Patriot mavalı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Patriot mavalı

    15 Eylül Salı 2009
    • Amerika’da Obama yönetimi Kongre’ye Türkiye’ye 7.8 milyar dolarlık (11.7 milyar TL) Patriot PAC-3 füzesi satılması ihtimali olduğu yönünde bilgi verdi. Pentagon’un Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada satışın 13 Patriot (Vatansever) ateşleme ünitesi ve 72 PAC-3 füzesini kapsadığı belirtildi. Satışın ABD’nin yaptığı en büyük hükümetler arası silah satışlarından biri olacağı öne sürüldü. Satış gerçekleşirse Türkiye’nin ABD’nin silah ihracatındaki en büyük müşteri konumuna geri döneceği ifade ediliyor. Pentagon, Kongre’ye gönderdiği yazılı açıklamada Türkiye’nin bu füzeleri savunma kapasitesini güçlendirmek için kullanacağı ve bölgesel tehditlere karşı bir caydırıcı güç oluşturacağını söyledi.”
      Bu haber gazetelerde yayımlandı...
      Okurken küçük dilimizi yutacak gibi olduk...
      Bırakınız ötesini... Öğretmenlerin dün yaptığı mitinge göz atınız...
      Devlet, bütçesinde para olmadığı gerekçesiyle kadroya öğretmen alamıyor...
      Yaklaşık 100 bin öğretmen, devlet kadro vermediği için, asgari ücretle “ücretli” statüsünde çalışıyor.
      140 bin öğretmen açığından söz ediliyor...
      Çocuklarımızı eğitemiyoruz parasızlıktan..
      Bu sefil durumdayken ABD’ye 7.8 milyar dolar füze parası vemeye hazırlanıyoruz...
      Neymiş? Füzeler İran’a karşı güvence oluşturacakmış.
      Bizim İran’la problemimiz yok. ABD’nin var.
      ABD’nin stratejik ihtiyaçlarını karşılamak bize neden düşsün?
      Türkiye neden kendi stratejik ihtiyaçlarıyla ilgisiz silahlara para versin?
      Karşı duralım bu silah alımına... Bir cinayet bu... Kendimize karşı cinayet
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    #2
    Konu: Patriot mavalı

    GAZETELERE MANŞET OLDU
    TARAF:
    ABD’den alınması planlanan füzesavar sistemi IMF’den gelecek kredinin yarısına mâlolacak. Amerikan Patriot sistemlerinin 12 milyar liralık maliyeti, Türkiye’nin 2010 bütçesinin yüzde 4’üne, savunma bütçesinin ise yüzde 60’ına eşit. IMF’den 15 milyar dolar kredi bekleyen Ankara, bu kredinin yarısını Patriot’lara harcamaya hazırlanıyor..


    VATAN: Türkiye’yi ABD’nin bir numaralı silah müşterisi haline getirecek olan 7.8 milyar dolarlık Patriot füzeleri, tüm dünyada yankı uyandırdı. Uzmanlara göre bu alımın tek sebebi İran... ABD Senatosu’nun da Şubat 2008’de bir rapor hazırlayarak ‘Türkiye’ye füze savunma sistemi kurulmalı’ diye tavsiye kararı aldığı ortaya çıktı.


    TERCÜMAN:
    Tercüman gazetesi bugün Patriot bilmecesi manşetiyle çıktı.


    KÖŞELERE YAZI OLDU
    Bir çok köşe yazarıda köşesini bu konuya ayırdı. Milliyet gazetesinden Melih Aşık, "Patriot mavalı" başlıklı yazısında konuyu eleştirdi. Bu haber gazetelerde yayımlandı... Okurken küçük dilimizi yutacak gibi olduk... Bırakınız ötesini... Öğretmenlerin dün yaptığı mitinge göz atınız...
    Devlet, bütçesinde para olmadığı gerekçesiyle kadroya öğretmen alamıyor... Yaklaşık 100 bin öğretmen, devlet kadro vermediği için, asgari ücretle “ücretli” statüsünde çalışıyor. 140 bin öğretmen açığından söz ediliyor... Çocuklarımızı eğitemiyoruz parasızlıktan.. Bu sefil durumdayken ABD’ye 7.8 milyar dolar füze parası vermeye hazırlanıyoruz...
    ABD NEDEN HİBE ETMİYOR
    Yine Milliyet'ten Derya Sazak "Füze kalkanı" başlıklı yazısında füze alımını eleştirdi. Eh, madem tehdit var, o halde İran’a sınırı olan tek NATO üyesi ül***i, Türkiye’yi, “füze kalkanı” kurarak, Patriot bataryalarıyla korumak gerekiyor!Obama yönetimi, Kongre’yi bu satışa iknaya çalışırken, Türkiye’nin barış ve denge unsuru olarak güçlenmesinin ABD’nin çıkarına olduğunu belirtiyor. Bu savunma da kulağa hoş geliyor! Madem Patriotları bizim topraklarımızda konuşlandırmak ABD’nin çıkarına, 7.8 milyar doları neden Türkiye ödesin?! ABD bunları neden hibe etmiyor?!

    ALIN VERİN ABD EKONOMİSİNE CAN VERİN
    Hürriyet yazarı Mehmet Y. YILMAZ da dünkü köşesini bu konuya ayırdı. "Alın verin, ABD'ye can verin!" başlıklı yazısında "Türkiye, İran'dan bir füze saldırısı ihtimaline karşı 12 milyar lirasını eğitimden, sağlıktan vs. kesecek ve füze savunma sistemi alacak. Ama hükümetin İran politikasına bakınca böyle bir tehlikenin olduğunu düşünmemiz için bir sebep de yok! Alıyor, veriyor, ABD ekonomisine can veriyor!" füze alımını eleştirdi.


    Yorum

    • ali_ekber
      Member
      • 15-11-2004
      • 2525

      #3
      Konu: Patriot mavalı

      silahların emir komutası bile bizde olmaz,silahların başına bir tanede kovboy verirler,siz türkler bu silahlardan
      anlamassınız diye,bize lazım olan silahlar mağara inlerindeki teroristleri imha edecek silahlar,yani kimyasal silah,aslında bu silah alımı ile alakalı büyük bir miting yapılması şart,yanlış anlaşılmasın savunma silahlarımız illada olması gerekli,ama kendimizi savunmak için co ları korumak için değil,
      saygılar

      Yorum

      • seyhuni
        Junior Member
        • 20-05-2004
        • 119

        #4
        Konu: Patriot mavalı

        Bu silahlar alınmamalı bence.

        Yorum

        • necatikaya
          Member
          • 20-12-2005
          • 1066

          #5
          Konu: Patriot mavalı

          Durup dururken İranla aramız bozulacak.Neymiş efendim ''savunmamız için abd den modası modeli geçmiş patroit(yurt sever)füzeleri alınacakmış''.Nedeni, irandan gelecek tehli ke ye karşı.abd diş geçiremedi ya.Siz bu füzeleri alın, nasıl olsa bu vesile ile aranız bozulur,beraberce hallederiz.Hani bir laf vardır Ayranı yok içmeye tahtarevella ile gider s....maya.Hesap bu.Ben bu alım işinde art niyet var diye düşünüyorum.Bu füze masalına TSK nın kesinlikle ihtiyacı yok.Amacın ne olduğu yakında duyulur ve yazılır.Oyun üstüne oyun.Bizde sazan çok.Atlayan sazanda çok..

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X