buca toki (1-2 etap) evleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hurrem
    Junior Member
    • 17-02-2010
    • 39

    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

    Selam arkadaşlar, Tokiye ödediğimiz taksitlerde aksama olması durumunda ne gibi sorun oluyor, sözleşme feshi oluyormu? Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

    Yorum

    • ottoman455
      Junior Member
      • 25-12-2009
      • 40

      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

      Arkadaşlar ben bugün buca halkbankasına gittim toki ile ilgili görevliyle görüştüm. 34.sayfada arkadaşın biri bu evler devredilemez diyordu. ordaki görevli tapuyu aldıktan bir yıl sonra devredilebileceğini söyledi. tapu teslimide ev tesliminde olacakmış. ben tapu teslimini borç bittikten sonra biliyordum ama görevli öyle söyledi bana. kira konusunuda sordum yasak ama isteyen kiraya verebilir diyor. Benim anladığım her türlü zorluk çıkarılıyor ev konusunda ben tereddütteyim.

      Yorum

      • erenuzz
        Junior Member
        • 15-10-2009
        • 412

        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

        ottoman direk kişiye devredemezsen de bankaya devredebiliyorsun sanırım.bütün paranı faizsiz geri ödüyorlar 1 ay içinde.Birtek ilk başta ödediğin 700 küsür vergiyi , komisyonu falan alamıyorsun.

        Yorum

        • ottoman455
          Junior Member
          • 25-12-2009
          • 40

          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

          eren kardeşim yanlış biliyorsunuz işte . bankaya zaten devir yapılıyor. ben şahsa devrini sordum bankadaki görevliye. ev tesliminde tapu veriliyormuş bir sene sonrada devri sözkonusu tabi benim dediğim 3+1 evler için geçerli 2+1 leri sormadım

          Yorum

          • erenuzz
            Junior Member
            • 15-10-2009
            • 412

            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

            ottoman komşum bankadaki elemanlar kişiye direk devredemezsiniz demişler ya size,forumda birkaç kişi 30 a 40 a devretçem falan diyen.Acaba onlar nasıl devretmeyi düşünüyor,kurallardan haberleri yok sanırım.senin dediğin gibi devir biraz uzun vadede oluyor,bu aralar ödeme güçlüğü çekip hemen devretmek isteyen senden anladığım kadarıyla başka bir kişiye devredemiyor bankaya geri verebiliyor değil mi?

            Yorum

            • ersinovic
              Junior Member
              • 27-12-2009
              • 76

              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

              Originally posted by erenuzz View Post
              merkezi ısınmada fatura paylaşırken % 30 her daireye eşit bölünüyormuş(apt boşluklarına vs giden ısı) ,kalan % 70 ise ısı sayacından okunan rakama göre .Mesela karı koca çalışan ve akşama kadar hiç açmayan ile bütün gün açık tutup küçük çocuğu olanlar buna göre farklı fatura öder herhalde.Isı sayacı olmasına rağmen kalorifer yanmasına çok sınırlama getirilirse ve gündüz üşüyüp ek bir şey yakmak gerekirse klima vs(zaten klima takacak yer yok kömür sobası kuracak değiliz: ),o zaman kaloriferin hiçbir anlamı kalmaz.En iyisi istemeyen ısı sayacını kapatsın ki kaloriferleri sık sık kapatmak zorunda kalmayalım.
              Bununla ilgili evlerimize geçince bir plan program yapılır herhalde(ayrıca karı koca çalışıyorum yanmasın diyen 1-2 seneye anne baba olur bütün gün yansın der belki kimbilir,en iyisi empati yapmak,) mesela sabah 1-2- saat yanar kapatılır sonra öğleden sonra 13- 15 arası mesela yine yanar sonra akşam 6 da başlar gece kapanır vs vs .gibi komşular aralarında umarım çok rahat bir şekilde anlaşarak bu olayı hallederler.
              Sizlere tekrar ortak su saatimiz olduğunu ,blokda 2 asansör olduğunu(bakım ve elektrik) bütün bunlar için sürekli aidat vs toplayacağımızı hatırlatmak isterim.2-3 kişi su parasını sallasa ya susuz kalınacak ya diğerleri onların payını da ödeyecek.ısınamda da aynen.ve 34 dairelik bloklarda bu mutlaka olacak.evlerini şehir dışından alan komşularımız var.kiraya vereceklerin kiracısının mutlaka aidatlarına sadık olması gerekir,yok eğer evi boş duracaksa bile aidatlara ev sahibi mutlaka kendisi katılacak(kanunlara göre) ısınmanın % 30 luk kısmına,aidata,apt.elektriğine,kapıcı masrafına vs vs.
              Nete giridiğimizde arada googledan aratıp kat mülkiyeti kanunu ,gibi bizi ilgilendiren konuların herkes tarafından az çok bilinmesi okunması taraftarıyım, en azından herkes az çok kanuni gereklilikleri bilirse bir apt. toplantısı yapınca olay sen şöyle istersin ben böyleye gelmez de,kanunlara uygun bu olayı nasıl hallederiz onu konuşuruz.
              Herşey hep birlikte yeni evlerimizde huzur içinde rahat etmemiz için,hepimiz haklarımızı ,yükümlülüklerimizi bilirsek ve ona göre davranırsak,inşallah bütün komşular hep birlikte huzurla yaşarız.az değil 34 daire bazı köylerin nüfusu 30- 40 haneden oluşuyor
              herkese saygılar sevgiler iyi çalışmalar ...
              Erenuz kardeşim empati yapmak güzel şey tabiki de ancak bu imkanlar ölçüsünde olabilir kimse kimsenin aile yapısına karışamayacağı gibi kimse de kimseyi de finanse etmek zorunda değildir diye düşünüyorum...
              Ben şahsen maliyet minimazyonu olmasından taraftarım, zaten ödeme gücü yüksek olan insanlar olsak ne işimiz var Toki' de değil mi ???
              Bu bakımdan toplum içinde yaşama kurallarına saygı duyarak herkes kendi başının çaresine bakmalı kimse kimseye külfet yaratmamalı ...
              Kanunlar konusunda çokta haklısın ne kadar çok bilgi o kadar kaliteli insan ilişkisi... Yoksa gerisi abanma olur o da hoş kaçmaz insanların tadı kaçar...
              Isınmanın tek yolunun klima yada kömür sobası olmadığını UFO gibi elektrikle ısınma yollarını biliyor olsanız gerek...

              Yorum

              • ottoman455
                Junior Member
                • 25-12-2009
                • 40

                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                Eren kardeşim söylediğim gibi devrin ne şartta olacağını belirttim devretmeyi düşünen arkadaşlar okusunlar artık. Ben dün bankaya gittim devrettim. Çok düşündüm ama Tokinin bana bir avantajının olmadığına karar verdim. evler teslim edildikten bir yıl sonra niye şahsa devretmediğimi sorarsanda şöyle belirteyim giriş parası 2500 lira ve ayrıca evin eksiklerine yapacağım masraf toplamı yaklaşık 5000 veya 6000 olacak ayrıca artık izmire evlerin fazla olduğunu ve evlerin biçimlerinin odaların m2 olarak küçük olması balkonun yok denecek kadar küçük olması nedeniyle başkasına devrin çok zor olacağını ve bankaya devretmek zorunda kalacağımı düşündüğüm için ayrıca teslim aldıktan bir sene sonra devredersem eğer Toki benden birde evin kira bedelini ayrıca boya badana vs. birsürü masraf çıkarıp ödeyeceği paradan düşeceğini tahmin ediyorum o yüzden böyle bir karar aldım. Sana bir örnek daha vereyim benim arkadaşım manisa tokiden 3 sene önce ev almış 112 m2 ve 3+1 ev şimdi 500 lira taksit ödüyor ve 350 ye güçbela kiracı bulmuş 150 lira vererek ev alıyor. bu gayet mantıklı . bize gelince ben şimdi 840 taksit ödüyorum 300 lira kira da oturuyorum. tokiye taşınınca 200 liraya yaklaşık veya daha fazla aidat ve yakıt parası olacak bunu ben karşılayamam. Yani senin anlayacağın her yönden düşündüm. Belki arkadaşların moralini bozdum ama kusura bakmayın ben uzun zamandır bunu düşünüyordum. Kendimi kandırıyordum ama olmuyor. İnsan bir süre sonra gerçeklerle karşı karşıya gelecek. Bu evlerin makul olması için şuanki fiyatların yaklaşık yarı yarıya düşmesi gerekir.

                Yorum

                • erenuzz
                  Junior Member
                  • 15-10-2009
                  • 412

                  Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                  ersin kardeşim maliyet minimazyonu oalyında sana katılıyorum,borçlarımızı ödemeye çalışırken tabii ki diğer şeylerden kısmamız lazım.Benim yazımdan insanlar birbirlerini finanse etsin,birbirlerinin sırtından geçinsin gibi bir sonuç çıkmıyor,belki tam ifade edemedim ama komşular birbirlerine empati yapsın derken bütün günevde oturan diğerine sabahtan akşama yansın dememeli;o insanı da düşünmeli,ya da tam tersi;işe giden insan"banane akşama kadar kapalı dursun ben akşam geliyorum,akşamları yansın,bütün gün millet kendisi ufo,soba,klima vbn yaksın dememeli.Herkes anlayışlı olmalı(maliyeti gözönünde tutarak).Yoksa nasıl yaşarız 34 daire bir arada,bir köy nüfusu neredeyse
                  Ersin komşum ufo dan haberim var,hem bacanağım hem iş arkadaşlarım kullanıyor,sadece tek odaları ısınııyor ve felaket fatura ödüyorlar.elektriğe de deli zam geldi.bunların arasında tek kurtaracak şey inverterlı klimalar ,onlar çok az yakıyormuş ama onları da alacak gücümüz yok çok pahalı.
                  bütün komşularıma saygılar sevgiler,güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle....

                  Yorum

                  • ottoman455
                    Junior Member
                    • 25-12-2009
                    • 40

                    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                    Ayrıca bilginiz olsun bankaya devrettikten sonra 3-6 ay arasında bekleme süresi var. Para bankaya geldikten sonra bir ay banka bu parayı kullanacakmış.

                    Yorum

                    • erenuzz
                      Junior Member
                      • 15-10-2009
                      • 412

                      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                      ottoman devretmişsin,senin için en hayırlısı olsun.sormak istediğim;senin devrettiğin daireyi hemen satılığa veriyorlar mı yoksa başka devredenler olursa,hepsinin biriktirip yine önceki gibi toki sitesine mi verirler acaba .

                      Yorum

                      • ottoman455
                        Junior Member
                        • 25-12-2009
                        • 40

                        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                        hemen satılığa vermiyorlar. biriktirip belli periyotlarda satış oluyor

                        Yorum

                        • ottoman455
                          Junior Member
                          • 25-12-2009
                          • 40

                          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                          ayrıca eren kardeşim inverter klimadan bahsettimşisin ben iki sene önce aldım 1750 liraydı 24 saat açık kaldı 18 m2 odada fatura evin diğer sarfiyatıyla birlikte 100 lirayı geçmedi bilginiz olsun çok ama çok memnunum

                          Yorum

                          • ottoman455
                            Junior Member
                            • 25-12-2009
                            • 40

                            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                            markasını yazmayı unuttum Zibro S 2035 modeli 5 yıl garantili Orjinal japon üretimi

                            Yorum

                            • erenuzz
                              Junior Member
                              • 15-10-2009
                              • 412

                              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                              evet ottoman aynen dediğin gibi inverterlı oldu mu öyle,sabah akşam açık bırak 80-90 geliyormuş ama bu borçla şimdilik alamayız tabii.

                              Yorum

                              • ddokcu
                                Junior Member
                                • 26-02-2010
                                • 8

                                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                                arkadaşlar slm ,bende evimde klima kullanıyorum ve küçük çocukalrımız olduğu için sabahtan akşama kadar klima açık faturamızyaklaşık 5 senedir 150tlyi hiç geçmedi biz çok memnunuz eğer ısınma konusunda sorun olursa biz klimayla devam ederiz apartman sakinleri aidatlar yüksek derler yok sabah akşam şu saatde yansın derlerse zaten o zaman merkezi ısıtmanın bir anlamı kalmaz bu siitemlerde zaten sabah belli saatlerde gün içinde belli saatlerde yanar beni bir yakımın ankara polatlıda toki evlerinde şu anda aidatları 50 tl imiş bu zamanda eğer bizimkide bu miktarda olursa bence çok uygun .Ayrıca toki tapuları taksitlri ödeyip borcu bitirmeden bence teslim etmez daha önce bu şekilkde koop.lardan ev alan yakınlarım var yaklaşık 10 senedir oturuyotlar ne borçları bitiyor nede ödemeleri ayrıca önce kat mülkiyetini alıyorlar borç bittikden sonra tapuyu veriyorlar arkadaşlar bilginize..

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X