4 aşamalı çözüm paketi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    4 aşamalı çözüm paketi




    İşte 4 aşamalı çözüm paketi
    Kürt açılımının detayları netleşmeye başladı. İşte 4 aşamalı çözüm paketi...
    Terörü bitirmek ve Kürt sorununa kalıcı olarak çözmek için harekete geçen hükümet, toplantı üstüne toplantı yapıyor. Başbakan Erdoğan, önceki gün MGK üyesi bakanlarla bir araya geldi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın koordine ettiği çalışmaları ekim ayına kadar olgunlaştırma kararı alan Başbakan Erdoğan, ekimde Van ve Ağrı'ya giderek, önemli açıklamalar yapacak. Hükümetin birbirini tamamlayan iki parçalı bir bütün olarak gördüğü 'terör' ve 'Kürt sorunu' için iki eylem planı hazırlacağı ifade ediliyor. DTP'nin "Somut bir paket açıklamayın" teklifini de göz önüne alan hükümet, çalışmaları ağustos sonunda yapılacak MGK'da komutanlar ve Cumhurbaşkanı ile değerlendirecek. Çözümün en önemli ayağını oluşturacak terör örgütünün tasfiyesi, öncelikli olarak hayata geçirilecek.
    DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
    Erdoğan'ın MGK üyesi bakanlarla yaptığı toplantıda kurumlardan gelen öneriler masaya yatırıldı. 'Örgütün tasfiyesi' konusunda MİT, Emniyet, Genelkurmay, Başbakanlık, Dışişleri ve İçişleri bakanlılıklarının yanı sıra bazı düşünce kuruluşlarının önerileri de Başbakan'a sunuldu. Genel öneriler arasında en dikkat çekici olanı, terör örgütü elebaşı Öcalan'la görüşülmesi. Bu öneriye sıcak bakılmadığı ifade ediliyor. Kürt sorununu demokratikleşme sorunu olarak gören hükümet, örgütün tasfiyesi ile paralel olarak yürütülecek demokratikleşme paketinde nelerin olacağına kendisi karar verecek.
    KORUCULUK SİSTEMİ ISLAH EDİLECEK
    Örgütün tasfiye süreci için ilk adım olarak Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı’ndaki 11 bin Türk vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi görülüyor. Bu kapsamda, kamptan Türkiye'ye getirilecek aileler için rehabilitasyon merkezleri hazırlanacak. Kalıcı iskan sağlayacakları yerlere götürülünceye kadar bakılacak. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma, gençlere gelir getirici bir işte çalışabilmeleri için meslek öğretilecek. Koruculuk sistemi ilk etapta tamamen kaldırılmayacak, ancak ıslah edilecek. Korucu sayısı aşamalı olarak azaltılacak. Mevcut korucular önümüzdeki aylardan başlanarak belli aralıklarla eğitimden geçirilecek.
    BARIŞA BEYAZ YEMENİ
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşmesinin ardından diyalog girişimleri devam ediyor. 30 yıldır süren çatışmalı ortamın sona ermesi için ve barışa katkı sunulması için Diyarbakır'da bir ilk yaşandı. Merkezi Ankara'da bulunan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, çatışmalarda ölen PKK’lıların yakınlarına taziye dileklerinde bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. Ziyaretlerin ardından şehit yakınları, çatışmalarda ölen PKK'lıların yakınlarının kurduğu Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYADER) üyeleriyle bir araya geldi. İki tarafın düzenlediği ortak basın toplantısında "anneler ağlamasın" mesajı verildi.
    ARTIK BU SAVAŞ BİTSİN
    Şehit yakınları adına konuşan OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, acıyı kimsenin kendileri kadar hissetmediğini belirterek, annelerin çocuklarının hayatı ile en ağır bedeli ödediklerini söyledi. Kanın kanla temizlenemeyeceğini ifade eden Öztürk, "İntikam ve nefret acıları dindirmek yerine artırır ve yaygınlaştırır. Biz anaların çektiği acıyı başka analar çeksin istemiyoruz. Birlikte yaşadığımız bu acı dolu karanlık sayfayı tarihe havale etmekten başka çaremiz yoktur" dedi. MEYADER Başkanı Hasan Kesmeci ise Diyarbakır'ın tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "Bu buluşma barış için attığımız en önemli adımdır" dedi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren şehit aileleri ile çocukları terör örgütüne katılan aileler bu büyük buluşmada basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, üç çoçuğu PKK terör örgütüne katılan anne Sakine Arat, "Bu savaş kimseye yarar getirmeyecek. Bu savaş yıllardan beri sürüyor. Artık bitsin. Analar ağlamasın" dedi. Açıklamanın ardından, PKK'lıların aileleri, şehit annelerine barışın sembolü olarak "beyaz tülbent" hediye etti.


    kaynak:bugün
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: 4 aşamalı çözüm paketi

    ARTIK BU SAVAŞ BİTSİN
    hiç bir zaman bir savaş olmadikin,olmayan şeyin nesi bitsin,yıllardır terör var,her hükümetden bir şey isteyen köy kasaba yada bir kent silah alıpda istemesi gerekiyorsa o zaman bizimde silahla bir şeyler istemek hakkımız diye düşünüyorum,ben bu açılımmıdır nedir bu olaydan bunu anlıyorum
    saygılar

    Yorum

    • necatikaya
      Member
      • 20-12-2005
      • 1066

      #3
      Konu: 4 aşamalı çözüm paketi

      ali ekber kardeşim.Gündemi değiştiren bu saçma sapan, bu garabet içinde yoğrulmuş,bu amacı belli olan,açılım maçılım değil düpe düz ayrıştırma ve insanları birbirine düşürme tuzağıdır.Bunu abd tezgahlamış ve buradaki uyguluyacılarıda gündeme sokmuşlardır.İnanın, tüylerim diken diken.Demekki bir ülke böyle dıştan kurgulu senaryo ile parçalanmak istenebilirmiş.Korkunç bir düşünce.Dediğin gibi kiminle savaş.Karşında bir devletmi varda savaşacaksın.Savaşlar devletler arasında olur.Neüdüğü belirsiz,insanlıkla zerre alakası olmayan insan artıkları ilemi savaş olur.Kimdir bu insan artıkları, bebeklerin, ihtiyarların,kadınların ve bir çok masum insanlarımızın katilleri.
      Çözüm mözüm masal..
      Hala çözüm diyen varsa özalın hatasını hatırlasın,''üçbeş çapulcudan bir şey olmaz'' dediğini hatırlasın.Tabii hatırlanırsa..

      Yorum

      • fiesta
        Member
        • 10-12-2005
        • 889

        #4
        Konu: 4 aşamalı çözüm paketi

        Koskoca Osmalı nasıl yıkıldı sanıyorsunuz arkadaşlar? Osmanlının Ali Kemalleri, Damat Feritleri ve Şeyhülislam Dürzi-i zadelerinin kopyaları etrafı sarmışlar. Nasılda benzeşiyorlar. İnanmayanlar Turgut Özakman'ın "KURTULUŞ veya CUMHURİYET" eserlerini tekrar izleyebilirler. TRT filme aldırmıştı. Harika eserleridr. Yukarıdaki habere konu olan olay tamamen kurmaca. Yani açılımcıların kurgusu. Yerseniz tabi. (Kusura bakmayın argo sözcük kullandım ama cuk oturan başka söz bulamadım şu an)
        Saygılar.
        Son düzenleme fiesta; 10-08-2009, 05:08.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X