Sevr mağarası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Sevr mağarası

    Sevr mağarasından özel görüntüler


    Peygamberimizin saklandığı kuş ve örümcek tarafından korunduğu mağaradan çok özel görüntüler
    16 Eylül 2009 / 17:00






    ZİYARET ALANLARININ BAŞINDA GELİYOR
    ENSONHABER.com/ÖZEL Çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara gelen 3 milyon dolayındaki hacı adayı, bir taraftan ibadet ederken, bir yandan da kutsal mekanları gezerek zamanlarını değerlendiriyor. Ziyaret edilen yerler arasında Mekke'nin 5 kilometre güneyinde yer alan Sevr Mağarası da bulunuyor.

    SEVR MAÐARASI


    KUTSAL MAÐARADAN ÇOK ÖZEL GÖRÜNTÜLER
    Bu yıl da hacı adaylarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Sevr Mağarası'nın içinden çok özel görüntüleri ENSONHABER okurları için yayınlıyoruz. İşte İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan bu mağaranın çevresinden ve içinden çok özel görüntüler.



    Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Hz. Ebubekir ilebirlikte müşriklerden gizlendikleri ve üç gün kaldıkları yer olarak bilinen mağaraya yaklaşık 2 saatlik zorlu bir yürüyüşten sonra ulaşan hacı adayları, ziyaret sırasında mağaranın bulunduğu alandan görülebilen Harem-i Şerif'teki Kabe'ye dönerek namaz kılıp dua okuyor. İslam tarihindeki önemli yerlerden biri olarak bilinen mağaranın önündeki aşırı yoğunluk nedeniyle hacı adayları zaman zaman içeri girmede zorlanırken, burada hatıra fotoğrafı da çektiriyor.


    SEVR MAÐRASI
    Hz. Muhammed (S.A.V)'in Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Hz. Ebu Bekir ile birlikte müşriklerden gizlendikleri ve üç gün süreyle kaldıkları mağara.

    Sevr dağı, Mekke'nin güney tarafında ve 5 km. uzaklıktadır. Sevr, bir çok tepeden oluşan bir dağdır. Bu dağda pek çok irili ufaklı mağara vardır. Bu mağaralar dağın değişik yerlerine dağılmıştı. Hz. Peygamber'in Hicret sırasında Hz. Ebu Bekir ile birlikte sığındıkları mağaranın bazı özellikleri
    vardır. Öncelikle gizlenmeye elverişli olup, kayadan yontularak yapılmış bir mağarayı andırır.

    NEDEN SEVR MAÐRASI?
    Ön ve arkasında delikleri vardır. Bunlar mağaranın alt kısmındadır. Bu sebeple mağaraya ancak sürünerek veya eğilerek girmek mümkündür. Mağaranın çevresinde, dışarıda dolaşan kimsenin içeriyi görebileceği başka delikler yoktur. Mağara içinde bulunanlar, dışarıda dolaşanların ayaklarını görebilir, fakat dışarıda olanlar mağara içindekileri göremezler. Görebilmeleri için eğilip, başlarını ayaklarının hizasına getirmeleri gerekir. Öte yandan Hicret esnasında Sevr mağarasında gizlenmenin bir başka avantajı daha vardı. Hemen dağın eteğinde Âmir b. Füheyre'nin koyunları otlattığı ve geceleri sütünü Hz. Peygamber ile Hz. Ebu Bekir'e ikram edeceği bir otlak vardı.

    MAÐARADAKİ MUCİZE
    Yine kaynaklarda verilen bilgilere göre, mağarada iken bir örümcek mağaranın giriş kısmına ağ örmüş, ayrıca iki güvercin de hemen yanıbaşında bir çalı bitkisi üzerinde bir yuva yapmışlardı. Hz. Muhammed ile Hz. Ebu Bekir'i takip eden grup mağaraya ulaşmadan önce, bu iki kuş bir de yumurtlamışlardı. Bunu gören müşrikler, mağarada kimsenin olmadığına karar verip içeriye girmekten vazgeçmişlerdir.


İşlem Yapılıyor
X