Ekranımdaki şeytan, içimdeki eşek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Ekranımdaki şeytan, içimdeki eşek

    Mutlu Tönbekici Yazara ulaşmak için : mutlu.tonbekici@gmail.com Ekranımdaki şeytan, içimdeki eşek

    Bilgisayar sanayi anladığım kadarıyla 4 yıla göre ayarlamış kendini. Bir diz üstü bilgisayarın ömrü 4 yıl olsun demişler. Ondan sonra çöpe atılsın yenisi alınsın demişler.

    4 yıl bitti ve alet neredeyse her iki haftada bir arıza çıkartmaya başladı. Daha yeni temizlettim biliyorsunuz (bir “e” tuşuna mal olacak şekilde) ancak dün yine ötmeye başladı. Pancar motoru gibi ötüyor Allah sizi inandırsın.

    Hardware’da bir şeyi yoksa bu sefer de software’inde bir derdi oluyor. Her başlatma bir yürek kalkımı. Acaba bu sefer ne diyecek? Acaba bu sefer neyimi kusur bulacak? Neyimin bozuk olduğunu iddia edip tamir etmeye kalkacak ve sonra tamir edemeyip “ bilgisayarcınızla görüşün” diyecek... Diye merakla basıyorum açma kapama düğmesine.

    Yapamayacaksan niye yaparım diyorsun kardeşim? Hayatıma zorla burnunu sokup, “aa ne var canım anlat sen bana derdini bak şimdi hallederim ben” deyip sonra işlerin o kadar da kolay olmadığını anlayıp “ay şekerim sen de zor kadınsın ama. Bir psikiyatriste görün en iyisi” diyen tiplere benziyor.

    ***

    Bir de güncelleme diye bir dert var. Her gün illa ki ekranda bir yazı çıkıyor:

    “Bilmem neyinizin tarihi geçti, bilgisayarınız ciddi tehlikede olabilir. Güncellemek ister misiniz?”

    “Hayır.”

    “Peki o zaman şuyunuz da eskimiş onu tazeleyeyim mi?”

    “Hayır.”

    “Ama bakın şu program artık hakikaten kullanılmaz durumda. Bir apdeytçik yapıverem mi?”

    “Yapma.”

    “İyi ama bu virüs programı.. Ne diyeyim. Annem bile kullanmıyor bunu. Ayıp yani. Size hiç yakışıyor mu? Yapayım mı bir güzellik?”

    “Yapma kardeşim yapma...”

    Dedim dedim sonunda dün kendini zorla güncelledi. Nasıl oldu bilmiyorum. Yemin ederim evete basmadım. Veya herifçioğlu benim direkt hayıra bastığımı bildiği için soruyu değiştirip evet manasına gelen bir hayır yarattı.

    Sonuç: Kendi bilgisayarıma hükmedemiyorum. Bir gün boyunca beni güncellemelerle oyaladı. Bir pencere kapanıyor bir pencere açılıyor. Allahım içime fenalıklar ha geldi ha gelecek. Bir de internet de inadına yavaş mı? Bir türlü yükleyemiyor ne yükleyecekse.

    Tamam hadi bitti, kapatıp açacağım dert sona erecek diyorum bu sefer diğer programlar (mesela Messenger) başlıyor kıskanç kıskanç: “Aaa madem explorer’ini yeniledin beni de yenilemek zorundasın” Hadeee.. Hayır ben eskisinden memnunum falan dinletemiyorsun. O da kendi kendine zorla güncelleniyor. Üç saat de ona harcıyorsun.

    Matrix bu işte! Bilgisayarımda neyi ne zaman güncelleyeceğime bile kendim karar veremiyorsam, bir şeytan girip kendi kendine yapıyor ve hatta gidip yenisini alasın diye bozuyorsa, olay nedir? Ne olmuşuz biz? Sistemin bir kölesi, robotu ve hatta eşeği.

    Şaka yapıyorum sanıyorsunuz ama durum giderek acayipleşiyor. Çok ciddiyim. Kontrol sende sanıyorsun ama yalan. Kontrol sendeymiş numarası yapan ama aslında seni kukla gibi oynatan bir şeytan söz konusu.

    Biz kadınların erkeklere ama bilhassa babalara yaptığımız şeyi allahın cezası bilgisayarlar da bize yapıyor. Allahım ne fena imiş kukla olmak...

    Oy oy oy babalar oy...
  • malcolm
    Member
    • 17-02-2008
    • 1019

    #2
    Konu: Ekranımdaki şeytan, içimdeki eşek

    yazarın e-mail'ine sadece bir site adı yollayacağım:
    www.ozmena.com :D

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Ekranımdaki şeytan, içimdeki eşek

      Yazar doğru söylüyor
      bilgisayar işinin tuhaf tarafı bu değilmi?

      İstemez güncelleme updeyt ıvır zıvır
      işi görsün başka bir şey istemez
      hakikaten bu ne , kapitalizmin ıvır zıvır teknoloji sopası

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X