Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

    Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

    Kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.


    08.08.2009 16:31



    Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ''Kurtalan Ekspres''in gitaristi Bahadır Akkuzu, son yolculuğuna uğurlandı.


    Akkuzu için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Eşi Leyla, oğlu Sonat, kardeşi Cihangir Akkuzu ve babası Mustafa Akkuzu'nun taziyeleri kabul ettiği törene, çok sayıda müzisyen ile tiyatro ve sinema oyuncusu katıldı.
    Akkuzu'nun cenazesi cami avlusuna getirildiğinde dostları, yakınları ve ailesi gözyaşlarını tutamadı. Eşi Leyla, Bahadır Akkuzu'nun tabutu üzerindeki resmini öperek ağladı.
    ''Kurtalan Ekspres'' grubunun diğer üyesi müzisyen Ahmet Güvenç, törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bundan sonra bütün hayatı boyunca söyleyecekleri şeyleri Bahadır Akkuzu ile birlikte söylemeye devam edeceğini belirtti.
    Güvenç, ''Maalesef o nesilden bir tek kaldım. Ancak çocukları toparlamak için bütün acıyı içime gömüp, kendime daha iyi bakıp, daha kuvvetli olup o misyonu sonuna kadar götüreceğim. Bu olay son nefer ölene kadar bitmeyecek. Bugünden sonra ben nerede çalarsam çalayım o yanımda olacak'' diye konuştu.
    Kendisini çok kötü hissettiğini ve üzüntüsünü kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getiren Güvenç, 35 yıllık bir dostunu kaybettiğini hatırlattı.
    Güvenç, ''Dünyayı beraber dolaştık. Başımıza belalar beraber geldi. Başarılı şeyleri birlikte yaptık. Çok sevdiğim bir insanı kaybettim. Bunun için çok üzgünüm'' dedi.
    Kardeşi Cihangir Akkuzu da Bahadır Akkuzu ve diğer grup üyelerinin Barış Manço ve Cem Karaca zamanındaki müzikleri yaşatmak için çok uğraştığını ama zamanla müziklerin hafiflediğini ve başka tür müziklerin dinlenmeye başladığını söyledi. Akkuzu, ''Onlar da dayanamadılar. Böyle gittiler. Üzüldüler'' diye konuştu.
    Son 10 yılda yaşananların aksine çok daha iyi şeyler yapmayı umut ederken Barış Manço ve Cem Karaca'nın vefat ettiği belirten Akkuzu, 1980'lerde müziğe çok iyi şeyler kazandırdıklarını, daha iyi çalışmaları müzik dünyasına kazandırmayı umduklarını, ancak zevklerin değiştiğini dile getirdi.
    Akkuzu, Bahadır Akkuzu'nun çok güzel bir insan ve iyi bir ağabey olduğunu, hiç kimseyi kırmadığını ifade etti.

    -''MANÇO EKSPRES'' PROJESİ-
    Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço da Akkuzu'nun evine ilk kez dün gittiğini ve Barış Manço'nun fotoğrafları ve hatıraları ile dolu bir Barış Manço köşesi gördüğünü ifade ederek, ''Barış Manço'yu yaşatmak için çok uğraşan yol arkadaşlarından biriydi. Ben şu an bir şaşkınlığı yaşıyorum'' diye konuştu.
    Eylül ve Ekim aylarında Akkuzu ile birlikte ''Manço Ekspres'' adında bir projeyi başlatmaya hazırlandıklarını, ancak şu anda ne olacağını bilemediğini anlatan Manço, ''Babamı kaybettikten sonra Bahadır ağabeyle çok yakınlaştık. Birtakım konserlere beraber gittik. Barış Manço gibi olmasa bile onun enerjisini bize veriyordu'' dedi.
    Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca da Bahadır Akkuzu'nun Cem Karaca ile kendisinin çok sevdiği bir arkadaşları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
    ''Besteleri vardı. 'Al Beni'yi, 'Sakız Hanımla Mahur Bey'i bestelemiştir. Bizlere dinlettiği başka besteleri de var. Cem ile ben kanun ve gitar eşliğinde söylerken 'Sakız hanımla Mahur beyi sizin için yazmışım' derdi. Hüzünlü besteler sustu. Onun o yüreğindeki hassasiyeti o şarkılar çok güzel anlatır.''
    Müzisyen Garo Mafyan da, Akkuzu'nun artık Cem Karaca ve Barış Manço ile başka bir hayatta beraber olduğunu ifade ederek, ''Böyle bir insanı kalbimde yaşatacağım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Muhteşem bir insandı. Her kayıpta bir parmak daha gidiyor. 2-3 parmak koptuğu zaman eller çalışmaz zaten'' dedi.
    Cahit Berkay da ''Çok iyi insandı. Rock camiasında biraz avangartlık vardır, ama o dünya iyisi çok kibar çok ulusal bir insandı. İyiyle ilgili ne kadar sıfat varsa Bahadır için hepsini söyleyebiliriz. Önce bir dosttu, bir beyefendiydi kimseye kırdığını görmedim'' diye konuştu.
    ''Ersen ve Dadaşlar Grubu''nun solisti Ersen Dinleten de müzik dünyasının çok değerli bir müzisyeni kaybettiğini, ''Anadolu Rock'' denilince akla gelen insanlardan biri olan Akkuzu'nun da vefat ettiğini belirterek, ''Çok önemli değerler. Yerleri hakikaten dolmuyor'' dedi.
    -AKKUZU'YA KENDİ SÖZLERİYLE UÐURLAMA-
    Bu arada, cenaze namazını kıldıran imam da yaptığı konuşmada, Bahadır Akkuzu'yu kendi bestesinin sözleriyle uğurlayacaklarını belirterek şarkının ''Bir gün olur devran döner / Vade gelir yollar biter/ Zengin fakir buradan geçer / Kara toprak ver yarimi / Bak şu dünyanın haline / Meyletme dünya malına / Razı oldum hayaline / Kara toprak ver yarimi'' şeklindeki sözlerini okudu.
    Cenaze töreninde ayrıca Eser Taşkıran, Cihat Tamer ve Nuri Alço da hazır bulundu.
    Bahadır Akkuzu'nun cenazesi, burada kılınan namazın ardından götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    AA
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    #2
    Konu: Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

    Allah Rahmet Eylesin.Mekanı Cennet Olsun...

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

      Allah Rahmet Eylesin.

      Yorum

      • eren511
        Member
        • 29-07-2006
        • 2805

        #4
        Konu: Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

        Allah rahmet eylesin...

        Yorum

        • M.A.S
          Member
          • 22-10-2006
          • 806

          #5
          Konu: Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

          Allah rahmet eylesin.

          Yorum

          • CDD
            Senior Member
            • 06-07-2005
            • 5289

            #6
            Konu: Müzisyen Bahadır Akkuzu son yolculuğuna uğurlandı

            Allah Rahmet Eylesin.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X