı.Ben Allah'ın indirdiği Kuranı savunuyorum siz din adamlarını ve dine sonradan kattıkları binlerce kuralı.Kuranda üç vakit namazın farz olduğunu bu güne kadar duymamışsın sanırım,peki bu gerçeği öğrenince ne yapacaksın merak ediyorum.Kuran mı,ilmihaller mi?

                          Yorum

                          • serbest
                            Member
                            • 16-01-2006
                            • 1105

                            #14
                            Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                            Originally posted by ArSLaN-27 View Post
                            Allah-u Teala apaçık belirtmiş ayetlerinde, kaç defa konularımda da gerek ayet gerek hadislerle bu arkadaşlara cevap verdim.

                            Ama Hz. Alinin bir sözü var “Cahille tartışmaktansa Alimle tartışmayı tercih ederim” diye. Bu arkadaş dini internet üzerinden kopyala yapıştırdan ibaret zannediyor. İnternette olan herşey doğru olacak diye bir kaide ve kural yok. Kurandaki din diye sapıklığı diyanet tarafından bile bilinen bir siteye mahkum kalmış. Gözüne de gözlük takmış işine geleni cımbızlıyor gelmeyeni atıyor.

                            Allahın Peygamberine onun hadisine itaat; ondan sonra gelen sahabesine tabiine tabii tabiine - Alimlerimiz İmam Azam - İmam Şafi - İmam Malik - İmam Ahmed bin Hanbel - Abdülkadir Geylaniye - Meşhur hadis alimleri İmam Buhari - İmam Müslim - İbn Mace - İmam Tirmizi - İmam Ebu Davud - İmam Nesai - İmam Beyheki - İmam Nevevi ve ismini sayamayacağım yüzlerce alim bunlar mı daha iyi bilir yoksa bizler mi?

                            SERBEST arkadaşım senin dini bilgilerin sana kalsın biz böyle iyiyiz. Sen Gusülünü namazını abdestini orucunu nasıl biliyorsan öyle yapmaya devam et. Sana ayetlerle de diğer konularda cevap verdim. Zaten hadise de inanmıyorsun. Ama maalesef herhangi bir dini bilgin olmadığından dolayı ki belli zaten sorduğum sorulara cevap veremiyorsun. Açtığım tüm dini konuların ardında gezip bana kulp takmaya çalışıyorsun. Tekrar uyarıyorum hem bu dünyada hem ahirette zarar içindesin.
                            Öncelikle sürekli hakaret etmekten vazgeç,iyi bir müslüman ol efendi ol.Öyle her kızdığına cahil,sapık yaftalarını yapıştırma.
                            Senin gibi 88 yıl ilahiyat okumadım doğrudur,ama dindende uzak yaşamadım hiç.Muhafazakar bir ailede yetiştim ve kurduğum ailede muhafazakardır,dünya görüşümde muhafazakardır.Aslında bunları anlatmak zorunda değilim ama kafanda benim hakkında çizmiş olduğun tiplemenin farkındayım.
                            Ben peygambere ve hadislerine inanırım ama hangisinin gerçek hangisinin uydurma olduğunu bilemem,kimse bilemez sonuçta insanların elinden çıkmış eserlerdir.Benim cahil bilgim ve aklımla bugüne kadar anlatmak istediğim,dine sonradan insanlar tarafından çok ayrıntılı ve zorlaştırıcı ilaveler yapıldığıdır.Bunlara inanan ve uygulayanların kendi tercihleridir herkes nasıl içi rahat ediyorsa öyle yaşar.Daha öncede yazdım yine tekrar ediyorum;asıl olan Kuranı Kerimdir bence.Farz nedir,Kuranda yazılı Allah'ın emirleri değil mi?Ben diyorum ki Kuran dışındaki kuralları insanlara farzmış gibi anlatıp yaptırmaya kimsenin hakkı yok.Üç cümleyle anlatılıp uygulanan gusül abdestini üç sayfa ile zorlaştıramazsın.Sadece böyle olursa daha iyi olur diye tavsiye edebilirsin,bu her konuda böyle.Senin bütün yazdıkların insanlar için sadece bir tavsiyedir isteyen uyar,isteyen uymaz.Ama Kurandaki hükümler tavsiye değildir uymayan müslüman olmaz bukadar açık bir olay aslında.Eğer bu güne kadar buraya aktardıklarım içinde dine aykırı bir husus varsa uyarırsanız memnun olurum.Sonuçta kopyala yapıştırcıyım ben,sende kopyala yapıştırcısın,tüm insanlarda öyle.
                            Son olarak kimin zarar içinde olduğunu Allah bilir sen bunu tayin edemezsin.Bunu 8 yıllık ilahiyat eğitiminde öğrenmiş olman gerekirdi.Allah adına hüküm vermeyiniz.Sizin yolunuz size,benim yolum bana.

                            Yorum

                            • ecelik
                              Senior Member
                              • 29-06-2004
                              • 3902

                              #15
                              Konu: Peygamberlere inanmamak ne kötü bir son

                              Kuranda namazın vakitleri ile ilgili hüküm yoktur onu peygamber efendimizden öğrendik hangi namazın kaç rekat kılınacağını sen 3 vakit demişsin bunu göster bana yaz buraya ayeti.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X