Büyük füze alımı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Büyük füze alımı

    Türkiye 7.8 milyarlık dolarlık füze alıyor

    Türkiye, ABD'den yaklaşık 8 milyar dolarlık füze savunma sistemi almaya hazırlanıyor. Kesinleşirse, bu hükümetler arası silah satışının en büyüklerinden birini oluşturacak.

    İlişkili fotoğrafları göster



    AA
    Güncelleme: 10:41 TSİ 13 Eylül. 2009 Pazar

    WASHINGTON - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a bağlı olan Savunma Güvenlik ve İşbirliği Dairesi (DSCA), Türkiye'ye, uzun menzilli hava savunma ve füze savar füze sistemleri satımı için Kongre'nin iznine resmen başvurdu.
    DSCA tarafından yapılan açıklamayda, bütün seçeneklerin Türkiye tarafından satın alınması durumunda, programın bedelinin toplam 7.8 milyar doları bulabileceği belirtildi.
    ABD'nin NATO ülkelerine yaptığı savunma satışlarında, DSCA'nın başvurularına iki hafta içinde Kongre'nin üst kanadı Senato'dan itiraz gelmezse satış izni otomatik olarak verilmiş kabul ediliyor.



    DSCA açıklamasında, potansiyel satışın, 13 ateşleme bataryası, 72 PAC-3 füzesi, çeşitli başka füze türleri ve ilgili diğer sistemleri içerdiği bilgisi yer aldı.
    Patriot PAC-3 sistemleri ABD'nin Lockheed Martin ve Raytheon şirketleri tarafından üretiliyor.
    Açıklamada, ''Türkiye, bölgede ABD'nin barış ve istikrarı sağlamada ortağıdır. Bölgede kabul edilebilir bir askeri denge sağlamaya katkı çerçevesinde NATO müttefikimize, güçlü, kendini savunma kapasitesine sahip olmada yardım sağlamak ABD'nin ulusal çıkarı için elzemdir. Bu önerilen satış da bahsedilen bu amaçlarla tutarlıdır'' denildi.
    DSCA açıklamasında ayrıca, ''Türkiye PAC-3 füzelerini, kendi füze savunma kapasitesini ilerletmek, yurt savunma güvenliğini güçlendirmek ve bölgesel tehditleri caydırmak için kullanacaktır. Türkiye daha önce PAC-3 füzeleri satın almamıştır, ancak bunlardan etkili bir şekilde yararlanabilecektir'' ifadesi de yer aldı.
    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, yapmayı planladığı bütün yabancı askeri satışlarını, kanunlar gereği Amerikan Kongresi'ne bildiriyor
  • 67TOPRAK
    Senior Member
    • 12-11-2005
    • 3015

    #2
    Konu: Büyük füze alımı

    nerde kullanacak Türkiye bunlari.
    kime karsi kullanacak.

    ABD yemi?
    Israilemi?
    Ermenistanami? gerci burasi yakin uzun menzilli sart degil.
    ...
    ..
    .

    bu iste tek karli olan Amerika. satiyor satiyor silahlari gene ondan izinsiz kullanilmiyor.

    Yorum

    • ali_ekber
      Member
      • 15-11-2004
      • 2525

      #3
      Konu: Büyük füze alımı

      (7.8 milyarlık) milyon demek istiyorlar galiba,500 milyon paramız olmadığı için askeriyeye gerekli mayın temizleme araçlarını alamamıştık, şimdi bu kadar parayı nereden bulduk??? bu işin içinde irana savaş hazırlığımı var?? abd kovboyları babasının hayırını vermezler bize o kadar silahı,bizde nerede 7,8 milyar dolar,500 milyon dolara muhtaç iken.
      saygılar

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Büyük füze alımı

        Bu silahlar bir gerekliliktir. İnşallah kullanım alanı olmaz. Ancak bu güne kadar envantere giren birçok silah da miadını doldurduğu için envanterden çıkartılmış ve geri dönüşümü mümkün olanlar demonte edilmiştir.

        Ülkemizde yerli silah sanayimiz de küçümsenmeyecek derecededir. Ancak elimizde olmayan ve üretemediğimiz silahları da bir şekilde satın almak durumundayız ki dünya üzerindeki güç dengesini koruyabilelim, ülke güvenliğimizi sağlayabilelim ve muhtemel tehditleri devre dışı bırakabilelim.

        Bu alımlar ne ilk ne de son olacaktır. ABD birçok silahı kendisi vermeyip İsrail'i adres olarak göstermektedir. Elbette ki bundaki amaç hem siyasi, hem ekonomik hem de stratejik açıdandır.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X